Friedrich Schiller Universitas Jena

Friedrich Schiller Universitas Jena

Friedrich Schiller universitas Rincian Jena

Enroll di Friedrich Schiller universitas Jena

gambaran


Friedrich Schiller University Jena ieu hiji universitas ieu panalungtikan publik lokasina di Jena, Thuringia, Jérman.

universitas diadegkeun di 1558 sarta diitung antara 10 universitas pangkolotna di Jerman. Hal ieu gawe bareng 6 winners Hadiah Nobel, paling anyar di 2000 lamun lulus Jena Herbert Kroemer meunang Hadiah Nobel for fisika. Ieu ieu diganti sanggeus pujangga Friedrich Schiller anu ngajarkeun salaku dosen filsafat mun Jena katarik sababaraha pikiran paling boga pangaruh dina péngkolan ti abad ka-19. Jeung Karl Leonhard Reinhold, Johann Gottlieb Fichte, G. W. F. Hegel, F. W. J. Schelling jeung Friedrich von Schlegel dina staf pangajaran anak, universitas geus di puseur mecenghulna idealisme Jerman jeung awal romantika.

dina 2014, universitas ngabogaan kira-kira 19,000 siswa enrolled jeung 375 profesor. présidén anak kiwari, Walter Rosenthal, kapilih di 2014 keur 6 istilah taun.

Nu Friedrich Schiller University di Jena, diadegkeun dina 1558, jeung anak 21,000 siswa sebaran leuwih sapuluh fakultas beda daun mark anak dina gambar kota. Siswa boh universitas atawa universitas tina élmu dilarapkeun nyieun hiji saparapat tina pangeusi tina Jena. janten, eta katuhu sadaya ngomong: Teu aya universitas di Jena, Jena nyaéta universitas! kira-kira 340 profesor jeung 6,400 anggota gawé staf di universitas jeung universitas rumah sakit, kiwari dimungkinkeun nu terus ngembang jadi salah sahiji rumah sakit paling modern di Jerman.

universitas nyimpen tekenan dina intensely nyokot perawatan murid anak, jeung karya dina nyiptakeun “murid’ Paradise di Jena. program husus ngarojong murid ti mancanagara. Lamun datang ka pangajaran, Jena University ngagabungkeun tradisi jeung inovasi: Salian ti ubar, Fisika, Psikologi, studi bisnis jeung ékonomi, atawa olahraga, bio jeung sosial élmu – sakabéh nu kacida rengking – nu disebut “subjék leutik”, kawas misalna caucasiology, studi Romania atawa Indo-Jermanik, nu sustained. Nu rupa-rupa kasempetan pikeun kuliah di ngan universitas klasik Thuringia sacara wangun penampilan anak ogé dangong anak: meta tanpa wates – interdisciplinarily jeung internasional. Ku sabab, propil panalungtikan jelas geus ngadegkeun jeung bakal salajengna dimekarkeun. propil panalungtikan kiwari Jena University urang téh diwangun ku lima wewengkon panalungtikan prioritas:

  • élmu optik, Photonics jeung Photonic Panyiaran
  • Bahan inovatif jeung Panyiaran
  • Dinamika Systems biologis Complex
  • Laboratorium tina Pencerahan
  • Individu jeung Robah Sosial

Éta kabéh réngsé ku tilu akademik cross-bagian:

  • Analisis jeung Management of Systems Complex;
  • Konteks budaya Ageing;
  • Éropa sacara Asal: Budaya jeung Agama di Dunya Kuna jeung Abad Pertengahan

Nepi-jeung-datang élmuwan ngora aya alusna disusun pikeun careers maranéhanana saprak aranjeunna dirojong ku Jena Pascasarjana Academy. jeung nu, topik penting “perawatan anak” nembongan dina agenda universitas sacara. Minangka salah sahiji pendiri tina “Jena Alliance keur Kulawarga”, Jena University nangtung pikeun kasaluyuan ngabogaan barudak nalungtik. Kanggo ieu, geus meunang Total E-Quality Award. Nu Friedrich Schiller University ogé internasional well-renowned: Hal ieu terpadu kana jaringan penting, kawas Group Coimbra, jeung cooperates sareng leuwih ti 100 universitas atawa lembaga akademik di sakuliah dunya. jeung ampir 300 mitra dina Éropa hiji bursa hirup murid jeung guru téh nyokot tempat.

Di 2008 Jena geus dileler judul Jerman sacara “Kota Élmu”. 2008'S kajadian anu niatna kapangaruhan ku kagiatan universitas sacara. jeung, di masa anu payun, universitas hayang ngadukung pangaruh kuat dina pangajaran, panalungtikan jeung budaya, nasional jeung internasional.

sakola / akademi / departemén / kursus / fakultas


  • Teologi
  • Fakultas Hukum
  • Ékonomi
  • pilsapat
  • Élmu Sosial sarta behavioral
  • Matematika sarta Élmu Komputer
  • Fisika sarta Astronomi
  • Kimia sarta Élmu Pengetahuan Bumi
  • Biology na Farmasi
  • ubar

Sajarah


Jarakna ngan saukur sababaraha taun revolusi pulitik di Jerman Wetan Kota universitas Thuringian leutik Jena geus blossomed kana hiji puseur sacara internasional signifikan pembelajaran. Hiji atmosfer robah téh dominan, tapi sanajan mimiti anyar ieu salah Sigana deui fondly kana tradisi grand: Goethe, Schiller, Hegel na Fichte ditinggalkeun tanda maranéhanana dina hirup intelektual, Abbe, Zeiss na Schott neundeun pondasi pikeun karaharjaan ekonomi.

The kasarna 25 000 siswa dina Schiller Universitas Friedrich jeung Universitas Élmu Terapan masihan hiji flair eternally youthful ka dayeuh 100 000, nu dikurilingan ku cliffs muschelkalk na nestled fantastically di lebak walungan Saale. Generasi penyair, filosof jeung muridna geus ditembangkeun praises taun lagu jeung puisi, sugan paling beautifully Gottfried Benn: “Jena méméh kami, di lebak pikaresepeun“. Madhab salah mana budaya nyaeta inescapable — luhureun sadaya, anu sahiji romantika, Classicism, jeung Gründerzeit. A uniquely cara murid ngeunaan kahirupan ogé dimimitian dina Jena sarta nuluykeun pikeun mibanda repercussions fundaméntal dina pulitik tinggi: ieu téh di mana fraternity murid pisan mimitina kabentuk, anu hideung-beureum-emas banner, dinten warna nasional, geus dibéré sumanget démokrasi persatuan, kaadilan jeung kamerdikaan kantos saprak pasamoan di Wartburg di 1817. Fraternities teu maén loba peran di Jena telat abad ka-20, tapi mémori tina mecenghulna demokratis ieu dilestarikan teu ukur ku wearers ieu tina ribbons warni tur caps.

parobahan radikal na departures ti kaliwat muncul geus salawasna geus mangrupa widang husus tina Jena. Sabot dua profesor munggaran, Stigel na Strigel, sarta maranéhanana 171 siswa dipindahkeun ka collegium Jenense, baheulana hiji biara Dominika, di 1548, daulat maranéhna, Johann Friedrich I, éta kénéh di kandangan kaisar. siga “ringleader” sahiji satru Protestan Schmalkaldian nu Wettin Panwaslu Pangeran kungsi ngalaman eleh militér catastrophic ngalawan makuta Katolik sarta kapaksa cede korsi heubeul sarta universitas di Wittenberg ka misan na hated Moritz. Dina wewengkon ayeuna dina kakawasaan-Na, nu sempet dwindled hiji-katilu ukuran na saméméhna, anjeunna milih Weimar salaku korsi anyar pamaréntah sarta diadegkeun di kota tatanggana of landholders leutik sarta anggur-growers a Hohe Schule (sakola luhur) keur latihan clergymen Protestan jeung guru. Mung berharga “lokasi Electoralis” tina Friedrich nu Wise ieu disimpen na dibawa ti Wittenberg mun Jena.

Dina poé mimiti nu pendatang akademik teu persis warmly tampi, — nu ngajadikeun bebas tina profesor ti pajeg alkohol jeung tata krama kasar-na-siap murid maranéhna, anu alatan hiji gelar badag otonomi légal bisa scarcely jadi prosecuted ku pangadilan satempat, éta Thorn di sisi warga orientasi tegak. kamampuan intelek, kumaha, nu humanistik, lembaga atikan reformasi-orientated dijieun leaps gancang dina perkembangannya; ku pertengahan 1550s Jena ieu geus dianggap salaku puseur ngarah tina Reformasi, jeung édisi Jena karya Luther urang sempet outstripped hiji proyék competing di Wittenberg. Tapi ieu mah dugi 1558 yén Jena Hohe Schule narima hak husus kaisar salaku universitas.

kasarna 100 taun saterusna, kaluar tina hiji modern universitas reformasi era mimiti kalayan opat fakultas — pilsapat, Teologi, Hukum sarta Undang-Kedokteran — kungsi dikembangkeun komunitas panalungtikan kalawan kapentingan pisan variatif. The matematikawan jeung astronom Weigel, anu diajarkeun Leibniz, antara séjén, dianggap salaku salah sahiji pendiri pamikiran ilmiah. Di handap ieu mangrupakeun akar universitas nu, sakali di mekar, bakal earn epithet nu “hoarder pangaweruh”. Sing saha jalma nu indit kaluar tina jalan pikeun nganyatakeun pujian luhur sapertos éta, siga “Superintendent of Ukuran langsung di Élmu sarta Seni”, sanes sahanteuna mun hatur pikeun ngembangkeun ieu: nu councilor privy Johann Wolfgang von Goethe methodically enlisted pamikir eminent sarta peneliti kana Kadipaten propinsi leutik sarta sacara sistematis dijieun kaayaan idéal pikeun karya maranéhanana. perpustakaan, Kebon botanis, a arsip sajarah alam jeung laboratorium kabéh tunduk kana konsepsi fiskal nya ku urutan. Lembaga kayaning observatorium jeung kempelan mineralogical bisa disusud deui ka prakarsa na. Dina waktu nu sarua ambisi ilmiah Goethe urang sorangan kauntungan ti infrastruktur ieu. Manéhna digawé raket jeung kimiawan Doebereiner, pangadeg sistem periodik, sarta jeung anatomi Justus Loder. pilarian suksés-Na pikeun tulang intermaxillary dianggap salaku salah sahiji conto pangheubeulna panalungtikan médis sasaran di jaman modern; spésimén disiapkeun ku pujangga-pangeran dirina anu masih dilestarikan dina anatomis Kumpulan Universitas Jena.

Decisive, sanajan, keur heran taun klasik-romantis éta hiji mimiti “jaringan”, nu dina kaayaan luhung dikumpulkeun greats intelektual anu luar biasa dina hiji tempat. Hegel, Fichte na Schelling, Voss, baraya Schlegel na Friedrich Schiller — salaku dosen sajarah — sadayana diajarkeun di kota dina Saale, bari Novalis, Hölderlin, Brentano, Föbel na Arndt diuk di ceramah maranéhanana.

Kiwari mah ukur ngaran jalan jeung plak, tapi ogé lovingly disimpen wangunan, saksi biruang ka mangsa ieu: pikeun imah taman conto Schiller urang, home Fichte urang, tinggal Goethe urang superintendent di Kebon botanis, atawa Fromann House, nu kiwari boga fungsi minangka hiji institut keur sarjana tina Jerman sarta sejarawan seni. The astounding konsentrasi budaya dina eta taun, nu ditandaan mimiti a shift paradigma radikal dina budaya tur elmu di ibukota kembar dinasti Ernestine urang, ayeuna poko tina DFG (Déwan Panalungtikan Jerman) Panalungtikan kolaborasi “The Weimar – Jena. Budaya sabudeureun 1800”.

Tapi pondasi reputasi internasional Jena urang salaku hiji puseur industri teu dijieun dugi ngeunaan 70 taun engké ku rasi fortuitous of personalities — sakali deui di universitas. rékayasa precision Zeiss sarta élmu optik tutuwuhan jeung kimiawi kaca jalan Schott & Gen. sumping kana mahluk ampir salaku usaha spin-off kaluar tina Alma mater — jauh di jalan anu sarua saloba envisage revitalisasi Jerman salaku lokasi tinggi-tech ngaliwatan dovetailing deukeut elmu jeung dunya bisnis. formulir ieu kerjasama antara universitas jeung industri ngalobaan sacara alami di Jena, salaku éta.

The impetus keur mecenghulna kana umur industri ieu dirumuskeun ku Ernst Abbe (diangkat Professor Mitra dina 1870), saha, bari tetep di 30s mimiti na, dimekarkeun téorina ngeunaan kabentukna gambar mikroskop, nu nyandak kana tinimbangan fenomena akrab tina difraksi, sahingga dijadikeun kabisat dina konstruksi mikroskop ti trial and error mun desain methodical. Anjeunna dibéré komisi ieu ku montir universitas, Carl Zeiss, anu kungsi steadily perfecting pangwangunan pakakas optik di bengkel swasta na. Otto Schott, anu narima gelar doktor di Jena di 1875, éta nu katilu asup kana satru ku diwangunna, di urging Abbe urang, a “Laboratorium keur Kaca Téhnologi” di 1884, pikeun ngahasilkeun lenses husus kacida murni pikeun mikroskop Zeiss urang jeung alat optik. murid Humboldt urang Matthias Jakob Schleiden, Professor of Botani sarta kasohor Téori sél na, wanti — sarta engké benefited tina — proses ieu, nu éta ngabuktikeun exemplary dina sajarah ekonomi Jerman.

Kasuksésan tutuwuhan Zeiss dibawa sababaraha pagawe kacida mumpuni ka dayeuh, sarta nyicingan acuk sharply ku 150% dina waktos ti 1870 ka péngkolan abad, mun kasarna 25 000. kamakmuran anyar ieu, nu Zeiss na Abbe dibagikeun kalawan karyawan ngaliwatan statute sosial pioneering jeung transformasi awal perusahaan teh kana yayasan anu, ogé yielded kauntungan keur kota jeung universitas: misalna dina Volkshaus, pusat budaya jeung aula konsér, ieu diwangun ku Zeiss duit, sarta lamun profesor jeung mahasiswa dipindahkeun kana wangunan anyar dina ulang 350th sahiji universitas di 1908, Zeiss Yayasan kontribusi éta teu nu sahanteuna mun hatur keur kieu. The tutulung swasta panggedena tunggal pikeun struktur Art Nouveau endah manan ku garéja renowned tur téater arsiték Theodor Fischer sumping ti Otto Schott.

Waktu-bentang antara Gründerzeit jeung Républik Weimar nyaeta, pikeun Jena salaku puseur modérn learning, sugan leuwih signifikan ti jaman klasik-romantis oft-disebutkeun. Biolog Ernst Haeckel, nu theorist évolusionér pangpentingna sanggeus Darwin, diajarkeun di Jena, sakumaha tuh nu matematikawan na logician Gottlob Frege, saha ngarah kontemporer filosof Anglo-Saxon disebatkeun salaku hiji pangaruh. Ogé patut mentioning anu Hans Berger, anu kapanggih electroencephalogram nu (EEG), éta psikiater Otto Binswanger, filsuf Rudolf Eucken, para sejarahwan Johann Gustav Droysen na Alexander Cartellieri, nu philologists Sievers na Delbrück, nu pedagogues reformasi Stoy na Petersen, nu jurist Eduard Rosenthal jeung Max Wien, salah sahiji panaratas telegraphy nirkabel. Jena ngarasakeun mangsa jaya-jayana dina kasenian rupa berkat avant-garde orientated circle seniman dipuseurkeun di sabudeureun Eberhard Grisebach na Botho Graef: sanggeus skandal di Weimar Auguste Rodin narima hiji doktor husus di 1905, sarta dina taun 1907-09 Ferdinand Hodler nyiptakeun lukisan monumental kawentar “siswa Jerman netepkeun kaluar pikeun Perang Kamerdikaan ti 1813” keur aula universitas Kuliah anyar. Gawe bareng kunjungan na paméran ku Expressionists ngarah jeung sambungan kana Weimar Bauhaus ditinggalkeun tanda maranéhanana dina hirup artistik kota.

sanajan — atawa sugan persis kusabab — iklim Libertarian na a upheaval kasar befell intelligentsia Jena di pertengahan taun 1920an. Pamanggih ngeunaan modél Nasional Sosialis universitas gancang sumping kana mahluk, jeung wawakil ngarah teori ras tur euthanasia nyetél dieu — di deukeutna saharita ka camp konsentrasi Weimar-Buchenwald.

Handap mangrupa fase ringkes reorganisasi sanggeus 1945 nu Alma mater sakali deui meunang bray dina whirlpool ideologi pulitik, sarta ieu ayeuna diperkirakeun mekar kana “universitas sosialis”. Lambang paling katingali ieu teh “panalungtikan tinggi-naékna”, diwangun tina 1967-72 nurutkeun rencana ku béntang GDR arsiték Herbert Henselmann tur asalna dimaksudkeun pikeun-milik kaayaan VEB Carl Zeiss, kana nu kaum akademisi kapaksa mindahkeun. Dina 127m sinyal nonjol ieu sosialis munara arsitéktur otoriter luhureun kota dina Saale. najan kitu: dina kalangkang na mecenghul hiji atmosfir lalawanan subversive, sarta Jena ieu dianggap salaku stronghold dissident dina GDR.

Di 1989 profesor jeung mahasiswa nunjukkeun di jalan babarengan; nu konstrain on kabebasan intelektual sempet sigana geus ngarasa nowhere jadi oppressively sakumaha dina widang panalungtikan sarta atikan. Langsung saatos revolusi pulitik Universitas Jena dilumangsungkeun ukuran parna sarta hésé: unggal guru ieu dievaluasi, tur kaluar ti departemén saacanna aya anu ngawangun sapuluh fakultas of a contoured, klasik, universitas komprehensif — hijina universitas sapertos di Thuringia. A kampus anyar diadegkeun di situs urut tutuwuhan Zeiss utama dina haté kota, jeung proyék wangunan milyar-tanda “Universitas klinik 2000” ngagaduhan dijalankeun. Di arah program pangajaran na universitas oge nyandak up tradisi heubeul: kacida diversified filosofis Fakultas teh, salaku conto, nu bisa hirup kalawan “eksotis” Widang kayaning Purba Oriental, Studi Kaukasia sarta Indo-Jermanik geus kapanggih imah. Atanapi di Fakultas Médis, nu geus dianggap peran caregiver luhur pikeun sakabéh Thuringia kalawan na klinik 1400-ranjang. Sarta tangtu Fisika sarta élmu biologis pantas nyebut.

Diakses na jaringan ieu panalungtikan numbu raket nu Rahasia jaman Renaissance dina kotana dina Saale salaku puseur pembelajaran. Loba direksi jeung huluna jurusan institutes non-universitas di Jena ogé nahan professorships di universitas. Saluareun ieu uni Jena mertahankeun hiji satru universitas jeung Halle na Leipzig. dibagikeun, dina sababaraha kasus proyék interdisciplinary, e.g. di lima DFG kolaborasi puseur Panalungtikan jeung tujuh Innovationskollegs (runtuyan kuliah), mangrupa hasil alam. iklim subur tur expectant ieu bringing ngeunaan sacara gembleng string of undertakings mahiwal jeung ngajangjikeun dina panalungtikan, loba nu keur neruskeun dina hiji basis interdisciplinary dina jaringan koperasi.

Tapi iklim di Jena ogé sigana jadi gaduh pangaruh positif dina pangajaran: hubungan piwuruk antara siswa jeung dosén téh comparatively alus, — memang mun extent misalna hiji yén prospek tina kursus gancang sarta intensif studi persuaded hiji angka tétéla badag siswa masihan Alma mater tanda luhur maranéhanana dina rankings universitas panganyarna ku “Spiegel”, “bagean tukang perahu” jeung “Stiftung Warentest”. Ieu tujuan umum jalma jawab di universitas, na di kota na kaayaan tingkat nu ngembangkeun ieu kudu nuluykeun uninterrupted.


Anjeun hoyong ngabahas Friedrich Schiller universitas Jena ? Sakur Patarosan, koméntar atawa resensi


Friedrich Schiller universitas Jena on Peta


poto


Photos: Friedrich Schiller Universitas Jena Facebook resmi

video





Bagikeun info ieu dipake jeung babaturan

Friedrich Schiller universitas ulasan Jena

Gabung ngabahas ngeunaan Friedrich Schiller universitas Jena.
PUNTEN CATET: EducationBro Magazine méré Anjeun kamampuhan pikeun maca info ngeunaan universitas di 96 basa, tapi urang nanya ka hormat anggota sejen tur ninggalkeun koméntar dina basa Inggris.