Piér jeung Marie Curie University

Piér jeung Marie Curie University

Pierre and Marie Curie University Details

Enroll at Pierre and Marie Curie University

gambaran


UPMC ngagambarkeun kaunggulan Perancis di élmu jeung ubar. A turunan langsung tina Sorbonne bersejarah, UPMC is the top French university by the Shanghai world rankings, 7th di Éropa jeung 36th di dunya. UPMC ngawengku sadaya élmu utama, saperti matematika (5th di dunya); elmu kimia; Fisika; éléktronika; ilmu komputer; mékanika; bumi, élmu laut jeung lingkungan; élmu hirup; jeung ubar.

jeung 8,500 publikasi per taun, kira-kira 11% tina produksi nasional, UPMC nyaéta saurang pamaén utama dina ékonomi pangaweruh jeung inovasi internasional, ditémbongkeun saperti ku loba Pangleler internasional anak. Universitas geus leuwih ti 3,750 panalungtik jeung dosen-panalungtik dina 100 laboratories and an additional 2,800 panalungtik sakumaha mitra ti opat organisasi panalungtikan nasional Perancis: nu CNRS (elmu pangaweruh), Inserm (kaséhatan sarta médis), nu IRD (pangwangunan) jeung Inria (komputasi jeung automation). UPMC payil leuwih ti 20 patén-patén unggal taun sarta ngabogaan pasatujuan gawé babarengan jeung Paguron Luhur bergengsi di sakuliah dunya. Anak partnerships jeung organisasi panalungtikan utama Perancis jeung internasional jeung partisipasi dina sagala rupa jaringan internasional anu surat wasiat ka involvement internasional Universitas sacara.

Puseur atikan ilmiah jeung médis panggedéna di Perancis, UPMC nawarkeun anak 34,000 siswa (nu 20 persén nu asing) a kurikulum nuntut jeung rupa-rupa diayakeun kana 10 program jajaka, 11 tingkat master sarta 16 sakola doktor jeung puseur perpustakaan panggedena Perancis sacara. UPMC promotes program mancanagara ulikan salaku asset atikan jeung budaya berharga ngaliwatan anak opat internasional jajaka sacara, 16 master internasional jeung opat doctorates internasional di partnership jeung universitas di sakuliah dunya.

UPMC, anggota wangunna of Sorbonne University. Ieu re-ngadegna Universitas Sorbonne bersejarah mangrupa grup komprehensif of establishments-sadaya luhur di widang-maturan maranéhanana siswa hiji pilihan dimekarkeun tina kursus-kursus utama-minor jeung tingkat dirancang keur profesi munculna. Salaku bagian ti grup Sorbonne University, panalungtikan UPMC ngawengku teu ngan élmu jeung ubar, tapi ogé téknologi, ékonomi, humaniora jeung kasenian. panalungtikan anak di NANGTANG domain jeung téma transversal loba dirojong ku Ngiring cluster. Sorbonne University ogé dipilih minangka "kaunggulan inisiatif" ku pamaréntah Perancis, jeung ngawengku opat organisasi panalungtikan nasional minangka anggota: nu CNRS, Inserm, nu IRD jeung Inria.

Sajarah


Dinten ieu, Pierre and Marie Curie University stands for French excellence in science and medicine. It is the 8th European university in the Academic Ranking of World Universities and 41th in the world.

UPMC participates in the development of high-level research, as proven by its many international prizes and medals and its collaboration with more than one hundred international universities. The University has seven UFRs (Unité de Formation et de Recherche; teaching and research departments) in chemistry; rékayasa; matematika; ubar; Fisika; and life, bumi, environmental and biodiversity sciences. It also encompasses the Ecole polytechnique universitaire, éta Institut d’Astrophysique de Paris, éta Institut Henri Poincaré and three marine stations, in Roscoff, Banyuls and Villefranche-sur-Mer on the coasts of France.
Its laboratories collaborate with major research organisations and reputed partners such as the CNRS (Centre National de la Recherche Scientifique; French national centre for scientific research), INSERM (Institut national de la santé et de la recherche médicale; French national institute for health and medical research), INRA (Institut national de la recherche agronomique; French national institute for agricultural research), nu IRD (Institut de recherche pour le développement; French institute of research for development), Ifremer (Institut francais de recherche pour l’exploitation de la mer; French research institute for exploitation of the sea), the CEA (Commissariat à l’Énergie Atomique; French atomic energy commission) and the CNES (Centre National d’Études Spatiales; French national centre for space research).

Built in the 50s and 60s, the Jussieu campus, according to dean Marc Zamanski, must bethe tangible symbol of scientific thought in the heart of Paris,” with the the Faculty of Science, right in the middle of the Latin Quarter, playing its role in theintellectual and spiritual continuum of Paris’s long university history.

Di 1968, the Paris Faculty of Science was divided into a number of different universities. dijieun di 1971, Universitas Paris 6, the principal heir, shared the Jussieu campus with Université Paris 7 and the Institut de Physique du Globe.

Di 1974, Universitas Paris 6 chose a prestigious patron by adopting the official name Université Pierre et Marie Curie. It continuously strives to perpetuate the scientific legacy of its illustrious forebears.

today, the largest scientific and medical complex in France is active in all fields of research and has achieved an outstanding reputation.


Anjeun hoyong discuss Pierre and Marie Curie University ? Sakur Patarosan, koméntar atawa resensi


Pierre and Marie Curie University on Map


poto


Photos: Piér jeung Marie Curie University Facebook resmi

video





Bagikeun info ieu dipake jeung babaturan

Pierre and Marie Curie University reviews

Join to discuss of Pierre and Marie Curie University.
PUNTEN CATET: EducationBro Magazine méré Anjeun kamampuhan pikeun maca info ngeunaan universitas di 96 basa, tapi urang nanya ka hormat anggota sejen tur ninggalkeun koméntar dina basa Inggris.