Universiteti i Karolinës së Veriut në Chapel Hill

Universiteti i Karolinës së Veriut në Chapel Hill. Të studiuar jashtë vendit. EducationBro.com

Universiteti i Karolinës së Veriut në Chapel Hill Details

Regjistrohen në Universitetin e Karolinës së Veriut në Chapel Hill

Përmbledhje


Universiteti i Karolinës së Veriut në Chapel Hill është një institucion publik i cili është themeluar në vitin 1789.

tarifat e shkollimit në Universitetin e Karolinës së Veriut në Chapel Hill të $35,000 (Aprox.).

Universiteti i Karolinës së Veriut në Chapel Hill, shpesh të referuara si UNÇ, ofron një gamë të gjerë të aktiviteteve të nxënësve. Organizatat e njohura studentore janë të përditshmen Tarheel, Gazeta UNC e studentit, dhe WXYC, stacioni radio studenti të drejtuar. Me shume se 3,000 Studentët janë anëtarë të jetës greke. Chapel Hill, e cila rrethon UNC, shpesh konsiderohet si një nga qytetet më të mira të kolegjit në vend, muzikë oferta, restorante dhe pazar. Pothuajse gjysma e të gjithë studentëve të jetojnë në kampus në një konvikt apo komplekset e apartamenteve. Të Heels North Carolina Tar janë anëtarë të Konferencës së Bregut Atlantik dhe janë të njohur për ekipin e basketbollit të meshkujve të tyre, e cila ka një rivalitet të mirënjohur me institucionin pranë Universitetin Duke dhe është një nga programet më të suksesshme në basketboll kolegj. Ish Lojtarët përfshijnë Michael Jordan dhe Vince Carter.
UNC është e ndarë në një numër të shkollave dhe kolegjeve, më e madhe e të cilave është Kolegji universitare e Arteve dhe Shkencave. Programet pasuniversitare përfshijnë shumë rankedKenan-Flagler Shkollën e Biznesit, Shkolla e Arsimit,Shkolla e Ligjit, Shkolla e Mjekësisë, Gillings Shkolla e Shëndetit Publik Global, Shkolla e Punës Sociale, Eshelman Shkolla e Farmacisë dhe Shkolla e Qeverisë. Të paktën 82 për qind e çdo klasë freshmen duhet të jetë nga Karolina e Veriut, si diktuar nga ligjet e shtetit. Aktori dhe ish-lojtar profesionist basketbollit Rick Fox, presidenti i 11 i Shteteve të Bashkuara James K. polk, dhe ish U.S. Senatori John Edwards të gjitha ka marrë titullin nga UNÇ.

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


SHKOLLA & kolegje

 • Kolegji i Arteve dhe Shkencave
 • Stomatologji
 • arsim
 • Eshelman Shkolla e Farmacisë
 • Qendra premten për edukim të vazhdueshëm
 • College General
 • Gillings Shkolla e Shëndetit Publik Global
 • qeveri
 • aspiranturë
 • Informacioni dhe Biblioteka Shkenca
 • Kenan-Flagler Business School
 • ligj
 • Media & gazetari
 • mjekësi, Shkolla e
 • ushqyese
 • Shkolla e Medias & gazetari
 • Punë sociale
 • Shkolle verore

DEPARTAMENTET AKADEMIKE

 • afrikan, African American & Studimet Diaspora
 • Air Force ROTC
 • Aleate Shëndeti
 • Studime amerikane
 • Anesthesiology
 • antropologji
 • Aplikuara Shkenca fizike
 • arkeologji
 • Army ROTC
 • art
 • Studimet asian
 • biokimi & biofizikë
 • biologji
 • Engineering Biomedical
 • Biostatikë
 • Biologji Cell & fiziologji
 • kimi
 • kinez
 • qytet & Planifikimit Rajonal
 • Classics
 • komunikim
 • Shkenca Kompjuterike
 • dermatologji
 • Art dramatike
 • ekonomi
 • anglisht & Letërsi e krahasuar
 • Shkenca mjedisore & inxhinieri
 • epidemiologji
 • ushtrim & Shkenca Sport
 • Mjekësia Family
 • francez
 • gjenetikë
 • gjeografi
 • Shkenca gjeologjike
 • Gjermanike dhe sllave Gjuhë dhe letërsi
 • Business Center Global
 • Sjellja Shëndeti
 • Politika shëndetësore & drejtuesit
 • histori
 • italian
 • gjuhësi
 • Shkenca detare
 • nënës & Shëndeti i fëmijës
 • Matematikë
 • mjekësi, Departamenti i
 • mikrobiologji & imunologji
 • Shkencat Ushtarake
 • muzikë
 • Navy ROTC
 • neurologji
 • ushqim
 • obstetrikë & gjinekologji
 • Operations Research
 • okulistikë
 • ortopedi
 • Otolaryngology
 • patologji
 • pediatri
 • farmakologji
 • filozofi
 • Mjekësia fizike & riaftësim
 • fizikë & astronomi
 • Shkenca Politike
 • portugalisht
 • psikiatri
 • Psikologji dhe Neuroscience
 • Politika publike
 • Studimet fetare
 • Studimet Romance
 • sllave Gjuhët & letërsive
 • Mjekësia sociale
 • sociologji
 • Spanjisht
 • të dhëna statistikore & Operations Research
 • kirurgji
 • grave & Studime gjinore

PROGRAMET & Kurrikuli

 • Studimet American Indian
 • Molla Service-Learning
 • arkeologji
 • Bioinformatics & Kompjuterike Training Biologji
 • biologjik & shkencat bio
 • biologjik & Shkenca Genome
 • Burch Fellows
 • biznes (Student)
 • Carolina Iniciativa sipërmarrëse
 • Carolina Shëndeti Informatika
 • Krishterimi & kulturë
 • kinema
 • Shkenca njohës
 • Letërsi e krahasuar
 • Shkrim kreativ
 • Studime kulturore
 • Zhvillimore Trajnimi Biologji
 • mjedis & ekologji
 • etniciteti, kulturë & rezultatet e shëndetit
 • Studime evropiane
 • Viti i parë Seminare
 • folklor
 • gjenetikë & Biologji molekulare
 • Studimet global
 • nderon Carolina
 • shkencat humane & Vlerat e njeriut
 • Instituti për Mjedisin
 • Studimet hebraike
 • Qendra Johnston për Përsosmëri Parauniversitar
 • Gjuhë Across Planprogrami
 • Studime të Amerikës Latine
 • Latina Studime / O
 • drejtuesit & shoqëri
 • Shkencat matematikore Vendim
 • mesjetar & Studimet e hershme moderne
 • Lindja e Mesme / Qytetërimeve myslimanë
 • Molekulare / Cellular Biofizikë
 • Morehead-Cain Bursave
 • Neurobiologjia
 • paqe, luftë & mbrojtje
 • filozofi, politikë & ekonomi
 • Program për rezultatet e shëndetit
 • Administrata publike
 • Lidershipi i Shëndetit Publik
 • Robertson Dijetarët
 • Rusisht / Studime të Evropës Lindore
 • Studimet seksualitetin
 • social & Justice ekonomike
 • Program majuc Akademik
 • Stone Center
 • Të studiuar jashtë vendit
 • Përvoja Summer universitare Research (SURE) program
 • toksikologji
 • Kurrikulat universitare
 • Botërore View
 • Shkrim për Screen & Fazë

ZYRAT & SHËRBIMET

 • Shërbimet akademike
 • Accessibility Resources & shërbim
 • Sherbime kontabilitetit
 • Shërbimet ndihmëse
 • Zyra e Buxhetit
 • Shërbimet e Karrierës
 • Qendra Carolina për Shërbimin Publik
 • Carolina Copy
 • Carolina Latino / a Cooperative
 • Qendra CAROLINA grave
 • Qendra për Përsosmëri Fakultetit
 • Zyra e Kancelarit
 • Gjykimet Klinike Office
 • Këshillimi dhe Shërbime Psikologjike
 • diversitet & Çështjet multikulturore
 • mjedis, shëndetësor & siguri
 • Mundësi të Barabarta dhe Zyra e Pajtueshmërisë
 • Facilities Services
 • Qeverisja Fakulteti, Zyra e
 • Komunikimi Finance & stërvitje
 • divizioni i Financave
 • GrantSource Library
 • Burimet njerëzore
 • Information Technology Services
 • Research institucionale & vlerësim, Zyra e
 • Kontrollet e brendshme
 • Mësoni aftësi të kufizuara Sherbime
 • bibliotekat
 • postë (University Mail Services)
 • Marrëdhëniet Media
 • Illustration mjekësore
 • Avokati i Popullit, universitet
 • Payroll Services
 • politikat
 • Zyra postare (USPS)
 • Çështjet Akademik
 • Shërbimet e prokurimit
 • dekan
 • Records Publik Kërkesa
 • Sigurisë publike (polici)
 • blerjen e shërbimeve
 • hulumtim
 • Development Research
 • Research sponsorizuar
 • Llogaritë Student & University arkëtueshme
 • Zhvillimi Teknologji
 • Zyra Titulli IX
 • Thesari & Menaxhimi i rrezikut
 • UNC Creative
 • University Controller
 • Këshilltari University
 • Shkrimi Center

qendrave kërkimore, INSTITUTE & LABORATORIES

 • Qendra bregdetar Resilience
 • UNC-Chapel Hill Qendrat, Institutet dhe Laboratories

histori


Privilegjuar nga Asambleja e Përgjithshme North Carolina në dhjetor 11, 1789, gur themeli i universitetit u vunë në tetor 12, 1793, pranë rrënojave të një kishëz, zgjedhur për shkak të vendndodhjes së saj qendrore në kuadër të shtetit. universiteti i parë publik me diplomë në bazë të Kushtetutës së SHBA, Universiteti i Karolinës së Veriut në Chapel Hill është universiteti më i vjetër publik në Shtetet e Bashkuara dhe i vetmi institucion të tillë që të japin diploma në shekullin e tetëmbëdhjetë.

Gjatë Luftës Civile, North Carolina Guvernatori David Lowry Swain bindi presidentin e Konfederatës Jefferson Davis për të përjashtuar disa studentë nga draftit, kështu universiteti ishte një nga të paktët në konfederatë që arriti të qëndrojnë hapur. megjithatë, Chapel Hill pësoi humbjen e më shumë të popullsisë së saj gjatë luftës se çdo fshat në Jug, dhe kur numrat e studentëve nuk shërohen, universiteti u detyrua të mbyllej gjatë Rindërtim nga dhjetori 1, 1870 deri në shtator 6, 1875.

Pavarësisht skepticizmit fillestar nga Universiteti Presidenti Frank Porter Graham, në mars 27, 1931, Legjislacioni u miratua të grupit të Universitetit të Karolinës së Veriut me Kolegjin Shtetëror të Bujqësisë dhe inxhinierike dhe Kolegji i Universitetit të Karolinës së Veriut e Gruas për të formuar në Universitetin e konsoliduar të Karolinës së Veriut. Në 1963, Universiteti i konsoliduar është bërë plotësisht coeducational, Edhe pse shumica e grave ende mori pjesë në Kolegjin Gruas për tyre dy vitet e para, transferimin në Chapel Hill si Juniors, pasi freshmen ishin të nevojshme për të jetuar në kampus dhe ka pasur vetëm një fjetore grave. Si rezultat, College gruaje u riemërua “Universiteti i Karolinës së Veriut në Greensboro”, dhe Universiteti i Karolinës së Veriut u bë “Universiteti i Karolinës së Veriut në Chapel Hill.” Në 1955, UNC Chapel Hill zyrtarisht të ndara sipas gjinisë ndarjet e saj universitare.

Gjatë Luftës së Dytë Botërore, UNC Chapel Hill ishte një nga 131 kolegjet dhe universitetet në nivel kombëtar që kanë marrë pjesë në Programin V-12 marinës College Trajnimit të cilat ofrohen nxënësve një rrugë për një komision të marinës.

Gjatë viteve 1960, Kampusi ishte vendndodhja e protestës të rëndësishëm politik. Para kalimit të Aktit të të Drejtave Civile të 1964, Protestat rreth ndarjes racore lokale të cilat filluan në heshtje në restorante Franklin Street çoi në demonstrata masive dhe shqetësimit. Klima e trazirave civile bëri që 1963 Kryetari Ban ligj që ndalon fjalimet nga komunistët në kampuset shtetërore në Karolinën e Veriut. Ligji është kritikuar menjëherë nga Universiteti Kancelarja William Brantley Aycock dhe presidentin e universitetit William premten, por nuk është shqyrtuar nga Asambleja e Përgjithshme North Carolina deri 1965. Ndryshimet e vogla për të lejuar “i rrallë” vizita dështuar për të qetësuar trupin e studentit, sidomos kur bordi i universitetit të besuarve shfuqizoi vendimin e kancelares ri Paul Frederick Sharp për të lejuar flet ftesat toMarxist Folësi Herbert Aptheker dhe liritë civile aktivist Frank Wilkinson; megjithatë, të dy folësit erdhi në Chapel Hill gjithsesi. Wilkinson foli off kampus, ndërsa më shumë se 1,500 Studentët shihet fjalimin Aptheker të gjithë një mur të ulët kampus në buzë të kampusit, christened “Wall Dan Moore” nga Thembra Daily Tar për guvernator Dan K. Moore. Një grup studentësh UNC Chapel Hill, udhëhequr nga Presidenti Student Body Paul Dikson, ngritur një padi në U.S. gjykata Federale, dhe më shkurt 20, 1968, Ban Ligji Kryetari ishte goditur poshtë. Në 1969, Punëtorët e ushqimit kampusin e Lenoir Hall hynë në grevë duke protestuar padrejtësitë e perceptuara racore që ndikuar punësimin e tyre, mbledhur mbështetjen e grupeve të studentëve dhe anëtarëve të komunitetit University dhe Chapel Hill.

Nga fundi i viteve 1990 dhe në vazhdim, UNC Chapel Hill zgjeruar me shpejtësi me një 15% rritje në popullsinë e përgjithshme të studentëve për më shumë se 28,000 nga 2007. Kjo u shoqërua me ndërtimin e objekteve të reja, financuar pjesërisht nga “Carolina First” Fushata për mbledhjen e fondeve dhe anendowment që u rrit në më shumë se katërfish $2 miliardë në vetëm dhjetë vjet. Profesor Oliver Smithies u nderua me Çmimin Nobel në mjekësi në 2007 për punën e tij në gjenetikë. Përveç kësaj, Aziz SANCAR u dha Çmimin Nobel në Kimi në 2015 për punën e tij në të kuptuarit e mekanizmave molekulare riparimin e ADN-së.

udhëheqësit të shquar të universitetit përfshijnë Guvernatorin 26 të Karolinës së Veriut, David Lowry Swain (president 1835-1868); dhe Edwin Anderson Alderman (1896-1900), i cili ishte edhe president i Universitetit Tulane dhe Universiteti i Virxhinias. Kancelarja aktuale është Carol Folt, gruaja e parë që mban këtë post


A doni diskutuar Universitetin e Karolinës së Veriut në Chapel Hill ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


Universiteti i Karolinës së Veriut në Chapel Hill në hartë


Foto


Fotografitë: Universiteti i Karolinës së Veriut në Chapel Hill zyrtari Facebook

video

Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

Universiteti i Karolinës së Veriut në Chapel Hill komente

Join për të diskutuar në Universitetin e Karolinës së Veriut në Chapel Hill.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.