Universitas Greifswald

Universitas Greifswald

Universitas Rincian Greifswald

Enroll dina The University of Greifswald

gambaran


Universitas Greifswald diadegkeun dina 1456 jeung mangrupa salah sahiji lembaga akademik pangkolotna di Éropa. di luhur 10,500 siswa ti sakumna dunya narima instruksi akademik paling modern jeung kasempetan panalungtikan seru di lingkungan time-ngahormatan.
Universitas Greifswald nyebutkeun lima widang konci panalungtikan di Plan University Development anak kiwari: 1) Kedokteran Community jeung Individualized Kedokteran, 2) Robah lingkungan: Responses jeung Adaptasi, 3) Budaya tina Baltik Laut Region, 4) Plasma Fisika sarta 5) Proteomics jeung Panyiaran Protéin di Inféksi Biologi, Mikrobiologi lingkungan jeung Biotéhnologi.
Ieu widang konci panalungtikan dicirikeun ku kasuksésan panalungtikan alus teuing ti attracting grup panalungtikan jeung publikasi luhur ranking, gawé babarengan interdisciplinary jeung interfaculty, hubungan deukeut ka lembaga panalungtikan non-universitas di kota Greifswald, citakan dina jaringan nasional jeung internasional jeung jasa nyadiakeun pikeun transfer pangaweruh jeung téknologi.

sakola / akademi / departemén / kursus / fakultas


  • Seni & Kamanusaan
  • bisnis & hukum
  • ubar
  • Matematika sarta Élmu Pengetahuan Alam
  • Teologi

Sajarah


Universitas Greifswald diadegkeun dina 17 Oktober 1456 jeung persetujuan ti Kakaisaran Romawi Suci jeung Paus. Ieu mungkin alatan komitmen agung Greifswald urang lord walikota, Heinrich Rubenow, anu oge jadi rektor munggaran universitas urang, jeung rojongan ti Adipati Wartislaw IX of Pomerania na Bishop Henning Iven teh St Nicolas lokal’ gereja gede. wangunna lumangsung di katedral lokal, nu ieu engké remodeled ku Caspar Daud Friedrich jeung lanceukna sarta masih bisa dilongok kiwari. Wangunna sahiji universitas ieu dimungkinkeun ku SK nu diwatesan aktivitas pangajaran di Universitas Rostock (diadegkeun 1419). Sababaraha profesor ditinggalkeun Rostock pikeun Greifswald neruskeun karya maranéhanana aya, dimana Heinrich Rubenow nyokot kasempetan ngadegkeun universitas sorangan. Aslina, universitas diwangun tina opat bagean tradisional: Teologi, pilsapat, Ubar sarta Hukum.

Kabebasan elmu ogé otonom sarta timer administrasi universitas anu ulang ngadegkeun. Fakultas Hukum sarta Ékonomi ieu ulang dibuka tina 1991 ka 1993. renovasi éksténsif lumangsung saprak 1990. The dinosaurus Emausaurus ieu dingaranan akronim tina universitas (Erndt-Moritz-Arndt-Theniversität Greifswald) di 1990.

awal taun 1999, Universitas Greifswald éta diantara kahiji di Jerman ngabagéakeun tur ngenalkeun sistem muda / Masterdegree internasional salaku diusulkeun ku deklarasi Bologna. Sistem anyar geus diganti sagala urut 4.5 taun “Magister Téknik” derajat di seni humaniora jeung diatur pikeun ngaganti 4.5 taun “diploma” baheulana dileler dina élmu sarta dina bisnis teuing.

Di 2006, universitas sohor ulang 550th na kalawan rupa-badag kajadian. Upacara sentral - mimilukeun ulang lawang wangunan administrasi direnovasi universitas urang ku Présidén Horst Köhler Jérman, Ratu Silvia Swédia, sarta Menteri Présidén Harald Ringstorff of Mecklenburg-Vorpommern - lumangsung dina 17 Oktober 2006.

Kusabab ahir GDR Universitas Greifswald geus undergone usaha konstruksi utama. Antawis 1991 jeung 2007, langkung ti 417 juta euro anu spent dina renovasi ati wangunan bersejarah, kitu ogé dina pangwangunan loka anyar. Contona, 19aula Kuliah abad (“auditorium maksimum”) geus dibalikeun taliti, kawas utama wangunan administrasi sarta loba wangunan lianna universitas di puseur bersejarah ngeunaan kota. A kampus anyar pikeun élmu alam (Fisika, elmu kimia, biokimia), ubar, IT na matematik sahandapeun konstruksi di bagian wétan kota. The domiciles anyar Greifswald Universitas Perpustakaan, departemén fisika, biology na biokimia geus réngsé. RS universitas, nu ieu panginten ka réngsé dina 2009, bakal paling up-to-date full-scalee rumah sakit di Jerman, nambahkeun kana banding ti Greifswald Médis Sakola. Salaku konsekuensi tina pangwangunan wangunan Rumah Sakit Greifswald Universitas anyar, kabeh gedong abad bersejarah 19 sarta mimiti 20 nya éta baheulana dipaké ku rumah sakit bakal dibikeun ka imah disiplin séjén, sahingga nyieun hiji kampus heubeul-kota pikeun departemén kayaning hukum na ékonomi, humaniora jeung élmu sosial, jeung ngaronjatkeun panalungtikan sarta ngajarkeun considerably. Salaku salah sahiji wungkul 17 kaluar tina jumlahna aya 52 proyék wangunan diusulkeun ngeunaan “Pentingna nasional” sakuliah Jerman, pamarentahan nasional geus sapuk pikeun mieun bantuan pangwangunan hiji lab panalungtikan Farmakologi anyar (di Jerman, pangajaran anu biasana cared keur ku nagara bagian Jérman teu ku pamaréntah nasional, nu ngan ngarojong sababaraha proyék ngeunaan pentingna nasional jeung internasional).

Aya geus sering debat saperti keur naha ngaran Arndt urang téh desirable pikeun universitas atawa henteu, tapi usaha pikeun ngaganti ngaran universitas urang sok geus ditolak. Sajarah Nazi sahiji Universitas keur researched ngan ayeuna.

di Jerman, aya ngan tilu heubeul universitas ku count tina taun ayana: Universitas Heidelberg (ngadegkeun 1386), Universitas Leipzig (1409), jeung universitas Rostock (1419).

Internasional ko-operasi kalawan lembaga lianna paguron luhur di Éropa kalér eksis geus di taun pangheubeulna, sparked na gancangan ku Hanse jaringan Transnasional dagang. ti 1456 dugi ka 1526, 476 Scandinavians anu enrolled di Greifswald Universitas na 22 anggota fakultas ogé genep rectors sumping ti Skandinavia. Ieu perséntase rélatif dibandingkeun jumlah total siswa wanoh. Sumber ngasongkeun hirup rélatif dipisahkeun murid Swedia dina universitas utamina Jérman sanajan.


Anjeun hoyong ngabahas The University of Greifswald ? Sakur Patarosan, koméntar atawa resensi


Universitas Greifswald on Peta


poto


Photos: Universitas Greifswald Facebook resmi




Bagikeun info ieu dipake jeung babaturan

Universitas ulasan Greifswald

Gabung ngabahas The University of Greifswald.
PUNTEN CATET: EducationBro Magazine méré Anjeun kamampuhan pikeun maca info ngeunaan universitas di 96 basa, tapi urang nanya ka hormat anggota sejen tur ninggalkeun koméntar dina basa Inggris.