Universiteti Carnegie Mellon

Universiteti Carnegie Mellon. Studimi në SHBA. EducationBro.com

Carnegie Mellon University Details

Regjistrohen në Universitetin Carnegie Mellon

Përmbledhje


Carnegie Mellon University është një institucion privat që u themelua në 1900.

tarifat e shkollimit në Carnegie Mellon University janë $50,00 (Aprox.).

Universiteti Carnegie Mellon, themeluar nga industrialist dhe filantropisti Andrew Carnegie, është e vendosur në Pittsburgh, e cila ofron ngrënie dhe argëtuese mundësitë, si dhe ekipe sportive profesionale përfshirë Penguins (hokej), Steelers (futboll) dhe Pirates (baseball). Vetëm freshmen janë të detyruar të jetojnë në kampus, por garancitë universitare strehim për të gjitha katër vjet, dhe pjesa më e madhe e studentëve të zgjedhin të mbeten në kampus. gati 20 për qind e popullsisë studentore është e lidhur me jetën greke, i cili përbëhet nga më shumë se 20 fraternities dhe sororities. Carnegie Mellon tartans të konkurrojnë në konkurse të NCAA Division III, dhe Kiltie Band, të cilat sportive shenja të plotë skocez, kryen në çdo lojë në shtëpi futbollit.

Carnegie Mellon është i njohur për programet e saj në shkencë dhe teknologji, por shtatë shkollat ​​dhe kolegjet e tij përfshijnë një Kolegjin e Arteve dhe Kolegjit të Kolegjit Dietrich i Shkencat Humane dhe Sociale Bukura. Programet e tij pasuniversitare përfshijnë Shkollën shumë renditet Tepper e Biznesit,Carnegie Institute of Technology dhe Shkolla e Shkencave Kompjuterike. Studentë në Carnegie Mellon të kenë mundësi të marrin pjesë në hulumtim dhe madje mund të marrin grante apo bursa verore për të mbështetur kërkime në fushën e tyre të studimit. Randy Pausch, autor i librit New York Times më të shitur “Leksion i fundit,” ishte profesor në Carnegie Mellon.

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


  • Kolegji i Inxhinierisë>
  • Kolegji i Arteve të Bukura
  • Dietrich Kolegji i Shkencave Humane & Shkencat shoqërore
  • Heinz College: Sistemet e informacionit, Politikat Publike dhe Menaxhimi
  • Mellon Kolegji i Shkencave
  • Shkolla e Shkencave Kompjuterike
  • Tepper Shkolla e Biznesit

histori


industrialistët Post-Civil War akumuluar pasuri të paparë dhe disa ishin të etur për institucione gjenden në emrat e tyre si pjesë e fushatave të filantropisë duke përdorur pjesë të pasurisë së tyre të madhe. Washington Duka në Universitetin Duke, Ezra Cornell në Universitetin Cornell, Johns Hopkins në Universitetin Johns Hopkins, Leland Stanford në Universitetin e Stanfordit, John D. Rockefeller në Universitetin e Çikagos, dhe Cornelius Vanderbilt në Universitetin Vanderbilt disa shembuj të dukshëm të ungjillit të mentalitetit pasurisë dhe Carnegie Mellon University Andrew Carnegie është një rezultat i tillë.

Shkollat ​​e Carnegie Teknike u themelua në 1900 në Pitsburg nga industrialisti skocez amerikan dhe filantrop Andrew Carnegie, i cili ka shkruar fjalët e kohë-nderuar “Zemra ime është në punë”, kur ai dhuroi fonde për të krijuar institucionin. Vizioni Carnegie ishte për të hapur një shkollë të trajnimit profesional për bijtë dhe bijat e Pittsburghers klasës punëtore (shumë prej të cilëve kanë punuar në mullinj e tij). Carnegie u frymëzua për hartimin e shkollës së tij nga Instituti Pratt në Brooklyn, New York themeluar nga industrialist Charles Pratt në 1887. Në 1912 institucioni ndryshoi emrin e saj në Carnegie Institute of Technology (CIT) dhe filloi të ofrojë diploma katër-vjeçare. Gjate kesaj kohe, CIT përbëhej nga katër shkollat ​​përbërëse: Shkolla e Arteve të Bukura dhe të Aplikuara, Shkolla e nxënësit dhe journeymen, Shkolla e Shkencës dhe Teknologjisë, dhe Carnegie Shkolla Margaret Morrison për Gratë.

Instituti Mellon i Kërkimeve Industriale u themelua në 1913 nga vëllezërit e Andrew Mellon dhe Richard B. Mellon në nder të babait të tyre, Thomas Mellon, patriarku i familjes Mellon. Instituti filloi si një organizatë kërkimore e cila kryer punë për qeverinë dhe industrinë në kontratë dhe është themeluar fillimisht si departament në kuadër të Universitetit të Pitsburgut. Në 1927, Institutin Mellon përfshirë si një jofitimprurëse pavarur. Në 1938, ndërtesë portreti i Institutit Mellon u përfunduar dhe ajo lëvizi për të ri të saj, dhe aktuale, vendosur në Fifth Avenue.

Në 1967, me mbështetje nga Paul Mellon, Carnegie Teknike u bashkua me Institutin Mellon e Kërkimeve Industriale të bëhet Carnegie Mellon University. koordinojë kolegj Carnegie Mellon e grave, Carnegie Kolegji Margaret Morrison mbyllur në 1973 dhe u bashkua programet e tij akademike me pjesën tjetër të universitetit.

Misioni industrial Hulumtimi i Institutit Mellon mbijetuar bashkimin si Instituti i Kërkimeve të Mellon Carnegie (CMRI) dhe vazhdoi duke bërë punë të kontratës në industri dhe qeverisë. CMRI mbyllur në 2001 dhe programet e saj u përfshinë nga pjesët e tjera të universitetit ose pe off në entitete të pavarura.


A doni diskutuar Universiteti Carnegie Mellon ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


Carnegie Mellon University në hartën


Foto


Fotografitë: Universiteti Carnegie Mellon zyrtari Facebook

video

Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

komente Carnegie Mellon University

Join për të diskutuar e Carnegie Mellon University.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.