Pantheon-Sorbonne University

Universitas Paris 1 Pantheon-Sorbonne

Pantheon-Sorbonne University Details

Enroll at Pantheon-Sorbonne University

gambaran


Pantheon-Sorbonne University , ogé katelah Paris 1, mangrupa universitas panalungtikan masarakat di Paris, Perancis. Eta diadegkeun di 1971 minangka salah sahiji inheritors utama Universitas sajarah Paris (nu Sorbonne)sanggeus division tina lembaga akademik pangkolotna kadua di dunya. markas Pantheon-Sorbonne urang téh perenahna di Tempat du Pantheon di Latin Kuartal, hiji wewengkon di 5 jeung arrondissements 6 of Paris. universitas ngawengku bagian ti Sorbonne jeung leuwih 25 wangunan di Paris, saperti Centre Pierre Mendes Perancis, DPR Ékonomi. Hal ieu ayeuna anggota wangunna nyatru nu disebut Hautes Etudes-Sorbonne Seni jeung Karajinan.

fokus nyaeta multidisciplinary, sarta ngabogaan tilu domain utama: Élmu Ékonomi jeung Management, Élmu manusa, sarta Élmu Pengetahuan Hukum sarta Pulitik; comprising several subjects such as: Ékonomi, hukum, pilsapat, elmu bumi, Kamanusaan, bioskop, seni plastik, sajarah Art, élmu pulitik, matematika, manajemén, jeung élmu sosial.

sakola / akademi / departemén / kursus / fakultas


departemén

  • Ékonomi.
  • Art History and Archaeology.
  • seni.
  • Sakola manajemén.
  • elmu bumi.
  • Sajarah.
  • pilsapat.
  • Kamanusaan sarta Studi Kamanusaan
  • Mathematics and Information Technology.
  • hukum

Institutes

  • Sorbonne Graduate Business School
  • Institute for the Study of Economic and Social Development (IEDES)
  • Paris Demography Institute (IDUP)
  • Institute for Research and Advanced Studies in Tourism (IREST)
  • Institute of Labour Studies (ISST)
  • Institute of Philosophy of Sciences and Techniques (IHPST).

Sajarah


After the student protests of May and June 1968, thirteen universities succeeded to the University of Paris (Sorbonne University), which ceased to exist.

While Paris-Sorbonne University succedeed only the faculty of humanities of Sorbonne University, Panthéon-Assas University only the faculty of law and economics and Pierre and Marie Curie University only the faculty of sciences, Panthéon-Sorbonne University was founded on a wish for interdisciplinarity by bringing together disciplines. Leres pisan, most of the law professors of the faculty of law and economics of the University of Paris wished only to restructure their faculty into a university. Tapi, most of the faculty’s economists and political scientists and some public law professors sought to create a university which would extend beyond the disciplinary compartmentalisation; they hurried ahead of their colleagues and established Paris I—which would later be called “Pantheon-Sorbonne”—with professors of humanities. The name of the university show this interdisciplinarity: theSorbonne building is the traditional seat of the Humanities studies in Paris (hence it is also used by Paris III and University Paris-Sorbonne), and the Panthéon building is, with the Assas building, the traditional seat of the law studies (hence it is also used by Panthéon-Assas University).


Anjeun hoyong discuss Pantheon-Sorbonne University ? Sakur Patarosan, koméntar atawa resensi


Pantheon-Sorbonne University on Map


poto


Photos: Pantheon-Sorbonne University Facebook resmi

video





Bagikeun info ieu dipake jeung babaturan

Pantheon-Sorbonne University reviews

Join to discuss of Pantheon-Sorbonne University.
PUNTEN CATET: EducationBro Magazine méré Anjeun kamampuhan pikeun maca info ngeunaan universitas di 96 basa, tapi urang nanya ka hormat anggota sejen tur ninggalkeun koméntar dina basa Inggris.