Universiteti i Oksfordit

Universiteti i Oksfordit. universitetet më të mira në Mbretërinë e Bashkuar. Studimi në Englad. Education Bro - Studimi Magazine jashtë vendit

Universiteti i Oksfordit Details

Regjistrohen në Universitetin e Oksfordit

Përmbledhje


Universiteti i strukturës së veçantë Oksfordit, lindur e historisë së saj, është një burim force.

Oxford është një universitet kolegjial, përbërë nga Universitetin qendrore dhe kolegje. Universiteti qendrore përbëhet nga departamente akademike dhe qendrat kërkimore, departamentet administrative, bibliotekat dhe muzeumet. The 38 kolegje janë vetëqeverisëse dhe financiarisht të pavarura institucionet, të cilat janë të lidhura në Universitetin qendror në një sistem federal. Ka edhe gjashtë salla të përhershëm private, e cila u themelua nga vlera të ndryshme të krishtera dhe që ende ruajnë karakterin e tyre të krishterë.

Rolet e ndryshme të kolegjeve dhe Universiteti kanë evoluar me kalimin e kohës.

kolegjet

  • Zgjidhni dhe të pranojnë studentë universitare, dhe zgjidhni studentë të diplomuar, pasi ata janë të pranuar nga Universiteti.
  • ofrojnë strehim, ushqimet, dhoma të përbashkëta, bibliotekat, sportive dhe objekteve sociale, dhe kujdes pastoral për nxënësit e tyre.
  • Janë përgjegjës për mësimin tutorial për studentë.

Universiteti

  • Përcakton përmbajtjen e kurseve në të cilat mësimi zhvillohet kolegj.
  • Organizon ligjërata, seminare dhe punë laboratorike.
  • Ofron një gamë të gjerë të burimeve për mësimdhënie dhe të nxënit në formën e bibliotekave, laboratorët, Muzetë, objektet informatikë, dhe kështu me radhë.
  • Ofron shërbime administrative dhe shërbimet studentore menaxhuar në nivel qendror, si këshillim dhe karriera.
  • Pranon dhe kontrollon studentë të diplomuar, dhe shqyrton tezat.
  • Përcakton dhe shenjat e provimeve, dhe çmime gradë.

Sistemi kolegjial ​​është në zemër të suksesit të Universitetit, duke i dhënë studentëve dhe akademikëve të mirat e që i përkasin të dy për një pjesë të madhe, ndërkombëtarisht institucion i njohur dhe një të vogël, Komuniteti ndërdisiplinore akademik. Ai sjell së bashku akademikë kryesorë dhe studentët në të gjithë subjekteve dhe grupeve vit dhe nga kultura dhe vende të ndryshme, duke ndihmuar për të nxitur qasjen intensive ndërdisiplinore që frymëzon shumë e arritje të shquara kërkimore të Universitetit dhe e bën Oxford një udhëheqës në shumë fusha.

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


ndarja Humanities

MATEMATIKORE, FIZIK & LIFE SCIENCES DIVISION

MEDICAL SCIENCES DIVISION

SOCIAL SCIENCES DIVISION

histori


si universiteti më i vjetër në botën anglisht-folëse, Oxford është një institucion unik dhe historik. Nuk ka datë të qartë e themelimit, por mësimi ekzistuar në Oksford në disa forma në 1096 dhe zhvilluar me shpejtësi nga 1167, Kur Henry II ndaluar nxënësit anglisht nga pjesëmarrja në Universitetin e Parisit.

Në 1188, historiani, Gerald e Uellsit, dha një lexim publik në Dons të mbledhur Oksfordit dhe në rreth 1190 ardhja e Emo e Friesland, studenti i parë i njohur jashtë shtetit, vënë në lëvizje tradita e lidhjeve shkencore ndërkombëtare të Universitetit. nga 1201, Universiteti u kryesua nga një mjeshtër i Oksfordit, në të cilin titulli i kancelarit është dhënë në 1214, dhe në 1231 mjeshtrave u njohur si një universitet ose të korporatës.

Në shekullin e 13, trazirat në mes të qytetit dhe fustan (Banorët dhe studentët) nxitoi krijimin e sallave primitive të banimit. Këto u pasua nga i pari i kolegjeve Oksfordit, i cili filloi si sallat mesjetare "të banimit’ ose shtëpi i pajisur nën mbikëqyrjen e një Master. universitet, Balliol dhe Merton Colleges, të cilat janë vendosur në mes të 1249 dhe 1264, janë më të vjetër.

Më pak se një shekull më vonë, Oxford kishte arritur epërsinë mbi çdo seli tjetër të të mësuarit, dhe fitoi vlerëson të papëve, mbretërit dhe sages me anë të lashtësisë së saj, plan mësimor, Doktrina dhe privilegjet. Në 1355, Edward III nderoi Universiteti për kontributin e saj të paçmuar në të mësuarit; ai gjithashtu komentoi mbi shërbimet e kryera ndaj shtetit nga të diplomuarit shquar të Oksfordit.

Nga ditët e para, Oxford ishte një qendër për polemika gjallë, me dijetarët e përfshira në konfliktet politike dhe fetare. John Wyclif, një Master shekullit të 14-të Balliol, fushatë për një Bibël në gjuhë e folur, kundër dëshirave të papatit. Në 1530, Henry VIII detyruar Universitetin të pranojë divorcin e tij nga Katerina e Aragonit, dhe gjatë Reformimit në shekullin e 16, e kishtarë Anglican Cranmer, Latimer dhe Ridley u gjykuar për herezi dhe djegur në turrën e druve në Oksford.

Universiteti ishte monarkist në Luftën Civile, dhe Charles I mbajtur një kundër-Parlamenti në thirrjen House. Në fund të shekullit të 17-të, filozofi Oxford John Locke, i dyshuar për tradhti, u detyrua të largohet nga vendi.

Shekullit të 18, kur Oxford u tha që të ketë port i braktisur për politikën, ishte gjithashtu një epokë e zbulimit shkencor dhe ringjalljen fetare. Edmund Halley, Profesor i Gjeometri, parashikoi kthimin e kometë që mban emrin e tij; John dhe takime lutjes Charles Wesley e ka hedhur themelet e Shoqërisë Metodist.

Universiteti marrë një rol udhëheqës në epokën viktoriane, sidomos në polemika fetare. nga 1833 në vazhdim Lëvizja Oxford kërkuar për të rigjallëruar aspektet katolike të Kishës Anglikane. Një nga liderët e saj, John Henry Newman, u bë një katolike romake në 1845 dhe u bë më pas një Kardinal. Në 1860 Muzeu i ri i Universitetit ishte skena e një debati i famshëm mes Thomas Huxley, kampion i evolucionit, dhe Peshkopi Wilberforce.

nga 1878, salla akademike janë krijuar për gratë dhe ata janë pranuar në anëtarësimin e plotë të Universitetit në 1920. Pesë kolegje të gjitha-meshkuj parë pranuar gratë në 1974 dhe, që atëherë, të gjitha kolegje kanë ndryshuar statutet e tyre për të pranuar të dy gratë dhe burrat. College St Hilda, e cila ishte fillimisht vetëm për gratë, ishte i fundit i kolegjeve të vetme seksi Oksfordit. Ajo ka pranuar të dy burrat dhe gratë që nga 2008.

Gjatë shekullit të 20 dhe fillim 21, Oxford shtuar në thelbin e saj humaniste një kapacitet të ri të madh të kërkimit në shkencat natyrore dhe të aplikuara, duke përfshirë mjekësi. Duke bërë kështu, ajo ka përmirësuar dhe forcuar rolin e saj tradicional si një fokus ndërkombëtar për mësim dhe një forum për debat intelektual.


A doni diskutuar Universitetin e Oksfordit ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


Universiteti i Oksfordit në hartën


Foto


Fotografitë: Universiteti i Oksfordit zyrtari Facebook

video

Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

Universiteti i Oksfordit komente

Bashkohen për të diskutuar për Universitetin e Oksfordit.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.