Paris Descartes University

Sorbonne Paris disebatkeun - Universitas Paris Descartes

Paris Descartes University Details

Enroll at Paris Descartes University

gambaran


Paris Descartes University ogé katelah “Paris V“, mangrupa universitas panalungtikan masarakat Perancis nu aya di Paris. Eta milik ka satru akademik ngarah Sorbonne Paris disebatkeun. Ieu ngadegkeun guna sukses themedicine jurusan lembaga akademik pangkolotna kadua di dunya, éta Universitas Paris (mindeng disebut salaku Sorbonne), teu lila saméméh dimungkinkeun resmi ceased ka aya dina Désémber 31, 1970, salaku konsekuensi tina revolusi budaya Perancis 1968, mindeng disebut salaku “Perancis May”. Ieu téh salah sahiji pangalusna jeung paguron Perancis paling bergengsi, utamana di wewengkon élmu médis, élmu Kalautan, hukum, ilmu komputer, ékonomi jeung psikologi.

Kantor pusatna di bersejarah École de Chirurgie di Arrondissement 6 of Paris, universitas niatna museurkeun kana élmu médis (ubar, ubar dental, apotik, Psikologi), élmu Kalautan (biologi sélular jeung molekular, biokimia, elmu kimia, physic Kalautan), Élmu Sosial (sosiologi, antropologi, elmu basa, demografi, élmu atikan), matematika, élmu komputer jeung hukum (hukum téknologi informasi, hukum bisnis, hukum pajeg, hukum umum, hukum swasta…).

A kutub utama panalungtikan jeung learning, paris Descartes – Sorbonne Paris Cité is one of the most prestigious universities in France and the best one in its main domains. On that basis among others, ieu dipeunteun ku 2013 QS World University Ranking 51-100th in Pharmacy and Pharmacology (1st di Perancis), 101-150th di Élmu biologis (1st di Perancis), 100th di Medicine (kahiji di Perancis), 151-200th di Psikologi (1st di Perancis), 151-200th di Linguistik (2nd di Perancis), jeung 151-200th dina Hukum (2nd di Perancis). It was also rated by the 2015/16 Nu Times Atikan luhur rankings Subject salaku 73rd nu (2nd di Perancis) universitas nu pangalusna di klinis, Pra-klinis jeung Kaséhatan.

Universitas Paris Descartes ngarojong pendekatan modern élmu sosial dina dasar fieldwork, participant observation and ethnography (gelar Master di antropologi budaya jeung sosial, di Sakola humaniora jeung élmu sosial – Sorbonne). gelar The dual master (“Ékonomi jeung Psikologi” jeung “Cogmaster”) dina partnership jeung lembaga akademik séjén penting Perancis saperti Pantheon-Sorbonne University jeung École Normale Supérieure nekenkeun kasempetan ditawarkeun salaku sajauh ieu panalungtikan nyaéta prihatin.

anggota Fakultas geus kaasup jurists eminent, dokter jeung politikus.

Jeung anak salapan Latihan jeung panalungtikan departemén (UFR) jeung anak Institute of Technology (IUT), Paris Descartes University ngawengku sagala widang pangaweruh élmu manusa jeung kaséhatan. Ieu téh ngan universitas wewengkon Île-de-France nawarkeun médis, farmasi jeung studi odontological; departemen kasehatan nyaeta renowned di Éropa jeung sakabeh dunya pikeun kualitas luhur latihan anak jeung kaunggulan panalungtikan anak.

sakola / akademi / departemén / kursus / fakultas


Jeung anak salapan Latihan jeung panalungtikan departemén (UFR) jeung anak Institute of Technology (IUT), Paris Descartes University ngawengku sagala widang pangaweruh élmu manusa jeung kaséhatan. Ieu téh ngan universitas wewengkon Île-de-France nawarkeun médis, farmasi jeung studi odontological; departemen kasehatan nyaeta renowned di Éropa jeung sakabeh dunya pikeun kualitas luhur latihan anak jeung kaunggulan panalungtikan anak.

  • Saints Pères Faculty of Biomedical Sciences
  • Fakultas Odontology
  • Fakultas Hukum
  • Universitas Institute of Technology (Institut universitaire de technologie = IUT)
  • Faculty of Mathematics and Computer Studies
  • Fakultas Kedokteran
  • Faculty of Pharmaceutical and Biological Sciences of Paris
  • Institute of Psychology
  • Faculty of Human and Social Sciences
  • Fakultas Olahraga sarta fisik Atikan (STAPS = Sciences et Techniques des Activités Physiques et Sportives)

Sajarah


The historic University of Paris first appeared in the second half of the 12th century, but was reorganised in 1970 siga 13 autonomous universities after the student protests of the French May. Following months of conflict between students and authorities at the University of Paris at Nanterre, the administration shut down that university on May 2, 1968. Students of the Sorbonne protested the closure and the threatened expulsion of several students at Nanterre on May 3, 1968. Langkung ti 20,000 siswa, teachers and supporters marched towards the Sorbonne, still sealed off by the police, who charged, wielding their batons, as soon as the marchers approached. While the crowd dispersed, some began to create barricades out of whatever was at hand, while others threw paving stones, forcing the police to retreat for a time. The police then responded with tear gas and charged the crowd again. Hundreds more students were arrested.

Negotiations broke down and students returned to their campuses after a false report that the government had agreed to reopen them, only to discover the police still occupying the schools. The students now had a near revolutionary fervor. Another protest was organized on the Rive Gauche by students on May 10. When the riot police again blocked them from crossing the river, the crowd again threw up barricades, which the police then attacked at 2:15 in the morning after negotiations once again foundered. The confrontation, which produced hundreds of arrests and injuries, lasted until dawn of the following day.

Well over a million people marched through Paris on Monday, Mei 13; the police stayed largely out of sight. Prime Minister Georges Pompidou personally announced the release of the prisoners and the reopening of the Sorbonne. Tapi, the surge of strikes did not recede. tibatan, the protesters got even more active.

When the Sorbonne reopened, students occupied it and declared it an autonomouspeople’s university.” kira-kira 401 popular action committees were set up in Paris, including the Occupation Committee of the Sorbonne, and elsewhere in the weeks that followed to take up grievances against the government and French society.

With the fall of the French Fourth Republic after the tumultuous events of May 1968, the French Fifth Republic proposed various drastic reforms of the French university system. In 1971, the five ancient faculties of the former University of Paris were split and then re-formed into thirteen interdisciplinary universities by the Faure Law.

Four of these new universities now share the premises of the historic Sorbonne building, nu mana, until that time, had been mainly reserved for the Faculties of Arts and Human Sciences. These four universities were also given other premises in different locations throughout Paris.

Three universities have kept the Sorbonne name as part of their official title: the University of Paris I Pantheon-Sorbonne, University of Paris IIISorbonne nouvelle and the University of Paris IV Paris-Sorbonne. The Sorbonne premises also house part of the Paris Descartes University (inheritor of the Medicine department) and the Chancellery, the educational authority of Paris.


Anjeun hoyong discuss Paris Descartes University ? Sakur Patarosan, koméntar atawa resensi


Paris Descartes University on Map


poto


Photos: Paris Descartes University Facebook resmi




Bagikeun info ieu dipake jeung babaturan

Paris Descartes University reviews

Join to discuss of Paris Descartes University.
PUNTEN CATET: EducationBro Magazine méré Anjeun kamampuhan pikeun maca info ngeunaan universitas di 96 basa, tapi urang nanya ka hormat anggota sejen tur ninggalkeun koméntar dina basa Inggris.