Odessa National University Detare

Odessa National Maritime University Details

Apply to Odessa National Maritime University
Qendra Pranimi ukrainisht

Përmbledhje


Odessa është e njohur si "SEA GATE i kombit". And any gate is intended to open. Me këtë synim në mendje 80 years ago there was established “Vodniy Institute”Water Transport Institute – the most marine and the most Odessa like of all. Tani ajo është e Odessa National University Detare.

Odessa National University Detare (ONMU) a versatile educational institution, which prepares graduates of all educationalqualifying levels (beqar, specialist, mjeshtër) for full maintenance of personnel requirements for maritime and river branch.

Ajo është themeluar në qershor, 12 1930 as the Odessa Institute of Water Transport Engineers. Në Maj 1945 the Institute was named as Odessa Institute of Marine Fleet Engineers. Në 1994 the Institute was renamed into the Odessa State Maritime University.

Considering national and international significance of the results of University’s activity and its important contribution into development of education and science, the University was awarded with National status by the Decree of the President of Ukraine on February, 26 2002.

The ONMU is under direct subordination of the Ministry of Science sand Education of Ukraine and has got the IV-th (më i lartë) Niveli i akreditimit.

Në 2003 the ONMU successfully completed the certification of international quality management systems ISO 9001: 2000.

The University is a member of the European Association of Universities (WATER), South East European Association of Transport Researches (SETREF), International Association of Maritime University (IAMU), dhe Magna Charta Universitatum. The ONMU is the Coordinator of the University Network of Central European Initiative (CEI) në Ukrainë.

që nga 1995 ONMU participated in Trans-European Programs of Cooperation (TACІS -Tempus) dhe Programet CEI.

Odessa National Maritime University has trained staff for maritime industry of foreign countries since 1950. For this period there has been prepared graduates for 90 vendet e Evropës, Azi, Afrikë dhe Amerikën Latine.

Struktura e Universitetit përfshin 7 faculties which prepare specialists on 12 Specialitete dhe kryejnë rikualifikimin e personelit.

Admission process in Odessa National Maritime University


që nga 2016 Procesi i pranimit në universitetet e Ukrainës për studentët e huaj Aviable via Qendra Pranimi ukrainisht.
For apply to Odessa National Maritime University foreign students have to aplikoni online nëpërmjet Qendrës Pranimi Ukrainës.
Pas kontrollimit të gjitha detajet në Qendrën e Pranimit, ata do të dërgojnë letër të ftesës për studentët.
Me letrën ftesë studentët mund të shkojnë në ambasadën më të afërt të Ukrainës dhe për të marrë vizë studentore.
Nuk ka provime, TOEFL, IELTS nevojshme qoftë se ju bëni kërkesë nëpërmjet Qendrës Pranimi Ukrainës.

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


SHIP ENGINEERING FACULTY

beqar: “Shipbuilding and Ocean Technologies”, “Sea and River Transport”, “Electromechanics

specialist: “Operation of Ship’s Power Plants

Master and Specialist: “Ship Power Plants and Equipment

Students ofOperation of Ship’s Power Plants” dhe “Electromechanicscan also obtain Watch Mechanic’s Diploma of the third level for working on board a ship.

The profile of the graduates is exploitation of ship power plants, organization and management of ship repairing and ship construction (ndërtesë), production on enterprises of marine transport, technical maintenance of the Fleet, repairing of ship equipment, construction of ship power plants, mechanisms and power units (sistemet).

FACULTY OF TRANSPORT TECHNOLOGIES AND SYSTEMS

beqar: “Transport Technologies

Master and Specialist: “Transport Systems”, “Transportation Logistics and Transport Management

The graduates of the Faculty can work as stevedores and dispatchers (control officers), production engineers (Teknologë) and managers of cargo transportation complexes in sea ports, they can head the Departments and Services of (Seagoing) Shipping, Agents, Brokers, Crewing and Surveyor Companies. They also work in Scientific-research and Invention Centers and in Maritime Engineering Organizations, in Maritime Representative Agencies in Ukraine and overseas, in State Body of The Ministry of Transport.

FACULTY OF ECONOMICS AND MANAGEMENT

beqar: “Economics of Enterprise”, “drejtuesit”,

Master and Specialist: “Economics of Enterprise”, “Management of Organizations and Administration

The graduates are trained for economic, organizational, management and researching activities in Shipping Companies, Sea and River Ports, Shipyards, Shipbuilding Plants, in Departments of Sea and River Ways, in Department of Tug-rescuing and Specialized Fleet, in Broker’s, Agents and Transport Expedition Companies, in Customs Control Organizations of different levels (standardet), in Project, Scientific and Researching Institutes, in Banks, in Economic Organizations, also in many other Organizations of Water Transport and adjoining (co-operating) branches of all the property forms.

FACULTY OF WATER-TRANSPORT AND SHELF CONSTRUCTIONS

beqar: “ndërtim”

Master and Specialist: “Hydrotechnical Construction

The graduates are going to work in sphere of sea ports construction, ship lifting machines and coastal port constructions (pajisje), special hydrotechnical constructions for mastering of the continental shelf, protection of sea coast (littoral, shore) from hazardous (harmful) destructive forces of waves in Administrative Departments of Water Ways, in Repair-rescuing Subdivisions and Departments of Subwater Technical works, in Sea and River Ports, in Shipyards and Shipbuilding Plants, in Project and Scientific Researching Organizations, in Educational Establishments.

SHIPBUILDING FACULTY

beqar: “Shipbuilding and Ocean Technologies”, “Shkencat kompjuterike”

Master and Specialist: “Ships and Ocean Technologies”, “Informational Management Systems and Technologies

Graduates of the Faculty work in Shipyards and Shiprepair Enterprises, in Project Instructive Bureau, Scientific Researching Societies, Educational Establishments, Management Departments of Waterways, also in Detachments of Rescuing and Shiplifting Works.

LAW FACULTY

beqar: “ligj”

specialist: “ligj”

Educational activity on the Faculty satisfy the requirements of modern national and international markets of transport services and of changes provided in Ukrainian and foreign law that in currently in force.

PORT ENGEENIRING FACULTY

beqar: “Machine Engineering”, “Electromechanics

Master and Specialist: “Lifting and Transport, Road-building, ndërtim, Melioration Machines and Equipment

Engineers-mechanicals are prepared on this Faculty. The sphere of their activities is ensuring of high-productive work of transshipment (reloading) mechanisms, their maintenance, invention of new machine constructions and transshipment process technologies, introduction of advanced progressive methods of machine work, rising of complex mechanization standards and productivity of reloading process automatization, organization of staff training and further staff qualifications development.

PREPARATORY COURSES FOR INTERNATIONAL STUDENTS

Në 2006 the ONMU got the License for preparation of foreign citizens for studying at the Universities of Ukraine.

The syllabus for foreign citizens is adopted to prepare them for mastering technical science disciplines. The list of studied subjects include: Ukrainian and Russian Languages, Matematikë, fizikë, kimi, Drawing, Shkencat kompjuterike


A doni discuss Odessa National Maritime University ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


Odessa National Maritime University on Map

Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

Odessa National Maritime University reviews

Join to discuss of Odessa National Maritime University.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.