Princeton University

Princeton University. Ulikan na AS. Atikan Magazine mancanagara - Atikan Bro. Universitas best of AS.

Princeton Rincian Universitas

Enroll di Princeton Universitas

gambaran


Princeton University nyaéta lembaga swasta nu diadegkeun dina 1746.

waragad SPP di Princeton University anu $45,000 (Aprox.).

Princeton, nu kaopat-pangkolotna kuliah di Amérika Sarikat, aya di kota sepi tina Princeton, New Jersey. Dina dinding kampus Ivy-katutupan bersejarah anak, Princeton nawarkeun jumlah kajadian, kagiatan jeung organisasi. Nu Princeton lodaya, anggota Liga Ivy, anu dipikawanoh ogé keur lalaki maranéhanana sacara konsistén kuat jeung tim lacrosse awewe. Murid hirup di salah sahiji genep akademi padumukan nu nyadiakeun masarakat padumukan ogé ladenan dining tapi boga pilihan pikeun ngagabung hiji leuwih ti 10 dahar klub pikeun taun SMP jeung senior maranéhanana. Nu klub dahar ngawula ka salaku organisasi sosial jeung dining pikeun siswa anu ngiluan maranéhna. motto resmi Princeton sacara, “Dina Service Bangsa jeung di Service of Sadaya Bangsa,” speaks ka komitmen universitas pikeun layanan masarakat.

Princeton ngawengku program sarjana kacida rengking ngaliwatan Woodrow Wilson Sakola Public jeung International Urusan jeung Sakola Téknik and Applied Élmu. Hiji aspék unik program akademik Princeton nyaéta yén sadaya siswa sarjana diwajibkeun nulis tesis senior. alumni kasohor di antarana US. Présidén Woodrow Wilson; John Forbes Nash, subjék tina 2001 pilem “A Mind Geulis”; model / aktris Brooke Shields; jeung nona kahiji Michelle Obama. Nurutkeun legenda Princeton, lamun mahasiswa kaluar kampus ngaliwatan FitzRandolph Gate saméméh kalulusan, manéhna atawa manéhna bisa dilaknat kungsi ka sarjana.

Princeton University nyaeta masarakat vibrant tina beasiswa jeung learning nu nangtung di layanan bangsa urang jeung ladenan of manusa. Chartered dina 1746, Princeton nyaéta kaopat-pangkolotna kuliah di Amérika Sarikat. Princeton mangrupakeun independent, coeducational, lembaga nondenominational nu nyadiakeun instruksi sarjana jeung lulusan dina humaniora, Élmu Sosial, élmu alam jeung rékayasa.

Salaku universitas panalungtikan dunya-dipelak, Princeton nyiar pikeun ngahontal tingkat pangluhurna bedana dina kapanggihna jeung transmisi pangaweruh jeung pamahaman. Dina waktos anu sasarengan, Princeton téh has antara paguron panalungtikan di komitmen -na pikeun pangajaran sarjana.

Dinten ieu, langkung ti 1,100 anggota dosen ngalatih kurang 5,200 siswa sarjana jeung 2,600 siswa lulusan. program bantuan finansial berehan Universitas sacara ensures nu siswa Sarbini ti sagala backgrounds ékonomi bisa mampuh atikan Princeton.

Princeton University kamajuan diajar ngaliwatan beasiswa, panalungtikan, jeung pangajaran kualitas unsurpassed, kalawan tekenan dina pendidikan sarjana jeung doktor anu has antara paguron gede di dunya, jeung jeung komitmen pervasive ka ngawula ka bangsa jeung dunya.

watesan ciri jeung aspirasi Universitas sacara antarana:

  • a fokus dina kasenian jeung humaniora, élmu sosial, élmu alam, jeung rékayasa, jeung-kelas dunya kaunggulan sakuliah sakabéh departemén anak;
  • komitmen ka inovasi, panalungtikan bébas, jeung kapanggihna pangaweruh anyar jeung ideu anyar, gandeng jeung komitmen pikeun ngawétkeun jeung ngirimkeun nu intelektual, endah, jeung warisan budaya jaman baheula;
  • a fakultas sarjana-kelas dunya anu kalibet jeung jeung diaksés ka siswa jeung devoted ka integrasi jero pangajaran jeung panalungtikan;
  • a fokus dina pendidikan sarjana anu unik keur universitas panalungtikan utama, jeung program seni liberal nu sakaligus prepares siswa keur kahirupan bermakna jeung careers, broadens outlooks maranéhanana, tur mantuan ngawangun karakter jeung nilai maranéhanana;
  • sakola sarjana anu mahiwal dina tekenan anak dina atikan doktor, bari ogé maturan program Masters kualitasna alus di wewengkon nu dipilih;
  • skala manusa nu nurtures rasa kuat masarakat, Ujang tingkat luhur papacangan, jeung fosters komunikasi personal;
  • program bantuan mahasiswa luar biasa di sarjana jeung lulusan tingkat nu mastikeun Princeton nyaéta affordable ka sadaya;
  • komitmen pikeun ngabagéakeun, sokongan, sareng terlibat siswa, pakultas, jeung staf jeung range lega backgrounds jeung pangalaman, jeung ka ajak sadaya anggota masarakat Universitas pikeun neuleuman tina éksprési tahan tina rupa-rupa perspéktif;
  • a vibrant jeung immersive pangalaman padumukan di kampus kalayan rasa has tempat nu promotes interaksi, kalangkang, jeung attachment lifelong;
  • komitmen pikeun nyiapkeun siswa pikeun kahirupan jasa, Dursasana civic, jeung uran etika; jeung
  • an masarakat alumni intensely aktipitas jeung generously supportive.

sakola / akademi / departemén / kursus / fakultas


  • Program Afrika Studi Amérika Interdepartmental Pascasarjana bijil
    Dunya kuna
  • Antropologi
  • Komputasional math and Applied
  • gawena undagi
  • Seni tur Arkeologi
  • Élmu Astrophysical
  • Atmosfir sarta Élmu Pengetahuan ecosystem
  • Kimia sarta Industri Patali biologis
  • elmu kimia
  • Téknik Sipil jeung Lingkungan
  • klasik
  • Sastra komparatif
  • Ilmu komputer
  • Studi East Asian
  • Ékologi sarta biologi évolusionér
  • Ékonomi
  • Téknik Eléktro
  • Inggris
  • ngabiayaan
  • Perancis jeung Italia
  • geosciences
  • Jerman
  • Sajarah
  • Sajarah Élmu
  • Kamanusaan Interdisciplinary (Ihum)
  • Bahan Élmu Joint Ph.D. Program gelar
  • matematika
  • Mékanis jeung Téknik Aerospace
  • Studi Jaman Pertengahan
  • Biologi molekular
  • musik (Komposisi musik)
  • Musicology
  • Deukeut Studi Wétan
  • neurosains
  • neurosains Ph.D. Gelar gabungan
  • Panalungtikan operasi sarta Téknik Financial
  • pilsapat
  • Fisika
  • Fisika plasma
  • Ekonomi Pulitik
  • Filosofi Pulitik
  • pulitik
  • Studi populasi
  • Psikologi
  • Wanayasa jeung komputasional Biologi
  • agama
  • Renaissance sarta Studi Modern Awal
  • Slavia Basa jeung Literatures
  • Sarat jeung Kaayaan sosial Joint Ph.D. Program gelar
  • sosiologi
  • Spanyol sarta Portugis
  • Woodrow Wilson Sakola

Sajarah


1600s-1700s

1696 Kota Princeton netep.

1746 College of New Jersey diadegkeun dina Elizabeth, N.J., ku Presbyterian Synod.

1747 Jonathan Dickinson ditunjuk présidén kahiji. Kuliah belah ka Newark parsonage Harun Burr Sr., saatosna Dickinson urang.

1748 Harun Burr SR. kapilih Presiden kadua College urang. Hadir piagam dibales di New Brunswick, N.J. latihan Commencement munggaran diayakeun, kalayan genep derajat sarjana dileler.

1753 Nathaniel na Rebeckah FitzRandolph jeung nu lianna akta 10 acres di Princeton ka College.

1756 Nassau Aula na Maclean House (imah présidén urang) réngsé; College of New Jersey ngalir ti Tasikmalaya ka Princeton.

1758 Jonathan Edwards janten Presiden katilu.

1759 Samuel Davies dipasang jadi Presiden kaopat.

1761 Samuel Finley janten Presiden kalima.

1768 blk. John Witherspoon of Skotlandia dipasang jadi Presiden kagenep.

1769 Amérika Whig Debating Society kabentuk.

1770 Cliosophic Debating Society kabentuk.

1776 Presiden Witherspoon tanda Deklarasi Kamerdikaan.

1777 George Washington drive Britania ti Nassau Aula.

1783 Buana Kongrés meets di Nassau Aula, nu dilayanan salaku Capitol Amérika Sarikat ti Juni dugi Nopémber.

1795 Samuel S. Smith janten Presiden katujuh.

1800s

1802 Nassau Aula gutted ku seuneu jeung diwangun deui.

1812 Ashbel Héjo dipasang jadi Presiden kadalapan.

1823 James Carnahan janten Presiden kasalapan.

1826 James Madiun, kelas 1771 jeung urut presiden Amerika Serikat, janten Presiden mimiti Association Alumni tina College of New Jersey.

1854 John Maclean JR. dipasang jadi Presiden 10.

1855 Nassau Aula gutted ku seuneu deui, jeung diwangun deui deui.

1859 Alma mater "Old Nassau" ditulis ku Harlan Page Peck (kelas 1862).

1868 James McCosh of Skotlandia kapilih Presiden 11.

1869 Princeton muterkeun Rutgers University dina kaulinan bola kuliah munggaran.

1876 Koran murid Princetonian geus diterbitkeun pikeun kahiji kalina (masih diterbitkeun poean ku siswa salila warsih akademik).

1882 Seni Museum Princeton Universitas diadegkeun.

1883 segitiga Club (mimitina disebut Association dramatis Princeton College) diadegkeun.

1888 Francis L. Patton janten Presiden 12.

1893 Sistim ngahargaan ngadegkeun.

1895 Hiji gelar sarjana (a Master of Arts) ieu dileler ka murid hideung pikeun kahiji kalina.

1896 Ngaran resmi robah jadi Princeton Universitas. Lajeng-profésor Woodrow Wilson nyadiakeun motto informal Princeton urang ku ucapan judulna “Princeton dina Service Bangsa urang.”

1900s

1900 Lulusan Sakola ngadegkeun.

1902 Woodrow Wilson, kelas 1879, Presiden 13th kapilih.

1905 Presiden Wilson ngawangun sistem preceptorials.

1906 Lake Carnegie dijieun ku Andrew Carnegie.

1912 John G. Hibben dipasang jadi Presiden 14.

1913 Lulusan IKIP dedicated.

1914 Stadion Palmer réngsé.

1919 Sakola Arsitéktur ngadegkeun. Unit Tentara ROTC Princeton urang ngadegkeun.

1921 Sakola Téknik ngadegkeun.

1928 Princeton Universitas chapel dedicated.

1930 Sakola Umum jeung International Urusan ngadegkeun (sarta dingaranan Woodrow Wilson dina 1948).

1933 Harold W. Dodds janten Presiden 15. Albert Einstein janten anggota kahirupan Institute pikeun Advanced Study, kalawan hiji kantor di kampus Princeton Universitas.

1940 stasiun radio sarjana (lajeng WPRU, kiwari WPRB) diadegkeun.

1942 Siswa sarjana hideung mimiti anu ngaku.

1948 Firestone Perpustakaan dedicated.

1949 Association of Pascasarjana Princeton Alumni diadegkeun.

1951 Forrestal Kampus didirikeun dina US. rute 1; “Proyék Matéri-tanduk” panalungtikan dina fusi nuklir dimimitian aya. Di 1961, ngaranna dirobah kana Laboratorium Princeton Plasma Fisika (PPPL).

1954 Liga Ivy konferensi athletic diadegkeun, kalawan Princeton salaku salah sahiji dalapan anggota.

1957 Robert F. Goheen dipasang jadi Presiden 16.

1960 Martin Luther King JR. preaches di Universitas chapel. Nassau Aula dianggap hiji Landmark bersejarah nasional.

1964 Ph.D. gelar dileler ka awéwé pikeun pertama kalina.

1969 Pembina ngajawab ngaku undergraduates awéwé.

1970 Déwan universitas Komunitas Princeton (CPUC), awak deliberative sahiji dosen, siswa, staf jeung alumni, ngadeg.

1971 Katilu Dunya Center diadegkeun (di 2002, diganti nu Carl A. Widang Center pikeun Sarua jeung Pamahaman Budaya, sanggeus asisten dekan Amérika Afrika tina kuliah ti 1968-71). Puseur awéwé diadegkeun.

1972 William G. Bowen janten Presiden 17.

1974 Puseur internasional (ayeuna Sadikin International Center) diadegkeun.

1982 Sistem akademi padumukan ngadegkeun.

1988 Harold T. Shapiro dipasang jadi Presiden 18.

1994 Puseur keur Kahirupan Yahudi ngadegkeun.

1996 250th ulang sohor. motto informal Princeton urang dimekarkeun ku Présidén Shapiro ka “Dina Service Bangsa urang na di Service of Sadaya Bangsa.”

1998 léngkah utama mimitina undertaken mun overhaul kawijakan bantuan keuangan, nyieun Princeton langkung affordable.

2000s

2000 Lulusan Sakola celebrates ulang 100th.

2001 Shirley M. Tilghman janten Presiden 19. “No-injeuman” Kawijakan bantuan keuangan - ngaganti gajian kalayan hibah anu teu perlu repaid - geus instituted.

2003 Lewis-Sigler Institute pikeun Integrative Genomics dedicated kalawan mandat pikeun difokuskeun panalungtikan sarta pangajaran di panganteur biologi jeung élmu kuantitatif. Princeton Nobel widang Hubungan Balap diadegkeun pikeun ngamajukeun pamahaman diantara mahasiswa-umur SMA.

2005 Princeton neurosains Institute, Princeton Center pikeun Élmu Téori sarta Center pikeun Inovasi di Atikan Téknik (diganti nu Keller Center pikeun Inovasi di Atikan Téknik di 2008) ngadegkeun. LGBT Center diadegkeun.

2006 Universitas Center keur Kreatif sarta Seni Pintonan (diganti nu Peter B. Lewis Center pikeun Seni di 2007) sarta Kantor kelestarian ngadegkeun. Puseur pikeun Studi Afrika Amérika ngadegkeun, ngembangna program dimimitian dina 1969.

2007 Sistim padumukan kuliah opat taun dibuka kalawan bubuka Whitman College.

2008 Andlinger Center pikeun énergi sarta Lingkungan ngadegkeun. Lewis Perpustakaan, dirancang ku Frank Gehry na consolidating kumpulan elmu, réngsé.

2009 Program Taun sasak dimimitian kalawan 20 siswa deferring pangakuan pikeun sataun kalibet dina layanan internasional. Butler College reopens kalawan asrama anyar, completing transisi universitas pikeun sistem padumukan kuliah opat taun.

2010 Laboratorium Kimia Frick, panggedena wangunan akademik tunggal on kampus kaasup Firestone Perpustakaan, muka; Streicker Sasak muka, kumaha nyambungkeun dua sisi tina lingkungan elmu sakuliah Washington Jalan.

2012 A kampanye lima taun, “Aspire: A Plan pikeun Princeton,” cik handapeun Présidén Shirley M. Tilghman, sanggeus raising $1.88 milyar.

2013 Christopher L. Eisgruber janten Presiden 20 Princeton urang.

2014 Bubuka Peretsman Scully Aula, imah anyar Jurusan Psikologi, jeung Princeton neurosains Institute.


Anjeun hoyong ngabahas Princeton Universitas ? Sakur Patarosan, koméntar atawa resensi


Princeton Universitas on Peta


poto


Photos: Princeton University Facebook resmi

video





Bagikeun info ieu dipake jeung babaturan

ulasan Princeton Universitas

Gabung ngabahas ngeunaan Princeton Universitas.
PUNTEN CATET: EducationBro Magazine méré Anjeun kamampuhan pikeun maca info ngeunaan universitas di 96 basa, tapi urang nanya ka hormat anggota sejen tur ninggalkeun koméntar dina basa Inggris.