Universiteti Princeton

Universiteti Princeton. Studimi në SHBA. Education Magazine jashtë vendit - Education Bro. Universiteti më i mirë i SHBA-ve.

Princeton University Details

 • vend : Shtetet e Bashkuara të Amerikës
 • qytet : Princenton
 • akronim : PU
 • i themeluar : 1746
 • studentët (përafërsisht.) : 8000
 • Mos harroni të diskutuar Princeton University
Regjistrohen në Universitetin Princeton

Përmbledhje


Universiteti Princeton është një institucion privat që u themelua në 1746.

tarifat e shkollimit në Princeton University janë $45,000 (Aprox.).

Princeton, e katërt më i vjetër kolegj në Shtetet e Bashkuara, është e vendosur në qytetin e qetë të Princeton, New Jersey. Brenda mureve të saj historik kampus dredhkë të mbuluar, Princeton ofron një numër të ngjarjeve, aktivitetet dhe organizatat. Të Princeton Tigers, anëtarë të Lidhjes Ivy, janë të njohura për meshkuj e tyre në mënyrë të vazhdueshme të fortë dhe ekipet Lacrosse grave. Nxënësit jetojnë në një nga gjashtë kolegjet rezidenciale që ofrojnë një komunitet banimi, si dhe shërbime ngrënie, por kanë mundësi për t'u bashkuar me një nga më shumë se 10 hahet klubet për vitet e tyre të vogël dhe të lartë. Klubet hahet shërbejnë si organizata sociale dhe ngrënie për studentët të cilët i bashkohen ato. Motoja jozyrtare Princeton, “Në Shërbimin e Kombit dhe në Shërbimin e të gjitha Kombeve,” flet për angazhimin e universitetit në shërbim të komunitetit.

Princeton përfshin programe shumë të renditur pasuniversitare nëpërmjet Wilson Shkollën e Çështjeve Publike dhe Ndërkombëtare Woodrow dhe Shkolla e Inxhinierisë dhe Shkencave të Aplikuara. Një aspekt të veçantë të programit akademik Princeton është që të gjithë studentë janë të nevojshme për të shkruar një tezë të lartë. alumni të rëndësishme përfshijnë U.S. Presidenti Woodrow Wilson; John Forbes Nash, subjekt i 2001 film “A Beautiful Mind”; model / aktore Brooke Shields; dhe zonja e parë Michelle Obama. Sipas legjendës Princeton, në qoftë se një student del kampus përmes FitzRandolph porta e para diplomimit, ai ose ajo mund të jetë e mallkuar nuk të diplomuar.

Universiteti Princeton është një komunitet të gjallë e dijes dhe mësimit që qëndron në shërbim të vendit dhe në shërbim të njerëzimit. privilegjuar në 1746, Princeton është katërt më i vjetër kolegj në Shtetet e Bashkuara. Princeton është shtet i pavarur, coeducational, Institucioni nondenominational që ofron universitare dhe pasuniversitare mësim në shkencat humane, Shkencat shoqërore, shkencat natyrore dhe inxhinieri.

Si një universitet kërkimor të njohur botërisht, Princeton synon të arrijë nivelet më të larta të dallimit në zbulimin dhe transmetimin e njohurive dhe të kuptuarit. Në të njëjtën kohë, Princeton është e veçantë në mesin e universiteteve kërkimore në angazhimin e saj në mësimdhënie universitare.

sot, me shume se 1,100 anëtarë të fakultetit të mësojë rreth 5,200 studentë dhe 2,600 studente te diplomuar. program bujar i Universitetit ndihma financiare siguron që nxënësit të talentuar nga të gjitha shtresat ekonomike mund të përballojë një arsim Princeton.

Universiteti Princeton paradhënie të mësuarit me anë të bursave, hulumtim, dhe mësimi i cilësisë i patejkalueshëm, me theks në arsimin parauniversitar dhe të doktoraturës, që është i dallueshëm në mesin e universiteteve të mëdha të botës, dhe me një angazhim përhapur për t'i shërbyer kombit dhe botës.

karakteristikat përcaktuese të universitetit dhe aspiratat përfshijnë:

 • një fokus në artet dhe shkencat humane, shkencat shoqërore, shkencat natyrore, dhe inxhinieri, me përsosmëri të klasit botëror nëpër të gjitha departamentet e saj;
 • një angazhim për risi, hetim të lirë, dhe zbulimi i njohurive të reja dhe ide të reja, shoqëruar me një angazhim për të ruajtur dhe transmetuar intelektuale, artistik, dhe trashëgimia kulturore e së kaluarës;
 • një fakultet i dijetarëve të klasit botëror të cilët janë të angazhuar me të dhe të arritshme për studentët dhe të përkushtuar për integrimin plotë të mësimdhënies dhe të kërkimit;
 • një fokus në arsimin parauniversitar që është unik për një universitet të madh kërkimor, me një program të arteve liberale që njëkohësisht përgatit studentët për jetën kuptimplotë dhe karriera, zgjeron outlooks e tyre, dhe ndihmon të formuar karakteret dhe vlerat e tyre;
 • një shkollë diplomuar që është e pazakontë në theksin e tij në arsimin e doktoratës, ndërsa gjithashtu duke ofruar programe të larta master cilësisë në zonat e zgjedhura;
 • një shkallë njerëzore që ushqen një ndjenjë të fortë të komunitetit, fton nivele të larta të angazhimit, dhe nxit komunikimin personal;
 • Programet e veçanta të ndihmës të studentëve në universitare dhe pasuniversitare të nivelit që sigurojnë Princeton është e përballueshme për të gjithë;
 • një angazhim për të mirëpritur, mbështetje, dhe të angazhojnë nxënësit, fakultet, dhe stafi me një gamë të gjerë prejardhje dhe përvojat, dhe për të inkurajuar të gjithë anëtarët e komunitetit të Universitetit për të mësuar nga shprehja e fuqishme e perspektivave të ndryshme;
 • një përvojë të gjallë dhe immersive banimi në një kampus me një ndjenjë të veçantë të vendit që nxit ndërveprimin, reflektim, dhe lidhja përjetshëm;
 • një angazhim për të përgatitur studentët për jetën e shërbimit, angazhimi qytetar, dhe udhëheqja etike; dhe
 • një komunitet të angazhuar intensivisht dhe bujarisht mbështetës alumni.

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


 • Program African Studime Amerikane ndërdikasterial diplomuar Certifikata
  Bota e lashtë
 • antropologji
 • Aplikuara dhe kompjuterike Math
 • arkitekturë
 • Art dhe Arkeologji
 • Shkenca Astrophysical
 • Atmosferike dhe Shkenca Oqeanisë
 • Kimike dhe Biologjike Engineering
 • kimi
 • Ndërtimtarisë dhe Mjedisit
 • Classics
 • Letërsi e krahasuar
 • Shkenca Kompjuterike
 • Studimet East aziatike
 • Ekologjia dhe Evolutionary Biology
 • ekonomi
 • inxhinieri elektrike
 • anglisht
 • financë
 • Frëngjisht dhe italisht
 • Gjeoshkencave
 • gjermanisht
 • histori
 • Historia e Shkencës
 • Humanities ndërdisiplinore (më)
 • Materialet Shkenca përbashkët Ph.D. Program Degree
 • Matematikë
 • Mekanike dhe Inxhinieri ajrore
 • Studime mesjetare
 • Biologji molekulare
 • muzikë (Muzikë Përbërja)
 • muzikologji
 • Pranë Studimet e Lindjes
 • Neuroscience
 • Neuroscience Ph.D. Diplomë e përbashkët
 • Research Operacionet dhe Inxhinieri Financial
 • filozofi
 • fizikë
 • Plasma Fizikë
 • Ekonomia politike
 • Filozofi politike
 • politikë
 • Studimet e popullsisë
 • psikologji
 • Sasiore dhe kompjuterike Biologji
 • Feja
 • Rilindja dhe Studimet e hershme moderne
 • Sllave Gjuhë dhe letërsi
 • Politikës Sociale përbashkët Ph.D. Program Degree
 • sociologji
 • Spanjisht dhe portugalisht
 • Woodrow Wilson School

histori


1600s-1700

1696 Qyteti i Princeton vendosur.

1746 Kolegji i New Jersey themeluar në Elizabeth, N.J., nga prezbiterian Sinodi.

1747 Jonathan Dickinson emëruar presidentin e parë. College shkon në famullitarit Newark e Aaron Burr Sr., pas vdekjes së Dickinson-së.

1748 Aaron Burr Sr. zgjidhet president i dytë i Kolegjit. Karta e pranishme dhënë në New Brunswick, N.J.. ushtrime para fillimit të mbajtur, me gjashtë gradë universitare dhënë.

1753 Nathaniel dhe Rebeckah FitzRandolph dhe të tjerët vepra 10 akra në Princeton në Kolegjin.

1756 Nassau Hall dhe Maclean House (shtëpinë e presidentit) i përfunduar; Kolegji i New Jersey lëviz nga Newark në Princeton.

1758 Jonathan Edwards bëhet presidenti i tretë.

1759 Samuel Davies instaluar si president i katërt.

1761 Samuel Finley bëhet president i pestë.

1768 i jap supërxhiro. John Witherspoon e Skocisë instaluar si president i gjashtë.

1769 American liberal Debati Society formuar.

1770 Cliosophic Debati Society formuar.

1776 Presidenti Witherspoon nënshkruan Deklaratën e Pavarësisë.

1777 George Washington drejton britanikët nga Nassau Hall.

1783 Kongresi Kontinental takohet në Nassau Hall, i cili ka shërbyer si kryeqytetin e Shteteve të Bashkuara nga qershori deri në nëntor.

1795 Samuel S. Smith bëhet president i shtatë.

1800s

1802 Nassau Hall gutted nga zjarri dhe rindërtuar.

1812 Ashbeli, Gjelbër instaluar si president e tetë.

1823 James Carnahan bëhet president i nëntë.

1826 James Madison, Klasa e 1771 dhe ish-presidenti i Shteteve të Bashkuara, të bëhet presidenti i parë i Shoqatës Alumni të Kolegjit të New Jersey.

1854 John Maclean Jr. instaluar si president 10.

1855 Nassau Hall gutted nga zjarri përsëri, dhe rindërtuar përsëri.

1859 alma mater "Old Nassau" shkruar nga Harlan Page Peck (Klasa e 1862).

1868 James McCosh e Skocisë zgjedhur presidentin e 11-të.

1869 Princeton luan Rutgers University në lojë kolegj parë të futbollit.

1876 Gazeta Studenti Princetonian është publikuar për herë të parë (ende publikuar çdo ditë nga studentët gjatë vitit akademik).

1882 Universiteti Princeton Muzeu Art themeluar.

1883 Triangle Club (fillimisht e quajtur Shoqata Dramatike Princeton College) i themeluar.

1888 Francis L. Patton bëhet president i 12.

1893 sistemi Honor themeluar.

1895 Një shkallë diplomuar (një Master of Arts) është dhënë për një student të zezë për herë të parë.

1896 Ndryshoi emrin zyrtarisht Princeton University. Pastaj-profesor Woodrow Wilson ofron moton informale Princeton me një fjalim të titulluar “Princeton në Shërbimin e Kombit.”

1900s

1900 Graduate School themeluar.

1902 Woodrow Wilson, Klasa e 1879, Presidenti zgjidhet 13.

1905 Presidenti Wilson përcakton sistemin e preceptorials.

1906 Lake Carnegie krijuar nga Andrew Carnegie.

1912 John G. Hibben instaluar si president 14.

1913 Graduate College dedikuar.

1914 Palmer Stadium përfunduar.

1919 Shkolla e Arkitekturës themeluar. Njësia Army ROTC Princeton themeluar.

1921 Shkolla e Inxhinierisë themeluar.

1928 Princeton University Chapel kushtuar.

1930 Shkolla e Punëve Publike dhe Ndërkombëtare krijuar (dhe emrin e Woodrow Wilson në 1948).

1933 Harold W. Dodds bëhet president 15. Albert Einstein bëhet anëtare jeta e Institutit për Advanced Study, me një zyrë në kampusin e Universitetit Princeton.

1940 radio stacioni student (pastaj WPRU, tani WPRB) i themeluar.

1942 Studentët e parë të zeza universitare janë pranuar.

1948 Firestone Library dedikuar.

1949 Shoqata e diplomuar Princeton Alumni themeluar.

1951 Forrestal Campus themeluar më U.S. rrugë 1; “Project Matter-horn” Hulumtimi në fuzionit bërthamor fillon atje. Në 1961, emri i tij është ndryshuar për Laboratorin Princeton Plasma Fizikë (PPPL).

1954 Ivy League konferencë atletike themeluar, me Princeton si një nga tetë anëtarë.

1957 Robert F. Goheen instaluar si president 16.

1960 Martin Luther King Jr. predikon në Chapel University. Nassau Hall konsiderohet një pikë referimi historik kombëtar.

1964 Ph.D. Grada shkencore që jepet për një grua për herë të parë.

1969 Trustees votojnë për të pranuar studentë të grave.

1970 Këshilli i Komunitetit të Universitetit Princeton (CPUC), një organ vendimor i fakultetit, studentët, Stafi dhe alumni, është themeluar.

1971 Qendra e Botës së Tretë themeluar (në 2002, quajt Carl A. Qendra Fushat për Barazi dhe Kulturore Mirëkuptimit, pas një dekan African American asistent i kolegjit nga 1968-71). Qendra e Grave themeluar.

1972 William G. Bowen bëhet president 17.

1974 Qendra Ndërkombëtare (tani Qendra Ndërkombëtare e Davis) i themeluar.

1982 Sistemi i kolegjeve të banimit themeluar.

1988 Harold T. Shapiro instaluar si president 18.

1994 Qendra për Jetën hebre themeluar.

1996 250vjetorin festohet. Motoja informal Princeton u zgjerua nga Presidenti Shapiro për “Në Shërbimin e Kombit dhe në Shërbimin e të gjitha kombeve.”

1998 Hapat e para të mëdha të ndërmarra për të riparuar të politikave të ndihmës financiare, duke e bërë Princeton më të përballueshme.

2000s

2000 Graduate School feston 100 vjetorin.

2001 Shirley M. Tilghman bëhet president 19. “No-kredi” Politika ndihmë financiare - duke zëvendësuar kreditë me grantet që nuk kanë nevojë të paguhet - është krijuar.

2003 Instituti Lewis-Sigler për Integrative Genomics të dedikuara me një mandat për të përqëndrohet në hulumtim dhe mësimdhënie në ndërfaqen e biologji dhe shkencat sasiore. Princeton Çmimi në Marrëdhënie Garë themeluar për të promovuar mirëkuptimin në mesin e studentëve të moshës shkollore të larta.

2005 Princeton Institute Neuroscience, Qendra për Shkencë Princeton teorike dhe Qendra për Inovacione në arsim Inxhinieri (quajt Qendra Keller për inovacione në arsim Inxhinieri në 2008) i themeluar. Qendra LGBT themeluar.

2006 Qendra Universitare për Creative dhe Kryerja e Arteve (riemëruar Peter B. Lewis Qendra për Arteve në 2007) dhe Zyra e Qëndrueshmëria themeluar. Qendra për Studime African American themeluar, Zgjerimi program ka filluar në 1969.

2007 Katër-vjeçar kolegj sistemi banimi nisur me hapjen e Whitman College.

2008 Andlinger Qendra për Energji dhe Mjedis themeluar. Lewis Library, projektuar nga Frank Gehry dhe koleksionet shkencore konsolidimin, i përfunduar.

2009 Program Viti Bridge fillon me 20 Studentët Shtyrja pranimin për një vit për t'u angazhuar në shërbimin ndërkombëtar. Butler College rihap me konvikte të reja, duke përfunduar tranzicionin e Universitetit në një sistem katërvjeçar kolegj banimi.

2010 Frick Kimi Laborator, më i madh ndërtesë të vetme akademike në kampus duke përjashtuar Firestone Library, hap; Streicker Bridge hap, që lidh dy anët e lagjes shkencës nëpër Washington Road.

2012 Një fushatë pesëvjeçar, “dëshiroj: Një Plan për Princeton,” përfundon nën presidentin Shirley M. Tilghman, pas ngritjes $1.88 miliardë.

2013 Christopher L. Eisgruber bëhet president 20 Princeton.

2014 Hapja e Peretsman Scully Hall, shtëpia e re e Departamentit të Psikologjisë, dhe Instituti Neuroscience Princeton.


A doni diskutuar Princeton University ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


Universiteti Princeton në hartën


Foto


Fotografitë: Universiteti Princeton zyrtari Facebook

video

Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

komente Universiteti Princeton

Bashkohen për të diskutuar të Princeton University.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.