Universitas Erlangen Nuremberg

Universitas Erlangen Nuremberg

Universitas Erlangen Rincian Nuremberg

Enroll di Universitas Erlangen Nuremberg

gambaran


Universitas Erlangen Nuremberg mangrupa universitas panalungtikan umum di kota Erlangen jeung Nuremberg di Bavaria, Jérman. Ngaran Friedrich-Alexander asalna ti pangadeg kahiji universitas sacara Friedrich, Margrave of Brandenburg-Bayreuth, jeung berehan anak Christian Frederick Charles Alexander, Margrave of Brandenburg-Ansbach.

di Jerman, universitas seni liberal tradisional teu biasana boga sakola rékayasa atawa departemén. Tapi, FAU teu boga dosen rékayasa béda.

FAU nyaéta universitas nagara kadua panglobana di kaayaan Bavaria. It has 5 fakultas, 23 Departemén / sakola, 30 departemén klinis, 19 departemén otonom, 656 profesor, 3,404 anggota staf akademik jeung kasarna 13,000 pagawé.

Dina semester usum 2014/15 kira-kira 39,085 siswa (kaasup 3,556 mahasiswa asing) enrolled di universitas di 239 widang studi, jeung ngeunaan 2/3 kuliah di kampus Erlangen jeung sésana 1/3 di kampus Nuremberg. statistik ieu nunda FAU dina daptar luhur 10 universitas panggedena di Jerman.

In 2013, 5251 siswa lulus ti universitas jeung 663 doctorates jeung 50 theses post-doktor anu kadaptar. Sumawona, FAU narima 171 juta Euro (2013) waragad luar dina taun nu sarua, sahingga salah sahiji pihak-katilu universitas dibiayaan neneng di Jerman.

In 2006 jeung 2007, salaku bagian tina inisiatif kaunggulan nasional, FAU ieu dipilih ku Yayasan Panalungtikan Jerman minangka salah sahiji winners dina Paguron luhur Jerman kaunggulan prakarsa. FAU ogé anggota DFG (Yayasan Panalungtikan Jerman) jeung Gerentes Top Industrial pikeun jaringan Éropa.

Dina ranking Akademis of Paguron luhur Dunya pikeun warsih 2014, FAU rengking kadua antara paguron Jerman di Téknik / Technology jeung grup Élmu Komputer keur sakabeh opat parameter ranking TOP, lelembut, HiCi jeung pub.

sakola / akademi / departemén / kursus / fakultas


  • Fakultas Kamanusaan, Élmu Sosial, jeung Teologi
  • Fakultas Business, Ékonomi, jeung Hukum
  • Fakultas Kedokteran
  • Fakultas Élmu
  • Fakultas Téknik

Sajarah


1743 - Nu University ieu diadegkeun ku Margrave Friedrich of Brandenburg-Bayreuth

Universitas di Erlangen didirikan dina sumanget absolutism enlightened. Fungsi universitas Jerman dina abad ka ieu ngalayanan kaperluan loba principalities ku nyieun dibekelan pikeun atikan jeung latihan PNS ka ningkatkeun reputasi tina pangéran.

Ieu oge sumber perdana motivasi pikeun Margrave Friedrich of Brandenburg-Bayreuth anu ngadegkeun Friedrichs-Universität di Kapangéranan di 1743 jeung bantuan ti Margravess Wilhelmine jeung rektor munggaran Universitas, Daniel Superville.

Ieu universitas katilu jadi ngadegkeun di Franconia, sanggeus paguron luhur Altdorf jeung Würzburg, sarta dumasar di kota kaisar Erlangen di akademi urut satria sacara perenahna di Hauptstraße. Bubuka resmi Universitas lumangsung dina 4 Nopember 1743, hiji kajadian nu masih commemorated unggal taun di mati academicus.
1769 - Nu University téh dimekarkeun ku Margrave Alexander

Dina poé awal anak, Universitas di Erlangen ieu salah sahiji lembaga pangleutikna nanaon anak. A total 64 siswa anu enrolled di Universitas anyar dina taun yayasan sarta anu diajarkeun ku 16 profesor; jumlah rata-rata siswa tetep di kira-kira 200 pikeun sawatara waktu.

Sababaraha dekade munggaran ayana Universitas sacara anu ditandaan ku masalah ékonomi saprak margraviate of Brandenburg-Bayreuth ieu relatif leutik jeung teu utamana jegud. Ieu teu nepi ka 1769, lamun garis Bayreuth maot kaluar jeung margraviate of Brandenburg-Bayreuth ieu ngahiji jeung nu Brandenburg-Ansbach, nu Friedrichs-Universität ieu dibéré dasar finansial leuwih padet. Dina ngahargaan Margrave Alexander, pangawasa anyar, anu ogé jadi patron gede kahiji Universitas sacara, Universitas ieu diganti ngaranna Friedrich-Alexander-Universität dina taun nu sarua.

Kisaran tradisional disiplin ieu diajarkeun dina fakultas of Teologi, hukum, Kedokteran jeung Filsafat. Salian ti karaton Hohenzollern nu, salaku imah dowager nu, ngan maénkeun peran masarakat marginal, Kota margravial leutik Erlangen teu boga pulitik penting, lembaga ékonomi atawa kabudayaan, jeung profesor Universitas sacara ayeuna kaala status considerable dina masarakat kota.
1810 - Franconia jadi bagian ti Bavaria

Lima puluh taun sanggeus yayasan anak, Universitas underwent parobahan utama salaku hasil upheaval pulitik. Nu transfer daya ka makuta Prusia dina 1792, ka kakawasaan Perancis di 1806 sarta pamustunganana ka Bavarian makuta dina 1810 robah Universitas margravial jadi lembaga nagara-ngajalankeun. Sedengkeun ieu Hartina nu leungit loba otonomi anak, saperti yurisdiksi sorangan jeung statusna husus dibales ka warga universitas, ogé ningkat finances Universitas sacara.

Jumlah siswa geus risen jeung tetep ajeg di kira-kira 400 dina waktos ayeuna. Rencana ka museurkeun atikan universitas di Universitas Landshut, diteundeun turun ku Menteri Bavarian Nagara, Maximilian Joseph Montgelas, Hartina, dina awal abad ka masa depan Universitas ieu jeopardized dina leuwih ti hiji kasempetan. Ieu owed survival anak pamustunganana kanyataan nu kungsi ngan fakultas teologi Protestan di Bavaria. Geus teu terus aya, kabéh siswa Bavarian tina teologi Protestan, nu nomer geus tumuwuh nyata salaku hasil integrasi anyar Franconia sacara kana Bavaria, bakal geus kapaksa diajar di luar Bavaria.
1818 - Nu Schloss ieu resmi nyumbang ka University

In 1818, Universitas kaala jumlah signifikan wangunan anyar. Sanggeus pupusna Sophie Caroline, pamajikan kadua pangadeg Universitas, anu geus resided di Erlangen salaku dowager-Na saprak 1764, King Maximilian I Joseph tina Bavaria nyumbang ka Schloss, nu Schlossgarten, nu orangery jeung nu séjénna wangunan saméméhna dipiboga ku margraves ka University.

Satengah munggaran abad ke oge nempo reformasi utama Wilhelm von Humboldt ngeunaan konsep atikan universitas, di mana manéhna advocated kombinasi panalungtikan jeung pangajaran. Kuliah nu saméméhna geus ngumpul dina pendekatan mastikeun exegetic ka karya standar ayeuna fokus kana metodologi ulikan akademik jeung hidayah ka arah panalungtikan independent.
1824 - Universitätsklinikum Erlangen ieu diadegkeun
Pangwangunan Universitas Rumah Sakit Erlangen, rumah sakit di bagian wétan ti Schlossgarten, ieu proyék wangunan utama kahiji undertaken ku University sarta réngsé dina 1824. Kamajuan gancang ka arah ngembang diferensiasi antara subjék, jeung wewengkon panalungtikan anyar dina ubar jeung élmu dina satengah kadua abad ke diperlukeun pangwangunan loba wangunan anyar kira-kira Schlossgarten jeung sapanjang Universitätsstraße, nu datang ka ngabentuk inti Universitas. Wangunan paling keuna ti periode ieu aya Kollegienhaus (1889), nu anatomi jeung Patologi wangunan (1897 jeung 1906) jeung Perpustakaan Universitas (1913).
1890 - Nu University boga rata-rata hiji rebu siswa
Perluasan dina ukuran indit leungeun dina leungeun jeung kreasi loba departemén anyar jeung institutes dina eta nu, salaku béda ti departemén, teu ngan diajarkeun disiplin akademik tapi ogé dipigawé panalungtikan independent. nomer Student ogé ngaronjat markedly dina satengah kadua abad ke. Dina semester usum panas 1890, jumlah siswa enrolled topped nu 1000 mark pikeun kahiji kalina,

hartina University rengking jumlah 15 antara 21 paguron luhur di Kakaisaran Jerman dina watesan ukuran. perkembangan ieu ogé radikal robah hubungan antara Universitas jeung kota. Padahal gambar Erlangen di abad ka geus ditangtukeun ku trades Huguenot jeung karajinan, dina abad ke Universitas mimiti muter peran beuki signifikan.

Di antara profesor kawentar anu diajarkeun di Universitas éta theologian Adolf von Harleß, nu pengacara Christian tina tuah, nu profesor kadokteran Franz Penzoldt, sejarawan Karl Hegel, nu filsuf Ludwig Feuerbach, nu dosen Jerman tennō von Wiese, nu profesor studi Oriental jeung panyajak Friedrich Rückert, nu matematikawan Max Noether, nu fisikawan Eilhard Wiedemann, nu kimiawan Emil jeung Otto Fischer, nu botani Johann Christian Daniel von Schreber, nu pharmacists Theodor jeung Ernst Martius, nu zoologist Enoch Zander, jeung géologi Bruno von Freyberg.

Sababaraha mahasiswa kawentar Erlangen 's antarana theologist Wilhelm Löhe, nu pengacara jeung negarawan Prusia Karl Freiherr von Stein ka Altenstein, dokter Samuel Hahnemann, nu panulis Heinrich Wackenroder, Ludwig Tieck, Christian Friedrich Daniel Schubart jeung Agustus Graf von Platen, kimiawan Justus von Liebig, nu fisikawan Georg Simon Ohm jeung matematikawan Emmi Noether.
1920 - Nu Pro-rektor jadi Rektor nu

Wabah Perang Kahiji Dunya dina 1914 kungsi pangaruh considerable dina University. Dina poe pisan munggaran mobilisasi, nu Kollegienhaus , nu Schloss jeung sababaraha departemén di Universitätsklinikum Erlangen anu dirobah jadi rumah sakit pikeun tatu. Kira-kira tilu suku siswa anu kapangaruhan ku conscription atawa enrollment sukarela. Ieu ngarah ka hiji drop pisan dina nomer murid anu terus diajar. Salila taun perang aya biasana ngan ngeunaan 300 siswa hadir dina Erlangen.

Kajadian Revolusi Bavarian tina 1918 jeung 1919 jeung abolition saterusna ti monarki nu dimaksud yen judul 'Réktor Magnificentissimus' nu geus saméméhna geus lahir ku kaisar Kaputusan ayeuna ngiles. Ku kituna kantor Pro-rektor ieu dirobah jadi 'Réktor (Magnificus)' di 1920. Sarupa, istilah 'Pro-rektor' diganti judul saméméhna 'Exprorektor'. Kanggo sabagéan ageung siswa, taun giru sanggeus Perang Dunya Kahiji anu ditandaan ku kamiskinan jeung loba siswa ti backgrounds goréng datang ka Universitas di harepan ngawangun futures anyar pikeun sorangan sanajan sarakola modest maranéhanana.

Inflasi jeung bangkrut of loba organisasi beasiswa ditambahkeun ka plight maranéhanana. Nu Student Komite Rakyat diadegkeun dina 1919 jeung dituturkeun dina 1922 ku naon ayeuna Studentenwerk (Services Student) nu mana, di 1930, dibuka Studentenhaus anu masih nangtung dina Langemarktplatz ayeuna. Sapinuhna, kumaha, sanggeus tumuwuh gancang anak di tengah abad ke, taun 1920an éta periode stagnation pikeun University.
1928 - Nu Fakultas Élmu ieu diadegkeun
Nu ngaronjatkeun pentingna élmu alam nu jadi jadi katempo dina satengah kadua abad ke ngarah ka parobahan dina struktur University sacara. In 1928, élmu alam anu dipisahkeun off naon ieu mangka Fakultas Kamanusaan sarta Élmu Pengetahuan Sosial jeung dibikeun status dosen sorangan.
1933 - Otonomi The University sacara ragrag mangsa ka Sosialisme Nasional
A iklim nationalistic pamadegan kungsi geus jelas geus di bukti di University di Erlangen salila Républik Weimar, jeung dina bulan Nopémber 1929, Association Sosialis Student Nasional Jerman miboga hiji mayoritas mutlak tina korsi di pamilu Student Rakyat Komite pikeun kahiji kalina iraha wae universitas Jerman. Salila taun diktator Nazi, Erlangen teu luput salah sahiji kajadian anu ogé lumangsung di paguron luhur séjén, saperti PHK tina profesor hoream ka toe garis pihak, buku burnings Méi 1933, atawa citakan subjék nu conformed ka idéologi Nazi, saperti 'panalungtikan ras'.

otonomi akademik Universitas sacara ieu dipiceun salila periode Nazi jeung prinsip Führer ogé dilarapkeun ka konstitusi universitas, salaku rektor ieu henteu deui kapilih ku awak professorial tapi diangkat ku Reichsminister urusan akademik. Salaku kajadian di paguron luhur sakuliah Jerman dina waktu ieu, nomer mahasiswa di Erlangen turun greatly salaku hasil tina kawijakan atikan Nazi.
1945 - Nu University ngalaman rekonstruksi

Ku ahir Perang Dunya Kadua, Erlangen ieu ngan kota universitas di Jerman, lian ti Heidelberg, nu geus ampir sagemblengna lolos karuksakan. Murid flocked ka University lamun pangajaran dihanca dina semester usum 1945/46, jeung aya lima kali saloba siswa salaku saméméh perang. Padahal dina semester usum panas 1927 aya geus 1340 siswa jeung sapuluh taun ka hareup aya geus 967, ku semester usum panas 1947, Universitas geus 5316 siswa.

Tapi, salaku paguron Jerman séjén saeutik demi saeutik dibuka deui panto maranéhanana, nomer di Erlangen mimiti teundeun deui ka arah ahir 1950-an, ku kituna ku semester usum 1956/57, Erlangen ieu universitas pangleutikna di Jérman Kulon.

Universitas ayeuna diperlukeun pikeun nyadiakeun wangunan anyar cukup imah sakabéh departemén sarta institutes. Dina hiji usaha pikeun ngawétkeun karakter University urang jeung wangunan individu anak dimaksud babarengan di puseur kota, wangunan anyar anu teu diwangun dina loka kampus papisah ti puseur kota, saperti ieu kasus nguap, tapi anu dimaksud diwangun dina rupa-rupa situs puseur nu saméméhna geus dilayanan tujuan séjén.

Ieu kasus jeung barak heubeul di Bismarckstraße, mana kompléks anyar pikeun hukum, teologi, humaniora jeung élmu sosial ieu diumumkeun di 1953. wangunan anyar salajengna dituturkeun di puseur kota, hususna pikeun Fakultas Kedokteran, saperti Dinas Neurosurgery di 1978, nu diwangun dina Schwabachanlage mana saméméhna klinik jiwa geus ngadeg.

Perluasan paling kasohor nu lumangsung di Universitas dina 1960-an ieu dina widang rékayasa. Pos-perang kudu modernisasikeun disadiakeun impetus nambahkeun jurusan rékayasa, a kahayang nu geus ditembongkeun salaku awal salaku 1903. Staf di Fakultas Élmu ayeuna ditembongkeun kudu pikeun dosen bebas pikeun téknik listrik jeung mékanis, nu dibere pangrojong senat dina 1957.
1961 - Nu Fakultas Business, Ékonomi sarta Élmu Pengetahuan Sosial ieu diadegkeun

Teu lila sanggeus tambahan ieu, Universitas dimekarkeun dina arah anu béda ku incorporating nu kuliah municipally-dibiayaan bisnis, ékonomi jeung sosial élmu di Nuremberg, diadegkeun dina 1919, kana University pikeun ngabentuk naon ieu saterusna dosen kagenep anak. Ti mangka dina University diadopsi ngaran dina nu dipikawanoh ayeuna, Universitas Erlangen-Nuremberg.

Nu pangajaran ékonomi jeung administrasi bisnis, nu geus nepi ka titik ieu dimaénkeun ngan peran minor dina naon ieu mangka Fakultas Kamanusaan sarta Élmu Pengetahuan Sosial di Erlangen, bisa ayeuna jadi dilumangsungkeun dina skala loba nu leuwih gede dina loka sorangan di Nuremberg. amalgamation ieu gancangan tumuwuhna dina jumlah mahasiswa nu nepi ka hiji puncak anyar di ahir 1960-an.
1966 - Nu Fakultas Téknik ieu diadegkeun

In 1962, sanggeus debat lengthy, parlemen Bavarian pamustunganana megatkeun pikeun nyieun Fakultas Téknik di Erlangen. Dina kaitannana ieu, Universitas geus meunang kaluar ngalawan kota Nuremberg nu geus requesting nu universitas téhnis bisa ngadeg di Nuremberg pikeun dekade.

Saprak wewengkon expansive ngawangun taneuh diperlukeun pikeun proyék ieu éta teu sadia di puseur Erlangen, yayasan keur kampus universitas anyar anu diteundeun di wetan kidul kota di 1964. Ngadegna formal ti Fakultas Téknik, nu jadi dosen katujuh di FAU dina waktu, lumangsung dina 1966. Dina waktos ayeuna, Universitas ieu ngan lembaga di Jerman jeung dosen rékayasa nu terpadu kana struktur aya hiji universitas panalungtikan klasik jeung teu nyetel salaku universitas otonom.
1968 - Nu gerakan mahasiswa tumuwuh
dina FAU, salaku nguap, taun di handap ieu anu didominasi ku gerakan mahasiswa, gerakan nu ieu boga pangaruh lila-langgeng saperti dina kahirupan akademik. Nu protes mahasiswa, nu kapangaruhan universitas di sakuliah Jerman, éta mimitina respon ka isu nu éta murni universitas-patali, saperti kaayaan ulikan goréng. In 1969, gerakan mahasiswa tumuwuh leuwih radikal sarta jadi hiji alat tina oposisi ka sistim pulitik di umum. Dina gawé babarengan jeung golongan sosial séjén, ieu tumuwuh jadi naon jadi katelah gerakan oposisi tambahan-parlemén.

Aya atanapi teu ayana konfrontasi hébat, utamana dina perdebatan ngaliwatan Act Bavarian Atikan Tinggi tina 1974, bagian tina nu ngalarang wawakil murid ti exercising a mandat pulitik umum, sarta leuwih Act Jerman Atikan Tinggi tina 1976. taun ieu ogé dibawa ngeunaan loba parobahan gambar publik universitas urang, saloba tradisi ngadegkeun lila-anu dileungitkeun. Aya hiji tungtung ka profesor ngagem gowns na, di 1968, perayaan NU NGADEGKEUN urang Poé, nu 'mati academicus', nu dugi lajeng geus diayakeun di Baroque splendor tina Redoutensaal, kasebut dibikeun ka ambience rada kirang flamboyant tina bolay Maximus mana eta geus dicokot tempat kantos saprak.
1972 - The Fakultas Pendidikan anu diadegkeun
Fakultas Atikan didirikan dina 1972, jadi dosen kadalapan Universitas nu aya di waktu. Eta tumuwuh kaluar ti Institute for Latihan Guru nu diadegkeun di 1956 jeung saterusna mendi di 1958 jadi Universitas Pendidikan Nuremberg, a kuliah latihan guru, saméméh jadi hiji fakultas di FAU. ku 2007, Universitas geus 11 fakultas, salaku Fakultas Kamanusaan sarta Élmu Pengetahuan Sosial ieu dibagi jadi dua fakultas mandiri jeung Fakultas Élmu ieu spilled kana tilu batur.

FAU nepi a milestone anyar dina semester usum 1991/92 iraha, pikeun kahiji kalina, nya kungsi leuwih 30,000 siswa. Nepi ka tengah abad ke, kira-kira 40 persén murid anu enrolled di fakultas of Teologi jeung Hukum, tapi dimimitian dina satengah kadua abad ka perséntase badag tina populasi mahasiswa anu dicokot arah disiplin anyar rékayasa sarta administrasi bisnis, ékonomi jeung sosial élmu.
2000 - Reformasi New lumangsung

Dina awal abad ka dua puluh kahiji, Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg ieu Nyanghareupan tantangan anyar. Nu extension tina wangunan dina Südgelände (kampus kidul) jeung cacakan wangunan anyar di puseur kota nu ayeuna ngarobah penampilan fisik Universitas. In 2000, nu Nikolaus Fiebiger Centre Kedokteran molekular dina Glückstraße diganti urut gedong fisika jeung 2001 nempo lawang tina Röthelheim Kampus anyar dina loka tina barak barisan mariem jeung mortir heubeul. Fase kahiji konstruksi pikeun puseur non-bedah anyar dimimitian dina 2002.

Universitas ieu gancang ngalaksanakeun changeover ka tingkat anyar sarjana muda sarta Master salaku prescribed ku Nagara Departemen Bavarian Élmu, Panalungtikan jeung Seni, jeung program gelar ieu diganti urut program Diplom jeung Magister Téknik ku tungtung dékade nu.

Saterusna, dina raraga ngaropéa hiji posisi kalapa dina hiji skala internasional jeung minuhan tantangan mangsa nu bakal datang, Sénat milih dina 7 Pebruari 2007 pikeun ngalaksanakeun hiji reformasi komprehensif struktur Universitas sacara. saluyu, dina semester usum 2007/08, nu fakultas sabelas anu dirombak kana lima fakultas nu University geus ayeuna. fakultas ieu sub-dibagi kana departemén jeung struktur internal nu dirancang pikeun nguatkeun collaborations aya jeung nyieun kemungkinan pikeun leuwih anyar.


Anjeun hoyong ngabahas Universitas Erlangen Nuremberg ? Sakur Patarosan, koméntar atawa resensi


Universitas Erlangen Nuremberg dina Map


poto


Photos: Universitas Erlangen Nuremberg Facebook resmi

video





Bagikeun info ieu dipake jeung babaturan

resensi Erlangen Nuremberg Universitas

Miluan ngabahas of Universitas Erlangen Nuremberg.
PUNTEN CATET: EducationBro Magazine méré Anjeun kamampuhan pikeun maca info ngeunaan universitas di 96 basa, tapi urang nanya ka hormat anggota sejen tur ninggalkeun koméntar dina basa Inggris.