Универзитетот во Либек

Универзитетот во Либек Детали

Се запишат на Универзитетот во Либек

Преглед


во 1973, Универзитетот во Либек станал независна научна институција во државата Шлезвиг-Холштајн. Ние нудиме програми за образование во областа на медицината, Компјутерски науки, инженеринг, и природните науки. Интердисциплинарни програми опфаќаат природните науки, Компјутерски науки, и медицина нудат практични и up-to-date образование дополнета со највисок стандард на здравствена заштита. Условите тука за развој и примена на иновативни технологии, дијагностика, и третмани се идеални, како резултат на тимска работа меѓу факултетите, и соработка со други институции во Либек, Центарот за истражување Borstel, Ласерски центар на Медицинскиот, и локалните бизниси. Здружување-up со национални и меѓународни истражувачки институти зајакнува квалитетот на истражувањата на нашиот универзитет, во моментов е дефинирано од страна на две посебни полиња на истражување.

Во споредба со другите универзитети, Универзитетот во Либек е мал, само со 3,400 студентите - но може да се пофали со добар сооднос наставник-ученик. На висок пласман на нашите компјутерски науки и медицина студенти подвлекува висок стандард на нашата настава и образование.

Универзитетот во Либек

 • Се гарантира својата автономија од страна на државата. Оваа повици за локална самоуправа, вршење на исклучително истражување на меѓународно ниво, обезбедување барајќи образование, поттикнување на млади академици, и обезбедување на соодветно квалификуван персонал. Ние се постигне овие цели преку интердисциплинарни програми за вклучување на факултетите за медицина, природните науки, и компјутерски науки / инженеринг.
 • Ние обезбедуваме грижа целосна услуга на пациентите во нашата клиника.

Универзитетот во Либек

и неговите придружни членки и институции:

 • Спроведување на иновативни и управувано знаење на основните истражувања со широк спектар на апликации;
 • понуди повеќеслојна, напредни, истражувања базирани на едукација заснова на теоријата, на систематски и дидактички и структуриран начин за изградба на мост во реалниот свет, и ги видиш овие редовно;
 • Се стремиме кон ригорозни и тековните реформи на сите програми и семестри, со цел да се создаде и да се унапреди иновативни образование;
 • Соработуваат со истражувачки институти и со домашни и меѓународни бизниси, особено оние кои се базирани во регионот;
 • Се национално и меѓународно ориентирана и конкурентни;
 • План одговорно за иднината со проширување на универзитетот, своите факултети и на клиниката, и подобрување на нивното значење;
 • Обезбеди највисоки стандарди за квалитет за сите услуги;
 • Држач за толеранција и одговорен интеракција помеѓу сите групи на универзитетот и на принципите на еднаквост, особено кај мажите и жените, и да направи напор да ги исполни овие;
 • Ги мотивира своите членови да преземат одговорност;
 • Креирај про-семејна атмосфера и рамка за подобро усогласување на образование и кариера со семејниот живот;
 • Чин на одговорен, економски, и компетентен начин да ги користат ресурсите што им се доверени со внимание и во средина-пријателски начин.

училишта / колеџи / оддели / курсеви / факултети


Степен програми предава на англиски јазик

 • биомедицински инженеринг
 • инфекција биологија

Степен програми предава германски јазик

 • Компјутерски науки
 • Компјутерска Живот наука
 • Претприемништвото во дигитални технологии
 • медиумите информатика
 • медицина
 • медицинска информатика
 • Медицински факултет науки
 • Молекуларна Животот науки
 • психологија

историја


1912 Strecknitz Третман и Центарот за грижа за
по 1945 Градската болница Исток
3. ноември 1964 Академијата за медицина на Либек (2ри Медицинскиот факултет на Универзитетот во христијанската Albrechts Кил), клинички семестар за програмата медицина степен
7. мај 1973 Медицинскиот факултет Либек
1979 Претклинички Природно-математичкиот факултет (денес: Факултетите за компјутерски науки / инженерство и природни науки), за студентите во претклинички семестар на нивните медицински степен програма
10. мај 1985 Медицински Универзитетот во Либек
WS 1993/94 Компјутерски науки степен програма
WS 2001/02 програма молекуларна биотехнологија степен (сега: Молекуларна Животот науки)
29. повеќе 2002 Универзитетот во Либек
WS 2002/03

WS 2007/08

Компјутерска Живот наука степен програма
Медицински факултет наука степен програма


Дали сакаш разговараат Универзитетот во Либек ? Секое прашање, коментари или критика


Универзитетот во Либек на сајтот


Видео

Сподели ја оваа корисни информации со вашите пријатели

Универзитетот на коментарите Lubeck

Зачлени се за да разговараат на Универзитетот во Либек.
ТЕ МОЛАМ ЗАБЕЛЕЖИ: EducationBro списание ви дава можност да го прочитате информации за универзитети 96 јазици, но бараме од вас да ги почитуваат другите членови и да ја напушти коментари на англиски јазик.