University Washington në St. Louis

University Washington në St. Louis. Studimi në SHBA. Education Bro - Studimi Magazine jashtë vendit

University Washington në St. Louis Details

Regjistrohen në Universitetin e Uashingtonit në St. Louis

Përmbledhje


University Washington në St. Louis është një institucion privat që u themelua në 1853.

tarifat e shkollimit në Universitetin e Uashingtonit në St. Louis janë $50,000 (Aprox.).

University Washington në St. Louis është e vendosur në një qytet që ofron sportet profesionale në futboll, baseball dhe hokej përveç një gamë të gjerë të opsioneve për ngrënie dhe argëtuese. Lahen U Bears që janë anëtarë të Shoqatës Athletic NCAA Division III University. Freshmen janë të detyruar të jetojnë në kampus në një nga shtëpitë e banimit. Pas vitit fillestar, studentët mund të zgjedhin të jetojnë në suite-style strehim, on-kampus apartamente, shtëpi Fraternity apo apartamente off-kampus dhe shtëpitë. përafërsisht 25 për qind e nxënësve janë të lidhur me jetën greke në Wash U.

Wash U është e ndarë katër shkolla që shërbejnë universitare dhe pasuniversitare nxënësit dhe katër shkolla të diplomuar. Në mesin e programeve të larjes me U-it të diplomuar janë George Warren Brown School top-renditet e Punës Sociale, Shkolla e Biznesit renditet shumë Olin, Shkolla e Ligjit, Shkolla e Mjekësisë, Sam Fox School of Design dhe Arteve Pamore, Shkolla e Inxhinierisë dhe Shkencave të Aplikuara dhe një program i diplomuar në arsim. Muzeu Kemper Art Mildred Lane në shtëpitë Wash u s kampus një nga koleksionet më të shquar të universiteteve në vend, duke përfshirë vepra nga Pablo Picasso dhe Jackson Pollock. Aktori Peter Sarsgaard diplomuar lahen U, ashtu si edhe ish-drejtorin e FBI William H. Webster. Wash Hospital U'sBarnes-hebre është një nga spitalet më të lartë të renditur në vend.

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


histori


University Washington u konceptua nga 17 St. biznesit Louis, politik, dhe udhëheqësit fetarë të shqetësuar nga mungesa e institucioneve të arsimit të lartë në Midwest. Missouri State Senatori Wayman Crow dhe Unitarian ministri William Greenleaf Eliot, gjyshi i poetit T.S. Eliot, udhëhequr përpjekjet.

Kancelari i parë i universitetit ishte Joseph Gibson Hoyt. Crow siguruar statutin e universitetit nga Asambleja e Përgjithshme në Missouri 1853, dhe Eliot u emërua kryetar i Bordit të Trustees. në fillim, Eliot kërkohen mbështetje nga anëtarët e komunitetit të biznesit lokal, duke përfshirë John O'Fallon, por Eliot nuk arriti të sigurojë një përzier të përhershme. University Washington është e pazakontë në mesin e universiteteve të mëdha amerikane në nuk ka pasur një dhunti paraprak financiar. Institucioni nuk kishte mbështetjen e një organizate fetare, mbrojtës single pasur, ose mbështetjen e rezervuar qeverisë.

Gjatë tre viteve në vijim fillimi i tij, universiteti lindi tre emra të ndryshëm. Bordi aprovoi parë “Eliot Seminary,” por William Eliot ishte e pakëndshme me emërtimin një universitet pas veten e tij dhe kundërshtoi krijimin e një seminar, e cila në mënyrë implicite do të ngarkohet me mësimin e një besimi fetar. Ai favorizuar një universitet josektare. Në 1854, Bordi i Trustees ndryshoi emrin në “Instituti Washington” në nder të George Washington. Emërtimi Universitetin pas presidentit të parë të vendit, vetëm shtatë vjet para Luftës Civile Amerikane dhe gjatë kohës së një ndarje të hidhur kombëtar, nuk ishte rastësi. Gjatë kësaj kohe konflikti, Amerikanët admiruar botërisht George Washington si babai i Shteteve të Bashkuara dhe një simbol i unitetit kombëtar. Bordi i Trustees besonin se universiteti duhet të jetë një forcë e unitetit në Misuri të ndarë me forcë. Në 1856, Universiteti i ndryshuar emrin e saj për të “University Washington.” Universiteti i ndryshuar emrin e saj një herë në 1976, kur Bordi i Trustees votuan për të shtuar prapashtesën “në St. Louis” për të dalluar universitetin nga gati dy duzina të universiteteve të tjera që mban emrin e Uashingtonit.

Edhe pse e privilegjuar si një universitet, për shumë vite University Washington funksionuar kryesisht si një shkollë nate të vendosura më 17 Street dhe Washington Avenue në zemër të në qendër të qytetit St. Louis. Për shkak të burimeve të kufizuara financiare, University Washington fillimisht përdoret ndërtesat publike. Klasat filloi në tetor 22, 1854, në ndërtesën e Shkollës Benton. Në fillim universiteti paguar për klasat e mbrëmjes, por si popullaritetit të tyre u rrit, Financimi i tyre u transferua në St. Shkollat ​​Publike Louis. Përfundimisht bordi siguruar fonde për ndërtimin e Sallës Akademik dhe një duzinë e gjysmë ndërtesa të tjera. Më vonë universiteti ndarë në tri departamente: Shkolla Training Manual, Smith Academy, dhe Instituti Mary.

Në 1867, universiteti hapi i parë privat në perëndim josektare shkollë të ligjit të lumit Misisipi. nga 1882, University Uashingtoni kishte zgjeruar të departamenteve të shumta, të cilat janë vendosur në ndërtesa të ndryshme në të gjithë St. Louis. klasa mjekësore janë mbajtur për herë të parë në Universitetin e Uashingtonit në 1891 pas St. Louis College Medical vendosi të Filialin me Universitetin, krijimin e Shkolla e Mjekësisë. Gjatë 1890, Robert Sommers Brookings, Kryetari i Bordit të Trustees, ndërmori detyrat e riorganizimit financat e universitetit, vënien e tyre mbi një bazë të shëndoshë, dhe blerjen e tokës për një kampus të ri.

University Washington kaloi parë shekull e gjysmë në qendër të qytetit St. Louis kufizohet nga Washington Ave., Lucas Place, dhe Locust Street. Nga vitet 1890, për shkak të zgjerimit dramatike të Shkollës manuale dhe një mirëbërësi të ri në Robert Brookings, Universiteti filloi të lëvizë në perëndim. Bordi i Universitetit i Drejtorëve ka filluar një proces për të gjetur terren të përshtatshëm dhe të punësuar firmën arkitekturës së peizazhit Olmsted, Olmsted & Eliot e Bostonit. Një komitet i Robert S. Brookings, Henry Ware Eliot, dhe William Huse gjetur një vend të 103 akra (41.7 ai ka) vetëm përtej Forest Park, vendosur në perëndim të kufijve të qytetit Inst. Louis County. Ngritjen e tokës ishte menduar për të ngjajnë të Akropolit dhe frymëzuar pseudonimin e “Hilltop” kompleks, riemëruar kampus Danforth në 2006 për të nderuar ish-kancelari William H. Danforth.

Në 1899, universiteti hapi një konkurs kombëtar të projektimit për kampusin e ri. Firma njohur Philadelphia Cope & Stewardson fitoi njëzëri me planin e saj për një rresht të quadrangles Collegiate gotike frymëzuar nga Oxford dhe Cambridge Universitete. Themeli i ndërtesës së parë, Busch Hall, u vunë në tetor 20, 1900. Ndërtimi i Brookings Hall, Ridgley, dhe Cupples filloi menjëherë pas kësaj. Shkolla vonuar zënë këto ndërtesa deri 1905 te akomoduar 1904 Panairi botë dhe Olimpiada. Vonesa lejuar universitetin për të ndërtuar dhjetë ndërtesat në vend të shtatë planifikuar fillimisht. Ky grup origjinal i ndërtesave të vendosur një precedent për zhvillimin e Campus Danforth; Cope & Plani fillestar Stewardson dhe zgjedhja e saj e materialeve të ndërtimit kanë, me disa përjashtime, udhëzuar ndërtimin dhe zgjerimin e Kampusit Danforth në ditën e pranishëm.

nga 1915, ndërtimin e një kompleksi të ri mjekësor u përfundua në Kingshighway në atë që është tani St. West End Central Louis. Tre vjet më vonë, University Washington pranuar gratë e saj të parë studentët e mjekësisë.

Në 1922, një profesor i ri fizikës, Arthur Holly Compton, kryer një seri eksperimentesh në bodrumin e EADS Hall që demonstroi “grimcë” Koncepti i rrezatimit elektromagnetik. Zbulimi Compton-së, njohur si "Compton Effect,"I dha atij çmimin Nobel në fizikë në 1927.

Gjatë Luftës së Dytë Botërore, si pjesë e Projektit Manhattan, një cyclotron në Universitetin e Uashingtonit është përdorur për të prodhuar sasi të vogla të plutonium zbuluar rishtazi element me anë të neutroneve bombardimet e nitrat uraniumit hexahydrate. Plutonium të prodhuara atje në 1942 ishte dërguar në laborator Compton metalurgjik kishte vendosur në Universitetin e Çikagos, ku ekipi Glenn Seaborg e përdorur atë për nxjerrjen, pastrim, dhe studimet Karakterizimi i substancës ekzotike.

Pas punuar për shumë vjet në Universitetin e Çikagos, Arthur Holly Compton kthye në St. Louis në 1946 për të shërbyer si kancelare e nëntë Universitetin e Uashingtonit. Compton rivendosi ekipin e futbollit të Universitetit Washington, duke e bërë deklaratën që Athletics ishin që do të luhet tani e tutje në një “rreptësisht amator” Baza pa bursa atletike. Nën udhëheqjen e Compton-së, Regjistrimi në Universitetin rrit në mënyrë dramatike, nxitur kryesisht nga veteranët e Luftës së Dytë Botërore’ Përdorimi i përfitimeve të tyre GI Bill.

Në 1947, Gerty Cori, një profesor në Shkollën e Mjekësisë, u bë gruaja e parë amerikane për të fituar një çmimin Nobel në Fiziologji ose Mjekësisë. Profesorët Carl dhe Gerty Cori bë pestë dhe të gjashtë çmimit Nobel Universitetin e Uashingtonit për zbulimin e tyre se si glycogen është i thyer dhe resynthesized në trup.

Procesi i neutralizimin e segregimit në Universitetin e Uashingtonit filloi në 1947 me Shkollën e Mjekësisë dhe Shkollës së Punës Sociale. Gjatë 1940 mesit dhe në fund, Universiteti ishte objektiv i editorialet kritike në shtypin lokal African American, Fushatat letër-shkrim nga kisha dhe lokale të Lidhjes Urban, dhe pantallona të shkurtra ligjore nga NAACP për qëllim për të zhveshur statusin e saj i përjashton nga taksat. Ne pranvere 1949, një grup student i Universitetit Washington, Komiteti Student për pranimin e Negroes (SCAN), filloi fushata për integrim të plotë racor. Në Maj 1952, Bordi i Trustees miratoi një rezolutë desegregating ndarjet universitare e shkollës.

Gjatë gjysmës së dytë të shekullit të 20-të, University Washington kaloi nga një universitet të fortë rajonal për një institucion kërkimor kombëtar. Në 1957, Planifikimi ka filluar për ndërtimin e "Jug 40", një kompleks të sallave moderne të banimit. Me shtesë mbi-kampus strehimit, University Washington, e cila kishte qenë kryesisht një "kolegj Streetcar" e studentëve të udhëtarëve, filloi të tërheqë një pishinë shumë kombëtare të aplikantëve. nga 1964, mbi dy të tretat e nxënësve që vijnë erdhën nga jashtë St. Zona Louis.

Në 1971, Bordi i Trustees emëruar kancelaren William Henry Danforth, i cili e drejtoi universitetin përmes krizave sociale dhe financiare të viteve 1970 dhe forcuar marrëdhëniet shpesh të tensionuar e universitetit me St. komuniteti Louis. Gjatë kancelar tij 24-vjeçare, Danforth përmirësuar ndjeshëm Shkolla e Mjekësisë, i themeluar 70 karrige të reja të fakultetit, siguruar një $1.72 miliardë dhuratë, dhe trefishuar sasinë e bursave studentore.

Në 1995, Mark S. WRIGHTON, Ish Provost në MIT, u zgjodh kancelar 14 e universitetit. Gjatë qëndrimit aplikimet universitare kancelares WRIGHTON për Universitetin e Uashingtonit kanë më shumë se dyfishuar. që nga 1995, Universiteti ka shtuar më shumë se 190 professorships pajisur, ringritur artet e saj & Shkenca kurrikulës, dhe ka përfunduar më shumë se 30 ndërtesat e reja.

Rritja e reputacionit Universitetin e Uashingtonit ka përkuar me një seri rekord përpjekjet për të mbledhur gjatë tre dekadave të fundit. nga 1983 te 1987, fushata "Aleanca për Universitetin e Uashingtonit" ngritur $630.5 milion, e cila atëherë ishte më e suksesshme përpjekja fond-ngritjen në historinë kombëtare. nga 1998 te 2004, "Fushata për Universitetin e Uashingtonit" ngritur $1.55 miliardë, e cila është aplikuar për bursa shtesë, professorships, dhe iniciativa kërkimore.


A doni diskutuar Universitetin e Uashingtonit në St. Louis ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


University Washington në St. Louis në hartën


Foto


Fotografitë: University Washington në St. Louis zyrtari Facebook

video

Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

University Washington në St. Shqyrtime Louis

Join për të diskutuar për Universitetin e Uashingtonit në St. Louis.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.