Universitas Melbourne

Universitas Melbourne Australia

The University of Melbourne Details

Enroll at The University of Melbourne

gambaran


Universitas Melbourne (informal Melbourne University, Melbourne Karajaan atawa ngan saukur Melbourne) ieu hiji universitas publicresearch Australia aya di Melbourne, Victoria. diadegkeun dina 1853, it is Australia’s second oldest university and the oldest in Victoria. Times Higher Education ranks Melbourne as 33rd in the world, while the Academic Ranking of World Universities places Melbourne 44th in the world (boh kahiji di Australia). According to QS World University Subject Rankings 2015, the University of Melbourne is ranked 5th in the world for education, 8th di hukum, 13th di élmu komputer jeung IT, 13th dina seni jeung humaniora, 14th in accounting and finance, 14th di kedokteran gigi jeung 18 di ubar.

kampus utama Melbourne urang téh aya di Parkville, an suburb kalér jero tina distrik puseur bisnis Melbourne, jeung sababaraha kampus séjén perenahna di sakuliah Victoria. Melbourne mangrupa universitas sandstone jeung anggota Group of Dalapan, unipersitas 21 and the Association of Pacific Rim Universities. ti mimiti 1872 rupa akademi padumukan geus jadi gawe bareng universitas. Nyaéta 12 akademi perenahna di kampus utama jeung dina suburbs deukeutna maturan akademik, program olahraga jeung budaya barengan akomodasi pikeun siswa jeung dosen Melbourne.

ngandung Melbourne 11 misah unit akademik sarta pakait jeung loba institutes jeung puseur panalungtikan, kaasup Walter jeung Eliza Hall Institute of Research Médis, Florey Institute of neurosains jeung Kaséhatan Mental, nu Melbourne Institute of Applied Perekonomian sarta Panalungtikan Sosial jeung Institute Grattan. Di antarana Melbourne sacara 15 sakola sarjana nu Melbourne Business School, nu Melbourne Hukum Sakola jeung Melbourne Médis Sakola anu utamana ogé dianggap.

Opat menteri perdana Australia jeung lima gubernur-umum geus lulus ti Melbourne. Salapan laureates Nobel geus siswa atawa dosen, paling mana wae universitas Australia.

Universitas Melbourne enjoys hiji reputasi beredar jeung rankings dunya konsistén nempatkeun urang salaku universitas panalungtikan-intensif komprehensif ngarah Australia sacara, jeung salah sahiji luhur dunya 50.

Melbourne metot pangalusna jeung brightest siswa jeung panalungtik jeung, jeung sajarah leuwih 160 taun, urang ngeusian hiji tempat husus di jantung pamandangan budaya kota urang sacara.

sakola / akademi / departemén / kursus / fakultas


  • Melbourne bisnis sakola
  • Melbourne dental sakola
  • Melbourne School of Élmu Kalautan
  • Melbourne School of rarancang
  • Melbourne Graduate School of pendidikan
  • Melbourne School of rékayasa
  • Office for Environmental Programs
  • Melbourne School of pamarentah
  • Melbourne School of Élmu Kaséhatan
  • Pascasarjana Sakola Kamanusaan & Élmu Sosial
  • Melbourne School of inpormasi
  • Melbourne hukum sakola
  • Melbourne medis sakola
  • Melbourne Conservatorium of musik
  • Melbourne School of Population and Global Health
  • Melbourne School of Psychological Sciences
  • The Faculty of elmu pangaweruh
  • Faculty of Veterinary and Agricultural Sciences
  • Victorian College of the Seni (VCA)

Sajarah


The University of Melbourne was established by Hugh Childers, the Auditor-General and Finance Minister, in his first Budget Speech on 4 Nopember 1852, who set aside a sum of £10,000 for the establishment of a university. The university was established by Act of Incorporation on 22 Januari 1853, with power to confer degrees in arts, ubar, laws and music. The act provided for an annual endowment of £9,000, while a special grant of £20,000 was made for buildings that year. The foundation stone was laid on 3 Juli 1854, and on the same day the foundation stone for the State Library Classes commenced in 1855 with three professors and sixteen students; of this body of students, only four graduated. The original buildings were officially opened by the Lieutenant Governor of the Colony of Victoria, Sir Charles Hotham, dina 3 Oktober 1855. The first chancellor, Redmond Barry (later Sir Redmond), held the position until his death in 1880.

The inauguration of the university was made possible by the wealth resulting from Victoria’s gold rush. The institution was designed to be acivilising influenceat a time of rapid settlement and commercial growth.

Di 1881, the admission of women was a seen as victory over the more conservative ruling council.

The university’s 150th anniversary was celebrated in 2003.


Anjeun hoyong discuss The University of Melbourne ? Sakur Patarosan, koméntar atawa resensi


The University of Melbourne on Map


poto


Photos: Universitas Melbourne Facebook resmi

video





Bagikeun info ieu dipake jeung babaturan

The University of Melbourne reviews

Join to discuss of The University of Melbourne.
PUNTEN CATET: EducationBro Magazine méré Anjeun kamampuhan pikeun maca info ngeunaan universitas di 96 basa, tapi urang nanya ka hormat anggota sejen tur ninggalkeun koméntar dina basa Inggris.