Universitas Munich

Universitas Munich. Study di Jerman. Atikan luhur di Éropa.

Universitas Rincian Munich

Enroll di universitas Munich

gambaran


Ludwig Maximilians Universitas Munich ieu hiji universitas ieu panalungtikan publik lokasina di Munich, Jérman.

Universitas Munich nyaéta antara universitas pangkolotna Jerman sacara. Asalna ngadeg di Ingolstadt di 1472 ku Adipati Ludwig IX tina Bavaria-Landshut, universitas ieu pindah di 1800 ka Landshut ku Raja Maximilian I Bavaria lamun Ingolstadt ieu kaancam ku Perancis, saméméh keur direlokasi ka lokasi hadir poé taun Munich di 1826 ku Raja Ludwig I Bavaria. Di 1802, universitas ieu resmi ngaranna Ludwig-Maximilians-Universität ku Raja Maximilian I Bavaria nya kitu ogé ngahargaan pangadeg asli universitas urang sacara.

Universitas Munich ngabogaan, utamana saprak abad ka-19, geus dianggap minangka salah sahiji Jerman urang ogé salah sahiji universitas paling bergengsi Éropa sacara; jeung 34 laureates Nobel patali jeung universitas, eta urutan 13th sakuliah dunya ku jumlah laureates Nobel. Di antara ieu éta Wilhelm Röntgen, Max Planck, Werner Heisenberg, Otto Hahn jeung Thomas Mann. Paus Benedict XVIwas ogé mahasiswa jeung dosen di universitas. Nu LMU geus anyar geus conferred judul “universitas elite” dina Paguron luhur Jerman kaunggulan prakarsa.

LMU ayeuna universitas kadua panggedena di Jerman dina watesan populasi mahasiswi; dina semester usum 2013/2014, universitas kungsi total 50,542 siswa matriculated. ieu, 8,719 éta freshmen bari siswa internasional totaled 7,403 atawa ampir 15% tina populasi siswa. Sedengkeun pikeun anggaran operasi, universitas catetan dina 2013 jumlahna 571.3 juta euro dina waragad tanpa rumah sakit universitas; jeung rumah sakit universitas, universitas ngabogaan waragad total jumlahna kurang leuwih 1.5 milyar euro.

Meunangkeun hiji pamanggih anu urang – universitas di jantung Munich. Ludwig-Maximilians-Universität München nyaéta salah sahiji paguron luhur panalungtikan ngarah di Éropa, sareng tradisi leuwih ti 500 taun panjang. Universitas ieu komitmen kana standar internasional pangluhurna kaunggulan dina panalungtikan sarta pangajaran.

Minangka salah sahiji universitas panalungtikan ngarah Éropa sacara, LMU looks back on 500 taun tradisi jeung maju ka tantangan jeung tanggung jawab dihareupeun. Anak kaunggulan dina pangajaran jeung panalungtikan embraces hiji diversity-rupa widang-ti humaniora jeung studi budaya ngaliwatan hukum, ékonomi jeung élmu sosial ka ubar jeung élmu alam. Hiji pendekatan interdisciplinary sengit fosters nu inovasi jadi kritis ka hareup global urang.

dosen-naha LMU sacara sipatna profesor karir awal atawa internasional renowned hadiah-winners-ngabentuk pondasi catetan dibédakeun Universitas di panalungtikan. kaahlian maranéhanana, kumawula, jeung kreativitas underpin kasuksésan Universitas sacara dina Jerman-rupa kaunggulan prakarsa, a kompetisi nu LMU geus meunang jumlah panggedéna pangrojong hibah dileler ka lembaga tunggal. sumber ieu dipake pikeun ningkatkeun pidangan ngungudag babarengan urang pangaweruh, prosés terus ngembang.

LMU nyaéta imah ka siswa ti sadaya bagian Jérman jeung leuwih ti 130 Nagara di sakumna dunya. Aranjeunna kauntungan ti Asép Sunandar Sunarya uniquely lega universitas ngeunaan program studi sarta fokus na kuat dina ieu panalungtikan. Dina sadaya tahapan latihan akademik urang ngantebkeun tumbu antara panalungtikan jeung tangtu eusi. mahasiswa urang nempo studi maranéhanana salaku springboard kana karir rewarding, teu saeutik sabab Munich mangrupa salah sahiji puseur utama Jerman pikeun téknologi jeung media.

diversity akademik thrives dina lingkungan nu ngawengku kaahlian sosial barengan hiji kasadaran kritis nilai jeung sajarah. Ieu ngawengku Munich warisan ti Weisse Rose, gugus lalawanan basis mahasiswa nu sabalikna Nazism.

When you come to LMU, Anjeun ngahijikeun masarakat dedicated nyieun kalolobaan bakat maranéhanana, kahayangweruhan, jeung kasempetan. Kuring keur boh ngahormatan jeung humbled jadi bagian ti masarakat ieu.

Prof. Dr. Bernd Huber
presiden, Ludwig Maximilian Universitas Munich

sakola / akademi / departemén / kursus / fakultas


  • Fakultas Teologi Katolik
  • Fakultas Protestan Teologi
  • Fakultas Hukum
  • Fakultas Administrasi Bisnis
  • Fakultas Ékonomi
  • Fakultas Kedokteran
  • Fakultas Pangajaran sarta Palatihan Atikan Kedokteran
  • Fakultas keur Sajarah sarta Seni
  • Fakultas Filsafat, Falsafah Élmu sarta Study Agama
  • Fakultas Psikologi sarta Élmu Pengetahuan atikan
  • Fakultas keur Study Kebudayaan
  • Fakultas keur Basa jeung Literatures
  • Fakultas Élmu Sosial
  • Fakultas Matematika, Élmu Komputer jeung Statistik
  • Fakultas Fisika
  • Fakultas Kimia jeung Farmasi
  • Fakultas Biologi
  • Fakultas geosciences sarta Lingkungan Élmu

Sajarah


universitas diadegkeun kalawan persetujuan papal di 1472 salaku universitas Ingolstadt (yayasan katuhu Louis IX nu Beunghar), kalawan fakultas falsafah, ubar, fiqih jeung teologi. rektor kahijina éta Christopher Mendel of Steinfels, anu saterusna jadi uskup di Chiemsee.

Dina periode humanisme Jerman, akademisi universitas urang kaasup ngaran kayaning Conrad Celtes sarta Petrus Apianus. The theologian Johann Eck ogé ngajar di universitas. ti 1549 ka 1773, universitas ieu dipangaruhan ku Jesuits sarta jadi salah sahiji sentra sahiji counter-Reformasi. The Jesuit Petrus Canisius dilayanan salaku rektor universitas.

Dina ahir abad ka-18, universitas ieu dipangaruhan ku Pencerahan, nu ngarah ka tekenan kuat dina elmu alam.

Di 1800, Pangeran-Elector Maximilianv IV Joseph (nu engké Maximilian I, Raja Bavaria) dipindahkeun universitas keur Landshut, alatan agresi Perancis nu kaancam Ingolstadt salila Napoleonic Wars. Di 1802, universitas ieu diganti nu Ludwig Maximilian Universitas keur ngahargaan ka dua pendiri na, Louis IX, Adipati ti Bavaria na Maximilian I, Elector of Bavaria. Menteri Pendidikan, Maximilian Montgelas, ngagagas sababaraha reformasi nu ditéang keur modernisasikeun universitas rada konservatif sarta Jesuit-dipangaruhan. Di 1826, eta ieu dipindahkeun ka Munich, ibukota Karajaan Bavaria. universitas ieu situated di Akademi Old dugi wangunan anyar dina Ludwigstraße ieu réngsé. The locals éta rada kritis jumlah Protestan profesor Maximilian sarta engké Ludwig I diondang ka Munich. Tembok dubbed nu “lampu Northern” (lampu Northern) sarta hususna dokter Johann Nepomuk von Ringseis éta rada ambek ngeunaan éta.

Dina satengah kadua abad ka-19, universitas naros ka prominence hébat dina masarakat ilmiah Éropa, attracting loba élmuwan ngarah di dunya. Ieu oge hiji periode ékspansi hébat. ti 1903, awéwé anu diwenangkeun diajar di universitas Bavarian, jeung ku 1918, proporsi bikang mahasiswa di LMU kungsi ngahontal 18%. Di 1918, Adele Hartmann jadi awéwé munggaran di Jerman earn theHabilitation (doktor luhur), at LMU.

Salila Républik Weimar, universitas terus jadi salah sahiji universitas terkemuka di dunya, kalawan profesor kayaning Wilhelm Röntgen,Wilhelm Wien, Richard Willstätter, Arnold Sommerfeld sarta Ferdinand Sauerbruch.

universitas geus terus jadi salah sahiji universitas terkemuka di Jérman Kulon salila Perang Tiis jeung di jaman pos-reunification. Dina 1960-an ahir, universitas ieu mangrupakeun tempat kajadian protes ku mahasiswa radikal.

Dinten Universitas Munich mangrupa bagian ti 24 Puseur Panalungtikan kolaborasi dibiayaan ku Jerman Yayasan Panalungtikan (DFG) tur mangrupakeun universitas host tina 13 di antarana. Ogé sarwa 12 DFG Panalungtikan Kuncen Cimanuk sarta tilu program doktor internasional salaku bagian tina Elite Network of Bavaria. Ieu metot hiji tambahan 120 juta euro per taun di waragad luar na aya intensif aub dina inisiatif waragad nasional jeung internasional.

LMU Munich boga rupa-rupa program gelar, jeung 150 subjék sadia dina sababaraha kombinasi. 15% tina 45,000 siswa anu hadir universitas datangna ti luar negeri.

Di 2005, kaayaan sarta féderal pamaréntah Jerman urang dibuka dina Paguron luhur Jerman kaunggulan prakarsa, a kontes diantara universitas na. Kalawan jumlahna aya 1.9 milyar euro, 75 persén nu asalna tina kaayaan féderal, arsiték na Tujuan ka strategis ngamajukeun andscholarship panalungtikan luhur-tingkat. duit dibikeun ka leuwih ti 30 universitas ieu panalungtikan di Jerman.

inisiatif bakal dana tilu wewengkon proyék-berorientasi: sakola pascasarjana pikeun ngamajukeun generasi saterusna sarjana, klaster sahiji kaunggulan pikeun ngamajukeun ieu panalungtikan motong-ujung na “konsep hareup” pikeun perluasan dumasar-proyék sahiji kaunggulan akademik di universitas sakabéhna. Dina raraga cocog keur aréa katilu ieu, universitas kungsi boga sahanteuna hiji diakuan sacara internasional puseur akademik ngeunaan kaunggulan sarta sakola sarjana anyar.

Sanggeus babak kahiji tina selections, LMU Munich ieu diondang ngalebetkeun aplikasi pikeun sakabéh tilu garis waragad: Ieu diasupkeun kompetisi kalawan usulan pikeun dua sakola sarjana na opat klaster sahiji kaunggulan.

Dinten Jumaah 13 Oktober 2006, panel biru-pita ngumumkeun hasil tina Jérman-lega kaunggulan inisiatif pikeun promosi panalungtikan universitas luhur jeung atikan. panel, diwangun tina Jerman Yayasan Panalungtikan sarta Déwan Élmu Jerman, geus mutuskeun yén LMU Munich bakal nampa waragad pikeun sakabéh tilu wewengkon katutupan ku prakarsa: sakola hiji sarjana, tilu “klaster kaunggulan” jeung waragad umum pikeun universitas urang “konsep hareup”.


Anjeun hoyong ngabahas universitas Munich ? Sakur Patarosan, koméntar atawa resensi


Universitas Munich on Peta


poto


Photos: Universitas Munich Facebook resmi

video





Bagikeun info ieu dipake jeung babaturan

Universitas ulasan Munich

Gabung ngabahas ngeunaan universitas Munich.
PUNTEN CATET: EducationBro Magazine méré Anjeun kamampuhan pikeun maca info ngeunaan universitas di 96 basa, tapi urang nanya ka hormat anggota sejen tur ninggalkeun koméntar dina basa Inggris.