Paris Descartes University

Sorbonne Paris disebatkeun - Universitas Paris Descartes

Paris Descartes Rincian Universitas

Enroll di Paris Descartes Universitas

gambaran


Paris Descartes University ogé katelah “Paris V“, mangrupa universitas panalungtikan masarakat Perancis nu aya di Paris. Eta milik ka satru akademik ngarah Sorbonne Paris disebatkeun. Ieu ngadegkeun guna sukses themedicine jurusan lembaga akademik pangkolotna kadua di dunya, éta Universitas Paris (mindeng disebut salaku Sorbonne), teu lila saméméh dimungkinkeun resmi ceased ka aya dina Désémber 31, 1970, salaku konsekuensi tina revolusi budaya Perancis 1968, mindeng disebut salaku “Perancis May”. Ieu téh salah sahiji pangalusna jeung paguron Perancis paling bergengsi, utamana di wewengkon élmu médis, élmu Kalautan, hukum, ilmu komputer, ékonomi jeung psikologi.

Kantor pusatna di bersejarah École de Chirurgie di Arrondissement 6 of Paris, universitas niatna museurkeun kana élmu médis (ubar, ubar dental, apotik, Psikologi), élmu Kalautan (biologi sélular jeung molekular, biokimia, elmu kimia, physic Kalautan), Élmu Sosial (sosiologi, antropologi, elmu basa, demografi, élmu atikan), matematika, élmu komputer jeung hukum (hukum téknologi informasi, hukum bisnis, hukum pajeg, hukum umum, hukum swasta…).

A kutub utama panalungtikan jeung learning, paris Descartes – Sorbonne Paris disebatkeun nyaeta salah sahiji universitas paling bergengsi di Perancis sarta pangalusna salah dina domain utamina. Dina dasar nu dipimilik ku batur, ieu dipeunteun ku 2013 QS Universitas Dunya ranking 51-100th di Farmasi na Farmakologi (1st di Perancis), 101-150th di Élmu biologis (1st di Perancis), 100th di Medicine (kahiji di Perancis), 151-200th di Psikologi (1st di Perancis), 151-200th di Linguistik (2nd di Perancis), jeung 151-200th dina Hukum (2nd di Perancis). Ieu ogé dipeunteun ku 2015/16 Nu Times Atikan luhur rankings Subject salaku 73rd nu (2nd di Perancis) universitas nu pangalusna di klinis, Pra-klinis jeung Kaséhatan.

Universitas Paris Descartes ngarojong pendekatan modern élmu sosial dina dasar fieldwork, observasi pamilon na ethnography (gelar Master di antropologi budaya jeung sosial, di Sakola humaniora jeung élmu sosial – Sorbonne). gelar The dual master (“Ékonomi jeung Psikologi” jeung “Cogmaster”) dina partnership jeung lembaga akademik séjén penting Perancis saperti Pantheon-Sorbonne University jeung École Normale Supérieure nekenkeun kasempetan ditawarkeun salaku sajauh ieu panalungtikan nyaéta prihatin.

anggota Fakultas geus kaasup jurists eminent, dokter jeung politikus.

Jeung anak salapan Latihan jeung panalungtikan departemén (UFR) jeung anak Institute of Technology (IUT), Paris Descartes University ngawengku sagala widang pangaweruh élmu manusa jeung kaséhatan. Ieu téh ngan universitas wewengkon Île-de-France nawarkeun médis, farmasi jeung studi odontological; departemen kasehatan nyaeta renowned di Éropa jeung sakabeh dunya pikeun kualitas luhur latihan anak jeung kaunggulan panalungtikan anak.

sakola / akademi / departemén / kursus / fakultas


Jeung anak salapan Latihan jeung panalungtikan departemén (UFR) jeung anak Institute of Technology (IUT), Paris Descartes University ngawengku sagala widang pangaweruh élmu manusa jeung kaséhatan. Ieu téh ngan universitas wewengkon Île-de-France nawarkeun médis, farmasi jeung studi odontological; departemen kasehatan nyaeta renowned di Éropa jeung sakabeh dunya pikeun kualitas luhur latihan anak jeung kaunggulan panalungtikan anak.

  • Wali Pères Fakultas Élmu Kalautan
  • Fakultas Odontology
  • Fakultas Hukum
  • Universitas Institute of Technology (Universitas Institut Téknologi IUT =)
  • Fakultas Matematika sarta Komputer Studi
  • Fakultas Kedokteran
  • Fakultas Pharmaceutical jeung biologis Élmu ngeunaan Paris
  • Institute of Psikologi
  • Fakultas Asasi Manusa sarta Élmu Sosial
  • Fakultas Olahraga sarta fisik Atikan (STAPS = Élmu sarta Téhnik of Fisika sarta Olahraga Kagiatan)

Sajarah


The bersejarah universitas Paris mimiti muncul dina satengah kadua abad ka-12, tapi dirombak dina 1970 siga 13 universitas otonom sanggeus protes murid ti Perancis Méi. Handap bulan konflik antara siswa jeung otoritas di Universitas Paris dina Nanterre, sacara adminitrasi Cicing turun yén universitas on May 2, 1968. Murid ti Sorbonne diprotes teh panutupanana jeung expulsion kaancam tina sababaraha mahasiswa di Nanterre on May 3, 1968. Langkung ti 20,000 siswa, guru jeung ngarojong nyerbu ka arah Sorbonne nu, masih disegel kaluar ku pulisi, anu boga muatan, wielding batons maranéhna, pas di marchers ditilik. Bari riungan dispersed, sababaraha mimiti nyieun barricades kaluar tina naon éta di leungeun, bari batur threw paving batu, forcing pulisi mundur keur waktu. pulisi lajeng direspon ku gas cimata tur boga muatan riungan deui. Ratusan leuwih mahasiswa ditéwak.

Hungkul peupeus handap sarta mahasiswa balik ka kampus maranéhanana sanggeus laporan palsu nu pamaréntah sempet sapuk pikeun reopen aranjeunna, ngan pikeun manggihan pulisi masih occupying sakola. Siswa kiwari kungsi fervor revolusioner deukeut. protés sejen ieu dikelompokeun dina Rive Gauche ku siswa dina bulan Méi 10. Nalika polisi nyieun onar deui diblokir aranjeunna ti nyebrang walungan, riungan deui threw up barricades, nu pulisi lajeng diserang di 2:15 isuk-isuk sanggeus hungkul sakali deui foundered. konfrontasi nu, nu dihasilkeun ratusan arrests sarta tatu, lumangsung dugi subuh dinten di handap.

Ogé leuwih ti sajuta jalma nyerbu liwat Paris dina Senén, Mei 13; pulisi ari sakitu legana kaluar tina tetempoan. Perdana Mentri Georges Pompidou pribadi ngumumkeun pelepasan ti tahanan jeung reopening of Sorbonne nu. Tapi, nu surge panarajangan henteu surud. tibatan, nu démonstran ngagaduhan malah leuwih aktip.

Sabot Sorbonne dibuka deui, siswa nempatan eta sarta nyatakeun éta hiji otonom “universitas masarakat.” kira-kira 401 komite Peta populér anu nyetél di Paris, kaasup Komite Pagawéan ti Sorbonne, jeung tempat lain di PAjajaran minggu nu dituturkeun nyandak up grievances ngalawan pamaréntah jeung masarakat Perancis.

Kalawan tumiba Kaopat Républik Perancis sanggeus kajadian tumultuous Méi 1968, nu Kalima Républik Perancis diusulkeun rupa reformasi drastis tina sistem universitas Perancis. In 1971, lima fakultas kuno urut universitas Paris anu dibeulah lajeng ulang kabentuk kana tilu belas universitas interdisciplinary ku Hukum Faure.

Opat tina ieu universitas anyar ayeuna bagikeun enggon sahiji gedong Sorbonne bersejarah, nu mana, dugi waktos nu, geus utamana ditangtayungan keur fakultas of Arts sarta Élmu Pengetahuan Asasi Manusa. Ieu opat paguron anu ogé dibéré enggon lianna di lokasi béda sakuliah Paris.

Tilu universitas geus diteundeun nami Sorbonne salaku bagian tina judul resmi maranéhanana: Universitas Paris I Pantheon-Sorbonne, Universitas Paris III – Anyar Sorbonne jeung universitas Paris IV-Sorbonne Paris. The Sorbonne enggon ogé imah bagian tina Descartes Universitas Paris (inheritor sahiji departemén Kedokteran) sarta Chancellery nu, otoritas atikan Paris.


Anjeun hoyong ngabahas Paris Descartes Universitas ? Sakur Patarosan, koméntar atawa resensi


Paris Descartes Universitas on Peta


poto


Photos: Paris Descartes University Facebook resmi




Bagikeun info ieu dipake jeung babaturan

ulasan Paris Descartes Universitas

Gabung ngabahas ngeunaan Paris Descartes Universitas.
PUNTEN CATET: EducationBro Magazine méré Anjeun kamampuhan pikeun maca info ngeunaan universitas di 96 basa, tapi urang nanya ka hormat anggota sejen tur ninggalkeun koméntar dina basa Inggris.