Dalhousie University

Dalhousie University. Ulikan di Kanada.

Dalhousie Rincian University

Enroll di Dalhousie University

gambaran


Dalhousie University (ti) mangrupa universitas panalungtikan masarakat di Nova Scotia, Kanada, jeung tilu kampus di Halifax, jeung kaopat dina Kitab Suci Hill. Dalhousie nawarkeun leuwih ti 4,000 kursus-kursus jeung 180 program Sarjana dua belas sarjana, lulus, jeung fakultas professional. universitas mangrupa anggota U15 nu, grup paguron luhur panalungtikan-intensif di Kanada.

Dalhousie diadegkeun salaku kuliah nonsectarian di 1818 ku Létnan Gubernur eponymous of Nova Scotia, George Ramsay, 9th Earl of Dalhousie. kuliah teu tahan kelas kahijina nepi ka 1838, nepi ka tuluy operasi sporadically alatan kasusah finansial. Ieu dibuka deui keur katilu kalina di 1863 di handap ieu hiji reorganisasi anu dibawa parobahan ngaran ka “Nu Gubernur Dalhousie College jeung University”. universitas sacara resmi dirobah ngaranna ka “Dalhousie University” di 1997 ngaliwatan panerapan propinsi, nu panerapan sarua nu dihijikeun lembaga jeung Universitas Téknis tina Nova Scotia.

alumni kasohor universitas urang kaasup meunangna Hadiah Nobel, dua Perdana Mentri Kanada, dua winners Herzberg Hadiah, a NASAastronaut anu Wanoja American kahiji leumpang di rohangan, 89 Rhodes Ulama, jeung lingkup pajabat pamaréntah luhur séjén, akademisi, jeung pamingpin bisnis. universitas rengking 235th dina 2014 Universitas rankings Dunya QS,[4] 226-250th dina 2014-2015 Universitas rankings Dunya Times Atikan luhur, jeung 201-300th dina 2014 Ranking akademik tina Paguron luhur Dunya.[6]Dalhousie mangrupa puseur pikeun panalungtikan laut, jeung host ka markas Samudra nyukcruk Network.

Sistim Dalhousie perpustakaan ngoperasikeun perpustakaan panggedéna di Atlantik Kanada, jeung nahan koleksi pangbadagna material sumberdaya tatanén di wewengkon. universitas ngoperasikeun jumlahna opat belas residences. Aya ayeuna dua union mahasiswa nu ngagambarkeun kapentingan siswa di universitas: Uni Student Dalhousie jeung Association Dalhousie pikeun Murid Pascasarjana. tim varsity Dalhousie sacara, nu lodaya, bersaing dina konférénsi Atlantik University Sport of Kanada Interuniversity Sport. Fakultas Dalhousie ngeunaan tim varsity Tatanén anu disebut Dalhousie Rams, jeung bersaing dina ACAA jeung CCAA. Dalhousie mangrupa universitas coeducational sareng leuwih ti 18,000 siswa jeung 110,000 alumni.

sakola / akademi / departemén / kursus / fakultas


  • pertanian
  • Arsitéktur jeung Planning
  • Seni sarta Élmu Pengetahuan Sosial
  • Ilmu komputer
  • kedokteran gigi
  • rékayasa
  • Studi Pascasarjana
  • Kaséhatan profesi
  • hukum
  • manajemén
  • ubar
  • elmu pangaweruh

Sajarah


Simkuring reueus jaman baheula urang jeung yakin di mangsa urang. diadegkeun dina 1818, Dalhousie geus delivering hiji atikan luar biasa pikeun ampir 200 taun. Ditambah Kampus Pertanian urang di 2012, jangkauan urang terus dilegakeun leuwih Halifax jeung kana bagian séjén propinsi.

asal

Dina awal abad ka-19, George Ramsay, nu kasalapan Earl of Dalhousie jeung Nova Scotia Létnan-Gubernur di waktu, hayang nyieun kuliah Halifax kabuka ka sadaya, mandang kelas atawa sahadat.

Nu spoils perang mantuan minuhan ngimpi-Na. Salila Perang 1812, Castine, port leutik di Maine, ieu dipake minangka basa ku privateers American anu harassed kapal sapanjang Eastern Seaboard. Britania dikirim kakuatan Royal Angkatan Laut ti Halifax pikeun moto Castine jeung ngahurungkeun kana hiji port adat tina entry. Lamun perang réngsé, angkatan laut nu balik ka Halifax jeung duit eta geus dikumpulkeun salaku tugas adat. Gusti Dalhousie invested 7,000 pon kitu tina harta ieu salaku endowment for jeung kuliah teras nahan kumisan 3,000 pon kitu pikeun konstruksi anak. Nu gelar kebangsawanan dimodelkeun nu kuliah fledgling sanggeus Universitas Edinburgh, deukeut imah Skotlandia-Na.

awal struggles

sanggeus kuliah diadegkeun dina 1818, Gusti Dalhousie diangkat Gubernur Jenderal Kanada jeung kenca Halifax. Tanpa pangaruh-Na, lembaga ngangkleung. Nu instruksi munggaran teu ditawarkeun nepi ka 1838. operasi anak ngan intermittent jeung tingkat teu dileler pikeun sawatara waktu.

meh 50 taun sanggeus awal anak, kuliah ieu dirombak. Di 1863, Dalhousie dibuka jeung genep profesor jeung hiji pangajar. Nu tingkat kahiji anu dileler di 1866. Awak mahasiswa nu taun diwangun ti 28 siswa gawe tingkat jeung 28 siswa occasional.

Money terus jadi masalah pikeun lembaga anyar. Di 1879, nu katingali salaku sanajan universitas bisa gagal nepi ka George Munro, a jegud penerbit New York jeung akar Nova Scotia, dimimitian nyumbangkeun ka universitas. Leuwih taun, manéhna nyumbang lima professorships endowed jeung ngeunaan $83,000 di bursaries jeung pameran. Di 1999, nilai hadiah ieu ieu diperkirakeun jadi patut leuwih ti $8 juta. Pikeun nyimpen universitas ti panutupanana, liburan universitas husus, George Munro Poé, ieu observasi nu Jumaah kahiji dina bulan Pebruari. Saprak kado-Na, a tradisi generosity, ti donor gedé jeung leutik, geus nyiptakeun universitas thriving of ayeuna.

nyieun ngalir

Situs asli kuliah ieu dina Grand parade, di puseur kota Halifax mana Hall City nangtung. Di 1886, universitas pindah ka Forrest Gedong dina kampus Carleton ayeuna sarta sumebar saeutik demi saeutik ka ngeusian Studley Kampus.

Dina abad ka-20, Dalhousie tumuwuh steadily. on April 1, 1997, Dalhousie amalgamated jeung University Téknis tina Nova Scotia (TUNS), universitas basis Halifax sejen, strengthening kamampuh universitas pikeun ngajajah téknologi terapan anyar. Ieu kaasup hiji Fakultas karek dijieun of Science Komputer. Ngaran lembaga amalgamated terus salaku Dalhousie University.

Jaman modern

Dalhousie terus tumuwuh. crews konstruksi geus tetempoan sering di Studley Kampus. fasilitas anyar dina taun anyar di antarana Marion McCain Seni jeung Gedong Élmu Sosial, dibuka dina 2001, éta Kenneth C. Gedong Management Rowe, resmi diumumkeun dina 2005, étaGedong Mona Campbell, dibuka dina ragrag 2010, jeung inovatif Gedong Samudra Élmu, dibuka dina Juni 2013. Sajaba panganyarna nyaéta LeMarchant Teundeun, imah leuwih 300 siswa jeung rupa-rupa ladenan mahasiswa, nu dibuka taun September 2014.

Dina upacara convocation dina Oktober 2006, Dalhousie surpassed 100,000 lulusan. milestone datang 140 taun sanggeus Dalhousie dileler anak kahiji dua Bachelor of Arts tingkat ka Joseph Henry Chase jeung Robert Shaw di 1866. Margaret madang Newcombe ieu Wanoja munggaran sarjana, jeung BA di 1885, jeung lulusan hukum hideung kahiji, James Kurniawan Johnston, lulus dina 1896.

on September 1, 2012, Dalhousie asup era seru sejen. universitas amalgamated jeung Nova Scotia Pertanian College (NSAC) di Truro-ayeuna Fakultas Pertanian-welcoming dosen, staf jeung ampir 1,000 siswa anyar kana kulawarga Dalhousie.


Anjeun hoyong ngabahas Dalhousie University ? Sakur Patarosan, koméntar atawa resensi


Dalhousie University dina Map


poto


Photos: Dalhousie University Facebook resmi

video





Bagikeun info ieu dipake jeung babaturan

resensi Dalhousie University

Miluan ngabahas tina Dalhousie University.
PUNTEN CATET: EducationBro Magazine méré Anjeun kamampuhan pikeun maca info ngeunaan universitas di 96 basa, tapi urang nanya ka hormat anggota sejen tur ninggalkeun koméntar dina basa Inggris.