University College London

University College London UCL. Studimi në Angli. Arsimi në Mbretërinë e Bashkuar, Britania e Madhe

University College London Details

Regjistrohen në University College në Londër

Përmbledhje


UCL u themelua në 1826 të hapur të arsimit të lartë në Angli për ata që ishin të përjashtuar nga ajo - të bëhet universiteti i parë në Angli për të pranuar gratë studentëve në kushte të barabarta me burrat në 1878.

përsosmëri akademike dhe kërkimore që trajton problemet e botës reale të informojë etikë në këtë ditë dhe janë të rëndësishme për strategjinë tonë 20-vjeçare, UCL 2034.

 • UCL ka akademik më të mirë për raportin e studentëve në Mbretërinë e Bashkuar (1:10), duke bërë të mundur të madhësive të vogla të klasës dhe mbështetjen e jashtëzakonshme individuale (kohët 2013).

 • UCL është një nga dy universitetet më të lartë në Mbretërinë e Bashkuar për numrin e profesorëve, që do të thotë se studentët tanë janë mësuar nga ekspertët më të kualifikuar në fushën e tyre (Agjencia Higher Education Statistics 2011).

 • UCL siguron një mjedis që inkurajon nxënësit të jenë ambicioze ende idealist. Në 2013 vetëm, Studentët morën pjesë në UCL 41,500 orët e punës vullnetare dhe të ngritur 80 Ndërmarrjet shoqërore dhe 25 bizneset studentore.

UCL është e përbërë nga njerëz të shquar: profesorë eminentë dhe studentë të jashtëzakonshme; Profesionistët e angazhimit publik dhe teknikët e laboratorit, dhe të gjitha pjesët e tjera të enigmës që përbëjnë një universitet kryesor.

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


Fakulteti i Arteve & shkencat humane

Fakulteti i Arteve UCL & Humane është një qendër e njohur e përsosmërisë, ku hulumtimi i cilësisë udhëheqëse botërore ushqen direkt në të gjitha programet e studimit.

Studentët përfitojnë nga gjerësia multi-disiplinore e mësimdhënies në fusha të tilla si anglisht, filozofi, grek & Latine, hebraik & Studimet hebrenj së bashku me më shumë se 20 gjuhë moderne evropiane. Programet janë në dispozicion nga qendrat tona të ndryshme për hulumtime, dhe fakulteti gjithashtu pret Shkolla Slade e Arteve të Bukura, të cilat në mënyrë të vazhdueshme kontribuon në diskurseve të gjallë të artit bashkëkohor, si kombëtare dhe ndërkombëtare.

Ne kemi për qëllim që të mundësojë studentëve për të ndjekur interesat e tyre akademike dhe për të zhvilluar dy intelektualisht dhe personalisht.

departamentet

 • Arts UCL & Shkenca (Basco)
 • UCL Gjuha English & letërsi
 • UCL European Social & Studimeve politike
 • UCL greke & Latine
 • UCL Hebrew & Studimet hebraike
 • Studimet informacionit UCL
 • UCL Filozofi
 • UCL Shkolla e Gjuhëve Evropiane, Kultura dhe Shoqëria
 • UCL Slade Shkolla e Arteve të Bukura

Bartlett, Fakulteti i mjedisit të ndërtuar UCL-së

Ne jemi Bartlett: Fakulteti globale UCL-së i mjedisit të ndërtuar. Seksionet tona përfshijnë të gjithë zonën e studimit dhe kërkimit. individualisht, ato të çojnë fushat e tyre. në partneritet, ata zhvillojnë përgjigje të reja për të shtypur çështjet botërore. Si një e tërë, ato përfaqësojnë një botë-udhëheqëse, fakulteti multidisiplinar, bashkuar nga fryma radikale e UCL.

Shkollat ​​tona dhe seksione mbulojnë disiplinat nga arkitekturës dhe planifikimit, të energjisë dhe në jug globale, dhe së bashku ato formojnë fakultetin më të plotë dhe inovative e Britanisë së Madhe e mjedisit të ndërtuar.

Ne ofrojmë një gamë të plotë të programeve në fushën e mjedisit të ndërtuar, nga universitare të pasuniversitare, si dhe në MREs dhe nivelet e doktoraturës. Ne gjithashtu drejtuar një sërë shkollave verore dhe kurse themel dhe janë duke u zhvilluar një program edukativ ekzekutiv për liderët e ardhshëm në profesione të ndërtuara mjedisit.

departamentet

 • Qendra Bartlett UCL për Analiza avancuar Hapësinor
 • Njësia UCL Bartlett Planifikimi i Zhvillimit
 • Bartlett Shkolla e Arkitekturës UCL
 • Bartlett Shkolla e Ndërtimit UCL & Menaxhimi i Projekteve
 • Bartlett Shkolla e planifikuar UCL
 • Instituti Energy UCL
 • Instituti UCL për Mjedisit Design dhe Inxhinieri
 • Instituti UCL për Prosperitet Global
 • Instituti UCL për Trashëgimi Qëndrueshëm
 • Instituti UCL për burime të qëndrueshme
 • Laboratori UCL Space Syntax

Fakulteti i Shkencave të trurit

Fakulteti i Shkencave UCL trurit ndërmerr kërkime udhëheqëse botërore dhe mësim në fushat që shkojnë nga rrugët nervore të përdorura për të kontrolluar funksionet e trupit (e.g. dëgjim, shikimi dhe të folurit) për njohje dhe psikologjisë, të cilat përcaktojnë sjelljen e njeriut.

Ne jemi të njohur si udhëheqësit e botës në fushat tona dhe punën tonë tërheq staf dhe studentë nga e gjithë bota. Fakulteti dhe pjesët e tij përbërëse të krijuar një mjedis të shquar dhe të gjallë për studim dhe hulumtim.

UCL është central elektrik hulumtimi Evropës në Neuroscience. Ne jemi të renditet i dyti në botë, dhe i pari në Evropë, në Neuroscience dhe sjellje nga Thomson ISI Treguesit Shkencës Essential, me më shumë se dy herë më shumë botimeve dhe citate si çdo institucion tjetër evropian. Hulumtuesit UCL Neuroshkencë gjenerojnë mbi 30% e kontributit të vendit në botimet e cituara më lartë në Neuroscience, më shumë se dy herë më shumë si çdo universitet tjetër. Në neuroimaging dhe neurologji klinike, UCL prodhon 65% dhe 44% e kontributit të Britanisë së Madhe ndaj dokumenteve të cituara më të lartë në botë, pesë herë ajo e ardhshëm institucionit më të lartë në Mbretërinë e Bashkuar.

Fakulteti i Shkencave të trurit, së bashku me Fakultetin e Shkencave të Jetës, Shkenca mjekësore dhe Popullsia Shëndeti Shkenca kombinohen për të formuar Shkolla e Jetës & Shkenca mjekësore. Shkolla është një nga pikat grumbullimit më të mëdha dhe më prestigjioze të akademikëve në fushën e saj dhe ka një reputacion botëror për mësimdhënie informuar nga cutting-edge hulumtimit. Të SLMS Domains përfshijë gjerësinë e veprimtarisë kërkimore në të gjithë shkollën brenda nëntë grupime kryesore. Ky hulumtim është kryer në bashkëpunim me departamentet e tjera UCL dhe mbështetur nga partneritetet me beson tona NHS, këshillat kërkimore, bamirëse dhe të industrisë.

Fakulteti i Inxhinierisë

UCL Engineering jep kërkime dhe trajnime në të gjitha aspektet e botës moderne. Studimet e mëparshme dhe puna këtu kanë prodhuar prodhime të shpejta vaksinë, fibër-optike komunikimit dhe infrastruktura e internetit, dhe ne vazhdojmë të ofruar risi botërore në ndryshim.

studentët dhe stafi tanë janë tërhequr nga e gjithë bota, siç janë partnerët tanë akademike dhe të biznesit. programet tona mësimore fokusohen në lëndët që kanë një ndikim në botën rreth nesh, ndërkohë që përmbajtja e tyre është e udhëhequr nga hulumtimet më të mira ndërkombëtare. Anëtarët e fakultetit të përdorin aftësitë e tyre në të gjithë institutet dhe qendrat e Inxhinierisë së, në UCL, dhe në mbarë botën.

 • UCL Australia
 • UCL biokimik Inxhinieri
 • UCL Inxhinieri Kimike
 • UCL Civil, Environmental & Inxhinieri Geomatic
 • UCL Shkenca Kompjuterike
 • UCL elektronike & inxhinieri elektrike
 • UCL Shkolla e Menaxhimit
 • UCL Inxhinieri Mekanike
 • UCL Medical Physics & Bioinxhinieri
 • UCL Shkenca, teknologji, Inxhinieri dhe Politika publike
 • UCL Security & Shkenca Crime

UCL Instituti i Edukimit

Instituti UCL i Arsimit është një shkollë udhëheqës botëror për arsim dhe shkencë shoqërore. themeluar në 1902, ne aktualisht kemi më shumë se 7,000 studentët dhe 1,000 stafi. Ne jemi aktiv në çdo kontinent.

në 2016 renditjen QS, ne u rendit e para në botë për arsimin për të tretin vit radhazi, para Harvard, Stanford dhe Melbourne. Ne u shpërblye me Çmimin e Mbretëreshës Përvjetori për Arsimin e Lartë dhe të mëtejshëm 2014-16 për "kontribut në politikën dhe praktikën e edukimit me të arritur ndërkombëtar rreth hulumtime inovative sociale" tonë.

Ne kemi trajnuar më shumë se 10,000 mësues gjatë dekadës së kaluar dhe në janar 2014, ne kemi qenë të njohur nga Ofsted për 'shquar ynë’ trajnimi fillestar të mësuesve në çdo kriteri të gjithë fillore, Arsimi i mesëm dhe më tej.

Në stërvitjen e fundit të Vlerësimit Research, dy të tretat e botimeve tona u gjykuan të jetë ndërkombëtarisht i rëndësishëm dhe mbi një e treta u gjykuan të 'botë kryesor'. Rezultatet e hulumtimit tonë me cilësi të lartë kanë ndikuar veprimtarinë e qeverisë dhe politikës në fusha nga vitet e para të arsimit të lartë dhe të mësuarit në vendin e punës. Ne jemi të vendosur për të parë forcën e kërkimit në arsim në Mbretërinë e Bashkuar.

Ne gjithashtu specializuar në studimin dhe kërkimin në shëndetësi, psikologjia dhe studimet gjatësore, në mesin e fusha të tjera të shkencave sociale. Studimet tona tre lindjes kohort kanë pasur një ndikim të madh mbi shumë vite në politikën për shëndetin, barazia gjinore dhe të rinjtë.

 • plan mësimor, Pedagogjia dhe vlerësimi
 • Learning dhe Udhëheqja
 • kulturë, Komunikimi dhe Media
 • Psikologji dhe zhvillimi njerëzor
 • arsim, Praktika dhe Shoqëria
 • Shkenca shoqërore

Fakulteti i Ligjeve

Ligjet UCL është një nga shkollat ​​kryesore të botës ligjit. Ajo është e angazhuar për rigoroz, multi-disiplinore dhe studim të reja të ligjit në të gjitha dimensionet e saj, me vëmendje të veçantë në kontekstin global në të cilin vepron ligji.

Hulumtimi top-vlerësuarat Fakultetin e bën një kontribut thelbësor në cilësinë e mësimdhënies tonë dhe mbikëqyrjen e studentëve tanë. Ajo gjithashtu kontribuon në zhvillimin e së drejtës, ndërsa formësimin praktikën ligjore dhe e politikave publike.

Baza jonë London ofron një mundësi pozitive për të nxjerrë në burimet e një qyteti që është qendra e ligjit të Mbretërisë së Bashkuar, tregti, financave dhe kultura.

Fakulteti i Shkencave të Jetës

Fakulteti i Shkencave Jeta UCL ndërmerr kërkime dhe mësimdhënie udhëheqës botëror, i cili kombinon pikat e forta të shkencave themelore biologjike dhe paraklinike UCL-së. Puna jonë tërheq staf dhe studentë nga e gjithë bota, dhe së bashku ata krijojnë një mjedis të shquar dhe të gjallë për të dy studentët dhe hulumtuesit. Fakulteti përbëhet nga Divizioni i Biosciences, Shkolla UCL i Farmacisë, MKK Laboratori i UCL për molekulare Cell Biologji dhe Njësia Neuroscience kompjuterike Gatsby.

Fakulteti i Shkencave të Jetës së bashku me Fakultetin e Shkencave të trurit, Shkenca mjekësore dhe Popullsia Shëndeti Shkenca kombinohen për të formuar Shkolla e Jetës & Shkenca mjekësore. Shkolla është një nga pikat grumbullimit më të mëdha dhe më prestigjioze të akademikëve në fushën e saj dhe ka një reputacion botëror për mësimdhënie informuar nga cutting-edge hulumtimit. Të SLMS Domains përfshijë gjerësinë e veprimtarisë kërkimore në të gjithë shkollën brenda nëntë grupime kryesore. Ky hulumtim është kryer në bashkëpunim me departamentet e tjera UCL dhe mbështetur nga partneritetet me beson tona NHS, këshillat kërkimore, bamirëse dhe të industrisë.

Fakulteti i Matematike & Shkenca fizike

Fakulteti i Matematike & Shkencat Fizike përfshin logjike, studim eksperimental dhe matematike e universit tonë. Hulumtimi Front-line ushqen direkt në programet tona mësimore, dhe studentët tanë të përfitojnë nga qasja në objektet laboratorike të klasit të parë. Fakulteti ofron një koleksion të tre-vjeçare BSc dhe katërvjeçar magjistraturës nivelit gradë MSCI në zhvillim, si dhe zona më tradicionale akademike.

Fakulteti ofron një bazë për disa qendrave kërkimore. Këto lehtësuar në thellësi, hulumtimi ndërdisiplinor përmes bashkëpunimit midis ekspertëve në kuadër të fakultetit, dhe në fusha të ngjashme në Inxhinierike dhe Jeta Shkenca. Fakulteti gjithashtu ka programin e vet departamenteve shkallë: Shkenca Natyrore.

 • UCL Kimi
 • UCL Toka Shkenca
 • UCL Matematikë
 • UCL Shkenca Natyrore
 • UCL Fizikë & astronomi
 • UCL Shkenca & Studimet Teknologji
 • UCL Space & Fizika e klimës (Laboratori Mullard Space Science)
 • UCL Shkenca statistikore

Fakulteti i Shkencave Mjekësore

Fakulteti i Shkencave Mjekësore UCL bashkon UCL Shkolla mjekësore dhe shtatë divizione dhe instituteve UCL-së, duke krijuar një central elektrik të hulumtimeve mjekësore shkencës dhe mësimdhënies.

Stafi në fakultetin ndërmarrë kërkime dhe mësimdhënie udhëheqës botëror në fusha që shkojnë nga onkologji virale ndaj sëmundjeve indit lidhor dhe shëndetin oral. Fakulteti dhe pjesët e tij përbërëse të krijuar një mjedis të shquar dhe të gjallë për studim dhe hulumtim.

Fakulteti i Shkencave Mjekësore, së bashku me Fakultetin e Shkencave të trurit, Shkencat e jetes, dhe popullsisë Shëndeti Shkenca kombinohen për të formuar Shkolla e Jetës & Shkenca mjekësore. Shkolla është një nga pikat grumbullimit më të mëdha dhe më prestigjioze të akademikëve në fushën e saj dhe ka një reputacion botëror për mësimdhënie informuar nga cutting-edge hulumtimit. Të SLMS Domains përfshijë gjerësinë e veprimtarisë kërkimore në të gjithë shkollën brenda nëntë grupime kryesore. Ky hulumtim është kryer në bashkëpunim me departamentet e tjera UCL dhe mbështetur nga partneritetet me beson tona NHS, këshillat kërkimore, bamirëse dhe të industrisë.

Fakulteti i Shkencave të Shëndetit të Popullsisë

Fakulteti UCL i Popullsisë Shkencave të Shëndetit bashkon ekspertizë në Shëndetin e Fëmijës, Grave dhe Shëndetit Riprodhues, popullsia Shëndeti, Global Shëndeti, Gjykimet klinike, Shëndetësore Informatika dhe kardiovaskulare Shkenca. Qëllimi i tij është për të ofruar hulumtime shquar dhe mësim për të përmirësuar shëndetin e njeriut, dhe koncepti unifikuese që informon bursa e saj dhe aktiviteti arsimor është kursi jeta.

Hulumtimi i fakultetit sqaron biologjike, proceset e sjelljes dhe psiko-sociale që veprojnë në të gjithë jetën e një individi, dhe në të gjithë brezat, që ndikojnë në zhvillimin e sëmundjeve në popullsinë. Ky hulumtim informon universitare, pasuniversitare dhe mësimi profesional.

Fakulteti i Shkencave të Shëndetit të Popullsisë, së bashku me Fakultetin e Shkencave të trurit, Jeta Shkenca dhe Shkenca Mjekësore kombinohen për të formuar Shkolla e Jetës & Shkenca mjekësore. Shkolla është një nga pikat grumbullimit më të mëdha dhe më prestigjioze të akademikëve në fushën e saj dhe ka një reputacion botëror për mësimdhënie informuar nga cutting-edge hulumtimit. Të SLMS Domains përfshijë gjerësinë e veprimtarisë kërkimore në të gjithë shkollën brenda nëntë grupime kryesore. Ky hulumtim është kryer në bashkëpunim me departamentet e tjera UCL dhe mbështetur nga partneritetet me beson tona NHS, këshillat kërkimore, bamirëse dhe të industrisë.

UCL Social & Shkenca historike fakultet

Fakulteti UCL e Sociale & Shkenca historike paraqet një sipërfaqe prej dijes ku humane dhe shkencës takohen. Interesat dhe metodat e nëntë departamenteve përbërëse ofrojnë mundësi të shkëlqyera për hulumtime inovative dhe bashkëpunues.

Secili nga departamentet ka anët e forta të mëdha kërkimore në disiplinën e vet. disa 200 Stafi akademik kontribuojnë në aktivitetet mësimore të gjithë fakultetit dhe aktivitetet e tyre kërkimore janë plotësuar nga ato të pothuajse 100 stafi i hulumtimit. Departamentet gjithashtu luajnë një rol të madh në rrjet në rritje UCL së qendrave kërkimore ndërdisiplinore.

 • UCL Instituti i Amerikave
 • UCL Antropologjia
 • Instituti i Arkeologjisë UCL
 • UCL Ekonomi
 • UCL Gjeografi
 • Historia UCL
 • UCL Historia e Artit
 • UCL Shkenca Politike
 • UCL Shkolla e sllavishten & Studimet e Evropës Lindore

histori


UCL u themelua më 11 shkurt 1826 nën emrin University London si një alternativë laik në universitetet fetare të Oksfordit dhe të Kembrixhit. Warden i parë i Universitetit të Londrës ishte Leonard Horner, i cili ishte shkencëtari i parë për të kryesuar një universitet britanik.

Pavarësisht mbajtur zakonisht besimin se filozofi Jeremy Bentham ishte themeluesi i UCL, përfshirjen e tij të drejtpërdrejtë ishte i kufizuar për blerjen e aksioneve No.633, me një kosto prej £ 100 paguar në nëntë këste në mes të dhjetorit 1826 dhe janar 1830. Në 1828 ai e bëri të emërojë një mik që të ulet në këshillin, dhe ne 1827 përpoq që të ketë dishepull i tij John Bowring emërua si profesor i parë i gjuhës angleze ose Historisë, por në të dyja rastet kandidatët e tij ishin të pasuksesshme. Kjo sugjeron se ndërsa idetë e tij mund të ketë qenë me ndikim, ai ishte më pak. Megjithatë Bentham është sot konsiderohet zakonisht si “babai shpirtëror” i UCL, si idetë e tij radikale në fushën e arsimit dhe të shoqërisë ishin frymëzim për themeluesit e institucionit, veçanërisht James Mill Scotsmen (1773-1836) dhe Henry Brougham (1778-1868).

Në 1827, Kryetari i Ekonomisë Politike në Universitetin e Londrës u krijua, me John Ramsay McCulloch si detyrë të parë, vendosjen e një nga departamentet e para të ekonomisë në Angli. Në 1828 universiteti u bë i pari në Angli për të ofruar angleze si lëndë dhe mësimdhënien e Classics dhe mjekësi ka filluar. Në 1830, University London themeloi Shkollën e Universitetit në Londër, e cila më vonë do të bëhej University College School. Në 1833, universiteti emëruar Alexander Maconochie, Sekretari për të Shoqërisë Mbretërore gjeografike, si profesor i parë i gjeografisë në Mbretërinë e Bashkuar. Në 1834, University College Hospital (fillimisht North London Hospital) u hap si një spital mësimor për shkollën mjekësore të universitetit.

Në 1836, University London është themeluar nga Karta Mbretërore nën emrin University College, Londër. Në të njëjtën ditë, Universiteti i Londrës është krijuar nga statuti mbretëror si një shkallë-dhënien shqyrtuar bordi për nxënës të shkollave të lidhur dhe kolegje, me University College dhe Kolegji Mbretëror, London duke u emëruar në statut si dy bashkëpunëtorët e parë.

Shkolla Slade e Arteve të Bukura është themeluar në vitin 1871 pas një trashëgim nga Felix Slade.

Në 1878 Universiteti i Londrës fituar një kartë shtesë duke e bërë atë universiteti i parë britanik që të lejohet për dhënien e titujve të grave. Në të njëjtin vit, UCL pranuar gratë të fakulteteve të Artit dhe ligji dhe e Shkencës, megjithëse gratë mbeti ndaluar nga fakultetet e Inxhinierisë dhe të Mjekësisë (me përjashtim të kurseve të shëndetit publik dhe të higjenës). Ndërsa UCL pretendon të ketë qenë universiteti i parë në Angli për të pranuar gratë në kushte të barabarta me burrat, nga 1878, Universiteti i Bristolit gjithashtu e bën këtë pretendim, duke pasur gra pranuar nga themelimi i saj (si një kolegj) në 1876. Armstrong College, një institucion paraardhësi i Universitetit të Newcastle, Gratë lejohen edhe për të hyrë nga themelimi i saj në 1871, edhe pse asnjë fakt të regjistruar deri në 1881. Gratë u pranuan më në fund të studimeve mjekësore gjatë Luftës së Parë Botërore i parë në të 1917, edhe pse pas përfundimit të luftës kufizime janë vendosur në numrat e tyre.

Në 1898, Sir William Ramsay zbuluar elementet kripton, neon dhe ksenon ndërsa profesor i kimisë në UCL.

Në 1900 Universiteti i Londrës u riformohet si një universitet federal me statutet e reja të hartuara në Universitetin e Londrës Aktit 1898. UCL, së bashku me një numër të kolegjeve të tjera në Londër, u bë një shkollë e Universitetit të Londrës. Derisa shumica e institucioneve përbërëse ruajtur autonominë e tyre, UCL u shkrirë në Universitetin e 1907 nën University College në Londër (transferim) veprim 1905 dhe humbi pavarësinë e saj ligjore.

1900 edhe pa vendimin për të emëruar një kokë me rrogë të kolegjit. detyrë e parë ishte Carey Foster, i cili shërbeu si Principal (si pas ishte titulluar fillimisht) nga 1900 te 1904. Ai u pasua nga Gregory Foster (nuk ka lidhje), dhe ne 1906 titulli është ndryshuar për Provost për të shmangur konfuzionin me drejtorit e Universitetit të Londrës. Gregory Foster mbeti në post deri 1929.

Në 1906 Ndërtesa kryq i është hapur si shtëpi të re për University College Hospital.

UCL pësuar dëme të konsiderueshme bombë gjatë Luftës së Dytë Botërore, përfshirë në Sallën e Madhe dhe Laboratorin Carey Foster Fizikë. Revista e parë UCL Studenti, Pi Magazine, u botua për herë të parë në 21 shkurt 1946. Instituti i Studimeve hebrenj zhvendosur në atë universitet në 1959. Space Science Laboratori Mullard është themeluar në 1967. Në 1973, UCL u bë lidhja e parë ndërkombëtare në shenjë paralajmëruese e internetit, ARPANET.

Edhe pse UCL ishte ndër universitetet e para të pranojnë gratë në të njëjtat kushte si burrat, në 1878, dhomë të lartë të përbashkët të kolegjit, Dhoma Housman, mbetur burra të vetëm deri në 1969. Pas dy përpjekjeve të pasuksesshme u miratua një mocion që përfunduan ndarjen sipas gjinisë në UCL. Kjo është arritur nga Brian Woledge (Fielden profesor i frëngjisht në UCL nga 1939 te 1971) dhe David Colquhoun, në atë kohë një ligjërues i ri në farmakologji.

Në 1976, një kartë të re restauruar pavarësinë ligjore UCL-së, edhe pse ende pa fuqinë për dhënien gradë e veta. Sipas këtij statuti kolegji u bë i njohur zyrtarisht si University College London, që ka qenë më parë zyrtarisht “University of London, University College” Që prej themelimit të saj në Universitetin. Ky emër braktisur presje përdorur në emër të tij të mëparshme të “University College, Londër”.

Në 1986, UCL u bashkua me Institutin e Arkeologjisë. Në 1988 UCL u bashkua me Institutin e Laryngology & Otology, Instituti i Ortopedisë, Instituti i Urologjisë & Nefrologjia dhe Middlesex Hospital School Medical.

Në 1993 një tronditje nga Universiteti i Londrës do të thotë se UCL (dhe kolegjet e tjera) fituar qasje të drejtpërdrejtë në fondet e qeverisë dhe të drejtën për t'u dhënë Universiteti i Londrës gradë veten. Kjo çoi në atë universitet duke u konsideruar si një de fakto universiteti në të drejtën e vet.

Në 1994 University College London Hospitals NHS Trust është themeluar. UCL bashkua me Kolegjin e Shkencave të folurit dhe theInstitute e okulisti në 1995, Instituti i Shëndetit të Fëmijëve dhe Shkolla e sëmundjet e këmbëve në 1996 dhe Instituti i Neurologjisë në 1997. Në 1998 UCL bashkua me Shkollën Mjekësore Royal Lirë Spitali për të krijuar të lirë mbretërore dhe University College School Medical (quajt Shkolla Mjekësore UCL në tetor 2008). Në 1999 UCL bashkua me Shkollën e Sllave dhe Studime të Evropës Lindore[63][64] dhe Instituti Dentare Eastman.

Dando Instituti UCL Jill i Shkencave Krimit, departamenti i pari universitet në botë kushtuar në mënyrë specifike për reduktimin e krimit, u themelua në 2001.

Propozimet për një bashkim mes universitet dhe Imperial College në Londër janë shpallur në 2002. Propozimi provokoi kundërshtim të fortë nga stafi mësimdhënës UCL dhe studentët dhe bashkimit UBT, i cili ka kritikuar “nxitimi turpshëm dhe mungesa e konsultimeve”, duke çuar në braktisjen e saj nga UCL Provost Sir Derek Roberts. Bloget që ndihmuan për të ndaluar bashkimin, janë ruajtur, edhe pse disa nga lidhjet janë thyer tani: shikoni blogun David Colquhoun-së, dhe jo më elegant Save UCL blog, e cila u drejtuar nga David Conway, një student pasuniversitar në departamentin e hebraishtes dhe studimeve hebraike.

Qendra e Londrës për Nanoteknologjia është themeluar në 2003 si një ndërmarrje e përbashkët midis universitet dhe Imperial College në Londër.

që nga 2003, Kur Profesor UCL David Latchman bë Master i Birkbeck fqinje, ai ka krijuar marrëdhënie të ngushta midis këtyre dy kolegje University të Londrës, dhe personalisht mban departamentet në të dyja. qendra të përbashkëta kërkimore përfshijnë / Institutin Birkbeck UCL për Shkencave Planetare dhe Tokës, / Birkbeck / Qendra Po UCL për Neuroscience Arsimore, UCL / Birkbeck Instituti i Biologjisë Molekulare Strukturore dhe, dhe Qendra Birkbeck-UCL për neuroimaging.

Në 2005, UCL u dha fund kompetencat e veta të mësuar dhe shkallën e dhënies së hulumtimit dhe të gjithë studentëve të rinj UCL regjistruar nga 2007/08 kualifikuar me diploma UCL. edhe në 2005, UCL miratoi një branding të ri të korporatës, sipas të cilit, ndër të tjera, emri University College London u zëvendësua nga initialism thjeshtë UCL në të gjitha komunikimet e jashtme. Në të njëjtin vit një të ri milion £ 422 ndërtesa të mëdha u hap për University College Hospital në Euston Road, Instituti veshit UCL u krijua dhe u hap një ndërtesë e re për Shkollën UCL e Sllave dhe Studimeve të Europës Lindore.

Në 2007, Instituti Cancer UCL u hap në ndërtuar rishtas Paul O'Gorman Building. Në gusht 2008 UCL UCL formuar Partneret, një qendër e shkencës shëndetësore akademike, me Great Ormond Rruga Spitali për Fëmijë NHS Trust, Spitali Moorfields Eye NHS Foundation Trust, Royal Pa London NHS Foundation Trust dhe University College London Hospitals NHS Foundation Trust. Në 2008 UCL themeluar Shkollën UCL e Energjisë & Burimet në Adelaide, Australi, kampusi i parë i një universiteti britanik në vend. Shkolla është e bazuar në ndërtesën historike Torrens në Victoria Square dhe krijimi i tij pasoi bisedimet mes UCL Zëvendës Provost Michael Worton dhe Jugut Australian Premier Mike Rann.

Në 2009, the Yale UCL Collaborative u krijua mes UCL, UCL Partners, Yale University, Yale School of Medicine dhe Yale - New Haven Hospital. Kjo është bashkëpunimi më i madh në historinë e të dyja universitetit, dhe qëllimin e saj ka qenë pas shtrirë në shkencat humane dhe sociale.

në qershor 2011, kompania minerare BHP Billiton ra dakord për të dhuruar A $ 10 milion për të UCL për të financuar krijimin e dy instituteve të energjisë - Instituti i Politikave të Energjisë, bazuar në Adelaide, dhe Instituti për burime të qëndrueshme, me bazë në Londër. në nëntor 2011 UCL njoftoi planet për një investim 500 milionë paund në kampusin kryesor të saj Bloomsbury mbi 10 vjet, dhe krijimi i një kampusi të ri 23-acre pranë Parkut Olimpik në Stratford në lindje të Londrës. Ajo rishikuar planet e saj të zgjerimit në lindje të Londrës dhe në dhjetor 2014 njoftoi për të ndërtuar një kampus UCL East mbulesë 11 akra dhe të sigurojë deri në 125,000m2 e hapësirës në Queen Elizabeth Olympic Park. UCL East do të jetë një pjesë e Olympicopolis planifikuar që në plan për transformimin e Parkut olimpik në një qendër kulturore dhe inovacionit ku UCL do të hapë shkollën e saj të parë të projektimit, një qendër e inxhinierisë eksperimentale dhe një muze për të ardhmen, së bashku me një hapësirë ​​të jetesës për studentët.

Shkolla e Farmacisë, Universiteti i Londrës u bashkua me atë universitet në 1 janar 2012, duke u bërë Shkollën UCL e Farmacisë në kuadër të Fakultetit të Shkencave të Jetës. Në Maj 2012, UCL, Imperial College London dhe kompania gjysmëpërçues Intel njoftoi ngritjen e Institutit të Kërkimeve bashkëpunuese Intel për Qyteteve të Qëndrueshme Lidhura, një institut me bazë në Londër për kërkime në të ardhmen e qyteteve.

Në gusht 2012 UCL marrë kritika për reklamimin e një pozicion të papaguar kërkimore; ai më pas tërhoqi lajmërim.

UCL dhe Instituti i Arsimit të formuar një aleancë strategjike në tetor 2012, duke përfshirë bashkëpunimin në mësimdhënie, Hulumtimi dhe zhvillimi i sistemit të shkollave në Londër. Ne shkurt 2014 të dy institucionet njoftoi synimin e tyre për të bashkuar dhe bashkimi është përfunduar në dhjetor 2014.

në tetor 2013 u njoftua se Njësia për Studimet Përkthimi i Imperial College në Londër do të shkojë në universitet, duke u bërë pjesë e Shkollës UCL e Gjuhëve Evropiane, Kultura dhe Shoqëria. Ne dhjetor 2013, u njoftua se UCL dhe kompania akademike botuese Elsevier do të bashkëpunojnë për të krijuar Big Institutin e të dhënave UCL. Ne janar 2015 u njoftua se UCL ishin zgjedhur nga qeveria e Mbretërisë së Bashkuar të jetë një nga pesë anëtarët themelues të Institutit Turing Alan (së bashku me universitetet e Kembrixhit, Edinburg, Oxford dhe Warwick), një institut që do të krijohet në Bibliotekën Britanike për të nxitur zhvillimin dhe përdorimin e matematikës avancuar, Shkenca Kompjuterike, Algoritme dhe Big Data.

Në 2015 UCL themeluar një shkollë e re e Menaxhimit të fokusuar në teknologji, inovacionit dhe sipërmarrjes, duke zëvendësuar Departamentin e saj të Shkencës dhe Inovacionit Menaxhimit. Ai u transferua në One Canada Square, Canary Wharf në maj 2016.


A doni diskutuar University College në Londër ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


University College London në hartën


Foto


Fotografitë: University College London zyrtari Facebook

video

Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

komente University College London

Bashkohen për të diskutuar e University College në Londër.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.