Universiteti i Strathclyde

Universiteti i Strathclyde. Studimi në Skoci. Arsimi në Mbretërinë e Bashkuar. Education Bro - Studimi Magazine jashtë vendit

Universiteti i Strathclyde Details

Regjistrohen në Universitetin e Strathclyde

Përmbledhje


Strathclyde është një vend i madh për të studiuar dhe të gëzojnë jetën në të njëjtën kohë. Dhe kjo është ajo ku ju mund të gjeni çdo gjë rreth nesh – nga se si ne mësojmë, me atë që është në në Glasgow dhe se si për të marrë rreth.

Universiteti është themeluar në 1796 si "vendin e të mësuarit të dobishme’ dhe kjo mbetet misioni ynë sot: për të kombinuar përsosmëri akademike me rëndësi sociale dhe ekonomike.

Si "vendin e të mësuarit të dobishme’ Universiteti është e angazhuar për avancimin e shoqërisë nëpërmjet ndjekjen e përsosmërisë në kërkimin, Arsimi dhe njohuri këmbimit, dhe përmes angazhimit kreativ me organizatat partnere në nivel lokal, nivelet kombëtare dhe ndërkombëtare.

Për të qenë një institucion të veçantë, karakterizuar nga kryesore kërkimore dhe teknologjia e këmbë ndërkombëtar dhe me një reputacion për përsosmëri në të gjithë hulumtimit, Arsimi dhe njohuri këmbimit.

Për të siguruar një cilësi të lartë, Përvoja frymëzues arsimit për të gjithë nxënësit tanë dhe për të prodhuar të diplomuar të jashtëzakonshme profesionale dhe iniciativë për industrinë, biznesit dhe profesionet.

Për të qenë modern në opinion tonë, gjenerimin e ideve të reja, duke krijuar mundësi të reja dhe të angazhohen në aktivitete bashkëpunuese dhe partneritetit strategjik që përfitojnë shoqërinë më të gjerë.

Për të mundësuar dhe për të inkurajuar të gjithë stafin për të zhvilluar potencialin e tyre të plotë dhe të kontribuojë në arritjen e misionit të Universitetit.

Të kontribuojë në zhvillimin dhe cilësinë e jetës së qytetit tonë, kombi dhe komuniteti ndërkombëtar.

Ne jemi të angazhuar për të siguruar një arsim me cilësi të lartë dhe përvojë për të gjithë nxënësit, pavarësisht nga përkatësia e tyre. Frymëzuar ata për të zhvilluar potencialin e tyre të plotë, prodhimin e njerëzve të shquar profesionale dhe iniciativë për industrinë, biznesit dhe profesionet.

Përvoja jonë studenti është në qendër të çdo gjë që bëjmë. Universiteti është bërë investim strategjik që synon për të mbështetur qëllimin tonë për të siguruar cilësi të lartë, Arsimi i hulumtimit të udhëhequr dhe një student i shkëlqyer experience.The Universiteti ka për qëllim të pajisë studentët e saj me mësimdhënie të shkëlqyer dhe inovative, teknologjive dhe objekteve të mësuarit. Ne gjithashtu për qëllim të zgjerojë mundësitë për dialog, dhe të pajisë studentët me mundësi për të ndikuar 'drejtimin tonë të udhëtimit’ si ne punojmë së bashku drejt arritjes vizionin tonë për të qenë një universitet teknologjik ndërkombëtar.

Ne jemi duke investuar në programet akademike që pasqyrojnë një pozitiv, qasje kreative dhe inovative dhe se pozicioni ne në ballë të mësimdhënies dhe të të mësuarit brenda dhe ndërmjet disiplinave. Universiteti është gjithashtu i inkurajuar studentët e saj për të luajtur një rol aktiv në dialogun për strategjinë tonë dhe vizionin për të ardhmen.

 

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


 • Kontabiliteti & financë
 • arkitekturë
 • inxhinierisë biomjekësore
 • biznes
 • kimik & procesi inxhinieri
 • kimi
 • civil & Inxhinieri mjedisore
 • kompjuter & shkencat e informacionit
 • Projektimi, prodhim & menaxhimit inxhinieri
 • ekonomi
 • arsim
 • elektronik & inxhinieri elektrike
 • anglisht
 • Ndërmarrësia
 • shkenca Mjeko-ligjor
 • histori
 • mikpritje & turizëm
 • Menaxhimi i Burimeve Njerëzore
 • gazetari
 • ligj
 • drejtuesit
 • shkencë të menaxhimit
 • marketing
 • Matematikë & të dhëna statistikore
 • mekanik & inxhinieri hapësirës ajrore
 • gjuhët moderne
 • Arkitektura detare, oqean & inxhinieri detare
 • farmaci & shkencat biomjekësore
 • Aktiviteti fizik për shëndetin
 • fizikë
 • politikë
 • psikologji
 • Punë sociale & Politika sociale
 • fjalim & terapi gjuha
 • strategji & organizatë

histori


Universiteti u themelua në 1796 anë të vullnetit të John Anderson, profesor i Filozofisë Natyrore në Universitetin e Glasgowwho lënë udhëzime dhe pjesa më e madhe e pasurisë së tij për të krijuar një universitet të dytë në Glasgow i cili do të përqëndrohet në “Learning dobishme” - I specializuar në lëndët praktike - “për të mirën e njerëzimit dhe përmirësimin e shkencës, një vend i të mësuarit të dobishme”. Universiteti vonë me emrin e qytetit të qendrës kampusin e tij pas tij.

Në 1828, institucioni ishte riemëruar University Anderson, pjesërisht të përmbushur vizionin e Anderson e dy universiteteve në qytetin e Glasgout. Emri u ndryshua në 1887, për të pasqyruar faktin se nuk kishte asnjë autoritet ligjor për përdorimin e titullit të "universitet". Si rezultat, Glasgow dhe Perëndimi i Skocisë Kolegjin Teknik u formua, duke u bërë Kolegjin Royal Teknik në 1912, dhe Kolegji Mbretëror i Shkencës dhe Teknologjisë në 1956 përqëndruar në shkencës dhe mësimdhënies inxhinierike dhe të kërkimit. Studentët mund të kualifikohen për gradë të Universitetit të Glasgow apo bashkëpunëtor ekuivalent i Kolegjit Mbretëror të Shkencës dhe Teknologjisë (harqeve).

Nën kryesor Samuel Curran, fizikant bërthamor i respektuar ndërkombëtarisht (dhe shpikësi i counter shkëlqim), Kolegji Royal fituar University Statusi, marrjes Karta Mbretërore e saj për t'u bërë Universiteti i Strathclyde në 1964, bashkimi me Kolegjin Skocez të Tregtisë në të njëjtën kohë. Në kundërshtim me besimin popullor, Universiteti i Strathclyde nuk është krijuar si rezultat i Raportit Robbins - vendimit për dhënien e statusit të universitetit Royal College ishte bërë më parë në vitet 1960, por e vonuar si rezultat i Raportit Robbins. Universiteti i Strathclyde ishte universiteti i parë teknologjik në Mbretërinë e Bashkuar duke pasqyruar historinë e saj, excellence mësimdhënies dhe hulumtimit në arsim teknologjik. Në 1993, Kolegji Universiteti inkorporuar Jordanhill i Edukimit.

Universiteti ka zhvilluar reputacionin e tij dhe të rritur nga rreth 4,000 Studentët me kohë të plotë në 1964 në mbi 20,000 studentë në 2003, kur ajo festoi 100 vjetorin e shtrimin e gurit të themelit të ndërtesës origjinale Royal College.

Ne korrik 2015, Madhëria e saj Mbretëresha ka hapur Teknologjia dhe Qendrën Inovacionit (TIC), në Universitetin e Strathclyde.


A doni diskutuar Universitetin e Strathclyde ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


Universiteti i Strathclyde në hartën


Foto


Fotografitë: Universiteti i Strathclyde zyrtari Facebook

video

Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

Universiteti i Strathclyde komente

Bashkohen për të diskutuar për Universitetin e Strathclyde.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.