University Belfast Mbretëreshës

University Belfast Mbretëreshës, Britani e Madhe

University Belfast Details Mbretëreshës

Regjistrohen në Universitetin Belfast Mbretëreshës

Përmbledhje


Ju do të duan të studiuar në Mbretëreshës. Universiteti kombinon një trashëgimi të pasur historike me objekte moderne. vetëm një 15 minuta në këmbë nga qendra e qytetit Belfast, ju nuk do të jetë larg nga zemra e veprimit.

Çfarë është puna juaj ëndërr? Programet shkallë të universitetit janë të dizajnuara për të përgatitur jeni për karrierën tuaj të ardhshëm. Dëshironi që të bëhet një arkitekt, një inxhinier apo një mjek? Çfarëdo që ju duan të jenë, ka një pritje të përsosur shkallë për ju për të marrë hapi juaj i parë.

Nuk jam i sigurt se çfarë ju doni të jetë ende? Mos u shqetësoni. Ju do të keni mundësi për të fituar përvojë pune në shumë gradë. Kjo ju jep një avantazh mbi konkurrencën. dhe, kur ju jeni gati për të diplomuar? Karriera e Universitetit Shërbimi mund të ju jap udhëzime personale mbi hapat tuaja të ardhshme.

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


Fakulteti i Mjeksise, shëndetësor & Shkencat e jetes

 • Kirurgji Dentare
 • Teknologji bujqësore me Studimeve Profesionale
 • Biokimi me Studimeve Profesionale
 • Shkenca biologjike
 • Shkenca biologjike me studimet profesionale
 • Shkenca Biomedical
 • Quality Food, Siguria dhe të ushqyerit me Studimeve Profesionale
 • Biologji Human
 • Përdorimi i tokës dhe Menaxhimit të Mjedisit me Studimeve Profesionale
 • Marine Biology me Studimeve Profesionale
 • Mikrobiologjia me Studimeve Profesionale
 • Shkenca Midwifery
 • ushqyese (i rritur – futje shtator)
 • ushqyese (për fëmijë)
 • ushqyese (paaftësi në të mësuar)
 • ushqyese (Shendeti mendor)
 • Shkenca farmaceutike
 • Zoologji me Studimeve Profesionale
 • energji, Mjedisi dhe Qëndrueshmëria
 • BAO Medicine
 • farmaci
 • biokimi
 • Shkencës Ushqimit dhe Ushqimit të Sigurimit me të Studimeve Profesionale

Fakulteti i Arteve, shkencat humane & Shkencat shoqërore

 • Kriminologjia dhe Sociologji
 • dramë
 • anglisht
 • Studime Film
 • francez
 • histori
 • irlandez
 • filozofi
 • politikë
 • Antropologjia sociale
 • sociologji
 • Spanjisht
 • hyjni
 • arsim
 • muzikë
 • Kontabiliteti
 • Aktuariale Shkencës dhe Menaxhimi i rrezikut
 • Ekonomi biznesit
 • Menaxhimi i biznesit
 • ekonomi
 • Financuar me një vit në Industrisë
 • Business International me francezët
 • Business International me gjermane
 • Business International me Mandarin kineze
 • Business International me portugalisht
 • Business International me spanjisht
 • Music Teknologjia dhe Arteve zërit
 • Punë sociale
 • teologji
 • ligj

Fakulteti i Inxhinierisë dhe Shkencave Fizike

 • Arkeologji
 • Inxhinieri Aerospace
 • kimi industriale
 • Inxhineri
 • Inxhinieri elektrike dhe elektronike
 • Inxhinieri mekanike
 • Product Design Engineering
 • Software dhe Inxhinieri elektronike Systems
 • Matematikë e Aplikuar dhe Fizikë
 • Arkeologji-Palaeoecology
 • Arkeologjia-Palaeoecology dhe Gjeografi
 • arkitekturë
 • kimi
 • gjeografi
 • Matematikë
 • Kimi medicinale
 • fizikë
 • planifikim, Mjedisi dhe Zhvillimi
 • psikologji
 • Fizika teorike
 • Teknologji kimike
 • Engineering Mjedisit dhe Civil
 • Inxhinieri strukturore me Arkitekturës
 • Planifikimi Evropian

histori


University Belfast Mbretëreshës ka rrënjët e saj në institucionin akademik Belfast, e cila u themelua në 1810, një nga Mbretëria e Bashkuar e 10 universitetet më të vjetra, dhe mbetet si Belfast Institucionin Mbretërore Academical. Universiteti i pranishëm ishte e privilegjuar për herë të parë si “College Mbretëreshës, Belfast” në 1845, kur ajo ishte e lidhur me themeluar njëkohësisht Kolegjin e Mbretëreshës, tapë, dhe College Mbretëreshës, Galway, as part of the Queen’s University of Ireland – founded to encourage higher education for Catholics and Presbyterians, as a counterpart to Trinity College, Dublin, then an Anglican institution. College Mbretëreshës, Belfast, u hap në 1849. Its main building, the Lanyon Building, was designed by the English architect, Sir Charles Lanyon. At its opening, Kishte 23 profesorët dhe 343 studentët. Some early students at Queen’s University Belfast took University of London examinations.

The Irish Universities Act, 1908 dissolved the Royal University of Ireland, which had replaced the Queen’s University of Ireland in 1879, and created two separate universities: the current National University of Ireland and Queen’s University of Belfast.

në 20 qershor 2006 the university announced a £259 million investment programme focusing on facilities, recruitment and research. One of the outcomes of this investment has been a new university library; the McClay library was designed by Boston-based architects Sheply, Bulfinch, Richardson & Abbott, working in association with Belfast architects, Robinson Patterson Partnership, and opened in July 2009. The building has been named in honour of Sir Allen McClay, a major benefactor of Queen’s University and of the Library.

në qershor 2010, the university announced that they would be launching a £7.5m Ansin international research hub with Seagate Technologies.

Queen’s is one of the largest employers in Northern Ireland, with a total workforce of 3,903, i kujt 2,414 were members of academic, academic-related and research staff and 1,489 were administrative employees.


A doni diskutuar University Belfast Mbretëreshës ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


Queen’s University Belfast on Map


Foto


Fotografitë: University Belfast Mbretëreshës zyrtari Facebook

video

Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

Queen’s University Belfast reviews

Join to discuss of Queen’s University Belfast.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.