Humboldt University of Berlin

Humboldt University of Berlin

Humboldt University of Details Berlin

Ndhaftar ing Universitas Humboldt saka Berlin

Ringkesan


ing Humboldt University of Berlin iku salah siji saka universities paling tuwa Berlin kang, didegaké ing 15 Oktober 1810 minangka Universitas Berlin (Universität zu Berlin) dening reformis pendidikan Prussian liberal lan linguistWilhelm von Humboldt, model universitas kang wis banget dipengaruhi universities Eropah lan Kulon. saka 1828 iki dikenal minangka Frederick William University (Friedrich-Wilhelms-Universität), lan mengko (unofficially) uga minangka Universitas unter den Linden sawise lokasi ing bekas kraton Pangeran Henry Prusia (1726-1802) kang sadulure, Ratu Friedrich II, wis dibangun kanggo wong antarane 1748 lan 1753 ing avenue Unter den Linden. ing 1949, iku ganti jeneng Humboldt University ing pakurmatan saka loro Wilhelm sawijining pangadeg lan seduluré, geografi Alexander von Humboldt. ing 2012, ing Universitas Humboldt saka Berlin ana siji universitas Jerman sewelas kanggo menang ing Universities Jerman Excellence Initiative, kompetisi nasional luhur diatur dening Pemerintah Federal Jerman. Universitas wis sinau 29 Nobel Prize pemenang lan dianggep salah siji saka universities paling adiluhung ing Eropah uga minangka salah siji saka universities paling adiluhung donya seni lan ilmu.

We sing nyemplung sing kasengsem ing sinau ing Humboldt-Universität kanggo semester utawa setahun. Bhinéka kawruh lan variasi ing mulang ana tombol kanggo ing idea Humboldtian pendidikan. Siswa International sing pengin nglampahi part mesthi ing Humboldt-Universitaet utawa wis dipuntampi kanggo gelar kene utamané welcome. Padha kontribusi expertise lan internasional persepektif akademisi kanggo forum akademisi, menehi siswa Humboldt kesempatan kanggo ngerti bab jinis kawruh lan budaya ing pendidikan sing luwih dhuwur. We yakin sing bakal bisa kanggo entuk learning kasil sampeyan nyetel metu kanggo nampa loro akademis lan budoyo nalika nresep kawruh cara Humboldt.

Mangga njupuk cathetan sing mahasiswa internasional sing ora bagean saka program ngganti lan ora terus beasiswa dening funder disetujoni, mung bisa dipuntampi minangka mahasiswa non-degree ing kasus ngédap.

Kaca ing ngisor iki bakal njawab akeh pitakonan lan nggawa metu directions kanggo njelajah. Kanggo sing interested in njupuk ringkesan bab kursus ana ing Inggris ing semester saiki, gambar asli seko bisa ditemokake kene.

 

Sekolah / colleges / departemen / Lapangan / fakultas


  • Fakultas Hukum
  • Fakultas Matematika lan Ilmu Alam (Geography, Ilmu Komputer, Mathematics, Kimia, Fisika)
  • Fakultas Life Ilmu (Agriculture lan Horticulture, Biology, Psychology)
  • Charité - Universitas Kedokteran Berlin
  • Fakultas Filsafat aku (Philosophy, History, Bridge Eropah, Departemen Library lan Ilmu Informasi)
  • Fakultas Filsafat II (Sastra, Linguistics, Pasinaon Scandinavian, literatures Romance, Pasinaon Basa Inggris Amérika lan, Pasinaon Slavic, Classical filologi)
  • Fakultas Kamanungsan lan Social Sciences (Ilmu sosial, Budaya / Arts, / Pasinaon Asian Afrika (kalebu Archaeology), Pasinaon Gender, ilmu olahraga, RehabilitationStudies, Education, Manajemen Quality ing Education)
  • Fakultas Teologi
  • Fakultas Ekonomi lan Manajemen

History


kang enem sasi kapisan ing Berlin universitas Kompeni wonten ing 1810 karo 256 siswa lan 52 dosen ing fakultas saka hukum, medicine, teologi lan filsafat ing rektor Theodor Schmalz. Universitas wis ngarep kanggo akeh pamikir paling Jerman saka rong abad kepungkur, antarane wong-wong mau ing subyektif idealist filsuf Johann Gottlieb Fichte, teolog Friedrich Schleiermacher, Absolute idealist filsuf G.W.F. Hegel, ing Teori legal Romantic Friedrich Carl von Savigny, ing pessimist filsuf Arthur Schopenhauer, adil idealist filsuf Friedrich Schelling, kritikus budaya Walter Benjamin, lan fisikawan misuwur Albert Einstein lan Max Planck. Ngedekke teori Marxis Karl Marx lan Friedrich Engels dirawuhi universitas, minangka iya puisi Heinrich Heine, novelis Alfred Döblin, pangadeg structuralism Ferdinand de Saussure, unifier Jerman Otto von Bismarck, Partai Komunis Jerman ngedegaken Karl Liebknecht, African American Pan Africanist W. e. B. Du Bois lan manunggalaken Eropah Robert Schuman, sarta bedah pengaruh Johann Friedrich Dieffenbach ing setengah awal saka taun 1800-an. Universitas punika asal kanggo 29 Pamenang bebungah Nobel.

Struktur universities riset-intensif Jerman, kayata Humboldt, dadi model kanggo institusi kaya Johns Hopkins University. luwih, wis diklaim “ing 'Humboldtian’ universitas dadi model kanggo ngaso ing Eropah karo asas sawijining pusat kang Uni pengajaran lan panalitèn ing karya saka sarjana individu utawa ilmuwan.”

Saliyane ing anchoring kuwat saka subjek tradisional, kaya èlmu, Hukum, filsafat, Sajarah, Teologi lan medicine, Berlin University dikembangaké kanggo nyakup akeh disiplin ngelmu anyar. Alexander von Humboldt, seduluré pangadeg William, disedhiyakake ing learning anyar. Kanthi pambangunan fasilitas riset modern ing separo kapindho saka ajaran Century 19 saka èlmu alam wiwit. peneliti misuwur, kayata kimia Agustus Wilhelm Hofmann, fisikawan Hermann von Helmholtz, ing matématikawan Ernst Eduard Kummer, Leopold Kronecker,Karl Weierstrass, dokter Johannes Peter Müller, Albrecht von Graefe, Rudolf Virchow andRobert Koch, nyumbang kanggo Berlin Universitas fame ngelmu.

Sak iki wektu nggedhekake, Berlin University mboko sithik ditambahi kanggo incorporate colleges sadurunge kapisah ing Berlin. Conto bakal Charité, ing Pépinière lan Collegium Medico-chirurgicum. ing 1717, King Friedrich aku wis ngadegake omah quarantine kanggo Wewelak ing gapura, kang ing 1727 iki rechristened dening “king prajurit” Friedrich Wilhelm: “Iku kudu disebut Charité omah” (Iku bakal disebut Charité [Prancis amal]). Miturut 1829 Situs dadi kampus medical Berlin University lan tetep ngantos 1927 nalika University Hospital liyane modern iki dibangun.

Berlin University miwiti koleksi sejarah alam ing 1810, kang, dening 1889 dibutuhake bangunan kapisah lan dadi Museum für Naturkunde. The preexisting Tierarznei School, didegaké ing 1790 lan digunakke dening universitas, ing 1934 kawangun ing basis saka Facility Veterinary Medicine (Basis fakultas Veterinary). Dadi Universitas Agricultural saka Berlin (Agricultural University of Berlin), didegaké ing 1881 afiliasi Fakultas Agricultural saka Universitas.

sawise 1933, kaya kabeh universities Jerman, iki kena pengaruh dening regime Nazi. Rektor sak iki wektu iki Eugen Fischer. Iku saka perpustakaan universitas sing sawetara 20,000 buku dening “degenerates” lan mungsuh saka regime dijupuk supaya diobong ing May 10 taun sing ing Opernplatz (saiki Bebelplatz) kanggo demo dilindhungi dening SA sing uga Bintang wicara dening Joseph Goebbels. Monument kanggo iki saiki bisa ditemokaké ing tengah alun, dumadi saka opening panel kaca dhateng kamar putih lemah karo papan beting kosong kanggo 20,000 volume lan plang, prewangan lan epigraph saka 1820 karya dening Heinrich Heine: “Sing ana mung Prakata a, ngendi padha ngobong buku, padha ngobong ing wong pungkasan” (“Punika nanging Prakata a; ngendi padha ngobong buku, padha wekasanipun ngobong wong”).

The Law kanggo Pemulihan praja Professional (German “Hukum kanggo Pemulihan praja Professional”) ngasilaken ing 250 profesor Yahudi lan karyawan kang murub sak 1933/1934 lan akeh doktor kang mundur. Siswa lan sarjana lan mungsuh politik Nazi luwar saka universitas lan asring diboyong. Sak iki wektu saklawasé siji pihak kabeh Staff dipecat dening Nazi.

The Soviet Administrasi Military ing Jerman (SMAD) dhawuh (Command Reference. 4) bukaan saka universitas ing Januari 1946. The SMAD wanted Berlin University redesigned adhedhasar model Soviet, Nanging padha mekso ing tembung ing “mentas dibukak” lan ora “maneh kabuka” kanggo alasan politik. Presiden Administration Central Jerman kanggo Pendidikan Nasional (DZVV), Paul Wandel, Wamen ing Januari 29, 1946, Kepyakan, ngandika: “Aku ngandika bukaan, lan ora saka re-bukaan saka universitas. Universitas Berlin kudu èfèktif miwiti maneh ing meh saben cara. Sampeyan kudu sadurunge gambar iki saka univèrsitas. Apa tetep saka sing mati nanging jugrugan.” ajaran iki diwatesi kanggo pitung departemen apa ing dibuka manèh, bangunan perang-rusak, karo akeh saka guru mati utawa ilang. Nanging, dening semester mangsa saka 1946, ing bidang ékonomi lan Educational Fakultas wis maneh kabuka.

Ing Tegal lan Makmur Fakultas (German: Workers 'lan Makmur' Fakultas) (ABF), program pendidikan ngarahke ing wong enom sing, amarga alasan politik utawa rasis, wis disadvantaged ing Nazi, iki diadegaké ing universitas sak iki wektu. Program iki ana ing Berlin University nganti 1962.


Aja pengin ngrembug Humboldt University of Berlin ? sembarang pitakonan, Komentar utawa review


Humboldt University of Berlin ing Map


Photo


Photos: Humboldt University of Berlin Facebook resmi

video





Kategori iki migunani karo kanca-kanca

Humboldt University of reviews Berlin

Join kanggo ngrembug saka Humboldt University of Berlin.
TULUNG DICATHET: EducationBro Magazine menehi kemampuan kanggo maca info bab universities ing 96 basa, nanging kita takon kanggo ngormati anggota lan ninggalake komentar ing Inggris.