Universiteti i Wisconsin-Madison

Universiteti i Wisconsin-Madison. Studimi në SHBA. Educationbro.com

Universiteti i Wisconsin-Madison Details

Regjistrohen në Universitetin e Wisconsin-Madison

Përmbledhje


Universiteti i Wisconsin-Madison është një institucion publik i cili është themeluar në vitin 1848.

tarifat e shkollimit në Universitetin e Wisconsin-Madison janë $30,000 (Aprox.).

Universiteti i Wisconsin-Madison shtrihet përgjatë bregut jugor të liqenit të Mendota në qytetin e Madison. Të Wisconsin Badgers konkurruar në më shumë se 20 NCAA Division I sportive dhe janë pjesë e Dhjetë Konferencës Big. Studentët mund të përfshihen në më shumë se 800 organizatat në kampus. Ekziston edhe një jetë aktive greke dhe skena social në kampus, dukshme në reputacionin Wisconsin si një prej partive shkolla e lartë në vend. Freshmen nuk janë të detyruar të jetojnë në kampus, por shumë të zgjedhin për të bërë këtë. Studentët mund të zgjedhin për të jetuar në një nga disa komunitete të banimit ku ata mësojnë dhe të jetojnë me studentët dhe fakultet tjera.

Universiteti i shkollave të renditet shumë Wisconsin-Madison të diplomuar përfshijnë Shkollën e Arsimit, Robert M. La Follette Shkolla e Punëve Publike, Kolegji i Inxhinierisë,Shkolla e Biznesit, Shkolla e Mjekësisë dhe Shëndetit Publik dhe Shkollën e Drejtësisë. Trashëgimia i shkollës i shërbimit publik është themeluar nga ana “Wisconsin Idea” se arsimi duhet të ndikojë dhe për të përmirësuar jetën e njerëzve jashtë klasës. alumni shquar Wisconsin përfshijnë artist i njohur qelqi Dale Chihuly dhe autor Joyce Carol Oates. Studentët e tjerë të kaluara përfshijnë ish-Zëvendëspresidentin Dik Çeni, aviator Charles Lindbergh, natyralist John Muir dhe arkitekti Frank Lloyd Wright.

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


 • BUJQËSORE & SHKENCAT E JETES

 • ARTS

 • BUSINESS

 • programe certifikuese

 • vazhduar studimet

 • ARSIMI

 • ENGINEERING

 • STUDIME MJEDISORE

 • Graduate School

 • ekologjisë humane

 • Ndarjen ndërkombëtare

 • I GAZETARISË & KOMUNIKIMI MASIV

 • GJUHËT

 • SHKOLLË DREJTËSIE

 • LETRA & SHKENCA

 • LIBRARI & STUDIMET E INFORMACIONIT

 • MEDICINE & SHËNDETI PUBLIK

 • MUSIC

 • Infermieror

 • PHARMACY

 • çështjet publike

 • PUNË SOCIALE

 • TË STUDIUAR JASHTË VENDIT

 • veterinari

histori


 • 1863 studentët femra pari pranuar në Universitetin e Wisconsin, gjatë Luftës Civile Amerikane,
 • 1866 Legjislatura e shtetit caktuar universitetit si institucion tokë-grantit Wisconsin
 • 1888 Shkenca Hall është ndërtuar, një nga ndërtesat e para në botë për përdorimin I-beams
 • prill 4, 1892 Edicioni i parë i të studentëve të drejtuar Kardinali Daily u botua
 • 1894 Bordi i Regents i shtetit hodhi poshtë një përpjekje për të spastruar Profesor Richard T. Ely për mbështetjen printera grevistë, lëshimin e famshme “duke kërkuar dhe të shohë” manifest në mbrojtje të lirisë akademike, më vonë e përshkroi si “pjesë e Wisconsin Magna Carta”
 • 1898 Instruktorët muzikë UW Henry Dyke Sleeper dhe Conner Ross Buerosse shkroi i universitetit, mater alma i universitetit
 • 1904-1905 UW Graduate School themeluar
 • 1905 çmime universitet PhD parë në inxhinieri kimike dhënë kurrë, Oliver Patterson Watts.
 • 1907 Wisconsin Union u themelua
 • 1909 William Purdy dhe Paul Beck shkroi në, Wisconsin UW-Madison atletike song lufta
 • 1907-1911 “Eksperimenti Single-kokërr” është kryer nga Stephen Moulton Babcock dhe Edwin B. dre i rritur, duke hapur rrugën për të ushqyerit moderne si shkencë
 • 1913 Vitamina A zbuluar nga UW shkencëtar, Elmer V. McCollum
 • 1916 Vitamina B zbuluar nga McCollum
 • 1919 stacioni radio 9XM themeluar në kampus (tani Wha (970 JAM). Ai është më i vjetër vazhdimisht veprojnë stacion radio në Shtetet e Bashkuara)
 • 1923 Harry Steenbock shpikur procesin për të shtuar vitaminë D për të qumështit
 • 1925 Wisconsin Alumni Foundation Research privilegjuar për të kontrolluar patenting dhe patentë të ardhura mbi shpikjet UW-Madison
 • 1934 Universiteti i Wisconsin-Madison Arboretum, misioni i të cilit ishte për të rivendosur peizazhe humbura, si prairies, u hap
 • 1936 UW-Madison filloi një program artist-në-qëndrimit, e parë ndonjëherë në një universitet
 • 1940-1951 Warfarin (Coumadin) zhvilluar në UW. Emërohet pas Wisconsin Alumni Fondacionit të Kërkimeve
 • 1969 The Badger Herald u themelua si një letër konservatore të studentëve
 • 1970 Sterling Hall bombardimet
 • 1976 Orchard Projekti Research Rruga: Jordan Ellefson, Mark Meyer, Daniel Dechant, Steve Niemuth
 • 1984 University Research Park themeluar për të nxitur transferimin e teknologjisë në mes të universitetit dhe bizneseve
 • 1988 Onion e themeluar nga dy studentë UW-Madison, Tim Keck dhe Christopher Johnson
 • 1998 UW-Madison James Thomson (biolog qelizë) i parë i izoluar dhe qelizat e kultivuara e njeriut embrionale
 • 2011 Wisconsin mposht Michigan Shteti për të fituar parë ndonjëherë Big Ten Football Championship lojë.


A doni diskutuar Universitetin e Wisconsin-Madison ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


Universiteti i Wisconsin-Madison në hartën


Foto


Fotografitë: Universiteti i Wisconsin-Madison zyrtari Facebook

video

Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

Universiteti i Wisconsin-Madison shqyrtime

Join për të diskutuar e Universitetit të Wisconsin-Madison.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.