Universitas Edinburgh

Universitas Edinburgh

Universitas Rincian Edinburgh

  • nagara : karajaan Inggris
  • kota : Edinburgh
  • akronim : ngiringan
  • ngadeg : 1582
  • murid (approx.) : 36000
  • Ulah poho pikeun ngabahas universitas Edinburgh
Enroll di universitas Edinburgh

gambaran


Hal ieu diwangun ku tilu akademi: Kamanusaan sarta Studi Sosial, Élmu sarta Téknik, jeung Kedokteran jeung Pangajaran sarta Palatihan Atikan Kedokteran. Dina tilu akademi ieu, nyaéta 20 sakola akademik.

dina total, universitas metot kira-kira 35,000 mahasiswa, mayoritas nu study dina College of Kamanusaan sarta Élmu Sosial, nu pangbadagna akademi anak.

Anak College of Medicine jeung Pangajaran sarta Palatihan Atikan Kedokteran ieu reputed jadi dunya-pamingpin dina widang anak.

UoE mangrupakeun universitas internasional-focussed jeung ngabagéakeun mahasiswa ti sagala juru dunya, jeung mayoritas datang ti Cina jeung Amérika Sarikat.

siswa anak ogé bisa nyokot sateuacanna tina Go Fund mancanagara, nu nyadiakeun hibah pikeun 250 atawa siswa boga pangalaman internasional jangka pondok unggal taun. Sajaba ti, siswa ogé wanti ka boh ulikan atawa gawé ka luar negeri salaku bagian tangtu maranéhanana.

universitas narima leuwih £ 200 juta dina panghasilan panalungtikan. Ieu spends leuwih £ 26 juta dina hadiah, beasiswa, studentships jeung bursaries. Dina kira-kira £ 317 juta, eta boga endowment panggedéna katilu mana wae universitas UK sanggeus Oxford jeung Cambridge.

A total 20 laureates Nobel nu gawe bareng jeung Universitas Edinburgh. Di handap ieu kaasup winners tina Hadiah di Fisika, Chemistry, Fisiologi atawa Kadokteran, katentreman, Sastra jeung Hadiah Peringatan di Élmu Ékonomi.

Alumni antarana Charles Darwin, David Hume, Alexander Graham Bell na Sir Arthur Conan Doyle, antara loba batur.

Situated di jantung ibukota bersejarah ti Skotlandia, kota Edinburgh nyaéta imah DPRD Skotlandia, an batu vulkanik kuna jeung puri iconic.

sakola / akademi / departemén / kursus / fakultas


akademi

  • Kamanusaan & Élmu Sosial
  • ubar & Pangajaran sarta Palatihan Atikan Kedokteran
  • elmu pangaweruh & rékayasa

sakola

  • Élmu biologis
  • bisnis Sakola
  • Chemistry
  • sulpat
  • Ékonomi
  • Edinburgh College of Art
  • Edinburgh Médis Sakola
  • pendidikan, The Moray House
  • rékayasa
  • geosciences
  • Kaséhatan di Élmu Sosial
  • Sajarah, Klasik sarta Arkeologi
  • Informatika
  • Law
  • Literatures, Basa jeung budaya
  • Mathematics
  • Philosophy, Psikologi sarta Élmu Pengetahuan Basa
  • Fisika sarta Astronomi
  • Élmu sosial jeung pulitik
  • Studi Pangajaran sarta Palatihan Atikan, karajaan (Dick)

Sajarah


Kalawan sajarah euyeub kami, alumni nyatet jeung sarjana dibédakeun, urang kudu loba janten bangga dina loba abad urang salaku universitas dunya-renowned.

Ti laureates Nobel na juara Olimpiade pikeun penjelajah spasi na mentri perdana, Universitas Edinburgh geus influencing sajarah saprak éta dibuka Gerbang ka siswa kahijina dina 1583.

pamikir taneuh-megatkeun

Nuturkeun Skotlandia Pencerahan ti 18th abad, universitas ieu diposisikan dina forefront of akademisi jeung pamikiran kritis.

Alatan tekad jeung Persib sahiji grup kaum intelektual Edinburgh, fakta ngadegkeun ngeunaan dunya anu keur boldly tur konsistén ditantang.

Ditengah grup ieu David Hume, filsuf, ékonom na essayist dipikawanoh pikeun skepticism filosofis sarta empiricism; Joseph Hideung, kimiawan balik kapanggihna panas laten jeung karbon dioksida; sarta James Hutton, nu 'Bapa Modern Géologi'.

Shaping kaliwat, jaman kiwari jeung mangsa nu bakal datang

Kami ngarep panghargaan sastra pangkolotna Britania urang, éta James Tait Hideung Hadiah na Dolly domba, sato munggaran bisa diklon ti hiji sél somatic sawawa.

Eta oge didieu di Universitas Edinburgh yén Sir Arthur Conan Doyle diideuan mun nyieun karakter notorious na, Sherlock Holmes jeung James Young Simpson naratas anaethetics ngaliwatan kapanggihna nya ku sipat chloroform.

Nu leuwih anyar, fisikawan teoritis sarta Professor Emeritus Peter Higgs ieu babarengan dileler Hadiah Nobel dina Fisika keur na 1964 prediksi ti Higgs Boson.

Ngaliwatan loba prestasi sahiji staf sarta siswa, universitas geus dituluykeun nampilkeun panalungtikan motong-ujung, pangajaran inspirational na pamikiran inovatif saperti etos sentral na, attracting sababaraha pikiran greatest ti sakumna dunya.

1583 Universitas Edinburgh resmina opens1620The kalungguhan tina Principal sarta Professor of sulpat anu dipisahkeun

1707 Fakultas Hukum anu diadegkeun

1708 Fakultas Seni ieu diadegkeun

1726 Fakultas Kedokteran anu diadegkeun

1745 Kelas anu ditunda sakumaha marches tentara Jacobite Bonnie Pangeran Charlie urang on kota

1789 Batu pondasi anu diteundeun di situs Old College

1847 James Young Simpson, Professor of Midwifery, discovers pamakéan ubar keur ngabius of chloroform dina ngalahirkeun

1858 The paguron luhur (Skotlandia) Act hibah universitas kadali pinuh urusan sorangan

1859 Ku E Gladstone janten Rektor pangheulana kapilih ku awak murid

1893 siswa awéwé munggaran di Universitas urang lulusan

1897 aula lulus universitas urang, McEwan Aula muka

1914-1918 meh 8,000 siswa jeung lulusan enlist dina gaya pakarang salila WWI

1920 Batu pondasi anu diteundeun di situs ngeunaan kampus Wangunan Raja urang

1924 Murid Eric Liddell ngéléhkeun 400 méter di Olimpiade Paris

1958 Universitas appoints Professor bikang kahijina, Elizabeth Wiskemann

1973 Asosiasi Edinburgh Universitas Murid 'ieu diadegkeun

1996 Dolly Domba nu geus diklon di Roslin Institute

2002 Hiji Sakola Médis anyar dibuka dina Little Perancis

2011 Universitas merges kalawan Edinburgh College of Art

2013 Emeritus Professor Peter Higgs ieu dileler Hadiah Nobel dina Fisika

 


Anjeun hoyong ngabahas universitas Edinburgh ? Sakur Patarosan, koméntar atawa resensi


Universitas Edinburgh on Peta


poto


Photos: Universitas Edinburgh Facebook resmi

video





Bagikeun info ieu dipake jeung babaturan

Universitas ulasan Edinburgh

Gabung ngabahas ngeunaan universitas Edinburgh.
PUNTEN CATET: EducationBro Magazine méré Anjeun kamampuhan pikeun maca info ngeunaan universitas di 96 basa, tapi urang nanya ka hormat anggota sejen tur ninggalkeun koméntar dina basa Inggris.