Universiteti i Southampton

Universiteti i Southampton. Studimi në Angli.

Universiteti i Southampton Details

Regjistrohen në Universitetin e Southampton

Përmbledhje


Universiteti i Southampton është një vend i jashtëzakonshëm njerëzit e të cilit arrijnë gjëra të jashtëzakonshme. Ne jemi një botë-udhëheqëse, Hulumtimet intensive universitare, me një ofertë të fortë arsimor, njohur për risi tonë dhe ndërmarrje. Kjo është një platformë e madhe nga e cila për të mprehur përqendrimin tonë me strategjinë tonë të re.

Kjo është një strategji shumë e thjeshtë. Është në lidhje me aspiratat tona. Ka të bëjë me ndërtimin e reputacionit tonë. Ka të bëjë me të qenit thjesht më të mirë se konkurrentët tanë në atë që ne bëjmë.

Qendror për suksesin e strategjisë sonë dhe duke mbështetur të gjitha aktivitetet tona janë katër parimet:

kolegjialiteti: një ekip pune, planifikimin dhe dhënien e së bashku, në drejtim të vizionit tonë të përbashkët.

cilësi: gjithmonë përpiqet për të arritur cilësinë më të lartë në çdo gjë që bëjmë.

Ndërkombëtarizimi: dhënë në të gjithë tregjet globale dhe ndërtimin e partneriteteve të forta me organizata të tjera kryesore.

qëndrueshmëria: duke siguruar veprimet tona të çojë në financiar, qëndrueshmëria sociale dhe mjedisore.

Universiteti i Southampton është në krye 1% i universiteteve në mbarë botën. Ne jemi një qendër globale për përsosmëri në hulumtim dhe arsim.

Ne jemi një hulumtim intensiv universitar dhe një anëtar themelues i Grupit Russell. Ne kemi fituar njohje prestigjioze për sukseset tona dhe historinë e arritjeve të botës në ndryshim.

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


Fakulteti i Biznesit, Ligji dhe Art

E mësimdhënies dhe hulumtimit zonat:

ligji Internet, ligji detare, ligji i mjedisit, strategji, marketing, menaxhimin e burimeve njerëzore, tekstile, grafikë, dizajnit të modës.

njësitë akademike:

 • Southampton School Ligji Detajet e kontaktit
 • Shkolla e Biznesit Southampton Detajet e kontaktit
 • Winchester Shkolla e Artit Detajet e kontaktit

Fakulteti i Inxhinierisë dhe Mjedisit

E mësimdhënies dhe hulumtimit zonat:

Audiology, shkenca ambjentale, Komunikacioni ajror dhe Astronautika, inxhinieri akustike, inxhinierisë civile, energji, inxhinieri mekanike, shkenca anije.

njësitë akademike:

 • aeronautikë, Astronautikë & Inxhinieri kompjuterike
 • civil, Detare dhe Inxhinieri e Mjedisit dhe Shkencës
 • Shkenca Inxhinieri
 • Instituti i Sound dhe Vibration Kërkimit

Fakulteti i Shkencave të Shëndetit

E mësimdhënies dhe hulumtimit zonat:

kancer, paliativ dhe fundi i kujdesit të jetës, gjallë aktive dhe rehabilitimi, organizimi dhe ofrimit të kujdesit, trajnimin e vazhdueshëm të zhvillimit profesional.

njësitë akademike:

 • Praktika profesionale në Shkencat e Shëndetit
 • Qendra për Inovacion dhe Udhëheqja në Shkencat e Shëndetit

Fakulteti i Shkencave Humane

E mësimdhënies dhe hulumtimit zonat:

arkeologji, anglisht, film, histori, gjuhë moderne, muzikë, filozofi.

Disiplina brenda Humane:

 • arkeologji
 • anglisht
 • film
 • histori
 • moderne Gjuhë
 • muzikë
 • filozofi

Fakulteti i Mjeksise

E mësimdhënies dhe hulumtimit zonat:

praktikë e përgjithshme, mjekësi frymëmarrjes, shkencat zhvillimore, shkencat e kancerit dhe kockave dhe sëmundjet e përbashkëta, me tema të ndërlidhura në imunologji translational dhe qelizat dhe mjekësi rigjeneruese.

njësitë akademike:

 • Shkenca e kancerit
 • Zhvillimit Njerëzor dhe Shëndeti
 • Shkenca klinike dhe eksperimentale
 • Kujdesi Primar dhe Shkenca Popullsisë
 • Edukimi Mjekësi

Fakulteti i Shkencave të Natyrës dhe Mjedisit

E mësimdhënies dhe hulumtimit zonat:

Shkenca biologjike: Biodiversiteti, Ekologji dhe Ekosistemit shërbimet, biologji, biokimi, shkencat bio, Bioteknologji, Biologji Zhvillimore, ekologji, Biosciences mjedisore, mikrobiologji, Molekulare dhe Cellular Biosciences, Neuroscience, Biologji bimore, Farmakologji dhe Zoologji

kimi: Karakterizimi & analitikë, Biologji kimike, Kompjuterike Systems Kimi, elektrokimi, Flow Kimi, rezonancë magnetike, Materiale, Organike & inorganike Sinteza, Kimi Supramolecular

Oqeani dhe Toka Shkenca: gjeologji, gjeofizikë, oqeanografi, shkenca detare, biologji detare, ekologjisë detare, biogeokimi detare, oqeanografi fizike, Palaeoceanography dhe Palaeoclimate, inxhinieri bregdetare, Oqeanografi fizike dhe Dynamics klimatike, Marine Gjeologjia dhe Gjeofizikë, Burimet detare dhe Ligji, kimi oqean, kurrizor paleontologjisë, Mjedisi detar dhe burimet, kimi e Tokës, dinamika oqean, paleoceanography, paleoclimatology

Shkenca Natyrore

Njësitë akademike

 • Shkenca biologjike
 • kimi
 • Oqeani dhe Toka Shkenca, Qendra Kombëtare Oqeanografi Southampton

Fakulteti i Shkencave Fizike dhe Inxhinierisë

E mësimdhënies dhe hulumtimit zonat:

Elektronike dhe inxhinieri elektrike, shkenca kompjuterike dhe IT, web shkenca, optoelectronics, fizikë dhe astronomi.

njësitë akademike:

 • Elektronike dhe Shkenca Kompjuterike
 • Qendra Kërkimore Optoelectronics
 • Fizikë dhe Astronomi

Fakulteti i Social, Shkenca e njeriut dhe matematike

E mësimdhënies dhe hulumtimit zonat:

arsim, Mësimdhënia dhe të nxënit, Gjeografia dhe mjedisi, aplikuar dhe të pastër matematike, të dhëna statistikore, hulumtimet operative, psikologji, Shkencat shoqërore, plakje / gjerondologji, ekonomi, politika dhe marrëdhëniet ndërkombëtare, statistikat sociale dhe demografia, sociologji, Politika sociale dhe kriminologjisë.

njësitë akademike:

 • Arsim shkollë Southampton
 • Gjeografia dhe mjedisi
 • shkencat matematikore
 • psikologji
 • Shkencat shoqërore

histori


Universiteti i Southampton ka origjinën e saj si Institucionit Hartley cila u formua në 1862 nga një benefaction nga Henry Robinson Hartley (1777-1850). Hartley kishte trashëguar një pasuri nga dy gjeneratave të tregtarëve të suksesshme të verës. Në vdekjen e tij në 1850, ai la një trashëgim prej £ 103.000 për të Korporatës Southampton për studimin dhe përparimin e shkencave, në pronën e tij në rrugën e Lartë Southampton, në qendër të qytetit.

Hartley ishte një njeri i çuditshëm lë, i cili kishte pak simpati e doke të reja të moshës dhe hekurudhat në Southampton. Ai nuk ka dëshirë për të krijuar një kolegj për shumë (si formuar në kohë të ngjashme në qytete të tjera angleze industriale dhe portet tregtare) por një qendër kulturore për elitën intelektuale Southampton. Pas sfidave të gjata ligjore për trashëgiminë, dhe një debat publik për sa më të mirë të interpretuar gjuhën e vullnetit të tij, Southampton Corporation zgjidhni për të krijuar Institutin (më tepër se një kolegj më gjerësisht të arritshme, se disa figura publike kishte lobuar për).

në 15 tetor 1862, Instituti Hartley u hap nga Kryeministri Zoti Palmerston në një rast të madh qytetar i cili tejkaluar në shkëlqimin çdo gjë që dikush në qytet mund të kujtohet. Pas viteve të para të luftës financiare, Instituti Hartley u bë Kolegji Hartley në 1883. Ky veprim u pasua nga një numër në rritje të studentëve, Stafi i mesuesve, një zgjerim i objekteve dhe banesa të regjistruar për studentët.

Në 1902, Kolegji Hartley u bë kolegji University Hartley, një degë shkallë dhënien e Universitetit të Londrës. Kjo ishte pas inspektimit të mësimdhënies dhe financave nga Komiteti i Granteve të Kolegjit Universitar, dhe donacionet nga anëtarët e Këshillit (duke përfshirë William Darvinit atëherë Arkëtar). Rritja e numrit të studentëve në vitet në vijim të motivuar përpjekjet ngritjen e fondeve për të lëvizur në kolegj për Greenfield tokën rreth Back Lane (tani University Road) në fushën Highfield e Southampton. në 20 qershor 1914, Viscount Haldane hapi vendin e ri të Kolegjit Universitar riemëruar Southampton. megjithatë, shpërthimi i Luftës së Parë Botërore gjashtë javë më vonë për qëllim ka leksione mund të bëhet atje, pasi ndërtesat janë dorëzuar nga autoritetet kolegj për t'u përdorur si një spital ushtarak. Për të përballuar me vëllimin e viktimave, kasollet prej druri janë ngritur në pjesën e pasme të ndërtesës. Këto janë dhuruar në universitet nga Zyra Luftës pas përfundimit të luftimeve, në kohë për transferimin nga lokalet e lartë të rrugës në 1920. Ne kete kohe, Highfield Hall, një ish-shtëpi vend dhe pamje Southampton Common, për të cilat qiraja ishte më parë është siguruar, Përdorimi i filluar si një sallat e qëndrimit për studentët femra. South Hill, në atë që është tani Kompleksi Glen Eyre Salla ishte fituar edhe, së bashku me Afrikën e Stoneham House për të strehuar studentët meshkuj.

zgjerimet e mëtejshme përmes viteve 1920 dhe 1930 u mundësua me donatorët privatë, të tilla si dy bijat e Edward Turner Sims për ndërtimin e bibliotekës universitare, dhe nga njerëzit e Southampton, duke bërë të mundur e ndërtesave të reja në të dyja anët e Universitetit Road. Gjatë Luftës së Dytë Botërore universiteti pësoi dëme në Southampton Blitz me bomba ulje në kampus dhe hollet e residence.The kolegj vendosi kundër evakuimit, në vend të kësaj zgjeruar Departamentin e Inxhinierisë, Shkolla e Lundrimit dhe zhvillimin e një Shkolla e re e Radio Telegrafia. Salla e banimit janë përdorur edhe për të strehuar polonisht, Trupat franceze dhe amerikane. Pas luftës, departamentet e tilla si Elektronikë u rrit nën ndikimin e Erich Zepler dhe Instituti i Sound dhe Vibration u krijua.

në 29 prill 1952, Mbretëresha Elizabeth II dha në Universitetin e Southampton a Karta Royal, i pari që të jepet për një universitet gjatë sundimit të saj, i cili mundësoi atë për dhënien e titujve. u krijuan gjashtë fakultete: Arts, shkencë, inxhinieri, ekonomi, Arsimi dhe Ligji. Universiteti i parë i gradë Southampton janë dhënë në 4 korrik 1953, pas emërimit të Dukës së Uellingtonit si Kancelari i universitetit. Student dhe stafi numri u rrit gjatë dy dekadave, si një përgjigje ndaj raportit Robbins. Kampusi gjithashtu u rrit në mënyrë të konsiderueshme, kur në korrik 1961 universiteti i është dhënë miratimi për të marrë disa 200 shtëpi në ose në afërsi të kampusit nga Këshilli Borough. veç, më shumë fakultetet dhe departamentet u themelua, duke përfshirë Mjekësia dhe oqeanografisë (pavarësisht nga dekurajim e Sir John Wolfenden, kryetari i Komisionit të Granteve University). Akomodimi i studentëve u zgjerua gjatë viteve 1960 dhe 1970 me blerjen e Chilworth feudali dhe të ndërtesave të reja në komplekset Glen Eyre dhe Montefiore.

Në 1987, një krizë të zhvilluara, kur Komiteti i Granteve University njoftoi, si pjesë e shkurtimeve në mbarë vendin, një seri e reduktimeve në financimin e universitetit. Për të eliminuar humbjet e pritshme, buxhetet dhe deficitet nënkomiteti propozuar reduktimin e numrit të stafit. Ky propozim u prit me demonstrata në kampus dhe ka ripunuar më vonë (për të reduktuar tepricat dhe shpërndajnë reduktimet në fondet e fakulteteve) pasi u refuzua nga Senati universitar.

Nga mesi i viteve 1980 deri 1990, universiteti dukej për të zgjeruar me ndërtesa të reja në kampus Highfield, zhvillimin e faqen Chilworth Manor në një park të shkencës dhe vend konferencë, hapjen e Qendrës Kombëtare të oqeanografisë në një vend të dockside dhe blerjen tokë të re nga Këshilli i Qytetit për Fakultetin e Arteve dhe fushat sportive (në Avenue Campus dhe Wide Lane, përkatësisht).


A doni diskutuar Universitetin e Southampton ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


Universiteti i Southampton në hartën


Foto


Fotografitë: Universiteti i Southampton zyrtari Facebook

video

Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

Universiteti i Southampton komente

Bashkohen për të diskutuar për Universitetin e Southampton.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.