Humboldt Universitas Berlin

Humboldt Universitas Berlin

Humboldt universitas Rincian Berlin

Enroll di Humboldt Universitas Berlin

gambaran


nu Humboldt Universitas Berlin mangrupa salah sahiji universitas pangkolotna Berlin urang, diadegkeun dina 15 Oktober 1810 salaku Universitas Berlin (Universität zu Berlin) ku pembaharu atikan Prusia liberal jeung linguistWilhelm von Humboldt, model universitas nu geus niatna dipangaruhan universitas Éropa jeung Western séjén. ti 1828 ieu katelah Frederick William University (Friedrich-Wilhelms-Universität), jeung saterusna (unofficially) ogé salaku Universitas unter den Linden sanggeus lokasina di urut karaton Pangeran Henry of Prusia (1726-1802) nu lanceukna, King Frederick II, geus diwangun pikeun manéhna antara 1748 jeung 1753 dina Avenue Unter den Linden. Di 1949, eta robah ngaranna ka Humboldt University ngahargaan boh Wilhelm pangadeg sarta lanceukna, geographer Alexander von Humboldt. Di 2012, nu Humboldt Universitas Berlin ieu salah sahiji universitas Jerman sabelas meunang di Paguron luhur Jerman kaunggulan prakarsa, a kompetisi nasional pikeun universitas diayakeun ku Pamaréntah Féderal Jérman. universitas geus dididik 29 Hadiah Nobel winners tur dianggap salah sahiji universitas paling bergengsi di Éropa sakabéh ogé salah sahiji universitas paling bergengsi di sakuliah dunya keur seni humaniora.

Urang delighted nu museurkeun kuliah di Humboldt-Universität keur semester atawa sataun. Diversity pangaweruh jeung variasi dina pangajaran antarana anu konci pikeun pamanggih Humboldtian atikan. Murid International anu hayang méakkeun bagian tangtu di Humboldt-Universitaet atawa geus enrolled pikeun gelar dieu utamana ngabagéakeun. Maranéhanana nyumbang kaahlian jeung internasional perspéktif akademik maranéhanana ka forum akademik, méré siswa Humboldt hiji kasempetan pikeun nyaho ngeunaan tipe séjén pangaweruh jeung budaya sejen di pendidikan luhur. Urang yakin yén anjeun bakal bisa ngahontal learning nu hasil nu geus disetel kaluar attain boh academically jeung culturally bari nyerep pangaweruh cara Humboldt.

Mangga nyokot dicatet yén siswa internasional anu teu bagian ti hiji program bursa jeung teu tahan beasiswa ku hiji funder disatujuan, ngan bisa enrolled salaku mahasiswa non-gelar dina kasus luar biasa.

Nu webpages handap bakal ngajawab loba patarosan jeung nujul ka kaluar arah ngajajah. Pikeun maranéhanana kabetot dina meunang tinjauan ngeunaan kursus-kursus ditawarkeun dina basa Inggris dina semester kiwari, snapshot bisa kapanggih di dieu.

 

sakola / akademi / departemén / kursus / fakultas


  • Fakultas Hukum
  • Fakultas Matematika sarta Élmu Pengetahuan Alam (elmu bumi, Ilmu komputer, matematika, elmu kimia, Fisika)
  • Fakultas Kahirupan Élmu (Tatanén sarta Hortikultura, biologi, Psikologi)
  • Charité - Berlin Universitas Kedokteran
  • Fakultas Filsafat I (pilsapat, Sajarah, étnologi Éropa, Dinas Perpustakaan sarta Élmu Émbaran)
  • Fakultas Filsafat II (Sastra, elmu basa, Studi Skandinavia, literatures roman, Studi Amérika Inggris na, Studi Slavia, klasik filologi)
  • Fakultas Kamanusaan sarta Élmu Sosial (Élmu Sosial, Studi Budaya / Seni, / Studi Asia Afrika (ngawengku Arkeologi), Studi génder, elmu olahraga, RehabilitationStudies, pendidikan, Manajemén kualitas di Atikan)
  • Fakultas Teologi
  • Fakultas Ékonomi sarta Usaha Administrasi

Sajarah


anjeunna semester munggaran di Berlin universitas karek diadegkeun lumangsung dina 1810 jeung 256 siswa jeung 52 dosén di fakultas hukum, ubar, teologi jeung filsafat dina rektor Theodor Schmalz. universitas geus imah loba pamikir greatest Jerman urang ti dua abad kaliwat, diantara aranjeunna anu subjektif idealist filsuf Johann Gottlieb Fichte, nu theologian Friedrich Schleiermacher, nu mutlak idealist filsuf G.W.F. Hegel, nu theorist légal Romantic Friedrich Carl von Savigny, nu pessimist filsuf Arthur Schopenhauer, obyektif idealist filsuf Friedrich Schelling, kritikus budaya Walter Benjamin, sarta fisika kawentar Albert Einstein jeung Max Planck. Pendiri teori Marxist Karl Marx jeung Friedrich Engels dihadiran universitas, sakumaha tuh pujangga Heinrich Heine, novelis Alfred Döblin, pangadeg strukturalisme Ferdinand de Saussure, unifier Jerman Otto von Bismarck, Partai Komunis Jerman pangadeg Karl Liebknecht, Afrika Amérika Pan Africanist W. E. B. Du Bois na unifier Éropa Robert Schuman, kitu oge bedah pangaruh Johann Friedrich Dieffenbach dina satengah mimiti tina 1800s. universitas nyaeta imah 29 winners Hadiah Nobel.

Struktur universitas ieu panalungtikan-intensif Jerman, kayaning Humboldt, dilayanan salaku modél lembaga kawas Johns Hopkins University. saterusna, eta geus diaku yen “nu 'Humboldtian’ universitas janten model keur sésana Éropa kalawan prinsip sentral na keur rugbi pangajaran jeung panalungtikan dina karya nu sarjana individu atawa ilmuwan.”

Sajaba anchoring kuat subjék tradisional, kayaning elmu, hukum, pilsapat, sajarah, teologi na ubar, Berlin Universitas dikembangkeun pikeun ngawengku sababaraha disiplin ilmiah anyar. Alexander von Humboldt, lanceukna ti pangadeg William, diwanohkeun ka learning anyar. Kalawan pangwangunan fasilitas ieu panalungtikan modérn dina satengah kadua tina pangajaran Abad ka-19 tina élmu alam mimiti. peneliti kawentar, kayaning kimiawan Agustus Wilhelm Hofmann, éta fisikawan Hermann von Helmholtz, nu matematikawan Ernst Eduard Kummer, Leopold Kronecker,Karl Weierstrass, nu ahli médis Johannes Peter Müller, Albrecht von Graefe, Rudolf Virchow andRobert Koch, nyumbang ka Berlin Universitas urang Kinérja ilmiah.

Salila periode ieu enlargement, Berlin Universitas laun dimekarkeun pikeun ngasupkeun akademi saméméhna misah lianna di Berlin. Hiji conto bakal Charité, nu Pépinière jeung collegium Medico-chirurgicum. Di 1717, Raja Friedrich Kuring kungsi diwangun hiji imah quarantine pikeun Plague di Gerbang kota, nu di 1727 ieu rechristened ku “raja prajurit” Friedrich Wilhelm: “Eta kudu disebut Charité imah” (Ieu bakal disebut Charité [Perancis pikeun amal]). ku 1829 situs nu janten kampus médis Berlin Universitas sarta tetep jadi dugi 1927 lamun RS Universitas langkung modern diwangun.

Berlin Universitas dimimitian kumpulan sajarah alam di 1810, nu mana, ku 1889 diperlukeun wangunan misah sarta jadi Museum bulu Naturkunde. The preexisting Tierarznei Sakola, diadegkeun dina 1790 sarta diserep ku universitas, di 1934 ngawangun dasar fasilitas Pangajaran sarta Palatihan Atikan Kedokteran (Dasar fakultas Pangajaran sarta Palatihan Atikan). Jadi universitas Pertanian Berlin (Universitas Pertanian Berlin), diadegkeun dina 1881 ieu gawe bareng jeung fakultas Pertanian sahiji Universitas.

saatos 1933, kawas sakabeh Paguron Luhur Jérman, eta ieu kapangaruhan ku rezim Nazi. The rektor mangsa ieu Eugen Fischer. Ieu ti perpustakaan universitas urang nu sababaraha 20,000 buku ku “degenerates” jeung lawan tina rezim nu dicandak bisa dibeuleum dina bulan Méi 10 taun nu di Opernplatz (ayeuna Bebelplatz) pikeun démo ditangtayungan ku SA nu ogé diulas ucapan hiji ku Joseph Goebbels. A monumen ieu tiasa ayeuna kapanggih di puseur alun, diwangun ku hiji lawang panel kaca onto hiji kamar bodas bawah tanah jeung spasi rak kosong pikeun 20,000 jilid sarta piagam a, bearing hiji epigraph ti hiji 1820 Karya ku Heinrich Heine: “Anu ngan prelude a, dimana aranjeunna kaduruk buku, aranjeunna kaduruk di urang tungtung” (“Ieu tapi prelude a; dimana aranjeunna kaduruk buku, aranjeunna pamustunganana ngaduruk urang”).

Hukum keur Meiji tina Service Sipil Profesional (Jerman “Hukum keur Meiji tina Service Sipil Profesional”) nyababkeun 250 profesor Yahudi jeung karyawan keur dipecat nalika 1933/1934 jeung sababaraha doctorates keur ditarik. Siswa jeung sarjana jeung lawan pulitik Nazi anu ejected ti universitas sarta mindeng ngadéportasi. Antukna méh katilu sakabéh staf anu dipecat ku Nazi.

Soviét Administrasi Militér di Jerman (SMAD) maréntahkeun (paréntah Rujukan. 4) bubuka universitas dina Januari 1946. The SMAD miharep hiji Berlin Universitas redesigned dumasar kana model Soviét, Tapi aranjeunna hanacaraka on phrasing nu “karek dibuka” teu “ulang dibuka” alesan pulitik. Présidén tina Administrasi Tengah Jerman keur Sisdiknas (DZVV), Paul Wandel, di alamat na di Januari 29, 1946, upacara pamukaan, ceuk: “Kuring spoke tina lawang nu, teu di ulang bubuka universitas. Universitas Berlin kedah efektif mimiti deui ampir unggal jalan. Anjeun boga sateuacan Anjeun gambar ieu universitas heubeul. Naon tetep anu mangrupa naught tapi ruruntuhan.” modél pangajaran ieu dugi ka tujuh departemén gawe dina dibuka deui, wangunan perang-ruksak, kalawan loba guru maot atanapi leungit. Tapi, ku semester usum 1946, nu Élmu Perekonomian sarta atikan Fakultas sempet ulang dibuka.

The Gagah tur tani Fakultas (Jerman: Pagawe 'na tani' Fakultas) (ABF), hiji program pangajaran aimed di pamuda anu, alatan alesan pulitik atawa ras, geus disadvantaged handapeun Nazi, didirikan di universitas antukna. program ieu eksis di Berlin Universitas dugi 1962.


Anjeun hoyong ngabahas Humboldt Universitas Berlin ? Sakur Patarosan, koméntar atawa resensi


Humboldt Universitas Berlin on Peta


poto


Photos: Humboldt Universitas Berlin Facebook resmi

video





Bagikeun info ieu dipake jeung babaturan

Humboldt universitas ulasan Berlin

Gabung ngabahas ngeunaan Humboldt Universitas Berlin.
PUNTEN CATET: EducationBro Magazine méré Anjeun kamampuhan pikeun maca info ngeunaan universitas di 96 basa, tapi urang nanya ka hormat anggota sejen tur ninggalkeun koméntar dina basa Inggris.