sistim atikan di Wikivoyage


Technical University Nasional Ukraina Kyiv Polytechnic Institute

sistem pendidikan Ukraina geus diatur ku Hukum Ukraina tur ngawengku:

  • atikan preschool;
  • atikan sékundér;
  • pendidikan non-formal;
  • atikan téhnis jeung SMK;
  • atikan luhur;
  • atikan postgraduate;
  • lulus;
  • doktor;

atikan Preschool.


pikeun Ukrainians, kawas loba Éropa, atikan dimimitian ku lembaga atikan pre-sakola, biasana – ti TK. Di 2 (sakapeung jeung 1.5), nak meunang di manger hiji, jeung 3 – dina grup ngora.

sakapeung, kulawarga megatkeun ngajar anak di imah, tapi saprak 2001, wajib atikan preschool barudak 5 taun umur. Kolot bisa milih kindergartens atawa grup pondok tetep, ayeuna leuwih ti 1,000 kelompok saperti operasi di Wikivoyage. Di sakola sekundér group gawe nyiapkeun barudak keur sakola. siswa Future aya narima pangaweruh dasar, ogé meunang acquainted jeung jalan sakola, guru jeung sakelas. jeung 6 taun umur anak bisa indit ka sakola.

atikan sékundér


Ieu téh wajib jeung diala di tipena béda sakola, lolobana – di sakola sekundér. Cai mibanda tilu tingkatan:

abdi – sakola dasar (sasmita 1-4), nyadiakeun atikan umum primér,

II – SD (sasmita 5-9), nyadiakeun atikan umum dasar;

III – SMA (sasmita 10-11), nyadiakeun atikan sékundér lengkep.

Nyetel sarakola – pangwangunan sadaya-buleud anak, méré manéhna pangaweruh nu, nu merlukeun ka masarakat. sakola kudu ngamajukeun professional timer tekad, perkembangan fisik jeung formasi standar moral jeung etika dasar.

perkembangan tambahan tina abilities jeung bakat dihontal dina pendidikan non-formal. sakola ieu di antarana klub olahraga, sakola seni, rupa-rupa klub mahasiswa jeung organisasi nu sarupa, umum atawa swasta.

atikan Téknis jeung SMK


Ieu fokus kana meunangkeun hiji husus husus. Ku sabab, maranehna jadi dikirim ka jelema lembaga atikan nu ngalatih profesi gawe. Ieu sakola SMK jeung sakola luhur (endah, teknis, luhur), firms sakola-tatanén jeung pabrik, puseur latihan jeung tempat nu sarua. Maranéhanana ogé di antarana puseur latihan SMK, latihan jeung palatihan balik pagawé.

sakola SMK mindeng cooperate jeung usaha – latihan pikeun konsumén. Pikeun ménta hiji profési mahasiswa gawe sacara umum teu diperlukeun pikeun hadir sakola, sabab bisa dilatih langsung di manufaktur.

atikan luhur


atikan luhur di Ukraina ieu terstruktur luyu jeung sistem atikan nagara dimekarkeun, nu diawasan ku UNESCO, PBB jeung organisasi internasional lianna. Eta nyadiakeun ilmiah fundamental, latihan professional jeung praktis, palatihan balik jeung kualifikasi siswa.

Bentuk ulikan di lembaga atikan luhur aya rupa-rupa: sapanjang waktos, paro waktos, jarak atawa digabungkeun, nu ngagabungkeun sababaraha bentuk ieu.

pikeun universitas, aya opat tingkatan akreditasi:

abdi – sakola téhnis jeung lembaga atikan luhur sarua;

II – College jeung equated manéhna lembaga atikan luhur;

III jeung IV (gumantung kana hasil akreditasi) – institut, conservatory, akademi, unipersitas.

ti mimiti 2008, nu prerequisite pikeun pangakuan ka atikan luhur nyaéta lulus hiji evaluasi independent luar (UPE). Di 2016, siswa bakal mawa tes di subjék saperti:

basa jeung sastra Ukrania, sajarah Ukraina (ti jaman baheula nepi ka poé hadir), elmu kimia, Fisika, biologi, matematika, elmu bumi, sakumaha ogé – English, urang Spanyol, Jerman, Rusia jeung Prancis.

Sanggeus lulus anjeun bisa meunangkeun gelar – di pos-sarjana jeung doktor studi. Ieu ngawengku tulisan jeung mertahankeun tesis nu – PhD atawa doktor mungguh – ogé mangrupakeun akusisi ti panalungtikan jeung pangajaran pangalaman.

atikan Postgraduate


atikan Postgraduate ngamungkinkeun pikeun ménta kualifikasi anyar, profési atawa penjajahan. remen, ieu lumangsung dina dasar atikan geus kaala di sakola saméméhna, sanajan anjeun bisa meunangkeun brand anyar jeung husus. Pikeun lulusan lembaga atikan nu institutes (puseur), latihan salajengna atawa palatihan balik, unit sasuai lembaga atikan luhur, lembaga atikan SMK, puseur ilmiah jeung metodologis atikan SMK jeung babagian di organisasi jeung usaha.

UPD: ti mimiti 2016 prosés pangakuan di paguron luhur Ukrania pikeun siswa asing aviable via Ukrania Grendeng Center.