Dartmouth College

Dartmouth College - Studimi në SHBA. Education Bro - Studimi Magazine jashtë vendit

Dartmouth College Details

 • vend : Shtetet e Bashkuara të Amerikës
 • qytet : Hanover
 • akronim : DC
 • i themeluar : 1769
 • studentët (përafërsisht.) : 7000
 • Mos harroni të diskutuar Dartmouth College
Regjistrohen në Dartmouth College

Përmbledhje


Dartmouth College është një institucion privat që u themelua në 1769.

tarifat e shkollimit në Dartmouth College janë $50,000 (Aprox.).

Dartmouth College, e ndodhur në Hanover, New Hampshire, ofron një gamë të gjerë të aktiviteteve të nxënësve. gati 25 për qind e studentëve të marrë pjesë në NCAA Division I sportive universitetit Dartmouth-së. Me shume se 90 për qind e nxënësve jetojnë në on-kampus strehimit, e cila përfshin konvikte, vëllazërisë dhe Sorority shtëpi, coeds kolegj miratuar dhe shoqëritë universitare. përafërsisht 60 për qind e nxënësve janë anëtarë të organizatave greke, të cilat shërbejnë si shpërndarës të jetës shoqërore në Dartmouth. Shëtitje Club - më i vjetër dhe më i madh i klubit kolegjial ​​shëtitje në vend - është organizata më popullor student në Dartmouth, duke ofruar aktivitete në natyrë, ekspedita, Rentals veshje dhe kurse.

Dartmouth College është i përbërë nga artet dhe shkencat universitare dhe departamentet inxhinierike dhe katër programe pasuniversitare, të cilat përfshijnë Shkollën shumë renditet Tuck e Biznesit, Thayer Shkolla e Inxhinierisë dhe Shkolla e Mjekësisë Geisel. Fondacioni Carnegie ka klasifikuar Dartmouth si një universitet me “aktivitet shumë të lartë kërkimore.” Me shume se 50 për qind e studentëve të marrë pjesë në shumë programe off-kampus ofrohen në më shumë se 20 vende të botës. alumni shquar Dartmouth përfshijnë Theodor Geisel (i njohur edhe si Dr. Seuss), krijuesi i emisionit televiziv “Anatomy Grey s” Shonda Rhimes dhe ish U.S. Sekretari i Thesarit Timothy Geithner. Filmi klasik komedi “House Kafshëve” është i bazuar lirshëm në një seri të tregimeve nga një vëllazëri në Dartmouth.

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


ARTS & kultura greko-latine

 • Departamenti i Historisë Art
 • Departamenti i Azisë dhe Lindjes së Mesme Gjuhë dhe letërsi
 • Departamenti i Classics
 • Departamenti i gjuhës angleze
 • Departamenti i Studimeve Film dhe Media
 • Departamenti i frëngjisht dhe italisht
 • Departamenti i Studimeve gjermane
 • Departamenti i Muzikës
 • Departamenti i Filozofisë
 • Departamenti i Fesë
 • Departamenti i Rusisë
 • Departamenti i spanjisht dhe portugalisht
 • Departamenti i Artit Studio
 • Departamenti i Teatrit

programe ndërdisiplinore

 • -African American Program African dhe Studime
 • Programi aziatike dhe Lindja Studime Lindore
 • Program krahasuese Letërsi
 • Programi Studime Mjedisore
 • Instituti për shkrim dhe retorikës
 • Studimet hebraike Program
 • Amerikës Latine, latino, dhe Programi Studime Karaibe
 • Gjuhësi dhe Programi Njohës Shkenca
 • Programi Studime Native American
 • Program sasiore Shkenca Sociale
 • grave, gjini, dhe Programi Studimet Seksualiteti

SHKENCAVE

 • Departamenti i Shkencave Biologjike
 • Departamenti i Kimisë
 • Departamenti i Shkencave Kompjuterike
 • Departamenti i Shkencave të Tokës
 • Departamenti i Inxhinierisë së Shkencave-Thayer Shkolla e Inxhinierisë
 • Programi Studime Mjedisore
 • Departamenti i Matematikës
  Departamenti i fizikës dhe astronomisë

SHKENCAT SHOQËRORE

 • Departamenti i Antropologjisë
 • Departamenti i Ekonomisë
 • Departamenti i Arsimit
 • Departamenti i Gjeografisë
 • Departamenti i Qeverisë
 • Departamenti i Historisë
 • Departamenti i Shkencave Psikologjike dhe trurit
 • Departamenti i Sociologjisë

histori


Dartmouth është themeluar nga Eleazar Wheelock, një ministër me xhemat nga Columbia, Connecticut, të cilët kishin kërkuar më parë për të krijuar një shkollë për të trajnuar amtare amerikanët si misionarë të krishterë. frymëzim i pretenduar Wheelock për një institucion të tillë ka rezultuar nga marrëdhënia e tij me Mohegan indian Samson Occom. Occom bë një ministër paracaktuar pas duke studiuar nën Wheelock nga 1743 te 1747, dhe më vonë u transferua në Long Island për të predikuar në Montauks.

Wheelock themeluar Indian Charity Shkolla Moor në 1755. Shkolla Charity provuar disi e suksesshme, por financimi shtesë ishte e nevojshme për të vazhduar operacionet e shkollës në, dhe Wheelock kërkoi ndihmën e miqve për të mbledhur para. Occom, i shoqëruar nga Reverend Nathaniel Whitaker, udhëtoi në Angli në 1766 për të mbledhur para nga kishat. Me këto fonde, ata krijuan një besim për të ndihmuar Wheelock. Kreu i besimit ishte një metodist i quajtur William Legge, 2nd Earl i Dartmouth.

Edhe pse fondi i dhënë Wheelock mbështetje të mjaftueshme financiare për Shkollën Charity, Wheelock fillimisht pasur probleme rekrutimin indianët të institucionit, kryesisht për shkak se vendndodhja e tij ishte larg nga territoret fisnore. Duke kërkuar për të zgjeruar shkollën në një kolegj, Wheelock zhvendos atë në Hanover, në provincën e New Hampshire. Ky veprim nga Connecticut pasoi një përpjekje të gjatë dhe nganjëherë frustruese për të gjetur burime dhe për të siguruar një kartë. Guvernatori Royal e New Hampshire, John Wentworth, me kusht tokën mbi të cilën Dartmouth do të ndërtohet dhe në dhjetor 13, 1769, lëshuar kartën në emër të mbretit George III për krijimin e Kolegjit. Që Karta krijuar një kolegj “për edukimin dhe arsimimin e të rinjve të fiseve indiane në këtë vend, në lexim, shkrim & të gjitha pjesët e të nxënit të cilat do të shfaqen të nevojshme dhe të dobishme për qytetërimin & christianizing Fëmijët e paganëve, si dhe në të gjitha Arteve dhe Shkencave liberale dhe gjithashtu i angleze Rinisë dhe çdo të tjerët.” Referenca për edukimin e të rinjve American Gjuha është përfshirë për të lidhur Dartmouth në Shkollën Bamirësisë dhe për të mundësuar përdorimin e fondeve të pashpenzuara besimin e Shkollës bamirësisë. Emërohet për William Legge, 2nd Earl e Dartmouth-një mbështetës i rëndësishëm i përpjekjeve të mëparshme Eleazari Wheelock, por kush, në fakt, krijimi kundërshtuar e Kolegjit dhe nuk dhurohen it-Dartmouth është kolegji i nëntë më i vjetër i vendit dhe institucioni i fundit i arsimit të lartë i themeluar nën sundimin kolonial. Kolegji dha diploma e saj të parë në 1771.

Duke pasur parasysh suksesin e kufizuar të Shkollës Bamirësisë, megjithatë, Wheelock qëllim kolegjin e tij të re si një radhë të parë për të bardhët. Occom, zhgënjyer me largimin Wheelock së nga qëllimi origjinal i indian kristianizmit e shkollës, vazhdoi për të formuar komunitetin e vet të New England indianëve quajtur Brothertown indianët në Nju Jork.

Në 1819, Dartmouth College ishte tema e historike rastit Dartmouth College, e cila sfidoi New Hampshire-së 1816 përpjekje për të ndryshuar statutin mbretërore e Kolegjit për të bërë shkolla një universitet publik. Një institucion i quajtur Universiteti Dartmouth pushtuan ndërtesat kolegj dhe filluan të veprojnë në Hanover në 1817, pse kolegji ka vazhduar klasa mësimore në dhoma me qira në afërsi. Daniel Webster, një alumnus e klasës së 1801, paraqitur rastin e Kolegjit të Gjykatës Supreme, e cila gjendet ndryshimi i statutit Dartmouth për të qenë një dëmtim i paligjshëm i një kontrate nga ana e shtetit dhe të kthehet marrjen e kolegjit New Hampshire-së. Webster përfundoi përmbyllje e tij me fjalët e famshme: “Eshte, zotëri, siç e kam thënë, një kolegj të vogël. Dhe ende ka nga ata që e duan atë.”

Në 1866, Hampshire College i ri i Bujqësisë dhe Arteve mekanik ishte inkorporuar në Hanover, në lidhje me Dartmouth College. Institucioni është i lidhur zyrtarisht me Dartmouth dhe u drejtua nga presidenti i Dartmouth-së. Kolegji i ri u zhvendos në Durham, New Hampshire, në 1891, dhe më vonë u bë i njohur si në Universitetin e New Hampshire.

Dartmouth u shfaq në skenën akademike kombëtare në fillim të shekullit të 20. Para kësaj periudhe, Kolegji kishte kapur pas metodat tradicionale të mësimit dhe relativisht është financuar dobët. Nën presidentin William Jewett Tucker (1893-1909), Dartmouth pësuar një rigjallërim të madh të objekteve, fakultet, dhe trupi studenti, pas dhunti mëdha të tilla si $10,000 dhënë nga Dartmouth alumnus dhe profesori i ligjit John Ordronaux. 20 struktura të reja zëvendësuar ndërtesat vjetëruara, ndërsa trupi studentëve dhe fakultetit të dyja trefishtë zgjeruar. Tucker është kredituar shpesh për të pasur “refounded Dartmouth” dhe duke e çuar atë në prestigj kombëtar.

Presidentët Ernest Fox Nichols (1909-16) dhe Ernest Martin Hopkins (1916-45) ka vazhduar trendi i modernizimit Tucker-së, përmirësimin e mëtejshëm të objekteve kampus dhe futjen e pranimeve selektive në 1920. John Sloan Dickey, duke shërbyer si president nga 1945 deri 1970, theksuar fuqimisht artet liberale, Politika veçanërisht publike dhe marrëdhëniet ndërkombëtare. Gjatë Luftës së Dytë Botërore, Dartmouth ishte një nga 131 kolegjet dhe universitetet në nivel kombëtar që kanë marrë pjesë në Programin V-12 marinës Training College cilat ofrohen nxënësve një rrugë për një komision marinës.

Në 1970, profesor i vjetër i matematikës dhe shkencës kompjuterike John George Kemeny u bë president i Dartmouth. Kemeny mbikëqyri disa ndryshime të mëdha në kolegj. Dartmouth, parë duke shërbyer si institucion i një meshkujve, filloi pranuar gratë si studentë me kohë të plotë dhe kandidatë universitare shkallë në 1972 mes shumë polemikave. Rreth njëkohësisht, kolegji miratoi saj “Plan Dartmouth” e caktimin akademik, duke lejuar trupin të studentëve të rritet në madhësi brenda objekteve ekzistuese. Në 1988, Lyrics Dartmouth së Alma Mater këngës së ndryshuar nga “Burrat e Dartmouth” te “Dear Dartmouth vjetër”.

Gjatë viteve 1990, Kolegji pa një rregullim të madh akademik nën Presidentin James O. Freedman dhe një diskutueshme (dhe në fund të fundit të pasuksesshme) 1999 nismë për të inkurajuar të vetme-seksi shtëpitë greke e shkollës për të shkuar coed. Dekada e parë e shekullit të 21 pa fillimin e $1.3 miliardë Fushata për përvojën Dartmouth, fushata më e madhe për mbledhjen e fondeve të kapitalit në historinë e kolegjit, të cilat tejkaluar $1 miliardë në 2008. mesi- dhe në fund të dekadës së parë të shekullit të 21 kanë parë edhe ndërtimin e gjerë kampus, me ngritjen e dy komplekseve të reja të banimit, Renovimi i plotë i dy konvikte, dhe një sallë ngrënie ardhshme, Jeta Shkenca Qendra, dhe artet vizuale qendër. Në 2004, Booz Allen Hamilton zgjedhur Dartmouth College si një model i durim institucional “rekord të cilit i durimit ka pasur implikime dhe përfitime për të gjitha organizatat amerikane, të dy akademik dhe komerciale,” duke cituar Besuarit e Dartmouth College V. inspektor pyjesh dhe Dartmouth i suksesshëm vetë-reinvention në fund të shekullit 19.

Që nga zgjedhja e një numri të Besuar peticionit-emëruar në Bordin e Trustees, duke filluar në 2004, roli i alumni në qeverisjen Dartmouth ka qenë objekt i konfliktit të vazhdueshëm. Presidenti James Wright njoftoi tërheqjen e tij në shkurt 2008 dhe u zëvendësua nga profesori i Universitetit të Harvardit dhe mjek Jim Yong Kim në korrik 1, 2009.

Në Maj 2010 Dartmouth bashkua me Rrjetin Matariki e Universiteteve (duke përfshirë) së bashku me Universitetin e Durhamit (Britani e Madhe), Universiteti i Mbretëreshës (Kanadë), Universiteti i Otago (New Zealand),Universiteti i Tübingen (Gjermani), Universiteti i Australisë Perëndimore (Australi) dhe Universiteti Uppsala (Suedi).

Shoqata ngushtë Dartmouth dhe përfshirja në zhvillimin e industrisë ski drejt greminës është paraqitur në 2010 libër Pasioni për ski si edhe 2013 dokumentar i bazuar në librin Pasioni për Snow.

 


A doni diskutuar Dartmouth College ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


Dartmouth College në hartën


Foto


Fotografitë: Dartmouth College zyrtari Facebook

video

Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

Shqyrtime Dartmouth College

Join për të diskutuar e Dartmouth College.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.