Universitas Adelaide

Universitas Adelaide

The University of Adelaide Details

Enroll at The University of Adelaide

gambaran


Universitas Adelaide nyaeta pendidikan jeung panalungtikan tersiér lembaga-kelas dunya komitmen ka delivering kualitasna alus sarta learning béda, pangajaran jeung panalungtikan pangalaman.

Universitas Adelaide ieu dipuseurkeun dina:

  • Ngajalajah pangaweruh anyar
  • inovasi pursuing
  • Nyiapkeun pamingpin dididik of isukan anu independent, pamikir kreatif kalawan sudut pandang internasional.

Universitas Adelaide draws kakuatan ti nilai ngadegna sabab fulfills panalungtikan jeung pangajaran aspirasi hareup anak.

Universitas mangrupakeun lembaga internasional anu distinctively embraces nu ideal tina universitas panalungtikan, mana pikagumbiraeun nu, vitalitas jeung markisa tina milarian pangaweruh anyar mangrupa salah nu sadaya siswa ilubiung; salaku masarakat enlightened jeung toleran mana bisa siswa bisa manggihan pangrojong, naon kasang tukang atawa kaayaan maranéhanana; jeung salaku tempat di mana urang Kaurna, custodians asli tanah dina nu kampus ayeuna beristirahat, anu dicaritakeun jeung budaya maranéhanana dimangfaatkeun.

Universitas Adelaide fitur has

  • A awak mahasiswa ti breadth demokratis
  • A staf of bedana internasional
  • A sumanget kabebasan pikeun nalungtik widang anyar
  • A rasa pentingna pikeun masarakat
  • A tujuan nyiapkeun pamingpin diajar.

Universitas Adelaide commits ka pendekatan has nu ngarebut nu ideal tina universitas panalungtikan, jeung nyiar an staf internasional-fokus jeung toleran, campuran mahasiswa kutang, nu bakal nyiapkeun siswa pikeun kawarganagaraan global dina dunya beuki borderless. Ieu bakal universitas bener akar sajarah anak, can passionately komitmen ka peran taun ngahasilkeun lulusan dirancang pikeun ulin bagian ngarah di Abad ka Asia.

Diajar jeung ngajar ngawengku rentang lega tingkat sarjana jeung postgraduate ditawarkeun di Universitas.

Siswa disadiakeun jeung unik jeung holistik pangalaman pendidikan jeung sarjana atribut nu Blok ka hasil karir. tingkat urang relevan pikeun sarat ngarobah tina pangusaha jeung kaperluan industri jeung masarakat.

sakola / akademi / departemén / kursus / fakultas


  • Fakultas Sastra
    • Elder Conservatorium of Music
      • Centre for Aboriginal Studies in Music (CASM)
    • Sekolah Pendidikan
    • Sakola Kamanusaan
      • klasik
      • Inggris
      • Studi Éropa
      • Studi Perancis
      • Studi Jerman
      • Sajarah
      • elmu basa
      • media
      • pilsapat
      • urang Spanyol
    • Sakola Élmu Sosial
      • Antropologi
      • Studi Asia
      • Gender Studies and Social Analysis
      • elmu bumi, Environment and Population
      • pulitik & Studi International
  • Fakultas Téknik, komputer & Élmu matematik
    • Australian School of Petroleum (ASP)
    • Centre for Automotive Safety Research (CASR)
    • School of Chemical Engineering
    • School of Civil, Lingkungan & Téknik pertambangan
    • Sakola Élmu Komputer
    • School of Electrical & Rékayasa éléktronik
    • School of Mathematical Sciences
      • Matematika Applied
      • Matematika murni
      • statistik
    • School of Mechanical Engineering
  • Fakultas Élmu Kaséhatan
    • Yaitya Purruna
    • Sakola Kedokteran Gigi
      • Dental Simulation Clinic
      • ARCPOH
      • Colgate
    • Sakola Kedokteran
      • Acute Care Medicine
      • Anatomy and Pathology
      • umum Praktek
      • ubar
      • Medicine Learning & Teaching Unit
      • Obstetrics & Gynecology
      • Ophthalmology & Visual Sciences
      • Orthopaedics & Trauma
      • Paediatrics
      • Farmakologi
      • Fisiologi
      • Psychiatry
      • Rural Health
      • operasi
      • Ray Last Laboratories
      • Robin Warren Simulation Laboratory
      • Robinson Institute
      • Centre for Traumatic Stress Studies
    • Sakola Kaperawatan
    • Sakola Kaséhatan Umum
      • Adelaide Health Technology Assessment
      • Data Management & Analysis Centre
      • Joanna Briggs Institute
    • Sakola Psikologi
  • Faculty of the Professions
    • School of Architecture and Built Environment
    • bisnis Sakola
    • kewirausahaan, Commercialisation & Innovation Centre (ECIC)
    • Executive Education Unit
    • Sakola Ékonomi
    • hukum Sakola
  • Fakultas Élmu
    • Sakola Pertanian, kadaharan & Wine
    • School of Animal & Veterinary Sciences
    • Sakola Élmu biologis
    • Sakola Élmu fisik

Sajarah


The University of Adelaide was established on 6 Nopember 1874 after a £20,000 donation by grazier and copper miner Walter Watson Hughes, along with support and donations from Thomas Elder.

The first Chancellor was Sir Richard Hanson and the first vice-chancellor was Dr Augustus Short. The first degree offered was the Bachelor of Arts and the university started teaching in March 1876. John Davidson was the first Hughes professor of English literature and mental and moral philosophy.

The University has a long history of championing the rights of women in higher education. It was the second University in the English-speaking world (after the University of London, 1878) to admit women on equal terms with men (1881), though women studied alongside men from the commencement of classes in 1876, and were equally eligible for all academic prizes and honours. Its first female graduate was Edith Emily Dornwell, who was also the first person in Australia to receive the degree of Bachelor of Science (BSc., 1885). The university also graduated Australia’s first female surgeon Laura Fowler (MB, 1891). Ruby Davy (B. Mus., 1907; D. Mus., 1918) was the first Australian woman to receive a doctorate in music. The University was also the first to elect a woman to a University Council in Australia, Helen Mayo (Mbbs, 1902).

The great hall of the University, Bonython Hall, was built in 1936 following a donation from the owner of The Advertiser newspaper, Sir John Langdon Bonython, who left £40,000 for a Great Hall for the University.

University graduates include prominent individuals who have made significant contributions to their fields nationally and internationally, and include Howard Florey, Lawrence Bragg,Mark Oliphant and Hugh Cairns.


Anjeun hoyong discuss The University of Adelaide ? Sakur Patarosan, koméntar atawa resensi


The University of Adelaide on Map


poto


Photos: Universitas Adelaide Facebook resmi

video





Bagikeun info ieu dipake jeung babaturan

The University of Adelaide reviews

Join to discuss of The University of Adelaide.
PUNTEN CATET: EducationBro Magazine méré Anjeun kamampuhan pikeun maca info ngeunaan universitas di 96 basa, tapi urang nanya ka hormat anggota sejen tur ninggalkeun koméntar dina basa Inggris.