Universiteti i Exeter

Universiteti i Exeter. Studimi në Angli, Britani e Madhe

Universiteti i Exeter Details

 • vend : Mbretëria e Bashkuar
 • qytet : Exeter
 • akronim : U i E
 • i themeluar : 1922
 • studentët (përafërsisht.) : 21000
 • Mos harroni të diskutuar Universitetin e Exeter
Regjistrohen në Universitetin e Exeter

Përmbledhje


Universiteti i Exeter paraqitur në krye të Mbretërisë së Bashkuar 10 ne te shkuaren 4 vjet (Times dhe Guida e diel University Times Good) dhe renditet në krye 100 universitetet në botë në bazë të TIMES Arsimi i lartërenditjen ndërkombëtare. Grada CWTS Leiden 2015 na vendos e 34 në botë për përfshirje në bashkëpunim shkencor dhe ndikimit. Ne jemi një anëtar i prestigjioze Russell Grupit të kërkimit universiteteve intensive.

Cilësia e arsimit dhe përvojën e marrë në Universitetin e Exeter thotë që ne të renditet 8 në Mbretërinë e Bashkuar në të funditTimes Arsimit të Lartë Anketa Përvoja Student.

Sipas të fundit Statistikat Agjencisë Arsimit të Lartë të Dhënave, ne jemi të vendosur 9 nga të gjitha universitetet në Mbretërinë e Bashkuar për arritjen: 84 për qind e nxënësve tanë të diplomuar me ose një First ose 2:1.

Studentët tanë kërkojnë një shumë prej nesh dhe ne prej tyre - kemi për qëllim për të bërë mësimin tonë frymëzues dhe të mësuarit tuaj të jashtëzakonshme.

Mësimi Research-frymëzuar

Stafi ynë akademik janë më shumë se lektorëve të mësimdhënies nga librat. Ata marrin përsipër udhëheqëse kërkime në zonën tuaj subjekt. Nëntëdhjetë e tetë për qind e hulumtimit tonë është vlerësuar si bota-udhëheqëse ose të njohur ndërkombëtarisht (Research Korniza Excellence 2014). Ju do të mësohen nga ekspertë dhe të jenë pjesë e një kulture që është frymëzuar nga hulumtimet - ju do të diskutojë idetë shumë të fundit në seminare dhe mësime dhe mund të bëhet një anëtar aktiv i një ekipi hulumtues.

Në studentët Exeter janë vënë në qendër të sistemit dhe të pajisur me aftësitë dhe strukturat për të shprehur mendimet e tyre dhe dëshiron. Nivelet e larta të besimit janë investuar në nxënësit për të krijuar përvojën e tyre universitare dhe pasojat janë shumë të dobishme.

Sporti i nxënësve është atje për të lehtësuar dhe udhëhequr këtë, dhe marrëdhëniet pozitive që kemi me Universitetin lejon idetë për ndryshim që do të vijnë për të realizua.

Kjo kulturë unike arrihet kryesisht nëpërmjet punës së bërë nga Reps tanë të përkushtuar subjekt dhe skemën Ndryshimi Agjentet, por çdo student është i inkurajuar për reagime dhe të angazhohen me komunitetin që i rrethon. këtu, të gjithë është ftuar të jetë pjesë e kësaj shoqërie, dhe mënyra se si studentët dhe stafi vijnë së bashku në ngjarjet si çmime të mësimdhënies, për shembull, përmbledh ky up. Duke votuar në mijëra e tyre për stafin që ata duan për të festuar, nxënësit kërkohet pastaj për t'u bashkuar me stafin në një ceremoni të shkëlqyer çmimeve, duke parë njerëz nga e gjithë kampus dhe madje edhe të vijnë më tej së bashku për të njohur punën e vështirë.

Ne gjithashtu të presë një skemë hijesh, me studentët pas anëtarë të lartë të stafit për një ditë dhe stafi i bërë jehonë kësaj duke hijesh e tyre në kthim. Kam marrë pjesë në këtë vitin e kaluar, marrë pjesë në takime me zëvendës zëvendës-kancelari për arsim, Janice Kay, i cili më pas erdhi në leksionet dhe seminaret e mia më vonë atë javë. Nuk ka ndasi këtu, ne të gjithë jemi duke punuar së bashku dhe secili ndihet i arritshëm.

Imogen Sanders

Sporti Vice President studentëve Çështjeve Akademike

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


Shkolla e Biznesit

 • Kontabiliteti
 • ekonomi
 • financë
 • Studimet Organizata
 • Studimet e menaxhimit

Kolegji i Jeta dhe Mjedisit Shkencave

 • Biosciences
 • Mjedisi dhe Instituti Qëndrueshmëria
 • gjeografi
 • Instituti Systems Living
 • psikologji
 • Sport dhe Shëndeti Shkenca

Kolegji i Inxhinierisë, Matematikë dhe Shkenca Fizike

 • Shkenca Kompjuterike
 • inxhinieri
 • Mjedisi dhe Instituti Qëndrueshmëria
 • gjeologji
 • Instituti Systems Living
 • Matematikë
 • Miniera dhe Minerale Inxhinieri
 • Shkenca Natyrore
 • Fizikë dhe Astronomi
 • Renewable Energy

Fakulteti i Shkencave Sociale dhe Studime Ndërkombëtare

 • Studimet arabe dhe islame
 • arsim
 • Mjedisi dhe Instituti Qëndrueshmëria
 • ligj
 • politikë
 • sociologji, Filozofi dhe Antropologji
 • Strategjia dhe Instituti i Sigurimit

Fakulteti i Shkencave Humane

 • Arkeologji
 • Histori Arti dhe Kultura Visual
 • Classics dhe Historia e lashtë
 • dramë
 • anglisht
 • Studime Film
 • Language Center të huaj
 • histori
 • Artet liberale
 • moderne Gjuhë
 • Teologji dhe Religjioni

Shkollë mjekësore

 • Instituti i Biomedical & Shkenca klinike
 • Instituti i Kërkimeve Shëndetësore
 • Instituti Systems Living
 • mjekësi
 • Imazhe mjekësore
 • Shkenca mjekësore

histori


Për të festuar punën arsimore dhe shkencore të princit Albert, dhe frymëzuar nga Ekspozitën e Madhe të 1851, Exeter Shkolla e Artit në 1855 dhe Shkolla Exeter i Shkencave në 1863 u themelua. Në 1868, Shkollat ​​e Artit dhe e Shkencës zhvendos në Royal Albert Muzeut Memorial në Queen Street, Exeter dhe, me mbështetje nga Universiteti i Kembrixhit, u bë Exeter teknike dhe University College Extension në 1893.

Në 1900 Titulli i tij zyrtar është ndryshuar për Kolegjin Memorial Royal Albert dhe kolegji u zhvendos në Bradninch Vendi në Gandy Rruga. Kolegji u riemërua përsëri të Kolegji Universitar i jug perëndim të Anglisë në 1922 pasi Kolegji është themeluar në bazë të Aktit theCompanies dhe të përfshirë në listën e institucioneve të huaj për të marrë fonde nga Komiteti i atëhershëm Universitetit Granteve. Siç ishte e zakonshme për institucione të reja universitare në Angli në nëntëmbëdhjetë dhe fillim të shekullit të njëzetë, të studentëve të universitetit të përgatitur për gradë e jashtme të Universitetit të Londrës.

Alderman W H Reed, një ish-kryebashkiak i Exeter, dhuruar Streatham Hall në Streatham Estate në Kolegjin e ri Universitar në 1922. Streatham Hall u riemërua në Reed Hall pas mirëbërës të saj. Në të njëjtën kohë, drejtori i parë i Kolegjit Universitar, më vonë Sir Hector Hetherington, bindi Këshillin e Kolegjit për të blerë një pjesë të madhe të Streatham Estate. Një veprim i ngadalshëm në Streatham Estate nga qendra e qytetit ka ndodhur me kalimin e kohës. Ndërtesa e parë e re e ndërtuar mbi Streatham Estate ishte ndërtimi Washington Singer; gur themeli u hodh nga Princi i Uellsit (më vonë King Edward VIII), atëherë President i Kolegjit Universitar të jug perëndim të Anglisë. Ndërtesa u hap në 1931. I parë i sallave qëllim-ndërtuar të banimit, Mardon Hall, u hap në 1933. Ndërtesa e dytë akademik në pasuri u Biblioteka Roborough emëruar në njohjen e interesit të marrë në zhvillimin e kolegjit duke parë Zotin Roborough të, një nga benefactors e hershme. Roborough Biblioteka ishte përfunduar rreth 1939.

The Kolegji Universitar i jug perëndim të Anglisë u bë në Universitetin e Exeter dhe mori Kartën Royal saj në 1955, saktësisht njëqind vjet pas formimit të Shkollës origjinale Exeter e Artit. Mbretëresha Elizabeth II prezantoi Kartën në universitet për një vizitë në Streatham vitin e ardhshëm.

Universiteti ka pësuar një periudhë të zgjerimit të konsiderueshëm në 1960. Ndërmjet 1963 dhe 1968, një periudhë kur numri i studentëve në Exeter pothuajse dyfishuar, jo më pak se dhjetë ndërtesa të mëdha janë kryer në pasuri Streatham si dhe sallat e banimit për rreth 1,000 studentët. Këto shtëpi të përfshira për departamentet e kimisë dhe fizikës, Newman, Legenin dhe Inxhinieri Ndërtesat dhe Court Streatham. Ndërtimi i Mbretëreshës ishte hapur për Fakultetin e Arteve në 1959 dhe Building Amory, Ligji strehim dhe Shkencave Sociale, ndjekur në 1974. Në dy dekadat e mëposhtme, investim i konsiderueshëm është bërë në zhvillimin e strehim të ri vetë-furnizim ushqimi për studentët.

Dhurata nga Shtetet e Gjirit bëri të mundur për të ndërtuar një bibliotekë të re universitare në 1983 dhe më shumë kohët e fundit kanë lejuar për krijimin e një Instituti të ri të Studimeve Arabe dhe Islame. Një donacion i mëtejshëm i madh mundësuar përfundimin e Qendrës Xfi për Financa dhe Investime. që nga 2009, investim i rëndësishëm i mëtejshëm është bërë në strehim të ri të studentëve, Pallate të reja në Shkollën e Biznesit, dhe Forumi: një zhvillim i ri për qendrën e Streatham Campus.

Në 1838, Dioqezan Bordi Exeter i Arsimit zgjidhet për të gjetur një institucion për edukimin dhe trajnimin e schoolmasters, nisma e parë e tillë në Angli. Si rezultat, një vit më vonë, Kolegji Training Exeter dioqeziane u krijua në Katedralen Close, Exeter në ish-shtëpinë e archdeacon së Totnes, ngjitur me Exeter Katedralen. Principal i parë është emëruar dhe kolegji u hap në 1840.

zgjerimi ndjekur, dhe ne 1853, John Hayward (i cili ishte vonë përgjegjës për hartimin e Muzeut Memorial Royal Albert) është autorizuar për të hartuar një qëllim të lokaleve të ndërtuara për kolegj në Heavitree Road. Ndërtesa, ndërtuar kryesisht në gëlqerorë gri nga dressings Torbaywith Bath Stone, u përfundua nga vjeshta e vitit të ardhshëm. në 18 tetor 1854, pas një shërbimi në Exeter katedralen, u mbajt një ceremoni e hapjes për ndërtesat e reja. Nga kjo datë në 1854 (Dita e Shën Luka), Kolegji është i njohur jozyrtarisht si Shën Lukës. Futje kolegji në 1854 ishte 40 studentët.

Paralelisht, në Albert Kolegjin Mbretëror Memorial, një nismë në kuadër të Departamentit të Arteve dhe Shkencave në 1912 përfundimisht çoi në formimin e një Instituti i Edukimit (nga të cilat Kolegji Shën Lukës ishte anëtare përbërëse) dhe një departament i veçantë i Studimeve Extra murale për qëllime të trajnimit të mësuesve. Exeter dioqeziane College Trajnimi u quajt zyrtarisht në Shën Lukës College Exeter në 1930 dhe u bë bashkë-arsimore në 1966.

Në 1978, Shën Luka College Exeter u përfshi në Universitetin e Exeter. Një fakultet u krijua duke përfshirë Institutin e universitetit e Arsimit dhe Kolegji Exeter Shën Lukës në një shkollë të re të Arsimit.

Shkolla Mjekësore Gadishulli është themeluar në 2000 në bashkëpunim me Universitetin e Plymouth dhe Shërbimin Shëndetësor Kombëtar, bazuar në Shën Lukës dhe të Devon Mbretërore dhe Exeter Spitalin. Shkolla e Stomatologjisë hapur në 2007 dhe, së bashku me Shkollën Mjekësore të Gadishullit, krijuar Kolegjin gadishullin e Mjekësisë dhe Stomatologjisë. Kampusi Shën Lukës është vendi kryesor për Universitetin e Exeter Medical School, të cilat pranohen studentët e saj të parë në 2013.

Gjatë shekujve tetëmbëdhjetë dhe nëntëmbëdhjetë, Cornwall ishte ndër rajonet më të rëndësishme të minierave metalmbajtës në botë. Camborne Shkolla e Minierave u themelua në 1888 për të plotësuar nevojat e kësaj industrie vendase.

Camborne Shkolla e Minierave ishte vendosur në qendër të Camborne për gati një shekull, por, pas investim të madh nga industrinë minerare ndërkombëtare dhe të tjerët, zhvendos në 1975 në objektet qëllim-ndërtuar në mes të rrugë në mes Camborne dhe Redruth. zgjerimi i rëndësishëm dhe diversifikimi i ofrimit të mësimdhënies dhe të kërkimit kanë ndodhur gjatë viteve 1980 dhe fillim të viteve 1990, duke përfshirë zhvillimin e universitare dhe mësoi programet pasuniversitare shkallë në gjeologji, Shkenca ambjentale dhe anketimit. Në 1993, Camborne Shkolla e Minierave u përfshi në Universitetin e Exeter.

Iniciativat nga Universiteti i Exeter dhe të tjerët për të zgjeruar ofrimin e arsimit të lartë në Cornwall rezultuar në Universitetet kombinuara në Cornwall (CUC) Nisma në 1999. Si pjesë e kësaj nisme, Penryn, vetëm jashtë Falmouth, u bë vendi i Campus Penryn, një strukturë të përbashkët me Universitetin Falmouth. Camborne Shkolla e Minierave zhvendos në Penryn gjatë 2004 kur Kampusi i ri i universitetit Cornwall hapur.


A doni diskutuar Universitetin e Exeter ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


Universiteti i Exeter në hartën


Foto


Fotografitë: Universiteti i Exeter zyrtari Facebook

video

Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

Universiteti i shqyrtime Exeter

Join për të diskutuar për Universitetin e Exeter.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.