Curtin University

Curtin University Australia

Curtin University Details

  • nagara : Australia
  • kota : Perth
  • akronim : cu
  • ngadeg : 1966
  • murid (approx.) : 49000
  • Ulah poho pikeun discuss Curtin University
Enroll at Curtin University

gambaran


Curtin University (mérék dagang ti Curtin University of Technology) ieu hiji universitas panalungtikan umum Australia dumasar dina Bentley,Perth, Australia kulon. universitas ieu dingaranan Perdana Mentri 14 of Australia, John Curtin, sarta mangrupa universitas panggedéna di Australia Kulon, jeung leuwih 50,000 mahasiswa (sakumaha dina 2014) di lokasi kaasup Perth, Margaret Walungan, Kalgoorlie, Malaysia jeung Singapura.

Curtin ieu conferred status universitas sanggeus panerapan ieu diliwatan ku DPRD Australia Kulon di 1986. Ti saprak éta, universitas geus ngembangna ayana anak sarta ngabogaan kampus di Singapura jeung Sarawak. Cai mibanda dasi jeung 90 universitas ukar di 20 nagara. The University comprises five main faculties with over 95 spesialis puseur. The University formerly had a Sydney campus between 2005 & 2016. On 17 September 2015, Universitas Council Curtin dijieun kaputusan pikeun nutup kampus Sydney anak ku awal 2017.

Curtin University mangrupa anggota Australia Technology Network (ATN), sarta aktip dina panalungtikan dina lingkup widang akademik jeung praktis, including Resources and Energy (e.g., gas minyak bumi), Informasi jeung Komunikasi, kasehatan, Ageing jeung Nah-mahluk (Kaséhatan umum), Masarakat jeung Ngarobah lingkungan, Tumuwuh jeung Prosperity jeung tulisan Kreatif.

Ieu téh ngan universitas Australia Kulon pikeun ngahasilkeun panarima PhD tina medali emas AINSE, nu ngarupakeun pangakuan pangluhurna keur kaunggulan panalungtikan PhD-tingkat di Australia jeung Selandia Anyar.

Curtin geus jadi aktip dina panalungtikan jeung partnerships peuntas laut, utamana di Cina daratan. Hal ieu aub dina jumlah bisnis, manajemén, jeung proyék panalungtikan, utamana dina supercomputing, mana universitas ngiring dina Asép Sunandar Sunarya tri-buana jeung titik di Perth, Beijing, and Edinburgh. Western Australia has become an important exporter of minerals, petroleum and natural gas. The Chinese Premier Wen Jiabao visited the Woodside-funded hydrocarbon research facility during his visit to Australia in 2005.

sakola / akademi / departemén / kursus / fakultas


Centre for Aboriginal Studies

Curtin Business School

  • School of Accounting
  • School of Business Law and Taxation
  • School of Economics and Finance
  • School of Information Systems
  • Sakola Management
  • School of Marketing
  • Curtin Law School
  • Lulusan Sakola Bisnis

Fakultas Élmu Kaséhatan

  • Sakola Kaperawatan, Midwifery and Paramedicine
  • School of Biomedical Science
  • School of Occupational Therapy and Social Work
  • Sakola Farmasi
  • School of Physiotherapy and Exercise Science
  • School of Psychology and Speech Pathology
  • Sakola Kaséhatan Umum

Fakultas Kamanusaan

  • School of Built Environment
  • School of Design and Art
  • Sakola Media, Culture and Creative Arts
  • Sekolah Pendidikan

Faculty of Science and Engineering

  • Sakola Élmu
  • School of Chemical and Petroleum Engineering
  • School of Civil and Mechanical Engineering
  • School of Electrical Engineering and Computing
  • Western Australian School of Mines

Sajarah


Curtin University was founded in 1966 salaku Western Australian Institute of Technology (WAIT). Its nucleus comprised the tertiary programs of the Perth Technical College, nu dibuka taun 1900.

Curtin University’s current site in Bentley was selected in 1962, and officially opened in 1966. The first students enrolled the following year.

Di 1969, three more institutions were merged with WAIT: the Western Australian School of Mines (dibuka dina 1902), the Muresk Agricultural College (dibuka dina 1926), and the Schools of Physiotherapy and Occupational Therapy (in operation since the 1950s at Shenton Park). Antawis 1966 jeung 1976 WAIT experienced an expansion from 2,000 ka 10,000 mahasiswa.

dina Désémber 1986 the Western Australian Institute of Technology (WAIT) was made a university, under provisions of the WA Institute of Technology Amendment Act 1986. Curtin University took its name from the former Prime Minister of Australia, John Curtin. Curtin accepted its first students as a university 1987.

Di 2005, Curtin and Murdoch University were engaged in a feasibility study into the possibility of a merger. Tapi, dina 7 Nopember 2005, both institutions issued a press release that such a merger would not be undertaken.

Di 2009, Curtin became the first university in the Australian Technology Network to be listed on the Academic Ranking of World Universities of research universities.

Di 2010, Curtin dropped theof Technologysuffix, from then operating as “Curtin University”. The legal name remains Curtin University of Technology until the Act under which it operates is amended by the Western Australian government.


Anjeun hoyong discuss Curtin University ? Sakur Patarosan, koméntar atawa resensi


Curtin University on Map


poto


Photos: Curtin University Facebook resmi

video





Bagikeun info ieu dipake jeung babaturan

Curtin University reviews

Join to discuss of Curtin University.
PUNTEN CATET: EducationBro Magazine méré Anjeun kamampuhan pikeun maca info ngeunaan universitas di 96 basa, tapi urang nanya ka hormat anggota sejen tur ninggalkeun koméntar dina basa Inggris.