Universiteti i Leicester

Universiteti i Leicester. United Kingdom Studimi

Universiteti i Leicester Details

Regjistrohen në Universitetin e Leicester

Përmbledhje


University of Leicester u themelua gati njëqind vjet më parë si pasojë e Luftës së Madhe. Burrat dhe gratë që e ndërtuan këtë institucion të ri shpresonte se kjo do të jetë jo vetëm një kujtim të gjallë të botës së errësirës të kaluarën e tyre të fundit, por një fener të shpresës për të ardhmen. Qëllimi i tyre ishte që sakrificat e bëra në luftë duhet të përkujtohet përmes edukimit dhe kërkimit që do të ndryshojë botën për të mirë.

Universiteti i Leicester janë dhënë këtë ambicie.

University of Leicester kanë nisur një plan të ri strategjik, i cili përcakton vizionin tonë për pionier një elite të veçantë të ri të universiteteve kërkimore intensive. Hidhni një sy në webpages Planit Strategjik të gjetur se si ne synojmë të bëjmë këtë.

Vlerat tona pasqyrojnë moton tonë. Për të bërë drejtësi për shpresat dhe pritjet e atyre mbi supet e të cilëve tani të qëndrojë, ne përpiqemi për të bërë një ndryshim në çdo gjë që ne bëjmë.

Sot Universiteti ynë është një i gjallë, Komuniteti energjik dhe globale, në të cilën njerëzit të përkushtuar dhe të talentuar janë parashikuar, punuar drejt dhe duke ndihmuar për të formësuar të ardhmen.

Universiteti i Leicester janë të angazhuar për të dy të ndërmarrja e hulumtimeve që kursen, përmirëson dhe pasuron jetën, dhe për të nxitur një mësim dhe mjedis që transformon perspektivën e studentëve tanë të mësuarit dhe ata që do të shkojnë në për të ndikimit. Zbuloni më shumë rreth disa nga zbulimet më të mëdha tona.

Ne parashikojnë qenë një Universiteti cila është e hapur për të talenteve, Nuk privilegj dhe të arritshme për të gjithë me aftësinë për të përfituar nga arsimi i lartë.

Studentët dhe stafi në zemër të Universitetit

Studentët dhe stafi janë në qendër të ambicies sonë dhe ato janë këto që do të na ndihmojë të dorëzojë atë. Vlerat tona të përbashkëta si të frymëzuar dhe të përshkojnë çdo gjë që bëjmë:

 • Ndarja e një angazhim për përsosmëri
 • Respektimi dhe vlerësuar njerëzit në një kulturë të besimit dhe të integritetit
 • Përkrah liri akademike dhe rëndësinë e debatit konstruktiv
 • Njohja dhe festuar arritje dhe sukses
 • Duke siguruar që vendimet që marrim për arsimin janë gjithmonë me nxënësin në qendër
 • Edukuar risi dhe zgjidhjen e problemeve në mënyrë krijuese
 • Duke qenë të vetëdijshëm se ne punojmë më mirë kur punojmë së bashku
 • Duke qenë aventureske dhe duke pranuar se pa gabime, ndryshim dhe risi janë të pamundur
 • Duke qenë përgjegjës për veprimet tona dhe premtimet
 • Udhëhequr me shembull dhe duke bërë atë që ne themi se do të bëjmë

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


 • Biosciences
 • Biznesi dhe Menaxhim
 • kimi
 • arsim
 • ekonomi, Financa dhe Kontabilitet
 • inxhinieri
 • Gjuhë dhe Letërsi Angleze
 • Gjeografia dhe Gjeoshkencave
 • Histori dhe Arkeologji
 • Historia e Studimeve Art dhe Muzeu
 • Ligji dhe Kriminologji
 • Matematikë dhe Computing
 • Media, Film dhe Komunikimi
 • Mjekësia dhe Shëndeti
 • Gjuhët moderne dhe Kulturat
 • Politika dhe Shkencave Sociale
 • fizikë

histori


Universiteti u themelua si Leicestershire dhe University College në Rutland 1921. Site për Universitetin u dhurua nga një prodhues të tekstilit lokale, Thomas Fielding Johnson, për të krijuar një memorial të jetesës për ata që humbën jetën e tyre në Luftën e Parë Botërore. Kjo është reflektuar në moton Ut Vitam Habeant të Universitetit - "në mënyrë që të kenë jetë '.

Studentët u pranuan për herë të parë në kolegj në 1921. Në 1927, pasi u bë e University College, Leicester, Studentët u ul provimet për gradë e jashtme të Universitetit të Londrës. Në 1957 Kolegji është dhënë statutin e saj Royal, dhe që atëherë ka pasur statusin e një Universiteti me të drejtën e dhënies gradë e veta.

Universiteti fitoi serinë e parë ndonjëherë të Challenge University, në 1963.


A doni diskutuar Universitetin e Leicester ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


Universiteti i Leicester në hartën


Foto


Fotografitë: Universiteti i Leicester zyrtari Facebook

video

Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

Universiteti i Leicester komente

Join për të diskutuar e Universitetit të Leicester.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.