Eberhard Karls University Tübingen

Eberhard Karls University Tübingen

Eberhard Karls University Tübingen Details

Enroll at Eberhard Karls University Tübingen

gambaran


Nu Eberhard Karls Universität Tübingen mangrupa salah sahiji universitas pangkolotna Éropa sacara. Sababaraha ratus taun sajarah dina élmu jeung humaniora geus ditulis di dieu.
sajarah University urang mimiti di 1477, lamun Count Eberhard "nu Bearded" tina Württemberg ngadegkeun University. Dina puseur sajarah Tübingen urang aya boro wangunan atawa pasagi anu teu numbu ka sarjana renowned. Tübingen inohong di antarana Hegel, Hölderlin jeung Schelling, Mörike jeung Uhland, Johannes Kepler jeung Wilhelm Schickard.
Tübingen ayeuna tetep tempat panalungtikan jeung pangajaran. Sajaba ka ampir 85,500 pangeusi, aya sababaraha 28,300 siswa Jerman jeung internasional. sababaraha 450 profesor jeung 4.400 staf akademik séjén ngajarkeun di Universitas sacara tujuh fakultas.
Bab panganyarna sajarah Universitas sacara ditandaan ku kasuksésan anak di Jerman féderal jeung kaayaan pamaréntah 'kaunggulan prakarsa. Hiji Pascasarjana Sakola, hiji kaunggulan Kluster jeung Stratégi institusional Universitas sacara éta suksés di program waragad utama - oge nyieun Tübingen salah sahiji Jerman sacara sabelas paguron luhur di kelas luhur "Alus". Tübingen is also home to six collaborative research centers, is involved in five transregional collaborative research centers, and hosts five research training groups – all sponsored by the German Research Foundation. Universitas specializes di sajumlah widang inovatif panalungtikan: neurosains, Imaging klinis, Translational Immunology jeung Kangker Panalungtikan, Mikrobiologi sarta Inféksi Panalungtikan, Biologi molekular Tutuwuhan, Lingkungan jeung geoscience, Astro- jeung partikel Fisika SD, Quantum Fisika sarta Nanotéhnologi, Arkeologi jeung Antropologi, Basa jeung kognisi, Atikan jeung Media nu. Nu kaunggulan panalungtikan urang mantuan nyieun kaayaan optimal pikeun siswa ti sakumna dunya. learning Research-berorientasi nyaeta kakuatan nu tangtu program ulikan Tübingen, hatur nuhun ka tutumbu deukeut antara panalungtikan jeung pangajaran.

Pangajaran di Universitas Tübingen ngagambarkeun nu lega, spéktrum interdisciplinary panalungtikan anak. Langkung ti 280 kursus-kursus aya di tawaran. Universitas kabuka ka bursa internasional akademisi jeung mahasiswa.

Universitas ngabogaan partnerships sareng leuwih ti 150 educational institutions in 62 nagara, utamana di Amérika Kalér, Asia jeung Amérika Latin, ogé sareng sadaya nagara di Éropa. sababaraha 18.9 persén siswa dina Tübingen asalna ti mancanagara, jeung loba siswa Jerman Universitas sacara ngudag bagian studi maranéhanana di nagara sejen.

"International saprak 1477" - jalan sampurna ka nyimpulkeun Universitas Tübingen.

sakola / akademi / departemén / kursus / fakultas


  • Teologi Protestan
  • Catholic Theology
  • hukum
  • Ékonomi jeung Usaha Administrasi
  • ubar
  • Filsafat jeung Sajarah
  • Social and Behavioral Science
  • modern Basa
  • Cultural Sciences
  • Matematika sarta Fisika
  • Kimia sarta Farmasi
  • biologi
  • geosciences
  • Information and Cognitive Science

Sajarah


  • 1477 Founding of the original four faculties: Teologi, hukum, ubar, pilsapat
  • 1535/36 Founding of the Evangelische Stift school of divinity for Protestant Theology
  • 1817 Founding of the Economics Faculty and the Faculty of Catholic Theology
  • 1863 Founding of the first Faculty of Science at a German university
  • 1979 The number of students tops 20,000 pikeun kahiji kalina
  • 1990 Founding of the Computer Science Faculty
  • 1990 Founding of the International Center for Ethics in the Sciences and Humanities (IZEW)
  • 1999 Founding of the Center for Plant Molecular Biology (ZMBP)
  • 2000 Founding of the Hertie Institute for Clinical Brain Research
  • 2007 Excellence cluster in the excellence initiative: Werner Reichardt Center for Integrative Neuroscience (CIN)
  • 2012 Success in the German government’s Excellence Initiative with the new Graduate School on Learning, Educational Achievement, and Life Course Development (LEAD), the University’s Institutional Strategy, Research – Relevance – Responsibility, and continued sponsorship of the Center for Integrative Neuroscience (CIN) Excellence Cluster.

How the University was founded and named

Eberhard the Bearded, Count and later Duke of Württemberg, set the tone when he founded the University of Tübingen in 1477 – displaying a farsightedness that characterizes the University to the present day. Eberhard Karls Universität helps to shape the state’s intellectual life and contributes to its further development with internationally-recognized achievements.

The University got the official name it bears today – Eberhard Karls Universität Tübingen – in 1769, when Duke Karl Eugen added his own name to that of the founder.

The University’s history is closely tied to the Evangelische Stift, diadegkeun dina 1536 as a school of divinity, teaching Protestant Theology. A number of famous names studied at the Evangelische Stift – Johannes Kepler enrolled in 1587; other students here include the poets and writers Hölderlin, Hauff and Mörike and the philosophers Hegel and Schelling.

At the start of the 19th century, the University experienced remarkable growth; due to its renowned professors, its reputation spread beyond the borders of Württemberg. Di 1817, faculties of Catholic Theology and Economics were added to the original four, sarta di 1863 Tübingen became the first German university to have its own faculty of Natural Sciences. The first University hospital was set up in 1805 in the Alte Burse. That building, constructed in 1478, is the oldest still used by the University.


Anjeun hoyong discuss Eberhard Karls University Tübingen ? Sakur Patarosan, koméntar atawa resensi


Eberhard Karls University Tübingen on Map


poto


Photos: Eberhard Karls University Tübingen Facebook resmi




Bagikeun info ieu dipake jeung babaturan

Eberhard Karls University Tübingen reviews

Join to discuss of Eberhard Karls University Tübingen.
PUNTEN CATET: EducationBro Magazine méré Anjeun kamampuhan pikeun maca info ngeunaan universitas di 96 basa, tapi urang nanya ka hormat anggota sejen tur ninggalkeun koméntar dina basa Inggris.