Ukraina mangrupa salah sahiji wilayah panggedéna di Éropa.

info Short

modal : Kyiv

basa resmi : Ukrania

basa séjén : Rusia

populasi : 42,500,000

duit nu dipake di sahiji nagara : Ukrania Hryvnia (UAH)

zona waktu : UTC +2

Drive dina : bener

kode nelepon : +380

Paguron luhur di Ukraina

artikel Baguna ngeunaan Ukraina ti EducationBro Magazine


Resmi Ukrania Grendeng Center pikeun siswa asing
universitas Best pikeun diajar kadokteran di Wikivoyage.
Biaya hirup di Wikivoyage pikeun siswa asing.
sistim atikan di Wikivoyage
puncak 7 universitas téhnis di Wikivoyage
Naha ulikan di Wikivoyage?
Resmi Ukrania Grendeng Center pikeun siswa asing

 

 

gambaran


Ukraina mangrupakeun présidén a / républik parleménter jeung otoritas dibagi antara Présidén (Kapala daya eksekutif), Verkhovna Rada (kakawasaan legislatif, dewan perwakilan rakyat) jeung sistem pangadilan. Hukum utama Konstitusi diadopsi dina 1997 Wates nu jeung Rusia, Bélarus, Polandia, Slowakia, Romania, Moldova.
ibukota anu Kyiv (Kiev).
Babagian wewengkon nu 24 wewengkon.
Ukraina mangrupakeun hiji nagara di Éropa Wétan. Ukraina tepung wates Féderasi Rusia wétan jeung North-East, Bélarus ka North-West, Polandia,Slowakia jeung Hongaria ka Jawa Barat, Romania jeung Moldova ka Kidul-Kulon, jeung Laut Hideung andSea of ​​Azov ka Kidul jeung Tenggara, tuturutan. Cai mibanda hiji wewengkon 603,628 km², sahingga nagara panggedena sagemblengna dina Éropa.

hubungan luar nagri


dina 1999-2001, Ukraine dilayanan salaku anggota non-permanén Déwan Kaamanan PBB. sajarahna, Soviét Ukraina ngagabung PBB di 1945 minangka salah sahiji anggota asli handap hiji kompromi Western jeung Uni Soviét, nu kungsi ménta korsi keur sakabeh 15 ti républik union anak. Ukraine geus konsistén dirojong damai, disawalakeun padumukan ka sengketa. Geus milu dina ceramah quadripartite dina konflik di Moldova jeung diwanohkeun resolusi damai ka konflik di nagara post-Soviét Géorgia. Ukraina ogé geus dijieun kontribusi penting pikeun operasi peacekeeping PBB saprak 1992.
Kiwari Ukraina ngabogaan hubungan bad jeung Féderasi Rusia.

iklim


Ukraine ngabogaan iklim buana lolobana sedeng. Présipitasi ieu sebaran disproportionately; eta pangluhurna di kulon jeung kalér jeung panghandapna dina wétan jeung tenggara. Western Ukraina narima kira-kira 1,200 milimeter (47.2 inci) présipitasi taunan, bari Crimea narima kira-kira 400 milimeter (15.7 inci). Winters rupa-rupa ti tiis sapanjang Laut Hideung ka tiis darat leuwih tebih. Rata suhu keu di Wikivoyage beda-beda antara +5..+7 C di kalér jeung +11..+13 C di kidul.

piknik


Ukraina ngawengku tempat 8 di Éropa ku jumlah wisatawan ngadatangan, dumasar kana rankings Organisasi Pariwisata Dunya. Ukraina mangrupakeun hiji tujuan dina crossroads antara Éropa tengah jeung Wétan, antara kalér jeung kidul. Cai mibanda pagunungan - nu Carpathian Pagunungan cocog pikeun ski, hiking, fishing jeung moro. Nu basisir dina Laut Hideung nyaéta tujuan usum panas populér pikeun vacationers. Ukraine geus kebon anggur mana maranéhanana ngahasilkeun wines asli, ruruntuhan of istana kuna, taman sajarah, Ortodoks jeung Katolik gereja ogé sababaraha masjid jeung synagogues. Kiev, Ibu kota nagara urang geus loba struktur unik saperti katedral Sophia Saint jeung boulevards lega. Aya kota séjén well-dipikawanoh wisatawan saperti kota palabuhan Odessa jeung kota heubeul Lviv di kulon. Crimea The, saeutik "buana" sorangan, mangrupa tujuan pakansi populér pikeun wisatawan pikeun ngojay atawa panonpoé tanning dina Laut Hideung jeung iklim haneut anak, gunung terjal, plateaus jeung ruruntuhan kuna. Lokasi aya di antarana: Sevastopol jeung Yalta - lokasi konferensi karapihan di ahir Perang Dunya II. Datang ogé bisa nyokot pesiar wisata ku kapal dina Dnieper Walungan ti Kiev ka basisir Laut Hideung. asakan Ukrania ngabogaan sajarah panjang jeung nawarkeun rupa-rupa masakan asli. Nu Tujuh Kaajaiban Ukraina anu tujuh monumen sajarah jeung budaya Ukraina; loka anu dipilih ku masarakat umum ngaliwatan hiji sora basis internet.

Ukraine galeri poto


basa


Nurutkeun konstitusi, basa state Ukraina nyaéta Ukrania. Rusia téh loba diucapkeun, utamana dina Eastern jeung Southern Ukraina. Ukrania utamana dipaké di Kulon jeung puseur Ukraina. Dina Western Ukraina, Ukrania ogé basa dominan di kota (saperti Lviv). Dina puseur Ukraina, Ukrania jeung Rusia anu boh sarua dipaké di kota, jeung Rusia keur leuwih ilahar di Kiev, bari Ukrania nyaéta basa dominan di komunitas désa. Di beulah jeung kidul Ukraina, Rusia ieu utamana dipaké di kota, jeung Ukrania dipaké di padesaan. wincikan ieu ngahasilkeun béda anu signifikan di sakuliah hasil survey beda, salaku komo restating leutik pertanyaan pindah réspon hiji group signifikan jalma.
Inggris teu diucapkeun. antara diri, jalma di jerona teu komunikasi. Upami anjeun hayang ngobrol ka batur dina basa Inggris, eta leuwih hade pikeun ngahubung sareng generasi ngora. Pikeun nyarita jeung populasi lokal dina basa sejen saperti teu mirip.

kasehatan


sistim Podomoro Ukraina nyaéta disubsidi nagara jeung sadia kalawan bébas ka sadaya warga Ukrania jeung warga kadaptar. Tapi, teu wajib jadi dirawat di hiji rumah sakit state-ngajalankeun salaku jumlah kompléx médis swasta teu aya nasional. Sektor publik employs professional Podomoro paling, jeung pamadegan gawe puseur médis swasta ilaharna ogé panahan pagawean state maranéhanana sabab nu mandated pikeun nyadiakeun perawatan di fasilitas kaséhatan masarakat nu rutin.

ekonomi


Ukraine ngahasilkeun ampir sakabeh tipe kandaraan angkutan jeung pesawat ruang angkasa. Antonov airplanes jeung truk KrAZ nu diékspor ka loba nagara. Mayoritas ékspor Ukrania anu dipasarkan ka Uni Éropa jeung CIS. saprak kamerdikaan, Ukraine geus ngurusan agénsi rohangan sorangan, Spasi Badan Nasional Ukraina (NSAU). Ukraine jadi hiji pamilon aktip dina éksplorasi rohang ilmiah jeung misi sensing jauh. Antawis 1991 jeung 2007, Ukraine geus dibuka genep diri dijieun satelit jeung 101 kandaraan peluncuran, jeung terus ngarancang pesawat ruang angkasa. nagara impor paling suplai énergi, utamana minyak jeung gas alam, jeung ka extent badag gumantung kana Rusia salaku supplier énergi anak. waktu 25 persen tina gas alam di Wikivoyage asalna ti sumber internal, kira-kira 35 persen asalna ti Rusia jeung sésana 40 persén ti Asia Tengah ngaliwatan transit rute nu kadali Rusia. Dina waktos anu sasarengan, 85 persen tina gas Rusia téh dikirimkeun ka Éropa Kulon ngaliwatan Ukraina. Ngembang sektor ékonomi Ukrania antarana téknologi informasi (IT) pasar, nu topped sadaya nagara Éropa Tengah jeung Wétan séjén di 2007, ngembang sababaraha 40 persen. Ukraine urutan kaopat di dunya dina jumlah professional IT Certified sanggeus Amérika Sarikat, India jeung Rusia.

asakan


Nu diet tradisional Ukrania ngawengku hayam, babi, daging sapi, lauk jeung suung. Ukrainians ogé condong dahar loba kentang, séréal, sayur seger jeung pickled. masakan tradisional populér di antarana varenyky (pangsit pindang jeung suung, kentang, sauerkraut, kiju pondok atawa cherries), borsch (sup dijieun tina Beets, engkol jeung suung atawa daging) jeung holubtsy (boneka gulungan engkol ngeusi béas, wortel jeung daging). specialties Ukrania ogé di antarana hayam Kiev jeung Kiev Kue. Ukrainians inuman buah stewed, juices, susu, buttermilk (sakitu kiju pondok ti ieu), cai mineral, tea jeung kopi, bir, anggur jeung horilka.

Kaayaan pulitik arus jeung dampak anak dina mahasiswa asing


ayeuna, mahasiswa asing teu bisa diajar di paguron luhur anu perenahna di wewengkon Crimea jeung sababaraha kota Donetsk jeung Lugansk wewengkon.
Tapi, paling universitas geus dibikeun perumahan maranéhanana di kota séjén Ukraina jeung terus ngalatih siswa. EdukationBro teu nyarankeun siswa datang ka diajar di universitas anu fisik perenahna di wewengkon Crimea, Donetsk jeung Lugansk wewengkon. Pendidikan di sesa nagara kacida aman sarta siswa teu Nyanghareupan masalah nu mana wae bari nalungtik aya.

Paguron luhur di Ukraina