Petrozavodsk State University

Petrozavodsk State University. Atikan luhur di Rusia

Petrozavodsk State University Details

Enroll at Petrozavodsk State University

gambaran


University PetrSU was founded in 1940 salaku Finlandia-Karelian University jeung miboga ngaran hadir taun 1956. Sapanjang sajarah 75 taun anak PetrSU geus jadi universitas panggedéna di bagian North-Éropa Rusia jeung dilatih leuwih ti 60000 siswa. Ieu suksés ngagabungkeun tradisi atikan klasik jeung élmu fundamental jeung kaputusan inovatif dina widang luhur tech pangwangunan ilmiah.
PetrSU ngabogaan sababaraha alumni kasohor, kaasup politikus eminent jeung penyair. Hal ieu rutin ditempatkeun di antara paguron best of Russia nurutkeun rankings beda (GreenMetric Dunya University ranking - Lugar 2nd antara 100 universitas nu pangalusna di Rusia; «Interfax» jeung «Ekho Moskvi» rating nasional independent dina kategori internalisasi - Lugar 3, jsb)

struktur

universitas ngawengku 8 wangunan sakuliah kota jeung ngoperasikeun taman Botanic, a kolam renang «Onego», sababaraha laboratorium jeung imah medarkeun. perpustakaan anak nahan jumlahna kira-kira 1.4 juta buku. PetrSU aya di Petrozavodsk, tapi oge boga cabang di Apatity, Kota di wewengkon Murmansk.
Dinten ieu leuwih ti 14800 siswa hadir kelas di sagala rupa sarjana, program sarjana jeung post-sarjana. Éta kabéh diajarkeun ku leuwih sarébu profesor, kaasup 550 PhDs, 145 Dokter of Science, 26 anggota academies state élmu.
universitas ieu diwangun ku 80 departemén, 9 faculties, 7 institutes atikan jeung 8 institutes panalungtikan.

Kontribusi ka kota jeung wewengkon

universitas muterkeun peran aktip dina nyieun atikan luhur leuwih diaksés ka jelema nu hirup di distrik outland of Karelia jeung nagara deukeutna. Unggal kabupatén ieu ditugaskeun ka fakultas atawa institut jeung siswa ti kota leutik atawa desa bisa nerapkeun pikeun atikan dunungan-disponsoran. Murid ti sakola Petrozavodsk, lyceums jeung gymnasiums bisa hadir latihan husus pre-universitas ka widang hareup maranéhanana studi.
PetrSU nyokot bagian dina pangatur jeung ngalakonan nu ngahiji Ujian Nagara (make), nu geus bentuk utama pamariksaan kalulusan di sakola jeung bentuk utama pamariksaan awal di paguron luhur di Rusia keur jaman baheula 10 taun. Nu universitas imah Regional make Center, nu prosés hasil ujian jeung nyadiakeun sangakan online pikeun guru jeung murid.
PetrSU mangrupa puseur panalungtikan diakuan dina widang programming, IT, panalungtikan plasma, microelectronics, matematika, Fisika, élmu médis, biologi, sajarah, filologi, élmu politik jeung sosial, hukum, ékonomi, nu ngeunaan jeung susunan, elmu ngeunaan leuweung, pertanian. Langkung ti 60 regional, konferensi nasional jeung internasional anu diayakeun taunan, di luhur 300 proyék state jeung swasta-dibiayaan dina widang élmu jeung atikan anu dilumangsungkeun, jeung puluhan monographies, buku teks jeung handbooks nu diterbitkeun.

Internasional gawé babarengan / hubungan

Leuwih taun PetrSU geus pohara aktip dina arena internasional. Dinten ieu leuwih ti 200 siswa internasional ti USA, Eropa, China jeung nagara séjén diajar di universitas, jeung 10 profesor ti nagara beda ngajarkeun di PetrSU.
Nyaéta 6 program master di basa Inggris diwangun dina 2015: «Services Network sarta Sistem», «Angka Kawijakan Sosial sarta Karaharjaan», «Kaséhatan Umum», «Pariwisata Management», «Studi Countries: basa, Budaya jeung Sajarah »jeung« Spintonics ». siswa sarjana bisa milih pikeun gelar jajaka atawa spesialis sacara.
universitas ngabogaan 87 pasatujuan internasional aktif jeung 27 nagara (Finlandia, Swédia, Norwégia, Perancis, Jérman, Portugal, karajaan Inggris, Amérika Serikat, Kanada, Bélgia, Korea, nagara wewengkon Baltik, jsb) jeung program bursa internasional nu dibuka jeung 20 universitas asing. 30 proyék internasional anu diayakeun taunan jeung pangrojong finansial rupa-rupa dana internasional, program jeung organisasi (US, EBRD, USAID, CRDF, IREX, DAAD, CIMO).
unit PetrSU International di antarana Institute of Program International, Center EU di Barents Region di Rusia, Universitas Summer International, Programming International Spesialis Latihan Center, PetrSU Metso Center, PetrSU Nokia Center jeung PetrSU Ponsse Center. Institute of program internasional imah Atlantik jeung Asia Gawé babarengan Center, nu Center Sejenna Uni Éropa jeung Center Atikan International.
universitas cooperates jeung UNESCO, University of the Arktik, Group ngagawekeun Joint dina Atikan jeung Panalungtikan tina Barents Euro-Arktik Region, Board Nasional on Atikan di Finlandia, Association International of Finno-Ugric Paguron luhur, Association of Open inovasi FRUCT, Barents Peace Network Atikan.

Tilu puseur Basa di universitas nyadiakeun kasempetan pikeun lulus tes basa di handap ieu:

turf (Test of Rusia salaku Basa luar nagri)

TOEFL (Test of English salaku Basa luar nagri)

cadar (Test of kaahlian Inggris Hukum)

ACCOMODATION pikeun siswa internasional

siswa International boga sababaraha pilihan akomodasi milih ti, antara nu rumah susun pikeun nyewa, kamar hotel / asrama atawa hirup di kulawarga host. pilihan pang populerna sanajan nyaéta asrama mahasiswa. PetrSU ngabogaan 10 wangunan asrama sumebar di sakuliah kota. universitas teu boga kampus utama, tapi gampang pikeun ngahontal ti unggal asrama via angkutan umum. Sadaya wangunan miboga aksés internet, lounges jeung gedung ulikan, gyms. Maranéhanana ogé dilengkepan mesin cuci jeung kompor.

sakola / akademi / departemén / kursus / fakultas


  • Institute of Foreign Languages
  • Institute of History, Pulitik jeung Élmu Sosial
  • Institute of Forestry, Engineering and Construction Sciences
    • Institute of Environmental Management in the European North
  • Institute of Medicine
    • Institute of High Biomedical Technologies
  • Institute of Education and Phycology
  • Institute of Education fisik, Olahraga sarta Pariwisata
  • Karelian Regional Institute of Management, Economics and Law of PetrSU (KRIMEL)
  • Institute of International Programs
  • Institute of nuluykeun atikan

 

  • Fakultas Pertanian
  • Faculty of Mining and Geology
  • Fakultas Matematika sarta Informasi Panyiaran
  • Faculty of Physics and Technology
  • Fakultas filologi
  • Faculty of Ecology and Biology
  • Fakultas Ékonomi
  • Fakultas Hukum
  • Preparatory Faculty

Sajarah


Thanks to the coordinated work of the faculty and other university employees, at the beginning of the 1970s the authority of the Karelian-Finnish State University became very significant in the Republic of Karelia and the entire northwest part of the country.

Di 1973 Mikhail Shumilov became a new rector of the university. With a PhD in History, he was well known for his monographs about history of Karelia and the European North.

Di 1975 a new Department of Accounting opened at the University as a part of the School of Mathematics and Physics. The main reason for opening this department was the lack of qualified accountants and economists in Karelia. The first class of accounting students graduated in 1979 and consisted of 52 young specialists. Di 1980 the School of Economics was opened. It consisted of three departments: political economy, accounting and economic activity, and sectorial economy. The first dean of the School was S. N. Polyakov and in 1982 he was replaced by A. G. Rusakov

To increase the popularity of the University among prospective students, departments and schools of the University put a lot of effort in distributing information about the university in Karelia and neighboring areas. Sajaba ti, a number of special training courses (recruiting about 1,800 jelema) were organized. University teachers organized meetings with high school students where they talked about opportunities the students would get at the university. The so-calledOpen Door Dayswere organized regularly. Salaku hasilna, competition for admission grew to about 2.3 students per available slot.

Special attention was paid to improvement of the level of teacher qualification. Teachers now could take additional vacation to earn master and doctoral (PhD) tingkat. The university had 40-50 graduate students each year.

In 1970s special attention was also paid to the technical equipment of the university. Eight classrooms were equipped to display movies and two classrooms became language laboratories. Computer classrooms were also upgraded and the third generation computers ES-1022 and ES-1035 were installed.

PetrSU was one of the first universities that implemented an integrated program of the USSR Ministry of Higher Education calledICS-university”. To improve the work of the university, the university researchers developed a number of software systems includingEntrant”, “Number of students”, “Session”, “Current control”, “Social and political practice,” “Graduate student,” “Control of decision implementation”, jeung “Human Resources Staff”.

From the early 1970s until 1985, kira-kira 14300 students graduated from the university.

 


Anjeun hoyong discuss Petrozavodsk State University ? Sakur Patarosan, koméntar atawa resensi


Petrozavodsk State University on Map


poto


Photos: Petrozavodsk State University Facebook resmi




Bagikeun info ieu dipake jeung babaturan

Petrozavodsk State University reviews

Join to discuss of Petrozavodsk State University.
PUNTEN CATET: EducationBro Magazine méré Anjeun kamampuhan pikeun maca info ngeunaan universitas di 96 basa, tapi urang nanya ka hormat anggota sejen tur ninggalkeun koméntar dina basa Inggris.