Universiteti i Harvardit

Universiteti i Harvardit. Studimi në SHBA. Universitetet më të mira të SHBA-ve. Education Magazine jashtë vendit. Overseas Study. Education Bro

Harvard University Details

Regjistrohen në Universitetin e Harvardit

Përmbledhje


Universiteti i Harvardit është një institucion privat që u themelua në 1636.

tarifat e shkollimit në Universitetin e Harvardit janë $46,000 (Aprox.).

Harvard është e vendosur në Cambridge, Massachusetts, vetëm jashtë Bostonit. sistem të gjerë Harvardit biblioteka pret mbledhjen më të vjetër në Shtetet e Bashkuara dhe grumbullimin më të madh privat në botë. Nuk është më shumë për shkollën se oxhaqet pafund, megjithëse: Ekipet atletike i Harvardit të konkurrojnë në Ivy League, dhe çdo sezon futbolli mbaron me “Loja,” një Matchup vjetore mes rivalëve mirënjohur Harvardit dhe Yale. në Harvard, on-kampus strehimit rezidencial është një pjesë integrale e jetës studentore. Freshmen jetojnë rreth Yard Harvardit në qendër të kampusit, pas të cilin ata janë të vendosur në një prej 12 shtëpi universitare për tre vitet e tyre të mbetura. Edhe pse ata nuk janë më të njohur nga universiteti si grupe zyrtare të studentëve, tetë gjithë-mashkull “klubet e fundit” shërbejnë si organizata shoqërore për disa studentë; Harvard gjithashtu ka pesë klube femra.

Përveç Kolegjit, Harvard është e përbërë nga 13 shkolla dhe institute të tjera, duke përfshirë top-renditet Business School dhe Shkollën Mjekësore dhe Shkolla e lartë renditet arsim, Shkolla e Inxhinierisë dhe Shkencave të Aplikuara, Shkolla e ligjit dhe John F. Kennedy School of Qeverisë. tetë U.S. Presidentët u diplomua në Kolegjin e Harvardit, përfshirë Franklin Delano Roosevelt dhe John F. Kennedy. alumni të tjera të rëndësishme përfshijnë Henry David Thoreau, Helen Keller, Yo-Yo Ma dhe Tommy Lee Jones. Në 1977, Harvard nënshkruar një marrëveshje me institutit motra Radcliffe College, bashkuar ato në një partneritet arsimor shërbyer nxënësve meshkuj dhe femra, edhe pse ata nuk kanë zyrtarisht bashkohen deri në 1999. Harvard gjithashtu ka përzier të madh të çdo shkolle në botë.

Universiteti i Harvardit është i përkushtuar për përsosmëri në mësimdhënie, mësim, dhe hulumtim, dhe për zhvillimin e udhëheqësve në shumë disiplina të cilët bëjnë një ndryshim në nivel global. Universiteti, e cila është e bazuar në Kembrixh dhe në Boston, Massachusetts, ka një regjistrim prej mbi 20,000 kandidatët shkallë, duke përfshirë universitare, diplomim, dhe studentët profesionale. Harvard ka më shumë se 360,000 alumni në mbarë botën.

Harvard është i njohur për udhëheqjen globale në arsim, dhe fakulteti i Harvardit është i përbërë nga burra dhe gra të cilët janë dijetarë të klasit botëror. anëtarë të fakultetit janë individë të pasionuar dhe kurioz të cilët vazhdojnë hulumtimet e tyre, ndërsa jepte mësim në Harvard. Ata vijnë nga i gjithë vendi dhe të gjithë botën, duke sjellë me vete një pasuri të ndryshme të dijes.

Pothuajse të gjitha kurset Harvard College janë të dizajnuara, mësohet dhe mbikëqyret nga fakulteti i Harvardit, dhe pothuajse të gjitha fakultet FAS janë të nevojshme për të mësuar si pjesë e detyrave të tyre. Fakulteti është shumë e arritshme, dhe madhësive të klasës Harvard College janë mesatarisht më poshtë 40, me më shumë se gjysma e kurseve që ofrohen çdo semestër regjistrimin 10 ose më pak nxënës. Kjo lejon për një marrëdhënie më të ngushtë nxënës-profesor dhe kontribuon në kuptimin e bashkësisë në kampus. Profesorët gjithashtu bëjnë veten në dispozicion për studentët jashtë klasës, madje edhe përtej orarit të punës, të tilla si takim në sallën e ngrënies ose para ose pas klasës. Fakulteti në Harvard bëjë një pikë e lidhjes me nxënësit e tyre për të krijuar një përvojë përmbushjen akademike. Mëso më shumë rreth angazhimit të Universitetit të Zhvillimit të Fakultetit dhe Diversitetin.

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


 • Harvard Business School
 • Harvard College
 • Ndarja e Edukimit në Vazhdim
 • Shkolla Harvard e Dentare Mjekësisë
 • Harvard Divinity School
 • Fakulteti i Arteve & Shkenca
 • Graduate School of Design
 • Harvard Graduate School e Arsimit
 • Graduate School e Arteve & Shkenca
 • Harvard John A. Paulson Shkolla e Inxhinierisë dhe Shkencave të Aplikuara
 • Harvard Kennedy School
 • Harvard School Ligji
 • Harvard Medical School
 • Instituti Radcliffe për Advanced Study
 • Harvard T.H. Chan Shkolla e Shëndetit Publik

histori


Harvard është institucioni më i vjetër i arsimit të lartë në Shtetet e Bashkuara, themeluar në 1636 me votën e Gjykatës së Madhe dhe e Përgjithshme e Kolonisë së Gjirit të Masaçusetsit. Ajo ishte emëruar pas mirëbërësi parë të Kolegjit, ministri i ri John Harvard nga Charlestown, të cilët pas vdekjes së tij në 1638 la bibliotekën e tij dhe gjysmën e pasurive të tij në institucion. Një statujë e John Harvard qëndron sot para Universitetit Hall në Harvard Yard, dhe është ndoshta pikë referimi më i njohur i Universitetit.

Universiteti i Harvardit ka 12 shkallë-dhënies Shkollat ​​përveç në Institutin për Advanced Study Radcliffe. Universiteti është rritur nga nëntë studentët me një mjeshtri të vetëm në një regjistrim prej më shumë se 20,000 Kandidatët shkallë përfshirë universitare, diplomim, dhe studentët profesionale. Ka më shumë se 360,000 alumni jetojnë në U.S. dhe mbi 190 Shtete te tjera.

Universiteti Arkiva e Harvardit mbahen nga sistemi Harvard University Library dhe janë një burim i madh për të hyrë në të dhënat historike Harvard.

në shtator. 8, 1836, në festimin Bicentennial Harvardit, u njoftua se Presidenti Josia Quincy kishte gjetur skicën e parë të përafërt të armëve Kolegjit - një mburojë me moton latine "VERITAS" ("Verity" ose "E vërteta") në tre libra - duke studjuar historinë e tij të Universitetit të Harvardit në Arkivin College. Gjatë dyqind vjetorin, një flamur të bardhë në majë të një tendë të madhe në oborr shfaqet publikisht këtë dizajn për herë të parë.

Deri në zbulimin e QUINCY, skica dorë tërhequr (nga të dhënat e një takimi mbikqyrës në Janar. 6, 1644) ishin ngritur larg dhe harruar. Ai u bë baza e vulës miratua zyrtarisht nga Korporata në 1843 dhe ende informon versionin e përdorur sot.

Crimson ishte caktuar zyrtarisht si ngjyra e Harvardit me votën e Korporatës Harvardit në 1910. Por pse crimson? Një palë e rowers, Charles W. Eliot, Klasa e 1853, dhe Benjamin W. Crowninshield, Klasa e 1858, ofruar shalle kuqe të me shokët e tyre në mënyrë që spektatorët mund të dallojnë ekipin e Harvardit ekuipazhit nga ekipet e tjera, gjatë një garë në 1858. Eliot u bë presidenti i 21-Harvardit në 1869 dhe shërbeu deri në 1909; vota Corporation për të bërë ngjyra e bandannas Eliot ngjyra zyrtar erdhi shpejt pas ai dha dorëheqjen.

Por, para votimit zyrtare nga Korporata Harvardit, ngjyra e zgjedhjes studentëve kishte në një pikë u lëkund midis purpur dhe purpurtë - ndoshta për shkak ideja e duke përdorur ngjyra për të përfaqësuar universitete ishte ende i ri në gjysmën e dytë të shekullit të 19. Shtyrë nga debati popullor për të vendosur, studentë Harvardit mbajtur një referendum në Maj 6, 1875, në ngjyrë të Universitetit, dhe Crimson fitoi me një diferencë të madhe. Gazeta Studenti - e cila ishte quajtur Magenta - ndryshoi emrin e saj me këtë çështje shumë të ardhshëm.

Pas Ushtria Kontinentale George Washington detyroi britanikët të largohen nga Boston në mars 1776, Korporata Harvard dhe Mbikëqyrësit votohet prill 3, 1776, të japin një diplomë nderi mbi të përgjithshëm, i cili e pranoi atë atë ditë (ndoshta në selinë e tij të Kembrixhit në Craigie House). Washington ardhshëm vizitoi Harvardit në 1789, si i pari U.S. president.

U.S Të tjera. Presidentët për të marrë një diplomë nderi përfshijnë:

 • 1781 John Adams
 • 1787 Thomas Jefferson
 • 1822 John Quincy Adams
 • 1833 Andrew Jackson
 • 1872 Ulysses S. Grant
 • 1905 William Howard Taft
 • 1907 Woodrow Wilson
 • 1917 Herbert Hoover
 • 1919 Theodore Roosevelt
 • 1929 Franklin Delano Roosevelt
 • 1946 Dwight Eisenhower
 • 1956 John F. Kennedy


A doni diskutuar në Universitetin e Harvardit ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


Universiteti i Harvardit në hartën


Foto


Fotografitë: Universiteti i Harvardit zyrtari Facebook

video

Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

komente Universiteti Harvard

Bashkohen për të diskutuar e Universitetit të Harvardit.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.