Универзитетот Париз-Sud

Универзитетот Париз Sud

University of Paris-Sud Details

  • земја : Франција
  • Сити : Orsay
  • Акроним : UPS
  • основана : 1971
  • студентите (прибл.) : 27000
  • Не заборавајте да го discuss University of Paris-Sud
Enroll at University of Paris-Sud

Преглед


Како истражувачки универзитет со широк спектар на дисциплински,

Универзитетот Париз-Sud е особено призната за висок ниво на основни своите истражувања, особено по математика и физика. Во Здравствени науки, своето истражување има богата и плодна резултати во терапевтски иновации во голем број на медицински области. нејзиниот закон, Економија и управување со тимови извршуваат високо оригинални истражувања во области како што се новите технологии и иновации. На крајот, голем број на интердисциплинарни истражувања проекти, исто така, се врши во областите како што се спортски и човечки motricity, на пример. Сето ова истражување активност се одвива во лаборатории кои се заеднички за најголем дел со големи истражувачки организации, вклучувајќи ги CNRS, Inserm и ЦЕА, чијашто вклученост е значително зголемена меѓународниот углед ужива од страна на нашите истражувачки капацитети.

 

Париз-Sud Универзитетот е познат не само за истражувања, но исто така и за обемот и разновидноста на своите курсеви и програми,

и во академски дисциплини на диплома, господар, и нивото на д-р, и во техничка обука. Мултидисциплинарен наставни програми со настава поддржан од страна на врвни истражувања се комбинираат со иновативни настава за да се приспособат на широк спектар на учениците од новодојденците во својата прва година на оние преземање на доживотно учење. Програми се фокусираат на потребите на општеството и, дури и на докторски ниво, за обука на студентите да влезат на пазарот на труд. исклучителни живеење на Универзитетот и работна средина, обезбедува на студентите и младите научници со најдобрите можни услови за стекнување на state-of-the-art знаење и вештини и уживање во животот на студентите.

 

Како институција, со корени во заедницата,

Париз-Sud Универзитетот негуваат блиски врски со индустријата и придонесува за создавање на работни места преку знаење генерирана од нејзиниот истражувачи. На Универзитетот, исто така, врши разни теренски активности. Овие можат да бидат научни и технички, или уметничко дело,, или комбинација од двете, во согласност со “Наука-култура-општество” активности кои се во моментов се развива. Како и универзитетската заедница, се состои од вработени и студенти, нашата целна публика вклучува училиштата и на општата јавност.

 

Се наоѓа во исклучителна научна средина,

Париз-Sud Универзитетот, заедно со сите други образовни и истражувачки партнери повисока во областа, работи на зголемување на меѓународната видливост преку проектот за Париз Saclay Универзитетот, во кој игра важна улога. Во исто време, планови за голема програма за изградба се предвидени Париз-Sud универзитет, со единствена можност да ја консолидира својата позиција меѓу водечките универзитети во светот и за понатамошно подобрување на својата жалба на студентите на универзитетот, истражувачи, и технички и административен персонал. Тоа се луѓе кои се заслужни за престиж и квалитет на Париз-Sud Универзитетот.

училишта / колеџи / оддели / курсеви / факултети


Правен факултет, Економија и менаџмент

Jean Monnet Faculty provides education and training in law, economics and management to over 6,000 students on two sites, SceauxFontenay-aux-Roses and Orsay.
Courses are career-oriented with an emphasis on law and applied management. Some of these have been designed to meet the needs of other faculties, schools and institutes (health science, environment and sport).

Research focuses on contract law, new technology law, законот за јавни, канонското право, innovation and network economics and organisation management.
The Institute of Judicial Studies trains students for admission to the Versailles bar and the National School of Magistrates (ENM).

Медицински факултет

4,200 students are trained at the Paris-Sud Faculty of Medicine on various sites: the Bicêtre, Paul Brousse and Antoine Béclère Hospitals, the Gustave-Roussy Institute, the Marie Lannelongue Surgery Centre, the Vallée Foundation, and the Southern Ile-de-France Hospital Centre.

As well as degrees in medicine, the Faculty offers six Master’s degrees and courses at three Doctoral Schools, a Public Health School, a Department of Ethics, and a Department of Nursing Education.
Research is divided into clinical research, conducted in hospitals; основните истражувања, carried out in laboratories; and translational research, as a bridge between the two.

The five areas within the Biology-Health Science concentration are: рак, Biotherapy/ Immunotherapy/Transplantation, Physiopathology/ Therapeutic Targets, Public Health/Epidemiology and Medical Imaging.

Фармацевтски факултет

The Faculty of Pharmacy campus, which covers 90,000 м2, is in Châtenay-Malabry. It is home to nearly 3,500 студентите, of whom 450 are following the common first year of studies for health science. Graduates are employed can expect to find employment in pharmacies, dispensaries, индустрија, biology and hospitals.

The primary research focus is on therapeutic innovation, carried out by teams and laboratories recognised for their excellence by major research organizations like CNRS and Inserm, and the Ministry of Research.

Paris-Sud Faculty of Pharmacy is one of the largest academic pharmacy research centres in France.

Факултетот за наука

Постојат повеќе 9,000 students at the Faculty of Science in Orsay, in mathematics, Компјутерски науки, физика, хемија, биологија, earth science and sciences of the Universe.

The Faculty comprises 47 истражувачки лаборатории, most of them in association with CNRS, Inserm, Inra, Inria and the Curie Institute.

In recent years the excellence of its research in mathematics has been rewarded by two Fields Medals, awarded to Wendelin Werner in 2006 and Ngô Bào Châu in 2010; and research in physics has been recognised by the Nobel Prize, awarded to Albert Fert in 2007.

The Faculty of Science is located at the heart of the Orsay campus, an exceptional site which includes a botanical garden.

Faculty of Sport Sciences

With close to 1,100 студентите, the Faculty of Sports Sciences (ЧЕКОР) offers a number of career-oriented courses for students who already have a degree, as well as vocational degrees and vocational Master’s degrees.

Research focuses on the psychological, physiological and sociological processes behind human motricity which play a part in improving performance in sport.

It is the only Faculty in France to have a Doctoral School forScience of Sport and Human Motricity”.

Cachan IUT (Институт за технологија)

Cachan IUT has over 900 студентите, apprentices, and further education trainees in Electrical Engineering, Industrial Computing, Mechanical Engineering and Computer-Integrated Manufacturing.

Graduates are trained to enter the job market as skilled technicians or engineers in the fields of aeronautics, транспорт, обновлива енергија, technical building management, domotics, телекомуникациите, biomedical instrumentation, biomechanics, производство, maintenance, logistics, robotics and the industrial products trade.

Students are supported by a highly qualified teaching faculty and by industry professionals.

The IUT is equipped with three state-of-the-art technology platforms.

Sceaux IUT (Институт за технологија)

The Sceaux IUT trains over 1,500 students in business and administration management, за управување со, and trade and sales engineering. Its reputation for excellence is enhanced by the close contacts it maintains with industry and business. Its employment-focused curriculum is taught by academic faculty in economics and management and by experts from the business world.
A Further Education Centre offers training for various degrees and diplomas.

Orsay IUT (Институт за технологија)

The Orsay IUT is a leading training institution in chemistry, Компјутерски науки, and applied physics and measures.
Equipped with the most advanced technology platforms, it is home to 1,100 студенти, apprentices and further education students. The IUT has been providing study/ work internships for forty years, thanks to its close ties with industry.

Research is conducted at three laboratories: the Laboratory of Molecular Analysis Instruments and Techniques (LETIAM); Analysis of Economic Change, Информациска технологија, and Companies (AMETIS); and the Laboratory of Interfaces and Separation Processes (INTERSEP).

Paris-Sud Polytech (Факултетот за инженерство)

Секоја година повеќе 650 students enrol at the School of Engineering at Paris-Sud University. One of the distinctive characteristics of Polytech engineers is that throughout their training they are in close contact with the world of research, thus gaining cutting-edge knowledge in high technology fields (electronics and embedded systems, електротехниката, компјутерски инженеринг, materials engineering and phototonics), together with the communication, јазик, and management skills every engineer needs.

In addition to the conventional curriculum, where students start their studies after completing an initial two-year course, Paris-Sud Polytech also offers the chance to obtain a degree by combining academic study and internships, or through an apprenticeship, or alternatively via further education programmes.

историја


After World War 2, the rapid growth of nuclear physics and chemistry meant that research needed more and more powerful accelerators, which required large spaces. The Université de Paris, the Ecole Normale Supérieure and the Collège de France were all searching for space near Orsay, to the south of Paris.

октомври 1954

The Parc de Launay in Orsay (160 хектари) was bought by the State.

1955

Construction began on the Institut de Physique Nucléaire (Nuclear Physics Institute) and the Laboratoire de l’Accélérateur Linéaire (Linear Accelerator Laboratory) by the architect Seassal, under the scientific direction of Joseph Pérès, Irène and Frédéric Juliot-Curie and Hans von Halban.

1957

The Collège de France’s cyclotron, изградена во 1937, was moved to Orsay.

1958

The first beams of the new French accelerators began functioning (на 157 MeV synchro-cyclotron and Linear Accelerator).

1958-1965

The Faculty of Sciences in Paris transferred some of its teaching activity to Orsay. The rapid increase in students led to the Orsay Centre becoming independent on March 1st, 1965.

декември 1970

The University of Paris-Sud 11 was founded when the centres at Orsay, Châtenay-Malabry, Sceaux, Cachan and Kremlin-Bicêtre were merged.

од 1970

The Orsay campus began to expand on the Moulon plateau and new laboratories were built. Almost all of these were part of Paris-Sud University, although a few were more specifically linked to CNRS or even the University of Paris VI.

Because of the proximity of Paris-Sud University to the Atomic Energy Institute (CEA) and the CNRS laboratories in Gif sur Yvette, many institutes and laboratories, as well as academic schools like Polytechnique, HEC, IHES, ENSTA and others also came to this area. Како резултат, the Vallée de Chevreuse has become one of the most important and well-known areas in Europe for scientific research.


Дали сакаш discuss University of Paris-Sud ? Секое прашање, коментари или критика


University of Paris-Sud on Map


Фото


слики: Универзитетот Париз-Sud официјалната Фејсбук

Видео

Сподели ја оваа корисни информации со вашите пријатели

University of Paris-Sud reviews

Join to discuss of University of Paris-Sud.
ТЕ МОЛАМ ЗАБЕЛЕЖИ: EducationBro списание ви дава можност да го прочитате информации за универзитети 96 јазици, но бараме од вас да ги почитуваат другите членови и да ја напушти коментари на англиски јазик.