Universitas Hamburg

Universitas Hamburg

Universitas Rincian Hamburg

Enroll di University of Hamburg

gambaran


Universität Hamburg nyaéta lembaga panggedena pikeun panalungtikan jeung atikan di kalereun Jerman. Minangka salah sahiji universitas panggedéna nagara urang, urang nawarkeun spéktrum tangtu rupa-rupa jeung kasempetan panalungtikan alus teuing.

Universitas boasts loba proyék interdisciplinary dina range lega subjék jeung jaringan pasangan éksténsif jeung lembaga ngarah dina regional, skala nasional jeung internasional.

élmu sustainable jeung beasiswa

Universität Hamburg ieu komitmen ka kelestarian jeung sakabéh fakultas urang geus dicokot strides gede arah kelestarian dina panalungtikan jeung pangajaran.

panalungtikan alus teuing

Di 2007 Universität Hamburg narima persetujuan waragad keur klaster tina kaunggulan dina panalungtikan iklim salaku bagian tina Jerman sacara kaunggulan prakarsa. klaster nu “Analisis System Integrated Iklim jeung prediksi” (CliSAP) nyaéta imah ka puseur nyadiakeun kaahlian jeung latihan dina panalungtikan iklim jeung bumi élmu sistim.

Di 2012 Universität Hamburg narima waragad pikeun klaster tambahan kaunggulan, nu Hamburg Centre for Ultrafast Imaging (CUI): struktur, Dinamika jeung Kontrol Matéri di Skala atom, nu observes gerakan atom sacara real time.

wewengkon panalungtikan Key

Di sagigireun Iklim, bumi, lingkungan, suksés wewengkon panalungtikan konci salajengna di antarana: Foton jeung Nanosciences, budaya naskah, Neurosciences, inféksi Panalungtikan / Systems struktural Biologi, Fisika partikel, Arsitéktur jeung Fisika Mathematical, jeung Ékonomi Kaséhatan.

rupa beredar: di luhur 170 program akademik

Universität Hamburg nawarkeun kurang 170 program gelar dina dalapan fakultas di handap ieu: Fakultas Hukum; Fakultas Business, Ékonomi sarta Élmu Pengetahuan Sosial; Fakultas Kedokteran; Fakultas Pendidikan; Fakultas Kamanusaan; Fakultas Matematika, Informatika sarta Élmu Pengetahuan Alam; Fakultas Psikologi jeung Gerakan manusa; Fakultas Administrasi Bisnis (Hamburg Business School).

Universität Hamburg ogé maintains sababaraha museum jeung kumpulan, saperti Museum Zoological, étaHerbarium Hamburgense, Geologi-Paleontological Musuem nu, nu Botanical Gardens, jeung Hamburg Observatorium.

meh 5,000 siswa internasional ti leuwih ti 130 nagara nu enrolled di University urang.

Universität Hamburg nyiar pikeun nguatkeun usaha panalungtikan internasional bari ngaronjatkeun ayana internasional sorangan jeung furthering mobilitas, antara dosen jeung mahasiswa sapuk. kituna, urang ngembang partnerships strategis salaku jeung:

  • Aarhus University di Denmark
  • Stellenbosch University di Afrika Kidul
  • Macquarie University di Australia
  • University of California Berkeley di Amérika Sarikat
  • Nu State University of St. Petersburg di Rusia
  • Fudan University di Cina

Saterusna, fakultas Universitas sacara ngabentuk bagian jaringan sakuliah dunya kaasup leuwih 300 universitas pasangan.

sakola / akademi / departemén / kursus / fakultas


Fakultas Hukum

  • fikih

Fakultas Ékonomi jeung Élmu Sosial

  • Dinas Administrasi Bisnis (BWL)
  • Dinas Ékonomi Sosial
  • Departemen Élmu Sosial
  • Dinas macroeconomics (VWL)

Fakultas Élmu ubar

  • Élmu médis

Fakultas Pendidikan, Psikologi jeung Gerakan manusa

  • Dinas Gerakan manusa
  • Dinas Pendidikan
  • Dinas Psikologi
  • Service Department keur Evaluasi

Fakultas Kamanusaan

  • Asia – Afrika Institute
  • Dinas Teologi
  • Jurusan Sajarah
  • Jurusan Sajarah Budaya jeung Budaya kontémporér
  • Dinas Filsafat
  • Jurusan Bahasa, Sastra, media (SLM)

Fakultas Matematika, Élmu Komputer sarta Élmu Pengetahuan Alam

  • Dinas Biologi
  • Dinas Kimia
  • Dinas geosciences
  • Department élmu komputer
  • Dinas Matematika
  • Jurusan Fisika
  • Center for Bioinformatics
  • Center for Forest Produk

Fakultas Téknik

  • Dinas Téknik Mechanical

Sajarah


Dina awal Abad 20, individu jegud dijieun sababaraha petitions ka Sénat Hamburg jeung DPR requesting ngadegna universitas, kumaha maranéhanana anu dijieun ka no avail. Sanajan keur waktu, Sénator Werner von Melle dirojong nu ngahiji ti lembaga aya kana hiji universitas, rencana ieu gagal alatan komposisi parliaments alatan éfék kelas voting. Loba ngadegna nu hayang nempo Hamburg kawates ka peran dominan anak minangka puseur dagang jeung Shunned boh waragad universitas sarta tungtutan sosial tina profesor nu bakal kudu padamelan.

Kamajuan dijieun kumaha, saprak proponents tina universitas ngadegkeun Hamburg Science Foundation (Hamburg Science Foundation) di 1907 jeung Hamburg Kolonial Institute di 1908. Urut lembaga dirojong rekrutmen ulama pikeun samet sistim kuliah Umum jeung waragad ti cruises panalungtikan, jeung dimungkinkeun ieu tanggung jawab keur sakabeh patarosan pendidikan jeung panalungtikan ngeunaan téritori peuntas laut. Dina taun anu sarua, citizenry nu disatujuan situs konstruksi dina Moorweide pikeun ngadegna wangunan kuliah, nu dibuka taun 1911 jeung saterusna ka jadi Main Gedong tina universitas. Tapi, rencana pikeun pondasi universitas sorangan geus bisa ditunda rak a handap wabah Perang Dunya Kahiji.

Sanggeus perang, kahiji senat kapilih bebas milih von Melle salaku walikota. Manéhna jeung Rudolf Ross dijieun push pikeun reformasi pendidikan di Hamburg, jeung hukum maranéhanana ngadegkeun universitas jeung SMA sawawa pamustunganana indit ngaliwatan. on March 28, 1919 Universitas Hamburg dibuka Gerbang anak. Jumlah professorships full di Hamburg ieu ngaronjat ti 19 ka 39. Boh Kolonial Institute jeung sistim Kuliah Umum anu diserep kana universitas. fakultas kahiji dijieun ku universitas éta Hukum sarta Élmu Pulitik, ubar, Filsafat sarta Élmu Pengetahuan Alam.

Salila Républik Weimar, universitas tumuwuh jadi pentingna gancang. Sababaraha rebu siswa anu terus enrolled, jeung Drew sarjana kawas Albrecht Mendelssohn Bartholdy, Aby Warburg jeung Ernst Cassirer ka Hamburg. Jumlah profesor full kungsi ku 1931 tumuwuh ka 75. Sabab loba siswa geus sangsara alatan kaayaan ékonomi bad nu prevailed dina républik awal, nu Hamburg Association bantuan Student diadegkeun dina 1922. Ernst Cassirer jadi poko universitas di 1929, salah sahiji ulama Yahudi kahiji pikeun ngalakukeunana di Jerman.

Kaayaan akademik bergeser gancang sanggeus pamilihan umum dina Maret 1933. Geus dina May 1 taun nu - universitas ngayakeun upacara ka ngahargaan Adolf Hitler salaku pamingpin anak. Masif pangaruh pulitik ku Nazi dituturkeun, kaasup ngaleupaskeun buku ti perpustakaan jeung pelecehan ngalawan musuh dugaan urang. Ngeunaan lima puluh élmuwan, kaasup Ernst Cassirer jeung William Stern, kungsi ninggalkeun universitas.

Sahanteuna sapuluh siswa gawe bareng jeung White Rose di Hamburg anu disangka jeung ditahan; opat di antarana maot di kandangan atawa anu dieksekusi. Dina emper tina aula kuliah desain ku Fritz Fleer piring commemorative ieu dicokot dina 1971 dina mémori tina pejuang opat lalawanan kana taneuh.

Sanggeus Perang Dunya Kadua, universitas ieu dibuka deui dina usum 1945 jeung 17800 pagawé. Kaluar ti 2.872 siswa anu enrolled di Universitas Hamburg dina semester perang kahiji 1945/46, 601 geus ngaku di filosofis, 952 di Médis jeung 812 ka Fakultas Hukum sarta Élmu Pulitik. Jumlah pangleutikna ngagabung Fakultas Matematika sarta Alam Élmu jeung 506 siswa dina total. Nu pakaitna mahasiswa kahiji mangsa ieu kapilih di 1946 dina pangawasan British, jeung ngawangun pondasi tina AStA di 1947.

Salila era Jerman Kulon, Departemén anyar anu ditambahkeun ka universitas, utamana Fakultas Teologi ogé Fakultas Élmu Ékonomi jeung Sosial dina 1954. 1950-an kasep jeung 1960-an awal nempo loba konstruksi: nu bolay jeung Tower nu filsuf urang mana diresmikeun deukeut Von-Melle-Park, sedengkeun Botanical Institute jeung Botanical Garden anu direlokasi ka Flottbeck. universitas tumuwuh ti 12,600 siswa dina 1960 ka 19,200 di 1970. A gelombang protes salila gerakan mahasiswa di 1968 sparked a reformasi struktur universitas, sarta di 1969 nu fakultas anu leyur dina ni'mat departemén leuwih interdisciplinary. Student jeung staf involvement dina administrasi ieu ogé strengthened, jeung kantor Réktor dileungitkeun dina kahadean tina présidén universitas. Tapi, bagian reformasi anu saterusna rescinded di 1979. konstruksi Salajengna dina 1970-an oge Banten Dibangun nepi rohangan sésana di kampus utama Rotherbaum saparapat, jeung Geomatikum wangunan jeung Wiwi-bunker (ngaranna pikeun arsitektur bunker kawas anak) keur ditambah has pikeun dékade nu. Ti saprak éta, sipat anyar anu dibuka dina bagian séjén Hamburg. Dua wangunan karek diwangun anu dibuka meungkeut ka Gedong utama dina 1998 jeung 2002, revitalizing wewengkon Moorweide of universitas.

Di 2005, éta Hamburg Universitas Ékonomi jeung Pulitik ieu dihijikeun kana Universitas Hamburg ku kalakuan pulitik anu sabalikna ku boh lembaga. Jeung kalakuan sarua, éta 17 Departemén anu dihijikeun restructured kana genep fakultas. universitas ogé geus jadi dipaké pikeun motong teratur anggaran anak ku kaayaan Hamburg. Palaksanaan prosés Bologna ogé titik utama contention salila dékade nu. waragad SPP anu diwanohkeun di 500 euro dina 2006, tapi engké diréduksi jadi 375 euro jeung pinuh dileungitkeun dina 2012.


Anjeun hoyong ngabahas Universitas Hamburg ? Sakur Patarosan, koméntar atawa resensi


Universitas Hamburg dina Map


poto


Photos: Universitas Hamburg Facebook resmi

video





Bagikeun info ieu dipake jeung babaturan

Universitas resensi Hamburg

Miluan ngabahas of Universitas Hamburg.
PUNTEN CATET: EducationBro Magazine méré Anjeun kamampuhan pikeun maca info ngeunaan universitas di 96 basa, tapi urang nanya ka hormat anggota sejen tur ninggalkeun koméntar dina basa Inggris.