Universiteti i Kansas

Universiteti i Kansas në SHBA. Education Bro - Studimi Magazine jashtë vendit

Universiteti i Kansas Details

 • vend : Shtetet e Bashkuara të Amerikës
 • qytet : Lawrence
 • akronim : KU
 • i themeluar : 1865
 • studentët (përafërsisht.) : 28100
 • Mos harroni të diskutuar Universitetin e Kansas
Regjistrohen në Universitetin e Kansas

Përmbledhje


Universiteti i Kansas është një institucion publik i cili është themeluar në vitin 1865.

i përafërt Tarifa e shkollimit në Universitetin e Kansas është $26,000.

sot, KU ka bërë një hulumtim dhe mësimdhënie publike institucion i rëndësishëm të 28,000 studentët dhe 2,600 fakulteti në pesë kampuse (Lawrence, Kansas City, Overland Park, Wichita, dhe Salina). elementet e saj të ndryshme janë të bashkuar me misionin e tyre për të edukuar udhëheqësit, të ndërtuar komunitete të shëndetshme, dhe të bëjë zbulime që ndryshojnë botën.

KU ka 13 shkolla, përfshirë vetëm shkollat ​​e farmacisë dhe mjekësisë në shtet, dhe ofron më shumë se 370 programet shkallë. Veçanërisht i fortë janë arsimi special, menaxhimi i qytetit, patologji të folurit në gjuhën, mjekësi rural, psikologji klinike fëmijë, ushqyese, ergoterapi, dhe mirëqenia sociale. studentët, ndarë pothuajse në mënyrë të barabartë midis burrave dhe grave, vijnë nga e gjithë 50 shtetet dhe 105 vendet dhe janë në lidhje 15 qind multikulturor. Programi University Honors është e njohur në shkallë kombëtare, dhe KU ka prodhuar 26 Rhodes Dijetarët, më shumë se të gjitha shkollat ​​e tjera Kansas kombinuar.

Universiteti i Cancer Center Kansas është vetëm Cancer Institute Kombëtar i caktuar i shtetit. Njëmbëdhjetë qendra të tjera të mëdha të mbikëqyrur kërkime në çështjet jetëgjatësinë, humane, transport, Mjedisi, BIOSCIENCES, biodiversiteti, dhe fletët e akullit polar, ndër të tjera.

 

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


arkitekturë, dizajni & planifikim

 • arkitekturë
 • dizajni
 • Planifikim Urban
 • Inxhinieri Architectural

Arts (një njësi e CLAS)

 • valle
 • film & Studimet Media
 • teatër
 • Art vizuale

biznes

 • Kontabiliteti & Sistemet e informacionit
 • financë, ekonomi & Menaxhimi Shkenca Vendim
 • drejtuesit
 • marketing, Ndërmarrësia & ligj

arsim

 • plan mësimor & mësim
 • Udhëheqja arsimore & Studime të politikave
 • Psikologji arsimore
 • shëndetësor, sport, & Shkenca Ushtrimi
 • Edukim special

inxhinieri

 • Inxhinieri Aerospace
 • Bioinxhinieri
 • kimik & Petroleum Engineering
 • civil, Environmental & Inxhinieri Architectural
 • inxhinieri elektrike & Shkenca Kompjuterike
 • Menaxhimi inxhinieri & Menaxhimi i Projekteve
 • Fizikë inxhinieri
 • Inxhinieri mekanike

gazetari & mass Communications

 • Lajme & informacion
 • Komunikimi strategjik

shëndetësore Profesionet

 • Audiology
 • Shkenca Clinical Laboratory
 • Diagnostike zemrës Sonography
 • Diagnostic Ultrasound & vaskulare Teknologji
 • dietologji & ushqim
 • Menaxhimit të Informacionit Shëndetësor
 • Bioteknologji molekulare
 • Nuclear Medicine Teknologji
 • infermiere Anestezi
 • ergoterapi
 • Terapi fizike
 • Shkenca Rehabilitimi
 • Care frymëmarrjes
 • Pathology Speech-Language
 • Shkenca terapeutik

ligj

Artet liberale & Shkenca

 • afrikan & Studimet afrikano-amerikan
 • Studime amerikane
 • antropologji
 • Shkenca të Aplikuara Sjelljes
 • Bioinformatics
 • biologji, Student
 • Biologji Human
 • kimi
 • Gjuha Child
 • Classics
 • Clinical Psychology Child
 • Studimet e komunikimit
 • East Asian Gjuha & kulturat
 • ekologji & Biologji Evolutionary
 • ekonomi
 • anglisht
 • Studime mjedisore
 • Programi i Studimeve Europiane
 • francez & italian
 • gjenetikë
 • gjeografi
 • gjeologji
 • Gjuhët gjermanike & letërsive
 • gjerondologji
 • Studime Globale dhe Ndërkombëtare, Qendra për
 • Studime indigjene
 • histori
 • Historia e Artit
 • nderon
 • shkencat humane & Qytetërimeve perëndimore
 • Studimet hebraike
 • Studime të Amerikës Latine
 • gjuhësi
 • Matematikë
 • Biosciences molekulare
 • Studimet Muzeu
 • filozofi
 • fizikë & astronomi
 • Shkenca Politike
 • psikologji
 • Studimet fetare
 • rusisht, East European & Studimet euroaziatike
 • sllave Gjuhët & letërsive
 • sociologji
 • Spanjisht & portugalisht
 • Speech-Language-Hearing: Shkenca & çrregullime
 • gratë, gjini & Programi Studime seksualiteti

mjekësi

muzikë

 • bandë
 • tunxh & perkusion
 • koral
 • xhaz
 • Music Education & Music Therapy
 • Music Theory & Muzikë Përbërja
 • muzikologji
 • orkestër
 • organ & Kisha Muzikë
 • piano
 • Strings
 • zë & operë
 • Woodwinds

ushqyese

farmaci

 • Kimi medicinale
 • Kimi farmaceutike
 • farmakologji & toksikologji
 • Pharmacy Practice

Çështjeve Publike dhe Administrimit (një njësi e CLAS)

Mirëqenia sociale

histori


më shkurt 20, 1863, Kansas Guvernatori Thomas Carney nënshkroi në ligj një ligj duke krijuar universitetin shtetëror në Lawrence. Ligji u kushtëzuar me një dhuratë nga Lawrence i një $15,000 Fondi dhuratë dhe një vend për universitet, në ose në afërsi të qytetit, e jo më pak se dyzet akra (16 ai ka) e tokës. Nëse Lawrence nuk arriti të përmbushë këto kushte, Emporia vend të Lawrence do të merrni në universitet.

Vendi i zgjedhur për universitet ishte një kodër e njohur si mali oreadë, e cila ishte në pronësi të ish-guvernatori Kansas Charles L. Robinson. Robinson dhe gruaja e tij Sara dhuruar 40-acre (16 ai ka) faqe në shtetin e Kansas në këmbim të tokës në vende të tjera. Filantrop Amos Adams Lawrence dhuruar $10,000 e fondit të nevojshëm të dhuruar, dhe qytetarët e Lawrence ngritur të holla mbetur nga shënimet e lëshimit të mbështetur nga Guvernatori Carney. në nëntor 2, 1863, Guvernatori Carney njoftoi se Lawrence kishte plotësuar kushtet për të marrë universitetin shtetëror, dhe vitin e ardhshëm universiteti u organizua zyrtarisht. Bordi i Regents i shkollës mbajti takimin e parë në Mars 1865, që është ngjarje që KU daton themelimin e saj nga. Puna në ndërtimin e parë të kolegjit ka filluar më vonë atë vit. Universiteti u hap për klasat në shtator 12, 1866, dhe klasa e parë u diplomua në 1873.

Gjatë Luftës së Dytë Botërore, Kansas ishte një nga 131 kolegjet dhe universitetet në nivel kombëtar që kanë marrë pjesë në Programin V-12 marinës College Trajnimit të cilat ofrohen nxënësve një rrugë për një komision të marinës.


A doni diskutuar Universitetin e Kansas ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


Universitetin e Kansas në hartën


Foto


Fotografitë: Universiteti i Kansas zyrtari Facebook

video

Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

Universiteti i Kansas komente

Join për të diskutuar e Universitetit të Kansas.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.