Universiteti i Bath

Universiteti i Bath. Studimi në Mbretërinë e Bashkuar.

Universiteti i Bath Details

 • vend : Mbretëria e Bashkuar
 • qytet : Banjo
 • akronim : UOB
 • i themeluar : 1966
 • studentët (përafërsisht.) : 17000
 • Mos harroni të diskutuar Universitetin e Bath
Regjistrohen në Universitetin e Bath

Përmbledhje


The Universiteti i Bath ndodhet një universitet publik në Bath, kapërdimje, Mbretëria e Bashkuar. Ajo mori Kartën Royal saj në 1966 dhe mund gjurmë rrënjët e saj në një shkollë teknike e themeluar në Bristol në 1856.

Në kohërat dhe Universiteti Guide Sunday Times të Mirë 2014 universiteti u nderua me titullin e “University Campus më të mirë në Britani”. Bath u nderua me titullin e "Universitetit të Vitit 2011/12".] në 2014 Research Korniza Excellence, 32% e aktivitetit të paraqitur Bath kërkimore arritur klasifikimin më të lartë të mundshëm të 4*, përcaktuar si botë-udhëheqëse në kuptimin e origjinalitetit, Rëndësia dhe ashpërsi. 87% u klasifikuan 4*/3*, përcaktuar si botë-udhëheqëse / e shkëlqyer ndërkombëtar.

Universiteti është anëtar i Shoqatës së Commonwealth Universiteteve, Shoqata e MBA, Sistemi i Cilësisë Përmirësimi Evropian, Shoqata e Universiteteve Evropiane, Universitetet UK dhe GW4, një grupim i cili sjell së bashku jug perëndim dhe Uells 'katër udhëheqëse, universitetet kërkimore intensive (Banjo, Bristol, Cardiff dhe Exeter). deri 30 tetor 2012, ajo ishte gjithashtu një anëtar i 1994 Group.

popullsia Student

Ne kemi 15,155 studentë të regjistruar, mbi 25% vijnë nga jashtë Britanisë së Madhe, duke përfaqësuar mbi 100 kombësive.

 • 10,810 studentë
 • 4,345 postgraduates
 • 54% studentët meshkuj
 • 46% femra

numrat e studentëve janë të bazuara në 2013/14 Agjencia Higher Education Statistics (hesam) të dhëna.

përvoja Student

 • Ne kemi një 93% Shkalla e përfundimit për studentë, një nga më të lartë në Mbretërinë e Bashkuar. *
 • 93% e studentët tanë thonë se ata ishin të kënaqur me rrugën e tyre. **
 • Studentët tanë’ Bashkimi është renditur në tre të lartë nga Bashkimi Kombëtar i Studentëve.

*bazuar në 2012/13 HESA Data
**Bazuar në 2014 Anketa Kombëtare Student

Vendosjeve dhe punësimit

 • Ne të drejtuar një nga skemat më të mirë-krijuar vendosje në Mbretërinë e Bashkuar.
 • 86% i punësuar tonë në Mbretërinë e Bashkuar me kohë të plotë e shkallës së parë diplomuarit lëvizur në punë të nivelit të lartë në krahasim me 66% të punësuar të diplomuarit kombëtare. *
 • deri në 400 punëdhënësit vizitojnë Universitetin çdo vit.

*të ardhurat e studentëve dhe nxënësve në të dhënat e punësimit nga Destinacionet HESA të leavers nga AL 2012/13.

hulumtim

 • Grantet tona kërkimore dhe kontratat e portofolit është me vlerë rreth £ 100 milionë.
 • në 2014 Research Korniza Excellence (REF), 32% i veprimtarisë kërkimore paraqitur arritur klasifikimin më të lartë të mundshëm të 4*, përcaktuar si botë-udhëheqëse në kuptimin e origjinalitetit, Rëndësia dhe ashpërsi.
 • Hulumtimi ynë inovative në varfëri dhe mbështetje për njerëzit në nevojë e fëmijëve fitoi çmimin prestigjioz Mbretëreshës vjetorin në 2011.

kompleks

 • Në 2012 kemi filluar një tre-vjeçar programin e investimeve për ndërtimin e kampusit të ri të mësimdhënies dhe hapësirë ​​banesore, dhe një ndërtesë milion £ 10 për artet dhe menaxhimin quajtur Edge.
 • Biblioteka jonë është e hapur 24 orë në ditë, çdo ditë dhe ka më shumë se 500 PC dhe laptop pikat docking.
 • 27,000 libra elektronike dhe 19,000 revista janë në dispozicion në bibliotekë.

sport

 • Operacioni sportive ynë është quajtur Ekipi Bath dhe ka një nga objektet më të mira sportive në Britani të Madhe.
 • Ne priti një numër të ekipeve dhe individëve në të çojë deri në Londër 2012 Olimpike dhe Lojërat Paralimpike.

Alumni

 • Ne kemi mbi 100,000 alumni nga mbi 150 vende të botës.
 • Në 2013/14 mbi 4,000 alumni dhe miqtë bërë donacione.
 • Një nga të diplomuarit tanë më të hershme, Roger Whorrod, dhe gruaja e tij Sue, janë bërë donatorë të parë £ 1m.

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


histori


Universiteti i Bath është dhënë statusin e universitetit në 1966 nga Karta Mbretërore, megjithatë rrënjët tona mund të ndiqet në Shkollën e Tregtisë Bristol – një shkollë teknike themeluar në 1856.

Në 1885 shkolla u riemërua sipërmarrësve Merchant’ College teknike dhe në 1929 Shkolla Bath i Farmacisë u bë pjesë e kolegjit.

nga 1960 kolegji ishte bërë Kolegji Bristol i Shkencës dhe Teknologjisë dhe, pas Raportin Robbins e 1963, i cili rekomandoi zgjerimin e menjëhershëm të universiteteve, filloi të shikoni në marrjen e statusit të universitetit.

Me kolegj zgjeruar me shpejtësi dhe nuk ka vend të përshtatshëm në dispozicion në Bristol, një bisedë shans mes drejtorit kolegj dhe Drejtori i Arsimit në Bath çoi në një marrëveshje për të siguruar kolegj me një shtëpi të re në Claverton Poshte, Banjo.

Ndërtesa e parë në kampus ka përfunduar në 1965 (duke u bërë ndërtesa e njohur tani si 4 jug), vetëm një vit para se Karta Mbretërore i është dhënë.


A doni diskutuar Universitetin e Bath ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


Universiteti i Bath në hartën


Foto


Fotografitë: Universiteti i Bath zyrtari Facebook

video

Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

Universiteti i Bath komente

Bashkohen për të diskutuar në Universitetin e Bath.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.