Централна Квинсленд универзитетот

Централна Квинсленд универзитетот

Central Queensland University Details

 • земја : Австралија
 • Сити : Северна Rockhampton
 • Акроним : CQU
 • основана : 1967
 • студентите (прибл.) : 35000
 • Не заборавајте да го discuss Central Queensland University
Enroll at Central Queensland University

Преглед


Централна Квинсленд универзитетот (алтернативно позната како CQUniversity) се базира на австралиски универзитет двојна сектор во Квинсленд. Нејзината главна кампус е во Северна Rockhampton, Квинсленд. Сепак, Таа, исто така има кампуси во Rockhampton Сити, Бундаберг, Емералд, Gladstone Сити, Gladstone Марина, Мекеј Ooralea, Мекеј Сити и Noosa, како и сајтови за испорака во Cairns, Cannonvale, Таунсвил, Charters Towers, Yeppoon, Biloela, Geraldton, Karratha и Перт. На 31 октомври 2014, CQUniversity announced that it would open a full campus in the Townsville CBD in 2015. It has metropolitan campuses in Melbourne, Сиднеј, Adelaide and Brisbane. Од 2012 Митрополитот кампуси домаќин двете меѓународни и домашни студенти.

CQUniversity има за цел да им понуди разновидност и флексибилност, каде што на уникатните потреби на секој поединец може да се исполнети и надминати. Како најангажираните и инклузивен универзитет во Австралија, CQUniversity има репутација за да биде водечки снабдувач на далечинско образование, флексибилно учење и пристап до образовни програми. Исто така е високо ценета за нејзината заложба за социјални иновации, ангажирани за истражување, студент поддршка услуги, меѓународен ангажман, дипломиран резултати и инклузивен пристап до високото образование.

Со 2020, CQUniversity ќе биде многу поголема универзитет. Универзитетот ќе се зголеми и да пронаоѓаат испораката на своите програми за учење на далечина и на кампусот во Австралија и да се обезбеди на студентите со лесна артикулација патишта. CQUniversity ќе биде навистина единствена универзитет, кој има стекнато својата сила преку моќта на место. Оваа моќ на место ќе ги информира своите активности и да го овозможи да стане лидер во областа на истражување, учење и настава, ангажман, на студентот искуство и социјални иновации.

CQUniversity, исто така, ќе продолжи да биде инклузивен универзитет и универзитетот кој вреднува различноста и давање назад.

Во текот на следните пет години, CQUniversity ќе одат од силна до Велики преку ангажирање на:

Расте нашиот ангажман и угледот преку работа со различни заедници да се изгради длабоки и трајни односи кои ќе се зајакнат, како што донесена на поактивна улога во унапредувањето на образованието, социјална, културна и економска благосостојба. Ние ги вреднуваме нашите односи со засегнатите страни и да се подготви за овој колективен знаење и искуство да се направи значаен придонес во индустријата и заедницата. И ние ќе инвестираме во нашите вработени за да обезбеди резултати од учењето и искуства, кои имаат корист на нашите студенти и учесници, и да се промовира и да се заштити бесплатно интелектуална истрага и изразување во сите активности.

Расте високото образование и стручна обука образование преку привлекување и задржување на повеќе на студентите со висок квалитет и флексибилни придонеси, лесна патишта. Овие патишта ќе им помогне на потенцијалните и сегашните домашни и меѓународни студенти, да планирам план на студија која им овозможува да ги задоволат нивните образовни и аспирации кариера. поважно, нашите студенти ќе бидат ангажирани во нивното учење преку активности за соработка и автентично учење и настава дизајн.

Обезбедување на голем студентот искуство преку развивање на култура која го поттикнува позитивен студентот искуство што им овозможува на нашите студенти да бидат тоа што сакаат да бидат и со тоа што се целосно посветена на принципите на социјална иновација, вклучување, достапност и проширување на учеството. учење патување наш студентите ќе бидат оптимизирани преку поддржувачка околина која промовира успех, без оглед на нивното потекло. Нашите студенти ќе стане кариера подготвени дипломирани студенти да им се даде можност да учествуваат во програмите за мобилност Работа Интегрирано учење и излезни. Преку ова ќе се развие на знаење, вештини, разбирање и животно искуство за целосно учество во општеството и економијата.

Преземање на големиот истражувачки што е информиран од страна на потребите и аспирациите на нашите индустрии и заедниците, и тука во Австралија и во странство. За да го направите ова, ние ќе се вклучат со регионалните, национални и меѓународни истражувачки заедници и индустриски партнери да се зголеми активноста и нудат извонредни програми за вработените и студентите. Преку ова, ние ќе се развие од светска класа истражувачи кои работат на подобрување на заедниците преку промовирање на знаење и иновации.

Проширување на нашето присуство и да го достигне да се задоволат потребите на нашите ученици и заедници. Ние ќе го правиме ова преку обезбедување на можности за луѓето да полесен пристап до стручни и високо образование, дали тоа да биде преку подобрување на онлајн учење технологии или преку воспоставување на нови објекти, студија центри или кампуси.

 

училишта / колеџи / оддели / курсеви / факултети


 • School of Business and Law
 • School of Education and the Arts
 • School of Engineering and Technology
 • School of Human, Health and Social Sciences
 • School of Medical and Applied Sciences
 • Факултетот за медицински сестри и акушерство
 • Vocational Business and Humanities
 • Vocational Engineering and Trades

историја


CQUniversity began as the Квинсленд Институтот за технологија (Capricornia) во 1967, and after two years under the name of the University College of Central Queensland, во 1992 became an official university named the University of Central Queensland. во 1994, it adopted the name Централна Квинсленд универзитетот. во 2008, it became CQUniversity in recognition of the institutionsexpansion beyond the Central Queensland region.

CQUniversity’s antecedent institution, the Queensland Institute of Technology (Capricornia), was established in Rockhampton in 1967 as a regional branch of the Queensland Institute of Technology (Бризбејн).

Сепак, the first steps to establish a university in Rockhampton were taken as early as the 1940s. во 1941, the Queensland Labor Premier, William Forgan Smith, introduced section 17 of the National Education Co-ordination and University of Queensland Amendment Act, which provided for the creation of university colleges outside Brisbane. во 1944 и 1945, a series of Rockhampton delegations lobbied the Queensland government for a university college, but after the University of Queensland established a network of provincial study centres in the late 1940s the issue became dormant.

во 2001, the university appointed Queensland’s first female Vice-Chancellor, Professor Glenice Hancock, who retired in 2004.

од 2002 до 2007, the university won numerous Queensland Export awards (education category) and two National Export Awards for education (2002 и 2005); and in the Good Universities Guide won the most 5-star ratings of any regional university in Australia in 2003 and five 5-star ratings in 2006 и 2007.

Со 2006, the university was operating its four Australian International Campuses at Brisbane, Голд Коуст, Sydney and Melbourne along with a campus in Suva, Fiji, while two other major offshore partnerships proceeded in Shanghai and Singapore, and diminishing operations in Hong Kong. The university restructured its international activities in the period 2006 до 2009 and rebranded its image in 2008, changing its brand from Central Queensland University to CQUniversity.

In the 2000s, CQUniversity also has been responsive to the needs of the Australian communities and regions it serves and has emphasised programs in the natural resources sector and mining, инженеринг, нега, образование, сметководство, sustainable development and intercultural education. One of these learning program success stories has been Professor Kerry Reid-Searl, who received a 2012 Australian Government Office for Learning and Teaching Award for her highly imaginative simulation teaching technique, using human-like props to prepare nursing students for practice. The technique known as Mask-Ed™ (KRS simulation) has since been available to educators across a wide range of disciplines globally.

CQUniversity also received acclaim for its innovative effort to open up legal studies to regional and disadvantaged groups through Australia’s first online Bachelor of Laws, which it began offering in 2011, with a first-year enrolment of around 100 студентите. Former High Court Judge The Hon Michael Kirby AC CMG has stated that the degree’s accessibility and flexibility would broaden participation in studying law, particularly for students from regional areas and from Indigenous, ethnic and disadvantaged backgrounds, “who might otherwise find it difficult, or impossible, to enrol in a law course” and could “retain talented and qualified employees in regional and rural Australia.”

The first two decades of the 21st Century have also seen continuing dynamic growth for CQUniversity with a renewed focus on applied research, regional and distance education, and vocational education with its merger with Central Queensland Institute of TAFE on July 1, 2014.

CQUniversity is home to world-class research institutes: the Appleton Institute for Behavioural Science, Learning and Teaching Education Research Centre, Institute for Health and Social Science Research and the Institute for Resource Industries and Sustainability. Several of its research centres (Centre for Rail Engineering, the Power and Energy Centre, the Centre for Environmental Management and the Centre for Plant and Water Sciences have an emphasis on supporting growth and prosperity in CQUniversity’s home region of Central Queensland.

Research successes include successful cattle cloning by Professor Gábor Vajta; and Professor David Midmore’s and Honorary Fellow and research officer Andrew Rank’s achieving the gazetting on 9 октомври 2010 (after almost a decade of research and submissions) of the natural sweetener, Stevia rebaudiana, as a natural low-calorie ingredient in foods and beverages. Professor Midmore stated stevia may become “a significant tool/ingredient for community use in the fight against obesity and the associated metabolic syndrome and diabetes (type II).” Research highlights also include Ben Kele’s coal seam gas water treatment plants. Ben has extensively researched and developed a range of ion exchanging volcanic rock filter media blends that reduce sodium salts, selected heavy metals, and hydrocarbons associated with the petroleum and gas industries. Ben is also responsible for a range of effluent treatment plants. One of the systems has been used at the Woodford Folk Festival venue. Dr Scott Wilson’s research into ‘mutant’ toads has also achieved much acclaim with the project airing on Channel 10’s Totally Wild program. Dr Wilson has tracked abnormalities in toads as an indicator for environmental changes. CQUniversity has also achieved success with its Green Chicken project which focusses on feeding poultry biochar (small traces of charred wood waste) in their food mix and then taking the manure containing the biochar and composting it with mineral additives to produce an organic fertiliser. The project has been praised for its carbon smart properties.

Other highlights include the university’s involvement in physical activity research including the establishment of 10,000 Steps and the 2014 National Health and Medical Research Council (NHMRC) funding for research into how physical activity can help with depression. CQUniversity is also home to an Experimental Gambling Research Laboratory. The Queensland Centre for Domestic & Family Violence Research is based at the Mackay campus and contributes to the prevention of domestic and family violence by informing, promoting and supporting the actions of individuals, communities, services and governments through statewide leadership in research, professional development, education and community engagement. The Centre for Mental Health Nursing Innovation at CQUniversity provides leadership in mental health nursing at local, state, national and international levels and has become a focal point for research and scholarly advance in mental health nursing in partnership with key stakeholders from industry and the broader community.

Rockhampton’s university campaign resumed in the 1950s as Central Queensland became an emerging heavy industry base, with developing coal mines and Gladstone emerging as a light metals centre. In the Queensland parliament in November 1956, the local member for Rockhampton (H R Gardner) stated “more adequate facilities for technical education” were required for the region and, appealing to the philosophy of a “fair go”, he urged that Rockhampton people be given “the same opportunities as those in Brisbane”. во 1958, P J Goldston, an engineer (подоцна, Commissioner for Railways,) mooted the possibility of a Central Queensland university with Rockhampton engineers and after further community discussion, the Rockhampton Mayor, Alderman R B J Pilbeam, called the first public meeting on 3 март 1959 at which the Central Queensland University Development Association (UDA) was constituted.

The UDA presented university proposals to government and, во 1961, the Queensland government reserved 161 хектари (400 акри) of government land at Parkhurst (Северна Rockhampton) on the Bruce Highway near the Yeppoon turnoff as a tertiary education site. Establishment finally was resolved in March 1965, when the Commonwealth government’s Martin Report (on expansion of tertiary education) was tabled in parliament by Prime Minister Menzies―who announced the foundation of a new style of tertiary institution at both Rockhampton and Toowoomba. The new institutes―Rockhampton’s was named The Queensland Institute of Technology, Capricornia (QITC)―were affiliated with the main Queensland Institute of Technology campus in Brisbane and lacked the autonomy of universities, being controlled by the Queensland Education Department.

When the QITC first opened in February 1967, there was no extensive campus to greet the handful of staff and initial intake of 71 full-time and part-time students. While building progressed at Parkhurst, the first classes held on the top floor of the Technical College in Bolsover Street were a makeshift affair with no laboratories, library facilities or stock. Со 1969, most staff and students had transferred to the Parkhurst campus, still a bushland site in progress―in the summer months, the campus was often ringed by spectacular bush fires or deluged with torrential rain: cars slid in the mud or were bogged and the QITC’s foundation Principal, Dr Allan Skertchly, ferried people in his 4WD across floodwaters. Some students slept temporarily on mattresses in the canteen while waiting for the first residential college to open.

Despite these humble beginnings, the focus on vocational professional courses meant the first graduates found ready employment―with accounting firms, CSR, Mt Isa Mines and regional electricity boards―one mathematics student, Peter Nothling, even joined the European Space Agency.


Дали сакаш discuss Central Queensland University ? Секое прашање, коментари или критика


Central Queensland University on Map


Фото


слики: Централна Квинсленд универзитетот официјалната Фејсбук

Видео

Сподели ја оваа корисни информации со вашите пријатели

Central Queensland University reviews

Join to discuss of Central Queensland University.
ТЕ МОЛАМ ЗАБЕЛЕЖИ: EducationBro списание ви дава можност да го прочитате информации за универзитети 96 јазици, но бараме од вас да ги почитуваат другите членови и да ја напушти коментари на англиски јазик.