Universiteti i Notre Dame

Universiteti i Notre Dame. Studimi në SHBA. EducationBro - Studimi Magazine jashtë vendit

Universiteti i Notre Dame Details

 • vend : Shtetet e Bashkuara pf America
 • qytet : Lady ynë
 • akronim : DHE
 • i themeluar : 1842
 • studentët (përafërsisht.) : 12000
 • Mos harroni të diskutuar Universitetin e Notre Dame
Regjistrohen në Universitetin e Notre Dame

Përmbledhje


Universiteti i Notre Dame është një institucion privat që u themelua në 1842.

tarifat e shkollimit në Universitetin e Notre Dame janë $48,000 (Aprox.).

Notre Dame është e vendosur në South Bend, Ind., vetëm 100 milje jashtë Çikagos. Vetëm freshmen janë të detyruar të jetojnë në kampus, por shumica e studentëve të zgjedhin për të qëndruar në kampus në një nga 29 të vetme-seksi konvikte. Sallat shërbejnë si qendra e jetës shoqërore në Notre Dame, pasi nuk ka jetë grek në kampus. Legends, një restorant në kampus dhe pub, është një vend popullor për shikimin e ngjarjeve sportive. Notre Dame “Luftimi irlandeze” mburremi më shumë se 25 universitetit NCAA Division I ekipet atletike dhe janë të njohura për programin e tyre të vazhdueshme të fortë të futbollit. Mbi gjysma e nxënësve të studiojnë jashtë vendit për të paktën një semestër.

Notre Dame është i ndarë në tetë shkolla dhe kolegje, më e madhe e që është Kolegji i Arteve dhe Letrave. diplomuar dhe profesionale programet e Notre Dame-së përfshijnë Mendoza Kolegjin renditet shumë e Biznesit dhe Law School përveç në një shkollë të mirë-konsideruar të Arkitekturës, i cili ofron programe universitare dhe pasuniversitare. alumni të rëndësishme përfshijnë ish U.S. Sekretarja e Shtetit Condoleezza Rice, talk-show host Regis Philbin dhe Hall of Fame lojtar futbolli Joe Montana. The 1993 film “Rudy,” renditet një nga më të lartë 25 Filma sportive të së kaluarës 25 vjet nga ESPN, është xhiruar në kampus Notre Dame dhe përshkruan historinë e vërtetë të Danielit “Rudy” Ruettiger, i cili kapërceu shumë pengesa për të luajtur futboll në Notre Dame.

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


Shkolla e Arkitekturës

themeluar në 1898
2014 regjistrim: 168 student, 43 diplomim

Kolegji i Arteve dhe Letrave

themeluar në 1842
2014 regjistrim: 1,914 student, 1,128 diplomim

 • humane
 • Studimet Africana
 • Studime amerikane (përfshin Gazetari)
 • Classics (përfshin Studimeve Arabe)
 • East aziatike Gjuhët dhe Kulturat
 • anglisht
 • Gjermane dhe ruse Gjuhë dhe letërsi
 • histori
 • Irish Gjuhë dhe Letërsi
 • filozofi
 • Programi i Studimeve Liberale
 • Romance Gjuhë dhe letërsi
 • teologji
 • Artet
 • art, Histori arti, dhe Projektimi
 • film, televizion, dhe Teatri
 • muzikë
 • Shkencat sociale
 • antropologji
 • ekonomi
 • Shkenca Politike
 • psikologji
 • sociologji

Mendoza Kolegji i Biznesit

themeluar në 1921
2014 regjistrim: 2,050 student, 673 diplomim

 • Student
 • M.B.A.
 • Executive M.B.A.
 • Programet ekzekutive
 • Master i Shkencave në kontabilitetit
 • Master i Shkencave në Analytics biznesit
 • Master i Shkencave në Financë
 • Master i Administrimit Nonprofit
 • Master i Shkencave në Menaxhim

Kolegji i Inxhinierisë

themeluar në 1873
2014 regjistrim: 1,203 student, 485 diplomim

 • Hapësirë ​​ajrore dhe Inxhinieri Mekanike
 • Bioinxhinieri
 • Kimike dhe Biomolekulare Inxhinieri
 • Departamenti i Civil & Inxhinieri e Mjedisit & Shkenca e Tokës
 • Shkenca Kompjuterike dhe Inxhinieri
 • inxhinieri elektrike

Keough Shkolla e Punëve të Global

i themeluar 2014. Hapur dyert e saj për nxënësit në gusht 2017.

 • Qendra për të Drejtat Civile dhe Njerëzore
 • Instituti Kellogg për Studime Ndërkombëtare
 • Instituti Keough-Naughton për Studime irlandeze
 • Instituti Kroc për Studime Ndërkombëtare të Paqes
 • Instituti Liu për Azinë dhe Studime Aziatike
 • Instituti Nanovic për Studime Evropiane
 • Notre Dame Iniciativa për Zhvillim Global

Kolegji i Shkencave

themeluar në 1865
2014 regjistrim: 1,191 student, 550 diplomim

 • Aplikuar dhe kompjuterike Matematikë dhe Statistika
 • Shkenca biologjike
 • Kimi dhe Biokimi
 • Matematikë
 • fizikë
 • Studimet Preprofessional

Viti i parë i studimeve

themeluar në 1962
2014 regjistrim: 2,025 studentë

Shkolla Graduate

themeluar në 1918
2014 regjistrim: 2,200 studente te diplomuar

Shkolla Ligji

themeluar në 1869
2013 regjistrim: 548 studente te diplomuar

histori


Në 1842, Peshkopi i Vincennes, Celestine Guynemer e Hailandiere, tokës ofruar për At Edward Sorin i Kongregatës së Kryqit të Shenjtë, me kusht që ai të ndërtuar një kolegj në dy vjet.[ fr. Sorin mbërriti në vend me tetë vëllezërit e Kryqit të Shenjtë nga Franca dhe Irlanda në nëntor 26, 1842, dhe filloi shkollën duke përdorur log kishëz të vjetër At Stephen Badin-së. Ai shpejt ngritur ndërtesa të tjera, përfshirë College Vjetër, kisha e parë, dhe ndërtesa e parë kryesore. Ata menjëherë fituar dy studentë dhe të vendosur në lidhje me shtesat e ndërtimit në kampus.

Notre Dame filloi si një shkollë fillore dhe të mesme, por shpejt mori kartën e vet zyrtare kolegji nga Asambleja e Përgjithshme Indiana në Janar 15, 1844. Sipas statutit të shkollës është emëruar zyrtarisht Universiteti i Notre Dame du Lac (Universiteti i Zojës së Liqenit). Sepse universiteti ishte fillimisht vetëm për studentët meshkuj, femra-vetëm College Shën Marisë u themelua nga Motrat e Kryqit të Shenjtë pranë Notre Dame në 1844.

gradë e para nga Kolegji u dha në 1849. Universiteti u zgjerua me ndërtesa të reja për të akomoduar më shumë studentë dhe fakultet. Me çdo presidentit të ri, programe të reja akademike janë ofruar dhe ndërtesat e reja të ndërtuar për strehimin e tyre. Building Origjinali Main ndërtuar nga Fr. Sorin vetëm pasi ai mbërriti u zëvendësua nga një më të madh “Ndertesa kryesore” në 1865, e cila vendosur administratën e universitetit, klasat, dhe konvikte. Duke filluar në 1873, një koleksion bibliotekë ka filluar nga At LEMONNIER, vendosur në ndërtesën kryesore, dhe me 1879 ajo ishte rritur në dhjetë mijë vëllime.

Kjo ndërtesë kryesore, dhe mbledhja e bibliotekës, u shkatërrua tërësisht nga një zjarr në prill 1879; shkolla të mbyllura menjëherë dhe studentë u dërguan në shtëpi. Themeluesi i universitetit, fr. Sorin, dhe presidenti në atë kohë, Rev. William Corby, planifikuar menjëherë për rindërtimin e strukturës që kishte strehuar pothuajse i tërë University. Ndërtimi ka filluar në maj 17, dhe nga zelli pabesueshme e administratorit dhe punëtorëve ndërtesa u përfundua para vjeshtës semestrin e 1879. Koleksioni i bibliotekës është rindërtuar gjithashtu dhe qëndroi i vendosur në ndërtesën e re kryesore për vite më pas. Rreth kohës së zjarrit, një sallë muzikë u hap. I njohur si Washington Hall, ajo priti luan dhe akteve muzikore vënë në nga shkolla. nga 1880, një program i shkencës është themeluar në universitet, dhe një Hall Shkenca (sot LaFortune Qendra e Studentëve) është ndërtuar në 1883. Salla vendosur klasa të shumta dhe laboratorë shkencore të nevojshme për hulumtime të hershme në universitet.

nga 1890, konvikte individuale janë ndërtuar për të strehuar rritjen e numrit të studentëve. William J. Hoynes ishte dekan i shkollës ligjit 1883-1919, dhe kur ndërtimi i saj i ri u hap menjëherë pas vdekjes së tij ajo u riemërua në nder të tij. Rev. John ZAHM C.S.C. u bë Kryqi i Shenjtë Provincial për Shtetet e Bashkuara (1896-1906), me mbikëqyrjen e përgjithshme të universitetit. Ai u përpoq për të modernizuar dhe zgjeruar Notre Dame, ngritjen e ndërtesave dhe duke shtuar në galeri kampus artit dhe biblioteka, dhe amassing atë që u bë një koleksion i famshëm Dante. Mandati i tij nuk është përtërirë nga Kongregatës për shkak të frikës se ai kishte zgjeruar Notre Dame shumë shpejt dhe kishte drejtuar rendin Kryqit të Shenjtë në borxhe të rënda.

Në 1919 Babai i James Burns u bë president i Notre Dame, dhe në tre vjet ai i prodhuar një revolucion akademik që solli shkollës deri në standardet kombëtare me miratimin e sistemit zgjedhore dhe duke u larguar nga Scholastic tradicionale e universitetit dhe theks klasike. Nga kontrasti, kolegjet jezuitë, bastione të konservatorizmit akademike, nuk ishin të gatshëm për të kaluar në një sistem të zgjedhurve; per kete arsye, të diplomuarit e tyre ishin mbyllur nga Harvard. Notre Dame vazhduar të rritet gjatë viteve, duke shtuar më shumë kolegje, programet, dhe ekipet sportive. nga 1921, me shtimin e Kolegjit të Tregtisë, Notre Dame ishte rritur nga një kolegj të vogël në një universitet me pesë kolegje dhe një shkollë profesionale të ligjit. Universiteti vazhduar të zgjerohet dhe shtoni konvikte te reja dhe ndërtesat me çdo president të mëvonshëm.

Një nga forcat kryesore lëvizëse në rritjen e Universitetit ishte ekipi i saj futbollit, Notre Dame Fighting Irish. Knute Rocknebecame trajneri në 1918. nën Rockne, irlandezët do të postoj një rekord të 105 fiton, 12 humbje, dhe pesë lidhjet. gjatë tij 13 vjet irlandez fituar tre kampionate kombëtare, kishte pesë sezone pamposhtur, fitoi Rose Bowl në 1925, dhe lojtarë të tillë si George Gipp dhe prodhuar “katër Horsemen”. Knute Rockne ka përqindjen më të lartë fituese (.881) në NCAA Division I / FBS historinë e futbollit. Veprat Rockne e punësuar Dame Box Notre dhe mbrojtjet e tij u zhvillua një skemë 7-2-2. Loja e fundit Rockne coached ishte në dhjetor 14, 1930 kur ai udhëhoqi një grup Notre Dame All-Stars kundër Giants New York në New York City.

Suksesi i ekipit të tij të futbollit bëri Notre Dame një emër të familjes. Suksesi i Note Dame reflektuar statusin në rritje të amerikanëve irlandeze dhe katolikëve në 1920. Katolikët u mblodhën deri rreth ekipit dhe dëgjuar për lojërat në radio, sidomos kur ajo rrëzuan off shkollat ​​që simbolizonte ngritjen protestante në Amerikë - Harvardit, Yale, Princeton, dhe Ushtria. Megjithatë, ky rol si profilit të lartë të institucionit anije e katolicizmit bërë atë një objektiv i lehtë i anti-katolicizmit. Episodi më i shquar i dhunës ishte përplasja mes nxënësve Notre Dame dhe Ku Klux Klan, një supremacist të bardhë dhe lëvizja anti-katolike, në 1924. Nativism dhe anti-katolicizmi, sidomos kur drejtuar ndaj emigrantëve, ishin gurthemelet e retorikës së KKK-së, dhe Notre Dame është parë si një simbol i kërcënimit nga Kisha Katolike. Klan vendosur që të ketë një Klavern një-javor në South Bend. Përleshjet me trupin studentore filloi në mars 17, kur studentët, në dijeni të armiqësisë anti-katolike, bllokuan Klansmen nga zbritur nga trenat e tyre në stacionin South Bend dhe grabitur rrobat KKK dhe shenja. në maj 19 mijëra studentë grumbulluar në qendër të qytetit protestuar të Klavern, dhe vetëm ardhja e presidentit kolegj Fr. Matthew Walsh parandaluar ndonjë përplasje të mëtejshme. Diten tjeter, Trajneri i futbollit Knute Rockne foli në një tubim kampus dhe iu lut nxënësit të binden presidentin kolegj dhe të përmbahen nga dhuna e mëtejshme. Disa ditë më vonë Klavern shkatërroi, por armiqësia e treguar nga studentët ishte një shenjë dhe një kontribut në rrëzimin e KKK në Indiana.

Holy Cross At John Francis O'Hara u zgjodh nënkryetar në 1933 dhe president i Notre Dame në 1934. Gjatë qëndrimit të tij në Notre Dame, ai solli intelektualëve të shumta të refugjatëve në kampus; ai përzgjidhet Frank H. heshtar, Jeremiah D. M. va, Irvin Abell, dhe Josephine Brownson për Medaljen Laetare, krijuar në 1883. O'Hara besonte fuqimisht se Luftimi ekipi i futbollit irlandez mund të jetë një mjet efektiv për “njohë publikun me idealet që dominojnë” Lady ynë. Ai shkroi, “Notre Dame futbolli është një shërbim shpirtëror, sepse ajo është luajtur për nderin dhe lavdinë e Perëndisë dhe për të ëmën Bekuar. kur St. Pali tha: "Nëse hani, nëse pini, ose çfarëdo tjetër që ju bëni, të bëjë të gjitha për lavdinë e Perëndisë,,’ ai përfshira futboll.”[5]

Rev. John J. Cavanaugh, C.S.C. shërbeu si president nga 1946 te 1952. Trashëgimia Cavanaugh së në Notre Dame në vitet e pasluftës ishte i përkushtuar për ngritjen e standardeve akademike dhe riformimi administratën universitare që i përshtaten atë në një mision të zgjeruar arsimor dhe një trup të zgjeruar të studentëve dhe duke theksuar studime të avancuara dhe kërkime në një kohë kur Notre Dame katërfishuar në nxënës regjistrimi, regjistrimi universitare u rrit me më shumë se gjysma, dhe diplomuar Regjistrimi i studentëve u rrit pesëfish. Cavanaugh themeluar edhe Institutin Lobund për Studime të kafshëve dhe Institutin mesjetare Notre Dame-së. Cavanaugh gjithashtu kryesoi ndërtimin e Shkencës Hall Nieuwland, Fisher Hall, dhe Morris Inn, si dhe Salla e Arteve Liberale (tani O'Shaughnessy Hall), bërë e mundur nga një donacion nga I.A. O'Shaughnessy, në kohën më i madh i bërë ndonjëherë në një universitet katolik amerikan. Ai krijuar edhe një sistem të këshillave këshilluese në universitet, të cilat vazhdojnë sot dhe janë jetike për qeverisjen dhe zhvillimin e universitetit.

Rev. Theodore Hesbourgh, C.S.C., (1917-2015) shërbeu si president për 35 vjet (1952-87) transformimet e dramatike. Në atë kohë buxheti vjetor operativ u rrit nga një faktor i 18 nga $9.7 milion të $176.6 milion, dhe dhuratë nga një faktor i 40 nga $9 milion të $350 milion, dhe financimin e kërkimit nga një faktor i 20 nga $735,000 te $15 milion. Regjistrimi pothuajse dyfishuar nga 4,979 te 9,600, fakulteti më shumë se dyfishuar 389 te 950, dhe gradë jepet çdo vit është dyfishuar nga 1,212 te 2,500.

Hesburgh ka meritën edhe me transformuar fytyrën e Notre Dame duke e bërë atë një institucion coeducational. Në mes të viteve 1960 Notre Dame dhe Kolegjin e Shën Marisë zhvilluar një program bashkë-këmbimit, ku disa qindra studentë mori klasa nuk ofrohen në institucionin e tyre në shtëpi, një marrëveshje që shtohet gratë universitare në një kampus që tashmë kishte disa gra në shkollat ​​pasuniversitare. Pas debatit të gjerë, bashkimi me St. Marisë u refuzua, kryesisht për shkak të diferencial në kualifikime të fakultetit dhe peshore të paguajnë. “Në arsim universitar amerikan,” shpjegoi Zbul. Charles E. Sheedy, C.S.C., Dekan i Arteve dhe Letrave Notre Dame-së, “Karakteristika të caktuara konsiderohen dikur e dobishme dhe për t'u patur zili shihen tani si anakronike dhe jashtë vendit…. Në këtë mjedis të diversitetit, integrimi i sekseve është një aspekt normal dhe pritet, zëvendësuar separatizmit.” Thomas Blantz, C.S.C., Vice President i Punëve të Studentëve Notre Dame-së, shtoi se bashkëarsimin “hapur një pishinë e tërë të tjera të nxënësve shumë të ndritshme.” Dy nga konviktet meshkuj u konvertuar për të sapo pranuar studenteve femra se vitit të parë, ndërsa dy të tjerë u konvertuar për vitin e ardhshëm shkollor. Në 1971 Mary Ann Proctor u bë universitare parë femër; ajo transferuar nga St. College Marisë. Në 1972, Angela Sienko, i cili fitoi një diplomë bachelor në fushën e marketingut, u bë gruaja e parë diplomuar nga universiteti.

në 18 vjet nën presidencën e Edward Malloy, C.S.C., (1987-2005), ka pasur një rritje të shpejtë në reputacionin e shkollës, fakultet, dhe burimet. Ai u rrit në fakultetin nga më shumë se 500 profesorë; cilësia akademike e trupit studentor ka përmirësuar në mënyrë dramatike, me mesatare rezultati SAT në rritje nga 1240 te 1360; numri i nxënësve të pakicave më shumë se dyfishuar; indaumenti rrit nga $350 milion në më shumë se $3 miliardë; buxheti vjetor operativ u rrit nga $177 milion në më shumë se $650 milion; dhe financimi vjetor hulumtimi përmirësuar nga $15 milion në më shumë se $70 milion. Notre Dame-së më të fundit (2014) Fushata kapitale ngritur $2.014 miliardë, tani tejkalon qëllimin e vet për $767 milion, dhe është më i madhi në historinë e arsimit të lartë katolike dhe më e madhe e çdo Universitetit pa një shkollë mjekësore.

që prej 2005, Notre Dame është udhëhequr nga John I. Jenkins, C.S.C., Presidenti i 17-të universitetit. Jenkins mori përsipër pozicionin nga Malloy në korrik 1, 2005. Në fjalimin e tij inaugurues, Jenkins përshkruar qëllimet e tij për të bërë universitetit një lider në kërkime që njeh etikën dhe ndërtimin lidhjen midis besimit dhe studime. Gjatë qëndrimit të tij, Notre Dame është rritur përzier saj, zgjeruar trupi i saj studenti, dhe pësuar projekte shumë të ndërtimit në kampus, përfshirë Compton Family Ice Arena, një sallë e re arkitekturë, salla shtesë qëndrimit, dhe Crossroads Campus, një përmirësim 400 milion $ dhe zgjerimi i Notre Dame Stadium.


A doni diskutuar Universitetin e Notre Dame ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


Universiteti i Notre Dame në hartën


Foto


Fotografitë: Universiteti i Notre Dame zyrtari Facebook

video

Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

Universiteti i Notre Dame komente

Join për të diskutuar të Universitetit të Notre Dame.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.