Odessa National University Mechnickov

Odessa Mechnikov National University

Odessa National Mechnickov University Details

Apply to Odessa National Mechnickov University
Qendra Pranimi ukrainisht

Përmbledhje


Unë jam i lumtur për të ju mirëpresim në faqen e internetit të Odessa National University Mechnickov - një nga më të vjetër në Ukrainë. Këtu ju mund të njiheni me një histori të arrijnë të universitetit dhe aktuale aspekte edukative, Puna shkencore dhe sociale të ekipit të tij të shumta të mësimdhënësve, miqtë kërkimore dhe studentët.

Universiteti është një krijimi klasike e arsimit të lartë të një lloji Evropian. Ajo trajnon specialistë në sferat kryesore të shkencave natyrore dhe njerëzore. në ditët tona, në ΧΧΙ c., Ukraina përballet me një realitet të ri politik dhe ekonomik. Duke pasur parasysh këtë, ne u vendosën poshtë për specialistët e trajnimit të menaxhimit, Marrëdhëniet e huaj, Shkenca Politike, Shkenca shoqërore, çështjet ekonomike ndërkombëtare, gazetari, mikrobiologji dhe profesione të tjera moderne.

Puna e Universitetit Mechnickov Kombëtar Odessa është njohur nga qendrat arsimore dhe shkencore evropiane. Ajo është një anëtar i Shoqatës së Universiteteve Evropiane dhe Shoqata Ndërkombëtare e Universiteteve. ONU vazhdimisht merr pjesë në punën e organizatave ndërkombëtare në temën e arsimit të lartë. Qindra studentë të huaj të marrin arsimim brenda mureve të ONU.

Unë besoj sinqerisht se bashkëpunimi me universitetin tonë do të ju ndihmojë për të gjetur një vend worthful në shoqëri, për të arritur rezultatet më të larta në veprimtarinë tuaj profesionale si një shkencëtar, një mësues, një social ose një figurë politike.

Bashkohu Odessa Universiteti Kombëtar Mechnickov!

Principal of Odessa National I.I. University Mechnikov
Doktor i Shkencave Politike,
Profesor Igor Nikolaevich Koval

Admission process in Odessa National Mechnickov University


që nga 2016 Procesi i pranimit në universitetet e Ukrainës për studentët e huaj Aviable via Qendra Pranimi ukrainisht.
For apply to Odessa National Mechnickov University foreign students have to aplikoni online nëpërmjet Qendrës Pranimi Ukrainës.
Pas kontrollimit të gjitha detajet në Qendrën e Pranimit, ata do të dërgojnë letër të ftesës për studentët.
Me letrën ftesë studentët mund të shkojnë në ambasadën më të afërt të Ukrainës dhe për të marrë vizë studentore.
Nuk ka provime, TOEFL, IELTS nevojshme qoftë se ju bëni kërkesë nëpërmjet Qendrës Pranimi Ukrainës.

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


 • Departamenti i Biologjisë
 • Departamenti i Kimisë
 • Department of Cybernetics
 • Department of Geology and Geography
 • Department of Economics and Law
 • Departamenti i Historisë
 • Departamenti i Filozofisë
 • Departamenti i Fizikës
 • Department of Philology
 • Department of Romance–Germanic Philology
 • Instituti i Matematikës, Economics and Mechanics
 • Instituti i Shkencave Shoqërore
 • Institute of innovation and postgraduate education

histori


Odessa I. unë. Mechnikov National University is one of the oldest in Ukraine. Ajo u themelua në 1865, when by Edict of the Russian Tsar Alexander II the Richelieu Lyceum (Рішелівський ліцей, which had existed in Odessa since 1817) was reorganized into the Imperial Novorossiya (New Russia) universitet. All academic and scientific life of the universityfrom the day of its foundationwas directed by the Statute of 1863 that formed the liberal-democratic tradition of the Higher Institution which has been preserved in spite of all the disturbances in the social and political life of the country. From the very first years of its existence, the Imperial Novorossiya University became an important center of science and for training the scientific and educational cadres of the northern Black Sea coastal region.

World-famous teachers and scientists have worked at Imperial Novorossiya University during different times of its existence, including the Nobel Prize winner I. unë. Mechnikov (after whom University was later renamed), profesorët I. M. Sechenov, A. A. Kovalevskiy, N. F. Gamaleya, N. Y. Zelinskiy, D. L. Mendeleyev, physicist G. A. Gamov, mathematician A. M. Lyapunov, dhe të tjerët. Through their activities, the Imperial Novorossiya University quickly became one of the centers of the culture of the Ukrainian, rusisht, and other peoples dwelling along the northern coast of the Black Sea, and the university began to play an important role in the development of science. The first Rector of the university was Professor I. Y. Sokolov. At different periods of time, the university was headed by Professors P. N. Lebedyev, A. l. Yurzhenko, A. V. Bogatskiy, V. V. Serdyuk, unë. P. Zelinskiy—all prominent specialists in different branches of knowledge. At the present time, the Rector of Odessa I. unë. Mechnikov National University is the Fellow of the Academy of Higher School of Ukraine V. A. Smyntyna, a specialist in surface physics.


A doni discuss Odessa National Mechnickov University ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


Odessa National Mechnickov University on Map


Foto


Fotografitë: Odessa National University Mechnickov zyrtari Facebook

video

Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

Odessa National Mechnickov University reviews

Join to discuss of Odessa National Mechnickov University.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.