Universitas Göttingen

Universitas Göttingen

Universitas Rincian Göttingen

Enroll di universitas Göttingen

gambaran


nu Universitas Göttingen , dipikawanoh informal saperti Géorgia Augusta, mangrupa universitas panalungtikan komprehensif umum di kota Göttingen, Jérman. diadegkeun dina 1734 ku George II, Raja Britania Raya jeung Elector of Hanover, jeung dimimitian kelas di 1737, universitas nyaeta pangkolotna di nagara Lower Saxony jeung panggedena di enrollment mahasiswa, nu nangtung di kira-kira 26,000. Home ka loba inohong nyatet, eta ngagambarkeun salah sahiji lembaga bersejarah jeung tradisional Jerman sacara. Göttingen geus disebut “Kota élmu”.

Göttingen nyaéta salah sahiji paguron luhur paling bergengsi di Jerman, saméméhna dirojong ku Paguron luhur Jerman kaunggulan prakarsa. Jeung kaanggotaan di Coimbra Group jeung kira-kira 45 winners Hadiah Nobel, universitas enjoys renown internasional gede. universitas maintains sambungan kuat jeung institutes panalungtikan utama dumasar di Göttingen ogé, utamana maranéhanana ti Max Planck Society pikeun kamajuan of Science jeung Wilhelm Leibniz Community Gottfried ilmiah. jeung kira-kira 4.5 juta jilid, nu Göttingen State jeung University Perpustakaan urutan antara perpustakaan panggedena di Jerman.

Dina dasar prestasi anak dina panalungtikan jeung pangajaran, Georg-Agustus-Universität Göttingen nyiar ngaluhuran reputasi internasional anak ku concentrating dina kaunggulan husus anak:

  • Internationality – enhancing pangabisa -na pikeun mikat élmuwan, sarjana jeung siswa ti mancanagara; perluasan jaringan internasional jeung partnerships pikeun ngabina panalungtikan jeung ngora élmuwan
  • pangajaran jeung learning basis panalungtikan – perkembangan program ulikan patali panalungtikan jeung latihan occupationally-orientated jeung kursus-kursus atikan salajengna, sakola sarjana, jeung kelompok panalungtikan SMP nu sarjana ngora jeung élmuwan ngalaksanakeun panalungtikan independent
  • Interdisciplinarity jeung diversity – intensifying kolaborasi antara humaniora jeung sosial, élmu alam jeung kahirupan, jeung pelestarian tina diversity subjék dina kapentingan masalah-ngarengsekeun ka bentukna mangsa nu bakal datang
  • otonomi – strengthening timer tanggung jawab Universitas salaku Foundation Hukum Public, kaasup oge nu papan anak, fakultas jeung lembaga
  • Gawé babarengan jeung lembaga non-universitas – dilegaan jeung institutionalizing kolaborasi jeung establishments panalungtikan hade dina élmu, commerce jeung masarakat

sakola / akademi / departemén / kursus / fakultas


Sajarah


Di 1734, Raja George II Britania Raya, saha oge Elector of Hanover, masihan Perdana Mentri di Hanover, Gerlach Adolph von Munchausen, Urutan pikeun nyieun universitas di Göttingen mun propagate ideu kabebasan akademik sarta pencerahan dina kali tina Pencerahan Éropa. dina ngamimitian, hijina wangunan anyar diwangun pikeun bubuka universitas éta aula tunggang na fencinghouse a, bari kursus anu ngajarkeun dina biara Paulinerkirche na dimaksudkeun Dominika, atawa di imah tina profesor. Taya universitas auditorium ieu diwangun dugi ogé kana abad ka-19.

Sapanjang sésana tina abad ka-18 University of Göttingen éta dina rengking luhur universitas Jerman, kalawan sumanget bébas sarta atmosfer Éksplorasi ilmiah panalungtikan. Kawentar kantos dinten urang aya Georg Christoph Lichtenberg, kahiji nyekel professorship a (1769-99) eksplisit dedicated ka fisika eksperimen di Jerman. ku 1812, Göttingen geus jadi hiji universitas modern dicaritakeun sacara internasional ku perpustakaan langkung ti 250,000 jilid.

Dina taun mimiti Universitas Göttingen eta jadi dipikawanoh keur fakultas miboga hukum. Dina abad ka-18 Johann Stephan Pütter, éta sarjana paling bergengsi di hukum publik dina waktos anu, diajarkeun jus publicum dieu pikeun satengah abad. subjek sempet katarik siswa kayaning Klemens Wenzel Lothar von Metternich, engké diplomat sarta Perdana Mentri Austria, sarta Wilhelm von Humboldt, anu engké ngadegkeun Universitas Berlin. Di 1809 Arthur Schopenhauer, filsuf Jerman pangalusna dipikawanoh karyana The World sakumaha Will na Pawakilan, jadi murid di universitas, dimana anjeunna neuleuman metafisika jeung psikologi dina Gottlob Ernst Schulze, anu disarankan anjeunna konsentrasi dina Plato sarta Kant.

Ku centenary universitas di 1837, ieu katelah “universitas tina hukum”, salaku pelajar enrolled ku fakultas hukum mindeng diwangun leuwih ti satengahna mahasiswa universitas urang. Göttingen jadi Mekah pikeun ulikan ngeunaan hukum publik di Jerman. Heinrich Heine, para pujangga Jerman kawentar, diulik hukum na dileler gelar tina Dr.iur..

However, gangguan pulitik, nu duanana profesor jeung mahasiswa anu implicated, lowered nu hadir kana 860 di 1834. The expulsion di 1837 tujuh profesor - The Göttingen Tujuh - nu Germanist, Wilhelm Eduard Albrecht (1800-1876); sejarawan Friedrich Christoph Dahlmann (1785-1860); nu orientalist Georg Heinrich Agustus Ewald (1803-1875); sejarawan Georg Gottfried Gervinus (1805-1875); nu physicistWilhelm Eduard Weber (1804-1891); jeung philologists, baraya Jakob (1785-1863) sarta Wilhelm Grimm (1786-1859), pikeun protesting ngalawan panyabutan nu ku Raja Ernest Augustus I Hanover tina konstitusi liberal tina 1833, salajengna ngurangan kamakmuran universitas. Saacanna ieu, nu Dadang Grimm kungsi mengajar di dieu sarta disusun Kamus Jerman munggaran.

Dina abad ka-19, Gustav Hugo, cikal bakal nu[klarifikasi diperlukeun] ti sakola sajarah hukum, andRudolf of Jhering, a jurist anu dijieun téori “culpa di kaserang” tur loba nulis Perangna pikeun Katuhu, diajarkeun di dieu sarta dijaga di reputasi sahiji fakultas hukum. Otto von Bismarck, pencipta utama jeung rektor munggaran ti Kakaisaran Jerman kadua, sempet ogé neuleuman hukum di Göttingen di 1833: anjeunna cicing di hiji imah leutik dina “dingding”, kiwari katelah “Bismarck Pondok”. Numutkeun tradisi lisan, anjeunna mukim di dinya lantaran rowdiness na sempet ngabalukarkeun anjeunna bisa ngalarang tina hirup jeroeun témbok kota.

Göttingen ogé kungsi fokus dina elmu alam, utamana matematik. Carl Friedrich Gauss diajarkeun di dieu di abad ka-19. Bernhard Riemann, Peter Gustav Lejeune Dirichlet jeung sababaraha matematikawan signifikan dijieun kontribusi maranéhna pikeun matematik dieu. ku 1900, David Hilbert na

Di 1903, staf pangajaran na wilanganana 121 sarta siswa miboga 1529. Ludwig Prandtl ngagabung universitas di 1904, sarta dimekarkeun kana pamimpin di mékanika cairan na di aerodynamics ngaliwatan dua dekade salajengna. Di 1925, Prandtl diangkat salaku diréktur tina Kaiser Wilhelm Institute pikeun mékanika diangken. Anjeunna ngawanohkeun konsép lapisan wates jeung diadegkeun aerodynamics matematik ku ngitung aliran hawa di arah angin handap. Loba mahasiswa Prandtl urang nuluykeun nyieun kontribusi fundamental mun aerodynamics.

ti 1921 ka 1933, grup tiori fisika ieu dipingpin ku Max Lahir, saha, antukna, jadi salah sahiji tilu para pamanggih ngeunaan téori non-relativistic tina mékanika kuantum. Anjeunna bisa ogé geus kahiji ngajukeun hubungan probabilistik na kalawan fisika klasik. Ieu salah sahiji puseur utama ngembangkeun fisika modéren.

Dugi ka tanggal, 47 Hadiah Nobel laureates geus diajarkeun, diajarkeun atawa dijieun kontribusi dieu. Kalolobaan hadiah kasebut dibikeun dina satengah mimiti abad ka-20, nu ieu disebut “Göttingen Nobel Hadiah heran”.

Nu manggihan Jerman sahiji engine jet, Pabst von Ohain, ogé ditalungtik aerodynamics di Goettingen handapeun Ludwig Prandtl.

studi sosial jeung ulikan humaniora terus flourish. Edmund Husserl, filsuf tur dipikawanoh salaku ofphenomenology ramana, diajarkeun di dieu. Max Weber, sosiolog nu diulik dieu pikeun hiji istilah.

Antukna, bahasa Jerman janten hiji basa akademik internasional. Sajumlah dissertations di Inggris jeung AS miboga judul Jerman. Hiji bisa dianggap sanggeus kungsi latihan akademik lengkep ngan lamun salah kungsi kuliah di Jerman. kituna, loba mahasiswa Amérika nya bangga sanggeus diajarkeun di Jerman, jeung universitas Göttingen tadi tabrakan profound dina AS. Sajumlah politikus Amérika, ahli hukum, sajarah jeung panulis nampi pangajaran maranéhanana ti duanana Harvard sarta Göttingen. Salaku conto,Edward Everett, sakali Sekretaris Nagara jeung Présidén Universitas Harvard, ari di Göttingen pikeun dua taun ulikan. George Ticknor spent dua taun diajar klasik di Göttingen. John Lothrop Motley, a diplomat sarta sajarah, malah kungsi silaturahim pribadi kalawan Otto von Bismark mangsa na ulikan dua taun panjang di Göttingen. George Bancroft, a pulitikus tur sajarah, malah narima PhD na ti universitas Göttingen di 1820.

Sanggeus Perang Dunya II, Universitas Göttingen éta universitas munggaran di Waktos barat bisa ulang dibuka dina kontrol Inggris di 1945. Jürgen Habermas, a filsuf Jerman sarta sosiolog, neruskeun studi na di dieu di Göttingen. engké, Richard von Weizsäcker, urut Présidén Jerman, earned Dr.Jur na. here.Gerhard Schröder, urut rektor Jérman, ogé lulus ti sakola hukum di dieu di Göttingen, sarta manéhna jadi pengacara anu saterusna.

Felix Klein sempet katarik matematikawan ti sakumna dunya mun Göttingen, nu dijieun Göttingen dunya Mekah matematik dina awal abad ka-20.

Mangsa ieu, Universitas Göttingen kahontal puncak akademik na.

 


Anjeun hoyong ngabahas universitas Göttingen ? Sakur Patarosan, koméntar atawa resensi


Universitas Göttingen on Peta


poto


Photos: Universitas Göttingen Facebook resmi

video





Bagikeun info ieu dipake jeung babaturan

Universitas ulasan Göttingen

Gabung ngabahas ngeunaan universitas Göttingen.
PUNTEN CATET: EducationBro Magazine méré Anjeun kamampuhan pikeun maca info ngeunaan universitas di 96 basa, tapi urang nanya ka hormat anggota sejen tur ninggalkeun koméntar dina basa Inggris.