Universitas Oxford

Universitas Oxford. universitas nu pangalusna di Britania Raya. Study di Englad. Atikan Bro - Study Magazine mancanagara

Universitas Rincian Oxford

  • nagara : karajaan Inggris
  • kota : Oxford
  • akronim : Oxford
  • ngadeg : 1096
  • murid (approx.) : 23000
  • Ulah poho pikeun ngabahas universitas Oxford
Enroll di universitas Oxford

gambaran


Universitas struktur has Oxford sacara, lahir jujutanana, mangrupa sumber kakuatan.

Oxford mangrupa universitas collegiate, diwangun ku Universitas puseur jeung akademi. Universitas puseur diwangun ku departemén akademik jeung puseur panalungtikan, departemén administrasi, perpustakaan jeung museum. nu 38 akademi anu timer jajahan jeung bebas finansial lembaga, nu patali jeung University puseur dina sistem féderal. Aya ogé genep gedung swasta permanén, nu éta diadegkeun ku pecahan Christian beda jeung nu masih nahan karakter Christian maranéhanana.

Nu kalungguhan beda tina akademi jeung Universitas geus robah dumasar kana waktu.

nu akademi

  • Pilih jeung ngaku mahasiswa sarjana, tur pilih siswa lulusan sanggeus aranjeunna ngaku ku University.
  • nyadiakeun akomodasi, hidangan, kamar umum, perpustakaan, olahraga sarta fasilitas sosial, sarta perawatan pastoral pikeun siswa maranéhanana.
  • Dupi tanggung jawab pangajaran tutorial keur undergraduates.

Universitas

  • Nangtukeun eusi kursus-kursus dina nu pangajaran kuliah lumangsung.
  • Organises ceramah, seminar jeung karya lab.
  • Nyadiakeun rupa-rupa sumberdaya pikeun pangajaran jeung learning dina bentuk perpustakaan, laboratorium, museum, fasilitas komputasi, teras salajengna.
  • Nyadiakeun ladenan administrasi jeung jasa mahasiswa junun centrally saperti sangakan jeung careers.
  • Aya dina jeung supervises siswa lulusan, jeung examines theses.
  • Susunan jeung tanda pamariksaan, jeung panghargaan tingkat.

Sistim collegiate aya dina jantung sukses Universitas sacara, méré siswa jeung akademisi mangpaat milik boh ka gede, lembaga internasional renowned jeung leutik, masarakat akademik interdisciplinary. Ieu ngahimpun akademisi ngarah jeung siswa di sakuliah subjék jeung grup taun jeung ti beda budaya jeung nagara, nulungan ka piara pendekatan interdisciplinary sengit nu inspires loba pencapaian panalungtikan beredar Universitas jeung ngajadikeun Oxford pamingpin di loba widang.

sakola / akademi / departemén / kursus / fakultas


division Kamanusaan

matematik, fisik & KAHIRUPAN Élmu division

Médis Élmu division

Divisi Élmu Sosial

Sajarah


siga universitas pangkolotna di dunya Inggris-diomongkeun, Oxford mangrupakeun lembaga unik tur bersejarah. Aya tanggal jelas yayasan, Tapi pangajaran eksis di Oxford sababaraha formulir di 1096 sarta dimekarkeun gancang ti 1167, lamun Henry II ngalarang murid Inggris ti attending Universitas Paris.

Di 1188, sajarah nu, Gerald ti Wales, masihan hiji bacaan umum keur Oxford dons nu dirakit na di sabudeureun 1190 datangna Emo of Friesland, siswa peuntas laut kahiji dipikawanoh, ojah tradisi Universitas ngeunaan Tumbu Milari internasional. ku 1201, universitas ieu dipingpin ku hiji Sakola boga Oxenford, on saha judul rektor ieu conferred di 1214, sarta di 1231 nu Masters anu dipikawanoh salaku unipersitas atanapi Corporation.

Dina abad 13th, karusuhan antara kota jeung gown (townspeople jeung siswa) hastened ngadegna gedung primitif sahiji tinggal. Kasebut hasil ku mimiti akademi Oxford urang, nu mimiti jadi abad pertengahan 'gedung sahiji tinggal’ atanapi endowed imah di handapeun pengawasan Master a. unipersitas, Balliol na Merton akademi, mana anu ngadegkeun antara 1249 jeung 1264, anu pangkolotna.

Kirang ti abad engké, Oxford kungsi kahontal Nyiar luhureun unggal korsi sejen pembelajaran, tur meunangkeun praises of popes, raja sarta sages ku kahadéan ti jaman baheula na, kurikulum, doktrin na statusna. Di 1355, Edward III mayar upeti ka Universitas pikeun kontribusi invaluable -na pikeun pembelajaran; anjeunna ogé commented dina jasa rendered kana kaayaan nu ku lulusan Oxford dibédakeun.

Ti poé mimiti na, Oxford éta pusat keur kontrovérsi meriah, kalawan sarjana aub dina sengketa agama jeung pulitik. John Wyclif, abad-14 Master of Balliol, ngampanyekeun pikeun Alkitab dina vernakular, ngalawan kahayang tina papacy nu. Di 1530, Henry VIII kapaksa universitas narima talak ti Catherine of Aragon, jeung mangsa Reformasi di abad ka-16, nu churchmen Anglikan Cranmer, Latimer na Ridley anu diusahakeun pikeun bid'ah sarta kurban di stake di Oxford.

Universitas éta Royalist dina Perang Sipil, sarta nalangsa kuring ngayakeun counter-Parlemén di Convocation House. Dina ahir abad ka-17, Oxford filsuf John Locke, disangka tina panghianatan, kapaksa ngungsi nagara.

Abad ka-18, lamun Oxford ieu disebut boga port forsaken keur pulitik, oge hiji jaman kapanggihna ilmiah sarta revival agama. Edmund Halley, Professor of Géométri, diprediksi balikna komet anu ngasuh ngaranna; Jajang jeung rapat doa Charles Wesley urang neundeun pondasi tina Methodist Society.

Universitas dianggap peran ngarah di jaman Victoria, utamana dina kontrovérsi agama. ti 1833 saterusna The Gerak Oxford ditéang ka ngarevitalisasi aspék Katolik di Garéja Anglikan. Salah sahiji inohong na, John Henry Newman, jadi Katolik Roma di 1845 sarta ieu engké dijieun Cardinal. Di 1860 Museum Universitas anyar ieu mangrupakeun tempat kajadian hiji perdebatan kawentar antara Thomas Huxley, jawara évolusi, sarta Bishop Wilberforce.

ti 1878, gedung akademik anu ngadegkeun keur awéwé sarta maranéhanana ngaku mun kaanggotaan pinuh sahiji Universitas di 1920. Lima akademi sadaya-jalu mimiti ngaku awéwé di 1974 jeung, ti saprak éta, kabéh akademi geus robah katetepan maranéhna ngaku duanana awéwé jeung lalaki. St Hilda urang College, nu asalna pikeun awéwé wungkul, éta panungtungan sahiji akademi kelamin hiji Oxford urang. Geus ngaku duanana lalaki jeung awewe ti 2008.

Salila abad 21 20 jeung awal, Oxford ditambahkeun kana inti humanistik na kapasitas panalungtikan anyar utama dina élmu alam jeung dilarapkeun, kaasup ubar. Dina kitu lakukeun, eta geus ditingkatkeun jeung strengthened peran tradisional salaku hiji fokus internasional keur learning jeung forum pikeun perdebatan intelektual.


Anjeun hoyong ngabahas universitas Oxford ? Sakur Patarosan, koméntar atawa resensi


Universitas Oxford on Peta


poto


Photos: Universitas Oxford Facebook resmi

video





Bagikeun info ieu dipake jeung babaturan

Universitas ulasan Oxford

Gabung ngabahas ngeunaan universitas Oxford.
PUNTEN CATET: EducationBro Magazine méré Anjeun kamampuhan pikeun maca info ngeunaan universitas di 96 basa, tapi urang nanya ka hormat anggota sejen tur ninggalkeun koméntar dina basa Inggris.