Zaporozhye University Medical State

Zaporozhye University Medical State

Zaporozhye State Medical University Details

Aplikoni për Zaporozhye Universitetit Mjekësor Shtetëror
Qendra Pranimi ukrainisht

Përmbledhje


Objektivi kryesor i Universitetit Mjekësore Zaporozhye Shtetit është që të ofrojë arsim të lartë mjekësore për Specialist së, diploma bachelor dhe master-it, si dhe të trajnimit pasuniversitare në stazh, pushtim, studimi pasuniversitare, rezidencës dhe përmendore kurse për mjekët dhe farmacistët.

Atje jane 7 Fakultetet në Universitetin Mjekësor Shtetëror Zaporozhye (Medical Fakulteti No. 1, Medical Fakulteti No. 2, Dy Fakultetet farmaceutike (i brendshëm dhe me korrespondencë), Fakulteti Nr.1 ​​ndërkombëtare, Fakulteti No.2 Ndërkombëtare, Fakulteti i Edukimit Pasuniversitare), College Medical dhe Klinika Universitare për 160 pacientët dhe 250 Konsultimet në poliklinikës.

Trajnimi në Universitetin përfshin parauniversitar, periudha universitare dhe pasuniversitare të studimeve. Studentët e huaj janë të trajnuar në Fakultetit Nr.1 ​​Ndërkombëtar për studime të mëtejshme në institucionet e larta arsimore të Ukrainës.

Gjatë trajnimit të tyre në Universitetin dy studentë të Ukrainës dhe të huaj për të marrë arsimin e lartë për gradë e specialistit dhe Master ("Mjekësia e Përgjithshme", "Pediatrics", "Stomatologji", "Pharmacy", "Teknologjia e Parfum-Cosmetic përgatitjet").

Arsimi pasuniversitar përfshin trajnimin në stazh, Zotërim dhe studimi pasuniversitare në 29 specialitete, në kandidaturës doktorature - në 12 specialitete, si dhe kurse freskuese për mjekët dhe farmacistët.

10200 studentët, postgraduates, praktikantët, studentët e kurseve rifreskuese, mësues-në provë, mjeshtrave dhe banorët klinike të studiuar në Universitetin. Ka më shumë se 1800 studentë të huaj nga 42 Vendet në Universitetin. 1024 Studentët janë të mësohen në gjuhën angleze. Universiteti ka fituar autoritetin dhe njohjen me profesion shtetas të huaj nga Azia, Afrika, Latin Americaand Europe për më shumë se 40 vjet. për 10500 Specialistët kanë marrë edukimin mjekësor dhe farmaceutik dhe janë duke punuar tani në më shumë se 100 vende të botës, duke marrë pozicione të larta në sistemet shëndetësore publike të vendeve të tyre.

Në Universitetin Mjekësor Zaporozhye Shtetëror studentët fitojnë subjekt njohurive për kërkesat e sistemit evropian të arsimit. E programeve mësimore janë të bazuara në modelet më të mira të praktikës amtare dhe të huaj të trajnimit të specialistëve.

studentët, beqarëve, praktikantët, Masters, postgraduates, Mësuesit punojnë për shkallën mjekësor, si dhe studentët e studimeve të kurseve rifreskuese në 59 departamentet. 56 Departamentet drejtohen nga profesorë / Mjekët e shkencave, 3 Departamentet drejtohen nga profesorë të asociuar / doktoraturë. Trajnimi është kryer me përdorimin e teknologjive më moderne shkencore dhe pedagogjike.

Ka 676lecturers në Universitetin në 2014: 120 Profesorët dhe mjekët e Shkencave, 444 Profesorët Associate dhe PhD janë të angazhuar në punën shkencore-pedagogjike. Ka një korrespondues Anëtar i Akademisë Kombëtare të Shkencave të Ukrainës, 46 anëtarët e Akademive Ndërkombëtar të Shkencave dhe të Shoqatave Ndërkombëtare Shkencore, 8 Nderi Shkencë dhe Inxhinieri Punëtorët e Ukrainës, 1 punëtor Nderi i Shkollës së Lartë të Ukrainës, 4 Shtetërore Prize Winners, 5 Çmimit Fituesit e Akademisë së Shkencave të Ukrainës Mjekësore, 1 Çmimi Fituesi i Akademisë Kombëtare të Shkencave dhe Akademisë Mjekësore e Shkencave emëruar pas V.P. Komisarenko, 1 Çmimi Fituesi i Presidentit të Ukrainës, 2 Çmimi Fituesi i Kabinetit të Ministrisë së Ukrainës, 3 Mjekët nderi e Ukrainës në mesin e tyre.

Shkollat ​​shkencore të Universitetit janë të njohur edhe jashtë Ukrainës. Kardiologji, kirurgji, Shkollat ​​farmaceutike janë në mesin e tyre. Për herë të parë në Ukrainë specialistët e Zaporozhye Universitetin Mjekësor Shtetëror kanë kryer me sukses transplancion e zemrës. Me shume se 500 transplantime të mëlçisë, veshkave dhe pankreasit janë kryer. Me shume se 20 përgatitjet janë përpunuar nga shkencëtarët e shkollës farmaceutike, prodhuar dhe sjellë në praktikën mjekësore në shumë vende jashtë shtetit. Rezultatet e punës shkencore janë raportuar në forumet ndërkombëtare në Suedi, Republika Çeke, Spanjë, Holandë, Brazili dhe Austria. Universiteti ka edicionet e veta shkencore: “Zaporozhye Medical Journal”, “Çështjet aktuale në farmaci dhe mjekësi:shkenca dhe praktika”, “patologji”.

Ka një infrastrukturë të zhvilluar të njësive shkencore në Universitetin përfshirë SRI (Instituti i Kërkimeve Shkencore ) e problemeve mjekësore dhe ekologjike, Instituti i patologjisë klinike të një njeriu, SMA "Pharmatron", Laboratori kërkimit shkencor qendrore, certifikimit testimi laborator të parfum dhe kozmetike përgatitjet dhe prodhime shtëpiake, Departamenti i kandidaturës doktoraturës dhe studime pasuniversitare, Departamenti botuese editorial, Qendra e informatikës dhe mbështetje analitike dhe testimi, Departamenti patentë, Ndarja e kërkimit shkencor, Shërbimi metrologjisë. Instituti i Kërkimeve Shkencore dhe laboratorët janë të pajisura me objekte unike për kryerjen themelore dhe të zbatohen hulumtime shkencore.

Ka Këshillat e specializuara të Komisionit të Lartë vërtetim për mbrojtjen e Kandidate dhe doktoruar specialitete të ndryshme. 30 teza për shkallën mjekësor në 23 specialitete dhe 143 teza për shkallën e kandidatit në 35 Specialitete janë mbrojtur në Universitetin gjatë pesë viteve të fundit. 35 tezat e shtresës mjekësor dhe 137 teza për shkallën e kandidatit po përmbushen ngrënë Universitetin sipas planit të përgatitjes së specialistëve shkencore dhe pedagogjike. Universiteti publikon revista periodike shkencore dhe praktike:"Revistë Zaporizhzhia mjekësore", "Pathology", "Çështjet aktuale në farmaci dhe mjekësi:shkenca dhe praktika ", 10-15 -Kërkimore shkencore dhe praktike konferenca All-ukrainas me pjesëmarrje ndërkombëtare janë mbajtur çdo vit.

Futja e teknologjive të kompjuterit në procesin mësimor-studiuar, kërkimit shkencor dhe menaxhimi është një nga aktivitetet prioritet të shtyrë Universitetit. 42 klasa kompjuterike dhe 1300 PC pajisë studentët me kurrikula akademike në bazë të teknologjive multimediale dhe kontrollin provë në disiplinat kryesore. ZSMU ka informacionit serverin e vet të internetit. Nuk është një qendër e telemedicinës dhe distancë mësim në Universitetin e cila siguron pjesëmarrjen në konferenca shkencore ndërkombëtare të mbajtura në bazë të teknologjive të videokonferencave, Organizimi dhe mbajtja e shkencore-metodat videokonferencë, organizimi i distancës kurseve rifreskuese për stafin e mësimdhënies universitare, përdorimin e teknologjive të distancës në trajnimin e studentëve me korrespondencë.

Zaporozhye University Medical State është një pjesëmarrës i programit ndërkombëtar Tempus. Sipas japë TEMPUS IV Universitetin përmbush ndërkombëtar program «Krijimi i Rrjetit Supra-rajonal të Qendrave Kombëtare të Arsimit Mjekësor, fokusuar në PBL dhe pacientët Virtual », bashkëpunon me një qendër të njohur gjuhën Canadian College i gjuhës angleze (Vancouver, Kanadë) për të përmirësuar gjuhën angleze në internet mode.ZSMU nënshkruan marrëveshje për bashkëpunim me Kirov Shtetit Akademinë Mjekësore, West Kazakhstan Marat Ospanov University Medical State, Andijan Institute Medical State (Uzbekistan), University Medical Astana (Kazahstan), University Medical Karaganda (Kazahstan), Universiteti Aristotel në Selanik (Greqi), St. George Universiteti i Londrës (Britania e Madhe), Akaki Tsereteli State University (Gjeorgji), David Tvildiany University Medical (Gjeorgji), University Medical Wroclaw (Poloni), Universiteti Palacký në Olomouc (Republika Çeke), Universiteti i Nikosia (Qipro), I.M. Sechenov pari Moscow State University Medical (Rusi), Grodno University Medical State (Bjellorusi), University RīgaStradiņš (Letoni),Pyatigorsk Institute Pharmaceutical (Rusi), University Medical Plovdiv (Bulgari), Lithuanian Universiteti i Shkencave të Shëndetit (Lituani).

Zaporozhye University Medical State merr një nga vendet e para në Ukrainë në furnizimin tekniko-materiale. Prestigji i Universitetit është formuar nga disponueshmëria e objekteve të veta trajnuese. Zaporozhye University Medical State është një nga disa institucione shëndetësore të larta arsimore në Ukrainë që ka vet qendrën e trajnimit-shkencore "Klinika University", në të cilën klasa praktike janë kryer dhe ndihma mjekësore është dorëzuar. Universiteti ka pajisje të veçantë: tomographs kompjuterike, pajisje për diagnozën tejzanor, kontroll angiographic dhe endoskopik, Diagnoza radioisotope dhe shumë të tjerë për të kryer themelore dhe të zbatohen hetimet shkencore.

Nuk është një bibliotekë elektronike dhe katalogu elektronik në bibliotekën shkencore të Universitetit. Përdoruesit kanë qasje në bazën e të dhënave elektronike të bibliotekës dhe mund të kryejë një kërkim nga çdo kompjuter të lidhur me internet dhe për të marrë të plota tekst-libra.

Zaporozhye University Medical State duket si një kampus të studentëve në bregun piktoresk të Dnieper lumit, lumi më i madh në Evropë. Kjo është një territor i shkëputur në të cilën ka 5 ndërtesave akademike, 5 hostele, bibliotekat shkencore dhe letrare belletristic me sallat e leximit dhe dhoma kompjuterike, qendër mjekësore, sanatorium-punishte barnash në spital studentit, disa mensa dhe kafene, qendër sportive, gjykatat dhe stadiumi. Nuk është një klub art amator për studentët të cilët janë të etur për të kënduarit, vallëzimi dhe duke luajtur instrumente muzikore. Partitë ukrainas historike dhe kulturore, festivale të miqësisë ndërkombëtare, Partitë e konkursit zhvillohen në ZSMU.

All ndërtimin akademike, hostele, Biblioteka shkencore kanë qasje në internet. Ka pika të aksesit Wi-Fi në territorin e Universitetit. Kampusi Studenti është nën e rrumbullakët-the-clock sigurisë University. Kampusi dhe bujtina janë të pajisura me mjetet e video survejimi dhe kontrolli.

Procesi i pranimit në Zaporozhye Universitetin Mjekësor Shtetëror


që nga 2016 Procesi i pranimit në universitetet e Ukrainës për studentët e huaj Aviable via Qendra Pranimi ukrainisht.
Për të aplikuar për studentët e huaj të Universitetit Mjekësor Zaporozhye State duhet të aplikoni online nëpërmjet Qendrës Pranimi Ukrainës.
Pas kontrollimit të gjitha detajet në Qendrën e Pranimit, ata do të dërgojnë letër të ftesës për studentët.
Me letrën ftesë studentët mund të shkojnë në ambasadën më të afërt të Ukrainës dhe për të marrë vizë studentore.
Nuk ka provime, TOEFL, IELTS nevojshme qoftë se ju bëni kërkesë nëpërmjet Qendrës Pranimi Ukrainës.

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


  • Mjekësi e Përgjithshme. kualifikim: MD Mjek. termi Training – 6 vjet.
  • pediatri. kualifikim: mjek. termi Training – 6 vjet.
  • Diagnostics laboratorike. kualifikim: Laborator asistent bachelor. termi Training 4 vjet.
  • ushqyese. kualifikim: Bachelor mjekësore infermiere. termi Training 4 vjet. Në Farmaceutike studentë të fakultetit janë të trajnuar për specialitetet:
  • farmaci. kualifikim: farmacist. termi Training 5 vjet.
  • Teknologji e parfum-kozmetike preparations.Qualification: cosmetologist farmacist. termi Training 5 vjet.

histori


Historia e Zaporozhye Universitetit Mjekësor Shtetëror kthehet në kurset e grave Pedagogjike organizuara në Odessa në 1903.

Në 1921 kurset janë riorganizuar në Institutin Kimike-Farmaceutike.

Në 1935 ajo ishte reformuar në Institutin Shtetëror Farmaceutike. Në 1941 jeta e Institutit u ndërpre nga Luftës së Madhe Patriotike deri 1944.

Në 1959 Instituti Farmaceutike u transferua nga Odessa në Zaporozhye dhe riemëruar në Institutin Farmaceutike Zaporozhye.

Në 1964 Fakulteti i Mjekësisë u hap dhe në 1968 Zaporozhye Instituti Pharmaceutical u riemërua në Institutin e Mjekësisë Zaporozhye.

Në 1975 Institute Medical Zaporozhye marrë një status i Institutit të kategorisë së parë.

Në 1994 Instituti u riorganizua në Zaporozhye Shtetit Mjekësore Universiteti i IV (i lartë) Niveli i akreditimit.

Tani ajo është e një nga universitetet kryesore mjekësore në sistemin e arsimit mjekësor të Ukrainës. Ajo është bërë një qendër trajnimi për specialistë mjekësore dhe farmaceutike për Ukrainën dhe për vendet e huaja.


A doni diskutuar Zaporozhye University Medical State ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


University Zaporozhye State Medical në hartën


Foto


Fotografitë: Zaporozhye University Medical State zyrtari Facebook

video

Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

komente University Medical Zaporozhye Shtetit

Join për të diskutuar e Zaporozhye Universitetit Mjekësor Shtetëror.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.