Универзитетот во Штутгарт

Универзитетот во Штутгарт

Универзитетот во Штутгарт Детали

Се запишат на Универзитетот во Штутгарт

Преглед


Универзитетот во Штутгарт се наоѓа во средината на високо динамичен економски регион со светска репутација за квалитет во областа на мобилните и на информатичката технологија, производство, процес инженеринг, како и во животот науки. Универзитетот во Штутгарт е основана во 1829, на почетокот на индустриската ера во Европа, и го прослави својот 175-годишнината во 2004. Соработката помеѓу техничките, физичките и човечките науки отсекогаш била предност на Универзитетот во Штутгарт. Денеска Универзитетот е модерна, достигнување ориентирана институција со широк спектар на теми, и се фокусира на техничките и физичките дисциплини. Максимата не е само "работа квалификација", но “технологија, знаење и образование за луѓе ", како мото на Универзитетот во Штутгарт, вели.

Приходите од надворешните фондови, кој е секогаш на високо ниво, беше околу 193 милиони евра во 2013 и емисии, дека Универзитетот е многу баран партнер од страна на меѓународни и германски, државните и приватните организации и финансирање од страна на економијата. Повеќе од 5.000 вработени да работат во повеќе од 150 институти,10 факултети и во централните институции; тоа го прави на Универзитетот во Штутгарт еден од најголемите работодавци во регионот. Во моментот, 27.200 студенти се регистрирани, 3.000 студенти дипломираат секоја година и да започне нивните кариери. Покрај тоа, во врска со 60 слушатели од многу различни гранки се обучуваат за своите работни места тука. Тие стануваат биолошки лабораториски техничари, cabinetmakers и многу други занаети – во факултетските работилници на, лаборатории и канцеларии.

Како универзитетскиот кампус со два добро поврзан локации, во близина на привлечни можности за рекреација на животната средина и тесно интегриран во културниот живо на градот, Универзитетот нуди најдобри услови за студирање и работа, како и разновидноста на работа шансите за дипломирани студенти. Заедно со модерните информатички технологии, удобно хостели и станови за гости предавачи, соседните институции на Макс Planck-, Фраунхофер Институтот и Воздухопловна Центар германскиот претставуваат плодна почва за иновации и научна комуникација. И оние кои сакаат да основаат друштво со своите нови знаења да најдете поддршка и канцелариски простор во локалниот центар за технологија. И what`s повеќе, на квалитетот на живот е исто така високо: Шармантната позиција на Штутгарт помеѓу шуми и лозја, На Swabian Планини и Шварцвалд со своите атрактивни рекреативни активности, како и широк спектар на културни настани – од балетот на вариете – да живеат тука задоволство.

Главниот акцент на Универзитетот во Штутгарт е на инженерството и природните науки. Сепак, комбинирање на овие простори во хуманистичките и општествените науки додава нешто посебно за да се нејзиниот профил.

Показатели за одлична состојба се двата проекти што беа успешни во последните "извонредност иницијатива" спонзориран од федералните и влади на државата. Еден од проектите е кластер на извонредност "Симулација технологија" и други, на Факултетот "Напредно Производство Инженеринг". Ние, исто така се вклучени во голем број на истражувачки центри за соработка во и обука за истражување групи. Уште една извонредна проектот е истражување CampusARENA2036, која обезбедува платформа за истражувачите од институти и компании да соработуваат во синергија на тема Производство и лесни структури.

На истражувачки активности се концентрирани околу осум интердисциплинарни области, "Моделирање и симулација технологија", "Нови материјали", "Комплексни системи и комуникација", "Концепти за технологија и технологија за евалуација", "Енергија и животна средина", "Мобилност", "Интегрирано дизајн на производи и производство на организација", како и "Изградба и домувањето". Штутгарт На институции, Универзитети се случува да се зајакне своите истражувања преку интердисциплинарни мрежи на соработка со цел да се продолжи да се прошири позиција на врвни во овие области.

Универзитетот во Штутгарт ќе се зголеми своето меѓународно присуство и се концентрира на теми кои се од централно значење за иднината. Зад сето тоа стои визија за преземање на истражувања на целиот животен циклус на производот. Ова започнува со молекуларна модел, продолжува преку материјалните и на процесните нивоа на дизајн, производство и користење, и завршува со процесот на рециклирање. Ова вклучува не само на техничко спроведување инженеринг туку и оценување на одржливоста на технички иновации.

Дипломирани студенти на Универзитетот во Штутгарт се подготвени за меѓународна конкуренција од страна на престој во странство и зголемување на бројот на мајстор и диплома курсеви на студии на англиски јазик. Учеството на меѓународни студенти (20%) е далеку над просекот. Уште од своите почетоци во Германија странски студенти се згрижени со посебен добредојде програма. На програмата алумни е дизајниран за да Помош останете во контакт со универзитетот по дипломирањето.

училишта / колеџи / оддели / курсеви / факултети


  • Архитектура и урбанистичко планирање
  • Граѓанската- и инженерство на животната средина
  • хемија
  • енергетска технологија, Процес Инженеринг и биолошки инженеринг
  • Компјутерски науки, електротехника, и информатичка технологија
  • Воздушната и геодезија
  • конструирање, ProductionEngineering и автомобилски инженеринг
  • Математика и физика
  • хуманистички
  • управување со, Економски и социјални науки

историја


од 1770 до 1794, на Karlsschule беше првиот универзитет во Штутгарт. Се наоѓа во Штутгарт Hohenheim, што има од 1818 е на Универзитетот во Hohenheim и не е поврзана со Универзитетот во Штутгарт, освен за некои заеднички активности.

Она што сега е на Универзитетот во Штутгарт е основана во 1829, и го прослави својот 175. годишнина 2004. Поради зголемување на важноста на технички науки и настава во овие области, од 1876 На Универзитетот е познат како технички колеџ. во 1900 му беше доделена на правото на доделување докторски дипломи во техничките дисциплини. Развојот на курсеви за обука на технички колеџ на Штутгарт доведе до нејзино преименување во 1967 до денешен ден “Универзитетот во Штутгарт”. Со оваа промена на името дојдоа заедно застроена на нови области, како што се историјата на науката и технологијата и општествените науки, и проширување на постојните, како што се историја и историја на уметност.

Од крајот на 1950 година, е дел од универзитетот се наоѓа во предградие на Штутгарт Vaihingen. Повеќето технички предмети (Компјутерски науки, инженеринг, итн) се наоѓа во Vaihingen, додека хуманитарните науки, општествените науки, архитектура, и слични теми се уште се наоѓа во центарот на кампусот на градот.


Дали сакаш разговараат Универзитетот во Штутгарт ? Секое прашање, коментари или критика


Универзитетот во Штутгарт на сајтот


Фото


слики: Универзитетот во Штутгарт официјалната Фејсбук

Видео

Сподели ја оваа корисни информации со вашите пријатели

Универзитетот на коментарите во Штутгарт

Зачлени се за да разговараат на Универзитетот во Штутгарт.
ТЕ МОЛАМ ЗАБЕЛЕЖИ: EducationBro списание ви дава можност да го прочитате информации за универзитети 96 јазици, но бараме од вас да ги почитуваат другите членови и да ја напушти коментари на англиски јазик.