Queen Mary University of London

Queen Mary University of London

Queen Mary University of London Details

Regjistrohen në Queen Mary Universitetin e Londrës

Përmbledhje


Queen Mary University of London është një nga institucionet kryesore të Mbretërisë së Bashkuar kërkimore-fokusuar të arsimit të lartë. me rreth 21,187 studentët, 4,000 stafit dhe një qarkullim vjetor prej £ 300, ne jemi një nga më të mëdha kolegjet e Universitetit të Londrës.

Ne mësojmë dhe hulumtimi nëpër një gamë të gjerë temash në shkencat humane, Shkencat shoqërore, ligj, mjekësi dhe stomatologji, dhe shkenca dhe inxhinieri. Bazuar në një zonë krijuese dhe kulturore të ndryshme të Londrës lindore, ne jemi i vetmi universitet në Londër në gjendje të ofrojë një kampus tërësisht të integruar 2,000-krevat banimi në shtëpinë tonë Mile End.

Queen Mary ka bërë një angazhim strategjik në cilësinë më të lartë të hulumtimit. Ne kemi investuar në këtë parim duke sistematike rekrutimin e akademikëve më të mira në disiplinat e tyre nga e gjithë bota. Rezultatet e vlerësimit më të fundit kombëtar të kërkimit - Kornizës së Ekselencës Kërkimit (REF 2014) - Kanë konfirmuar vendin tonë në grupin shumë të lartë të universiteteve kërkimore-drejtuar në Mbretërinë e Bashkuar. Në përgjithësi ne kemi qenë renditur 9 në Mbretërinë e Bashkuar në mesin e universiteteve multi-fakultetit dhe 5 në Britani të Madhe për përqindjen e tonë 3* dhe 4* rezultatet e kërkimit.

Queen Mary ofron studentëve të jashtëzakonshme një stimulues, Përvoja mbështetës dhe me cilësi të lartë të mësuarit, me mësim të frymëzuar nga hulumtimet tona kryesore botëror. Ne kemi investuar edhe më shumë se £ 250 milion në objekte të reja gjatë pesëmbëdhjetë viteve të fundit për të ofruar studentët tanë një mjedis të veçantë të mësuarit. Kjo është reflektuar në nivelet tona vazhdimisht të larta të kënaqësisë së studentëve. Në Anketa Kombëtare të Studentëve më të fundit (NSS 2015), 88 për qind e studentëve tanë ka shprehur "kënaqësinë e përgjithshme’ me kohën e tyre këtu, me dymbëdhjetë subjekte në tre të lartë në Londër.

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


Fakulteti i Shkencave Humane dhe Shkencave Sociale

 • Shkolla e Biznesit dhe Menaxhimit
 • Shkolla e Ekonomisë dhe Financave
 • Shkolla e gjuhës angleze dhe Dramës
 • Departamenti i gjuhës angleze
 • Departamenti i Dramës
 • Shkolla e Gjuhëve, Gjuhësi dhe Film
 • Letërsi e krahasuar
 • Studime Film
 • francez
 • gjermanisht
 • Studimet Iberik dhe Amerikës Latine
 • Language Centre
 • gjuhësi
 • rusisht
 • Shkolla e Gjeografisë
 • Shkolla e Historisë
 • Shkolla e Ligjit
 • Qendra për Studime drejtës tregtare
 • Departamenti i Drejtësisë
 • Shkolla e Marrëdhënieve Politikë dhe Ndërkombëtare

Fakulteti i Mjekësisë dhe Stomatologjisë

 • Barts dhe London School e Mjekësisë dhe Stomatologjisë
 • Institute Barts Cancer
 • Instituti Blizard
 • Instituti i Stomatologjisë
 • Instituti i Shkencave Shëndetësisë Arsimit
 • William Harvey Instituti i Kërkimeve
 • Wolfson Instituti i Mjekësisë Preventive
 • Qendra e Cell

Fakulteti i Shkencave dhe Inxhinierisë

 • Shkolla e Shkencave Biologjike dhe Kimike
 • Shkolla e Inxhinierisë Elektronike dhe Shkencave Kompjuterike
 • Shkenca Kompjuterike
 • Inxhinieri elektronike
 • Shkolla e Inxhinierisë dhe Shkencave Materiale
 • Qendra Kërkimore ndërdisiplinore në Materiale Biomedical
 • Shkolla e Shkencave matematike
 • Shkolla e Fizikë dhe Astronomi
 • Qendra Kërkimore në Psikologji

histori


Queen Mary ka rrënjët e saj në katër kolegje historike: Queen Mary College, Westfield College, Hospital Medical College Shën Bartolomeu dhe Hospital Medical College London.

Kampusi Mile End është historikisht shtëpia e Queen Mary College, e cila ka filluar jetën në 1887 si Pallati i Popullit, një qendër filantropik të siguruar londinezët lindje me edukative, aktivitete kulturore dhe sociale. Queen Mary College u pranua në Universitetin e Londrës në 1915. Westfield College u themelua në 1882 në Hampstead si një kolegj pioniere për arsimin e lartë të grave. Në 1989 Queen Mary bashkua me Westfield Kolegjin për të formuar Mbretëresha Mary dhe Westfield College.

Në 1995, Queen Mary dhe Westfield bashkohen përsëri, këtë herë me dy kolegje të shquar mjekësore, Hospital Medical College St Bartholomew-së, themeluar në 1843, dhe Hospital Medical College London, shkolla e parë mjekësore Anglisë, themeluar në 1785. Ky bashkim krijuar Barts dhe London School of Medicine dhe Dentistryand sjellë mësimin klinik mjekësor dhe dentar në Queen Mary për herë të parë.

Në 2013, emri ligjor i Queen Mary dhe Westfield College, Universiteti i Londrës u ndryshua zyrtarisht në Queen Mary Universitetin e Londrës për të reflektuar përdorimin e përbashkët. Ky vit edhe pa Queen Mary vendosë për dhënien gradë e veta, me 2014 diplomuarit qenë i pari për të marrë ato.

Archives e Kolegjit të mbajë një pasuri e arkivave interesante institucionale dhe printime të rralla, që daton nga shekulli i 17-të në ditët e sotme. Koleksionet japin një pasqyrë në disa nga aktivitetet shkencore të stafit QMUL dhe studentëve në të kaluarën, dokumentuar historinë e pasur të QMUL.

A e dini?

 • Ne kemi dytë vjetër mbijetuar varrezat hebraike në Angli, një Portuguese Spanish varrezë hebraike datojnë nga 1726, në qendër të kampusit tonë.
 • Skeleti i Joseph Merrick, Njeriu Elephant, është vendosur në Shkollën e Mjekësisë dhe Muzeut patologjisë Stomatologjisë së.
 • Kolegji mjekësor i Spitalit të Londrës Royal (tani pjesë e Barts dhe London School e Mjekësisë dhe Stomatologjisë) ishte shkolla e parë mjekësore Anglisë, kur ajo u hap në 1785.
 • nga 1964 deri 1982 Queen Mary College ruajtur reaktorin e saj bërthamor, fillimisht të vendosura nën Mile End Road.
 • Elizabeth Blackwell, mjeku i parë plotësisht të kualifikuar femra në Mbretërinë e Bashkuar, trajnuar në Barts Spitali Medical College në 1850.
 • Sir John Vane, i cili themeloi Harvey Institutin e Kërkimeve William, është kredituar me zbulimin se si aspirina dhe droga të ngjashme prodhuar efektet e tyre.
 • Sir Walter Besant-së 1882 novelë Të gjitha llojet dhe Gjendja e Men - Një Story Impossible, imagjinuar një "Pallatin e begatshëm’ në lindje të Londrës me sallat e koncerteve, dhoma lexim, galeritë foto, shkollë arti dhe edukimi për njerëzit lokal - kjo ishte frymëzim për Pallatin Popullore dhe fillimi i Queen Mary sot.


A doni diskutuar Mbretëresha Mary Universitetin e Londrës ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


Queen Mary University of London në hartën


Foto


Fotografitë: Queen Mary University of London zyrtari Facebook

video

Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

Queen Mary University of London komente

Bashkohen për të diskutuar e Queen Mary Universitetin e Londrës.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.