Universitas Freiburg

Universitas Freiburg

Universitas Rincian Freiburg

Enroll di universitas Freiburg

gambaran


nu Universitas Freiburg , resmina Albert Ludwig University of Freiburg ieu hiji universitas ieu panalungtikan publik lokasina di Freiburg im Breisgau, Baden-Württemberg, Jérman.

universitas diadegkeun dina 1457 ku dinasti Habsburg salaku universitas kadua di wewengkon Austria-Habsburg sanggeus Universitas Vienna. Dinten ieu, Freiburg nyaéta universitas kalima-pangkolotna di Jerman, jeung tradisi panjang ngajarkeun humaniora, élmu sosial jeung élmu alam. universitas ieu diwangun ku 11 fakultas jeung metot siswa ti sakuliah Jerman ogé ti leuwih 120 nagara séjén. siswa luar nagri mangrupakeun ngeunaan 16% tina total nomer mahasiswa.

Ngaranna minangka salah sahiji universitas elite Jérman ku akademisi, wawakil pulitik jeung media, Universitas Freiburg nangtung antarana Éropa urang luhur lembaga panalungtikan sarta pangajaran. Kalawan na reputasi lila-ngadeg tina kaunggulan, universitas kasampak boh ka jaman baheula, pikeun ngajaga warisan akademik jeung budaya anak bersejarah, jeung mangsa nu bakal datang, ngamekarkeun metode anyar jeung kasempetan pikeun minuhan kaperluan hiji dunya ngarobah. Universitas Freiburg geus imah sababaraha pikiran greatest tradisi Kulon, kaasup inohong eminent saperti Martin Heidegger, Hannah Arendt, Rudolf Carnap, David Daube, Johann Eck, Hans-Georg Gadamer, Friedrich Hayek, Edmund Husserl, Friedrich Meinecke, jeung Max Weber. Salaku tambahan, 19 laureates Nobel nu gawe bareng jeung Universitas Freiburg jeung 15 akademisi geus ngahormatan jeung hadiah panalungtikan Jerman pangluhurna, nu Gottfried Wilhelm Leibniz Hadiah, bari digawé di Universitas Freiburg.

sakola / akademi / departemén / kursus / fakultas


  • Fakultas Teologi
  • Fakultas Hukum
  • Fakultas Ékonomi sarta behavioral Élmu
  • Fakultas Kedokteran
  • Fakultas filologi
  • Fakultas Kamanusaan
  • Fakultas Matematika sarta Fisika
  • Fakultas Kimia jeung Farmasi
  • Fakultas Biologi
  • Fakultas Lingkungan na Pengetahuan Alam Sumberdaya
  • Fakultas Téknik

Sajarah


beginnings (15th Abad)
Di 1457 nu katedral Freiburg éta situs tinapandemen tina sahiji universitas. The financier sarta inohong sanggeus saha lembaga ieu ngaranna éta Archduke Albert VI, tina anu Dominion, Western Austria, Freiburg éta lajeng bagéan hiji. The "Albertina" diadegkeun salaku universitas komprehensif, kaasup sakabeh fakultas penting waktu: Teologi, hukum, ubar, jeung Filsafat. tujuanana éta ngadidik theologians ngora jeung pangurus. Sababaraha siswa mimiti cicing di "Bursen" (hostels) dina situs naon ayeuna dipikawanoh salaku "Universitas Old,"Mana nu ceramah munggaran ogé lumangsung. Kelas anu diayakeun di Latin.

 

sukses (16th Abad)
Sajumlah well-dipikawanoh budayawan diulik jeung diajarkeun di universitas Freiburg urang. Tembok dedicated kana cita pendidikan tur kasabaran tur dipikaharti dina penemuan pers percetakan salaku sinyal. Salah sahijina éta MartinWaldseemüller, baé heula kantos ngagunakeun nami "Amerika" kanggo buana anyar kapanggih dina atlas dunya na. Reformasi ieu topik tina perdebatan dipanaskeun di Universitas Freiburg, penguasa tungtungna opting pikeun Catholicism jeung kasatiaan ka Austria. Aristocrats jeung borjuis anu dikirim putra maranéhna pikeun universitas pikeun nyiapkeun karir diplomatik atawa militer ushered di tren anyar: Perancis janten kawentar, universitas hired Anggar sarta menari guru.
Jesuit Pangaruh (17th Abad)
Abad ka-17 ieu ditandaan ku sihungan antara confessions. Di 1620 éta pamingpin Katolik ngawanohkeunJesuit Orde di fakultas tina teologi na humaniora. Sanajan urutan ieu dianggap salaku modern jeung kuat dina pangajaran, pangaruhna ogé ngarah ka palarangan parna dina kurikulum. The Jesuits diwanohkeun téater ka universitas Freiburg na strengthened tradisi debating (Sabaraha malaikat pas dina ujung jarum hiji?). Wangunan dipikawanoh kiwari salaku "Universitas Old" (sanggeus cilaka na dina Perang Dunya II sarta rekonstruksi saterusna na) asalna diwangun ku Jesuits ngaliwatan kursus tina sababaraha dekade jeung dilayanan salaku kuliah teologis maranéhna.
reformasi (18th Abad)
Administrasi pamaréntah enlightened kagungan hiji kedah kantos ngaronjatkeun keur PNS jeung kaahlian praktis, jeung kelas luhur nungtut atikan profésional. Di 1768 Maria Theresa sahingga ngawanohkeun hiji reformasi éksténsif nu ngawatesan kamerdikaan finansial ti lembaga atikan di kakaisaran teh, kaasup Universitas Freiburg. reformasi ngaronjat kompetisi diantara mahasiswa ku nambahkeun leuwih pamariksaan, dugi panjang semester ngarecah, ngawanohkeun buku teks modern jeung bahan pangajaran praktis, jeung diganti bentuk instruksional maca verbatim tina buku jeung ceramah explanatory - dina basa Jerman. Di 1773 Paus leyur Orde Jesuit (pikeun samentawis) di respon kana ancaman ti sababaraha nagara, jeung kuliah teologis maranéhanana dina Bertholdstraße ieu dibikeun ka universitas.
hal nu dilebarkeun (19th Abad)
Salaku hasil tina Napoleonic Wars, wewengkon Breisgau murag ka Grand Kadipaten tina Baden di 1805. Dina waktos anu sasarengan, Universitas Freiburg leungit sakabéh possessions na kuloneun Rhine, tur kalawan aranjeunna nyangkokkeun ageung panghasilan na. Louis I, Grand Adipati of Baden, disusun hiji endowment keur universitas di 1820, sahingga mastikeun ayana dituluykeun. dina nuhun, universitas dirobah ngaranna jadi "Alberto-Ludoviciana" keur ngahargaan ka duanana founding ngadegna. Ogé di taun ieu, nu korporasi murid munggaran anu diwangun dina gelombang minat pikeun ngabalukarkeun nationalistic jeung cita demokratis diideuan ku Revolusi Perancis. Tapi, amoy maranéhanana pikeun républik a anu geura-giru dashed dina revolusi katurunan tina 1848. dimimitian di 1850 enrollment mimitian tumuwuh, pas ngahontal 1500. Kampus élmu alam ieu diwangun pikeun nampung enrollment ngaronjat.
jelas beda (20th Abad)
Di 1900 Universitas Freiburg mimiti admitting awéwé keur studi - salaku universitas munggaran di Jerman. Di 1902 Perpustakaan Universitas anyar dibuka (dina naon dinten wangunan universitas IV), sarta di 1911 anyar Wangunan universitas utama(dinten wangunan universitas I) ieu dedicated, nyadiakeun spasi pikeun 3000 mahasiswa ayeuna enrolled. Munara wangunan masih ngandung "Karzer,"Kamar ditahan nu siswa anu sempet misbehaved anu dibui sakumaha hukuman. hak husus ieu ngalarang di 1920. Dina taun anu sarua, universitas anyar Médis Center dibuka panto na on Hugstetter Straße.

Di lantai luhur wangunan universitas I masih aya tugu pangeling-eling pikeun siswa jeung karyawan ti universitas nu éta diantara korban ti dua perang dunya. Dina manah wangunan sarua, di emper utama, universitas erected a tanda pangeling-eling di 2005 pikeun ngélingan ampir 400 pagawé sarta mahasiswa ti universitas Freiburg anu ngalaman maot dipikawanoh, banishment, atanapi diskriminasi parna dina rezim Nasional Sosialis. Tapi, loba korban lianna tetep unnamed: di luhur 1500 jalma anu ditugaskeun ka kuli kapaksa di puseur médis, dimana aya oge bukti interventions médis kriminal. universitas dituturkeun teh pesenan ti Socialists Nasional, di kali malah kalawan dmana. janjian Martin Heidegger urang salaku rektor ti universitas di 1933, contona, ieu sohor salaku "Panyandakan Alih ku". Heidegger henteu mairan kana peran diangkat jadi rektor universitas dugi pupusna taun 1976.

Sababaraha sahiji profesor Freiburg urang, kaasup Walter Eucken, kitu ogé istri maranéhna, éta anggota ti oposisi.

Marengan kotana jero sakabéh tina Freiburg, kabeh gedong universitas anu beurat ruksak atawa ancur di 1945. universitas éta bisa ngahemat 75% tina bahan ti seuneu, lolobana buku. Ku tumiba sataun sami, penguasa penjajahan Perancis kungsi geus dibales persetujuan maranéhanana pikeun rekonstruksi jeung reopening Universitas Freiburg. sateuacan matriculating, tiap murid kedah nempatkeun di 100 jam buruh manual pikeun mantuan jeungrekonstruksi usaha.

tepi 1949 prosedur denazification anu dilumangsungkeun pikeun sakabéh pagawé universitas, tapi henteu leuwih ti sapuluh taun ka hareup ampir kabéh anu kungsi dipecat anu deui gawe di universitas. Jeung Advent tina Perang tiis, hiji jurus anti komunis ieu evidently dianggap salaku leuwih penting batan kabiasaan salah urang dina mangsa jaman Nasional Sosialis. universitas ngalaman booming di taun ieu: Di 1957, dina universitas ulang 500th Freiburg urang, a konstitusi anyar ieu disatujuan. rekonstruksi éta ampir réngsé dipigawé ku waktos, taneuh geus pegat pikeun gedong anyar kawas wangunan universitas II, sarta universitas kiwari miboga total ngeunaan 10,000 siswa.

teu dugi 1968, nalika protes murid di Berlin jeung Frankfurt ngahontal Freiburg, éta generasi nu kungsi tetep dina kakuatan tanpa gangguan saprak perang nu disebut kana sual. Siswa perangna ceurik éta: "Unter spéker, Muff tina sarébu taun " ("Dina gowns, nu stench tina sarébu taun "). Siswa nungtut hijidemokratisasi sahiji universitas, nyekel panarajangan sarta ngajarkeun-in na handing kaluar flyers ngarojong ngabalukarkeun maranéhanana. The protes murid ngagagas hiji transformasi budaya.

Dekade handap nempo hal nu dilebarkeun ti Fakultas Kedokteran tur élmu alam. Di 1995, Fakultas Téknik didirikan, salajengna ngembangna spéktrum disiplin ditawarkeun di universitas. Nepi ka tungtun taun abad, aya geus 20,000 siswa matriculated di Universitas Freiburg. Instruksi jeung panalungtikan anu profiting ti tukeur internasional sarta ngarasakeun hiji reputasi unggulan mancanagara. Ieu bisa ditempo dina ngaronjatkeun jumlah siswa internasional sarta peneliti junior anu sumping ka Freiburg ka acquire kualifikasi salajengna.

Accolades (21st Abad)
Di 2007 Universitas Freiburg jadi salah sahiji salapan universitas luhur di Jerman bisa ngahormatan dina Kaunggulan inisiatif pikeun panalungtikan maranéhanana.

Universitas Freiburg éta diantara winners tina nasional "Ngajar Alus"Persaingan di 2009. Diayakeun ku Konferénsi ngadeg ti Mentri Pendidikan sareng Urusan Budaya jeung Stifterverband pikeun Élmu sarta Panalungtikan Jerman, kompetisi sadar konsep instruksional inovatif.

nu Kaayaan Ngajar Award, conferred keu keur konsep instruksional geus dilaksanakeun di institusi atikan luhur di Baden-Württemberg, ogé geus Isro rutin dosén di Universitas Freiburg saprak éta munggaran diayakeun di 1993.

Sakabéh accolades ieu jeung waragad maranéhna ngahasilkeun nyumbang kana universitas Freiburg urang tujuan ngajaga tepi kalapa di Jerman bentang pendidikan tinggi.

Di 2007 Universitas Freiburg sohor na 550-ulang taun jeung leuwih 300 acara umum. Sababaraha proyék nu bakal bentukna ngembangkeun salajengna ngeunaan universitas anu dibuka salila festivities.

Di 2007 universitas dibuka Uniseum, museum documenting sajarah universitas urang sarta forum acara, ogé UniShop.

Dewan wali tina 2007 perayaan ulang ngadegkeun "Anyar Universitas Endowment."Ieu geus dirancang nyadiakeun waragad pikeun professorships endowed, dosen ngadatangan internasional, jeung beasiswa keur mahasiswa beredar.

tungtungna, di 2007 Universitas Freiburg ogé diayakeun na munggaran Inovasi sarta Wagub Dialog. The bengkel ayeuna mawa ahli ti universitas jeung institusi éksternal babarengan ngeunaan sataun sakali, misalna pikeun nyieun hiji konsep modern keur universitas atawa visi pikeun 2030.


Anjeun hoyong ngabahas universitas Freiburg ? Sakur Patarosan, koméntar atawa resensi


Universitas Freiburg on Peta


poto


Photos: Universitas Freiburg Facebook resmi




Bagikeun info ieu dipake jeung babaturan

Universitas ulasan Freiburg

Gabung ngabahas ngeunaan universitas Freiburg.
PUNTEN CATET: EducationBro Magazine méré Anjeun kamampuhan pikeun maca info ngeunaan universitas di 96 basa, tapi urang nanya ka hormat anggota sejen tur ninggalkeun koméntar dina basa Inggris.