Сар Универзитетот

Сар Универзитетот. Студирање во Германија

Сар Универзитетот Детали за

Се запишат во Сар Универзитетот

Преглед


Сар Универзитетот е модерна универзитет во рамките на регионот на Сар-Лор-Лукс - динамична дел од Европа е дефинирано од страна на заедничките граници меѓу Германија, Франција и Луксембург. Меѓународна перспектива е дефинирачка карактеристика на Сар Универзитетот и оттогаш тоа е основан во соработка со Франција 1948. денес, 18.500 младите луѓе се школуваат во Сарбрикен и Homburg (Медицински факултет), 17 проценти од нив се меѓународни студенти. Се наоѓа во пријатна шумски амбиент, универзитетскиот кампус нуди на студентите и истражувачите на широк спектар на спортски и културни активности, кои заедно со бројни кафулиња и ресторани се направи кампусот идеално место да се релаксира помеѓу предавања или после работа,. И благодарение на ICE воз со голема брзина се поврзе тоа трае само два часа да патуваат од Сарбрикен во Париз.

Уште од тоа е основана, Сар Универзитетот ја гледа својата местоположба на германско-француската граница, како еден од неговите карактеристики се прави разлика. студентите можат да се, на пример,, се здобијат со Europaicum - Потврда, единствена во Германија, што покажува посебен интерес и експертиза за европски прашања. Студентите на сите субјекти исто така може да поминат дел од нивниот степен програма студираат на еден од нашите меѓународни партнери универзитети со цел да се здобијат со двојно-степен. На различни предмети и курсеви им овозможува на студентите да ги планираат своите универзитетски студии ефикасно да ги задоволат нивните специфични академски и професионални барања.

информатика, нанотехнологијата, биолошките науки и Европа се клучните дисциплини кои се обликуваат профилот на универзитетот. Неверојатната угледот на Министерството за информатика беше нагласена во националната иницијатива академски совршеност и бројните надворешно финансирани истражувачки проекти во сите области на академски студии се нагласи квалитетот на академска работа се врши во Сар Универзитетот.

Студентите се во центарот на сите наставни активности на универзитетот. На Сар Универзитетот, како и на нашите меѓународни партнери универзитети, големо значење е во прилог на личен надзор на студентите од страна на членови на академскиот кадар на универзитетот. Тоа е значајна разлика на она што студентите обично искуство на масовно образование на универзитет. И ние исто така, работи на менторска програма во која искусни студентите да обезбеди поддршка и насоки за студенти од прва година да им помогне на олеснување на преминот во универзитет.

А универзитетскиот кампус каде што се е блиску на дофат на раката го прави полесно за студентите да се задржи во контакт едни со други и со академскиот кадар. Обука со пријатели во пријатна средина која нуди одлични услуги за студентите се други позитивни аспекти за студирање на Универзитетот Сар.

училишта / колеџи / оддели / курсеви / факултети


  • Право и економија
  • медицина – Теоретски медицина и Факултетот
  • медицина – клиничка медицина
  • хуманистички јас (Историја и цивилизација студии)
  • хуманистички II (јазици, Литература и културални студии)
  • хуманистички III (Социјална и применета хумани науки)
  • Природни науки и техника јас (Математика и информатика)
  • Природни науки и техника II (Физика и мехатроника Инженеринг)
  • Природни науки и техника III

историја


Сар Универзитетот, првиот да биде воспоставен по Втората светска војна, е основана во ноември 1948 со поддршка на француската влада и под покровителство на Универзитетот во Нанси.

Во времето на Сар се најде во посебната ситуација на се делумно автономна и се поврзани со Франција од страна на економската и монетарната унија. Со својата комбинација на германски и француски образовни традиции и двојна наставни јазици, Универзитетот има Европската право на перспектива од самиот почеток. Пред основањето на универзитетот, клинички курсеви за обука на студентите по медицина на државната болница во Homburg, Сар, беше воведена во јануари 1946 и “Универзитетот центар на високото студии на Hombourg” основана на 8 мај 1947 под покровителство на theUniversity на Ненси. Студентите во одредени дисциплини може да се добијат сертификати диплома од двата универзитети.

Првиот претседател на независна универзитет во 1948 Жан Barriol. Во истата година на Универзитетот претстави првиот курсеви во закон, филозофија и јазици.

Во 1950 година Сар Универзитетот приклучи на Здружението на западно-германски универзитети и прифатен нов, поцентрализирана организациска структура. Европа-институт е основан како европска политика и со закон тинк-тенк.

во 1990 е основана на Факултетот за технологија. На Универзитетот постојано добива водечките истражувачки статус во информатичката технологија.


Дали сакаш разговараат Сар Универзитетот ? Секое прашање, коментари или критика


Сар Универзитетот на сајтот


Фото


слики: Сар Универзитетот официјалната Фејсбук

Видео

Сподели ја оваа корисни информации со вашите пријатели

осврти Сар Универзитетот

Зачлени се за да разговараат за Сар Универзитетот.
ТЕ МОЛАМ ЗАБЕЛЕЖИ: EducationBro списание ви дава можност да го прочитате информации за универзитети 96 јазици, но бараме од вас да ги почитуваат другите членови и да ја напушти коментари на англиски јазик.