Universiteti i Dundee

Universiteti i Dundee

Universiteti i Dundee Details

 • vend : United Kingdom
 • qytet : Dundee
 • akronim : dënim
 • i themeluar : 1881
 • studentët (përafërsisht.) : 15000
 • Mos harroni të diskutuar Universiteti i Dundee
Regjistrohen në Universitetin e Dundee

Përmbledhje


Karakteri dallues i Universitetit vjen nga aftësia jonë për të qenë të dy aspirational dhe me këmbë në tokë. Ne jemi në gjendje të përzierë arritje intelektuale terren-thyer me aplikime praktike.

Universiteti ka parë shumë ndryshime pasi ajo u bë institucion i pavarur në 1967. Kjo pavarësi ndjekur një 70 Marrëdhënia vit me Universitetin e St Andrews, por qëllimi ynë themelor mbetet.

 

Ne kemi riparaqitur këtë qëllim në Vizionin tonë Transformim. Kjo është ajo që ne bëjmë sot dhe kjo është ajo që ne kemi bërë gjithmonë. Kjo është për:

“transformuar jetën nivel lokal dhe global përmes krijimit, ndarjen dhe zbatimin e njohurive.”

Sot ne reflektojë këtë synim në shumë mënyra:

 • excelling në mësimdhënie dhe hulumtim;
 • duke kontribuar në zhvillimin social, ekonomike dhe kulturore e Skocisë dhe bota e gjere;
 • formimin e të ardhmes me zgjidhjen e problemeve të rëndësishme të botës reale.

 

Ne kemi për qëllim që të bëhet University kryesor Skocisë. Ne duam të jetë më e mirë në atë që ne bëjmë në atë që ne zgjedhim të bëjmë, dhe të njohur ndërkombëtarisht për cilësinë e të diplomuarve tanë dhe ndikimin e hulumtimit tonë.

Ne jemi të shtyrë nga dëshira për të zgjidhur sfida të konsiderueshme, dhe do të përqëndrohen në përpjekjet tona në tri fusha:

 • Përdorimi i burimeve globale në mënyrë të qëndrueshme
 • Inovative përmes projektimit
 • Përmirësimin e shëndetit dhe mirëqenien

 

Ne do të punojmë të gjithë kufijve të lëndëve; duke sjellë ekspertizë dhe të ndryshme këndvështrimet. Kjo do të na mundësojnë që të qasen çështjeve në të ri, mënyra sfiduese dhe produktive. Ne pajisjen e stafit tonë dhe studentët tanë me mjetet për të krijuar ndikim të vërtetë të botës, të ndihmojë në zgjidhjen e problemeve globale dhe të transformuar jetën.

 

pajisje

 • Dyqane kampus: Vendndodhja dhe lista e dyqaneve në dispozicion në hartë kampus seeCampus.
 • klerikëve: kishëz, bar kafe dhe rri kot janë në dispozicion për përdorim për funksionet e, ngjarje, ekspozita, partitë, konferenca, seminare dhe koncerte mesditë.
 • konferencë & Takimi Facilities: Objektet në dispozicion me qira, duke përfshirë një qendër konferencash, komplekset e trajnimit, dhoma seminar, shtëpi, dhe teatro.
 • ADN sekuenca Services – shih sekuenca Shërbimi, Shkolla e Shkencave Jeta
 • Duncan e Jordanstone College Materiale Shop (në dispozicion për studentët dhe stafin e brendshme vetëm).
 • IT Suites dhe IT Facilities (në dispozicion për të studentëve dhe stafit përdorim të brendshëm vetëm).
 • Librari & Qendra Learning: LLC ka gjashtë vende kryesore dhe 24/7 qasje në e-burime akademike dhe mjedisin virtual të mësuarit. studentët, personelit dhe të jashtme anëtarët janë të mirëpritur për të përdorur shërbimet LLC-së.
 • Sporte Facilities: Instituti për Sport dhe ushtrimin ofron lehtësira për qira për sportive dhe ngjarje të tjera e.g. ditë sportive e kompanisë; seminare; trajnime quad. paketa anëtarësimit korporatave janë gjithashtu në dispozicion.
 • Video Conferencing Facilities.

shkollat / kolegje / departamentet / Courses / fakultetet


Shkolla e Artit dhe Dizajnit

 • Duncan i Jordanstone Kolegjin e Artit & dizajni

Shkolla e Stomatologjisë

 • Studimet deridiplomike
 • studime pasuniversitare

Shkolla e Arsimit dhe Punës Sociale

Shkolla e Shkencave Humane

 • Studime amerikane
 • Qendra për Studime Arkivi dhe Informacionit
 • anglisht
 • Studime evropiane
 • histori
 • Gjuhë
 • filozofi

Shkolla e Shkencave Jeta

 • Mësimi dhe Mësimdhënia

Shkolla e Mjekësisë

 • Qendra Klinike Skills
 • Cuschieri Center Skills
 • Institute Arsimi mjekësore
  • Qendra për Ligjore & Mjekësisë Ligjore
  • Divizioni për PG Mjekësore Arsimit
  • Divizioni për UG mjekësore dhe Shkencave Mjekësore Arsimit
  • MIE – Support

Shkolla e Infermierisë dhe Shkencave të Shëndetit

 • Studimet deridiplomike
 • Post kualifikuese

Shkolla e Shkencës dhe Inxhinierisë

 • Qendra për Anatomisë dhe identifikimin Njerëzore
 • Inxhineri
 • informatikë
 • Inxhinieri elektronike
 • Matematikë
 • Inxhinieri mekanike
 • fizikë

Shkolla e Shkencave Sociale

 • Kontabilitetit dhe Financave
 • arkitekturë
 • Qendra për Energji, Petroleum dhe Ligjit Mineral dhe Politika
 • Qendra për Ligjin e Ujërave, Politika dhe Shkenca (nën kujdesin e UNESCO-s)
 • Studime ekonomike
 • Shkenca ambjentale
 • gjeografi
 • Law
 • Menaxhim dhe Marketing
 • politikë
 • psikologji
 • Town dhe Planifikimit Rajonal

histori


Kërkesa për një universitet në Dundee u ngrit si pjesë e një lëvizjeje – e zakonshme për shumë nga qendrat më të mëdha industriale të Britanisë në atë kohë – për zgjerimin e arsimit liberal dhe avancimin e udhëzimit teknik.

Në 1881, kryesisht për shkak të largpamësi dhe bujarinë e Dr John Boyd Baxter dhe Miss Mary Ann Baxter të Balgavies – Anëtarët largëtr të një familje e pasur dhe me ndikim lokal – University College, Dundee, është themeluar si institucion i pavarur akademik për

"Promovuar arsimimin e personave të të dy gjinive dhe studimin e Shkencave, Letërsi dhe arteve të bukura ".

Pavarësisht nga pavarësia e saj, Kolegji nuk kishte fuqi për dhënien e titujve dhe për disa vjet nxënësit janë përgatitur për provimet e jashtme të Universitetit të Londrës. Ndër mësuesit e mëparshme ishin njerëz të -përfshirë madhe Eminence (për t'i dhënë atyre titujt e tyre më vonë):

 • Sir William Peterson, Principal i parë i Kolegjit, Kush ishte pas kryesor i Universitetit McGill, Montreal;
 • Sir Alfred Ewing, Principal më vonë në Universitetin e Edinburgut;
 • Sir D'Arcy Thompson, biologu;
 • Sir Patrick Geddes, botanist dhe qyteti projektues;
 • dhe Sir William McCormick i cili ishte për t'u bërë sekretar i parë i Carnegie Trustit, dhe më pas kryetari i parë i Komitetit Granteve University.

Në 1897 University College u bë pjesë e University of St Andrews. Ky bashkim ka shërbyer për t'i dhënë shprehje të ndjenjës lokale që duhet të ketë një lidhje jetike midis të vjetër dhe të re në çështjet akademike, dhe se një institucion i nderuar në një qytet të vogël dhe një seli modern në një qytet të madh mund edhe të plotësojnë njëri-tjetrin në një mënyrë të favorshme për të dyja.

Në 1954, konsekuent mbi ndryshimet kushtetuese brenda Universitetin e St Andrews, University College, me pëlqimin hirshme e Madhërisë së Saj Mbretëresha, u riemërua College Mbretëreshës. këto ndryshime, që përfshinte përfshirjen e Shkollës Dundee e Ekonomisë në Kolegjin, edhe pse ata përmirësuar statusin e saj të konsiderueshme, la atë si një pjesë integrale e Universitetit të St Andrews. rritje të shpejtë presioni mbi vendet universitare në vitet që pasuan dhe nevojën e qartë për të zgjeruar objektet e mësimdhënies dhe kërkimit në Dundee, përforcuar një mendim lokale e këmbë të gjata në favor të ngritjes së Kolegjit për status të pavarur të universitetit.

Komisioni për Arsimin e Lartë nën kryesinë e Zotit Robbins rekomanduar në raportin e saj në parlament në tetor 1963 që

'Pakten nje, dhe ndoshta dy, i themeleve të reja universitare duhet të jetë në Skoci '.

Qeveria miratoi fillimin e proceseve të nevojshme për të krijuar një universitet në Dundee, dhe ne 1964 Gjykata Universiteti i University of St Andrews caktoi një Komitet Këshillues Akademik, nën kryesimin e z R. B. McCallum, Master i Pembroke College, Oxford, për të këshilluar mbi kushtetutën e Universitetit të propozuar dhe mbi zhvillimet akademike që do të ndërmerren në të. Në 1966, mbi bazën e rekomandimeve të bëra nga Komiteti Këshillues, Gjykata University dhe Këshilli i Kolegjit Mbretëreshës paraqiti një peticion të përbashkët të Këshillit të fshehtë duke kërkuar dhënien e një Kartë Mbretërore për të krijuar në Universitetin e Dundee. Ky peticion u miratua dhe, në aspektin e Kartës, College Mbretëreshës u bë në Universitetin e Dundee ditën e parë të gushtit 1967.

Në 1974 Universiteti krijoi një Fakulteti i Studimeve Mjedisore e cila vërtetuar shkallë të Shkollave të Arkitekturës dhe qytetit dhe Rajonale Planifikimit të Duncan të Jordanstone Kolegjin e Artit. nga 1988 të gjitha kurset shkallë të ofruara në Kolegjin janë vërtetuar nga Universiteti. Ky bashkëpunim mes dy institucioneve çoi në një bashkim formal të Kolegjit dhe Universitetit me efekt nga 1 gusht 1994 me Kolegji bërë një Fakulteti i Universitetit.

Në 1995 Universiteti ishte i suksesshëm në sigurimin e, në bazë konkurruese, kontrata nga Departamenti i Shëndetësisë skocez Zyra për infermieri para-regjistrimit dhe arsimin mami në Fife dhe Tayside. Kjo çoi në Tayside Kolegji i Infermierisë dhe Xhura Kolegji i Studimeve Shëndetësisë për t'u bërë pjesë e Universitetit nga 1 shtator 1996 si një shkollë të vetme të Infermierisë dhe Mami në kuadër të Fakultetit të Mjekësisë dhe Stomatologjisë i cili u emërtua më vonë, Fakulteti i Mjekësisë, Stomatologji dhe Infermieri.

Ne dhjetor 2001 Universiteti u bashkua me kampusin Dundee e Kolegjit Veriore (e Arsimit) për të krijuar Fakultetin e Arsimit dhe Punës Sociale.


A doni diskutuar Universiteti i Dundee ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


Universiteti i Dundee në hartën


Foto


Fotografitë: Universiteti i Dundee zyrtari Facebook

video

Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

Universiteti i Dundee komente

Join për të diskutuar i Universitetit të Dundee.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.